Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Betrayal at House on the Hill

Ár:
14.990 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (24)
Elérhetőség: Nincs készleten

Vélemények

4.83
24 értékelés
5
(20)
4
(4)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 4 / 5 csillag!
2020. 05. 13.
Hozza amit ígér

A játékmenet egyszerű, tulajdonképpen játszatja magát a játék és a játékosok inkább nézőként figyelik az eseményeket. Nagyon jó szórakozás és jól összehozza a társaságot!
| 5 / 5 csillag!
2019. 05. 31.
Imádtam ,imádjuk ,imádni fogjuk

Az egