Webáruházunkban sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk a weboldalhasználatra vonatkozó adataidat, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket te adtál meg számukra vagy az általad használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek.

3.990 Ft

Bang! The Dice Game - Old Saloon kiegészítő

3.990 Ft
Webáruház készlet: Nincs készleten
Átlagos értékelés: (10)

Vélemények

5.00
10 értékelés
(10)
(0)
(0)
(0)
(0)
Értékeld a játékot!
2019. 05. 03.
Kihagyhatatlan darab az alapjáték mellé, rengeteg lehetőség van változatosabbá tenni az amúgy sem unalmas játékot.
2019. 01. 18.
Nagyon sokat dob a kockajátékon, mindenképpen ajánlott ezt is beszerezni az alapjáték mellé!
2018. 10. 31.
Kihagyhatatlan!

Az egyik legjobb befejező játék egy jó társasjátékos este végére a Bang Dice, garantáltan jó hangulatban zárjátok az estét. Sokat vártam a kiegészítő megvásárlásával, az eredeti nehezen beszerezhető angolul, a magyar mellé pedig nem akartam angol kiegészítőt venni (továbbra sem tetszik, hogy az angol kiegészítőt kell kombinálnom a magyar alap játékkal). Ennek ellenére megrendeltem a kiegészítőt, és jobban nem is dönthettem volna. A kis doboz tartalma egy nagyon jó játékból csinál egy remek játékot. Rengeteg új lehetőséget tartalmaz: +2 speciális kocka, képességekkel bíró szerep kártyák, új karakterek és a legjobb: az első kieső játékos szellemként térhet vissza segíteni (vagy kísérteni) a többieket. Összefoglalva a kiegészítő kötelező vétel az alapjáték mellé!

Kedves Gémklub!

Ez a játék (kiegészítő) nagyon megérdemelne egy magyar kiadást, nem gondoljátok?
2018. 09. 17.
Kiváló

+ 5 az 1-ben kiegészítő
+ új szerepek, új karakterek, új kockák, új MINDEN :)
+ kiváló ár/érték arány
- ha az alap kockajáték nem jött be, ez sem fogja veled megkedveltetni
- (egyelőre) nincs magyarul hozzá se szabály, se kártyák

Azt már a többi értékelésben is olvashattad, hogy ez egy kitűnő ár/érték arányú kiegészítő, és ezt csak megerősíteni tudom. A dobozban lényegében 5 kiegészítő elem van, ezeket tetszés szerint variálhatjátok. Javaslom, hogy kezdő játékosoknak inkább egyiket se keverjétek bele, csak miután lezavartatok néhány partit, és belejöttetek az alapokba.
De mi az, amit konkrétan kapsz ezért?

- Loudmouth és Coward kockák: Ez két bónusz kocka, és az egyik alap kockádat az ötből kicserélheted ezekből az egyikre. A rajtuk lévő dupla jelzések két darab dobott értéknek felelnek meg, vagyis pl. dupla 2-es értékkel 2 db lövést adhatsz le a tőled 2-re ülő társaidra (tetszőleges elosztásban). A loudmouth inkább offenzív kocka, dupla lövések, dupla gatling, viszont van rajta egy sérülés oldal is, amivel azonnal vesztesz egy életerőt. A coward inkább defenzív, dupla sör, és egy nyíl-jelzőt eldobató oldal is van rajta.

- A törzsfőnök nyila: A legegyszerűbb darab. Ez az arany nyíl 2 sebzést okoz, de ha nálad van, és neked van a legtöbb nyilad, amikor támadnak az indiánok, nem szenvedsz sebzést a nyilaktól. A játék első felében kicsit lutri, de ahogy fogynak a nyilak, úgy értékelődik fel a szerepe. Ha pedig az új karakterek között benne van az apacs kölyök, aki elveheti bárkitől ezt a nyilat, akkor garantáltan beindul majd a taktikázás, hogy kinek kell egyáltalán ez a token.

- Új karakterek: Ha ráuntatok az eddigi karakterekre, akkor az Old Saloon ezen a téren sem fog csalódást okozni. A 8 új karakterből 3 csak a kiegészítő újításaival játszható (pontosabban anélkül is, csak akkor a speciális képességeiknek nem lesz értelme), és van benne 1-2 olyan, akik eléggé meg tudják borítani az egyensúlyt. Pl. Vera Custer az 1-es vagy 2-es lövésektől 1-el kevesebbet sebződik, tehát ha csak 1 db lövést tudsz rá leadni, akkor nem lehet megsebesíteni. Ha a szintén új karakter, Molly Startkkal kerül egy csapatba, mondjuk seriffként, aki át tudja tőle venni a sebesüléseket, akkor szinte megállíthatatlanok lesznek. Szerencsére az új szereplők külön is jelölve vannak, így ha nem akarjátok, könnyen ki lehet őket venni a pakliból.

- Új szerepek: az eddigi fix seriff/helyettes/bandita/renegát felosztás bővül azzal, hogy minden karakter kap egy titkos képességet is, amit a kártyája felfedésével aktiválhat. Nekem ez olyan se hideg - se meleg újítás: a játéknak pont az adj az egyik fő lényegét, hogy egy jó darabig nem tudod, ki van ellened és ki van veled, szóval bőven van helye a blöffölésnek, vagy a másik megtévesztésének. Az új szerepek ezt lényegében kiölik, mert van, amikor már az elején fel kell fedned magad (pl. seriff-helyettesként). Ennek ellenére nem mondanám rossz újításnak, ad egy plusz csavart az eddigi partikhoz.

- A szellem: Talán a legjobb újítás - annak ellenére, hogy csak 5, vagy több játékos esetén használható (vagy talán épp azért). Aki elsőként kiesik, az szellemként folytatja a játékot, abban a csapatban, ahová eredetileg sorsolták. Ha renegát voltál, akkor a játékosok számától függően vagy a seriff, vagy a bűnözők csapatát erősíted. Innentől fogva csak 2 kockával dobsz, és az egyik eredményt egy általad kiválasztott játékosnak fogod átadni. Ő az első gurítására köteles a tőled kapott értéket használni - lényegében blokkolni fogod az első dobás idejére a kockáját. Ha két azonos értéket dobsz, akkor 2 kockát is ugyanarra az értékre állíthatsz. Mondani se kell, mennyire hasznos tud ez lenni mondjuk egy párbajnál, vagy ha valaki egyből két dinamittal kell, hogy indítsa a körét. A szellem (érthető okokból) sebezhetetlen, és párszor kicsit túl erősnek is tűnhet, de mindenképp üdítő, hogy az elsőként kihullott játékosnak így nem kell végigmalmoznia, amíg lemegy a parti.

Nem akartam a játék értékelését rontani vele, mert inkább disztribúciós probléma (és valószínűleg a beszállító oldalán), de nekem nagyon sokára ért csak ide a kiegészítő. Ezt vegyétek figyelembe, ha nincs raktáron, és rendelni kell. Plusz, aki nem tud, sürgősen tanuljon meg legalább alapszinten angolul vagy olaszul, mert a dobozban jelenleg csak az angol és az olasz kártyák vannak benne, és az itt letölthető szabály is csak az alapjátékra vonatkozik. Ettől eltekintve maximálisan ajánlom.
2018. 01. 12.
Tényleg megéri beszerezni

Nem hittem, hogy sokat hozzá tud adni az amúgy nagyon szeretett alapjátékhoz. De tökéletesen megoldották. Az h lényegében 5 különböző kiegészítőt tartalmaz, amiket tetszés szerint kombózhatunk szerintem nagyon ötletes. Így a társaság számára nem kevésbé bejövős mechanikát egyszerűen kihagyhatjuk.
2018. 01. 06.
Szuper partyjáték remek kiegészítője.
Ha szereted a Bang! The dice game-t, kötelező darab.
Ha még nem játszottál vele, akkor csak a az alapjátékot próbáld ki, mert ha az nem tetszik, azon ez a kiegészítő sem fog segíteni.
2017. 04. 08.
Kötelező

Remek újításokat tartalmaz. Sokkal taktikusabbá teszi a játékot. Akinek megvan a sima kockajáték, annak kötelező! :)
2017. 01. 13.
Nagyon jó!!

Remek kiegészítő, élvezet vele játszani. :)
2016. 12. 10.
Rettentő jó kieg. :)

Maximálisan megéri az árát, mert nagyon frankó módon színesíti a játékot, hogy akik már rengeteget játszottak vele, továbbra is érdekesnek tartsák.
2016. 11. 20.
Remek kiegészítő

Remek, 5 modulos kiegészítő a kockajátékhoz. Csak ajánlani tudom.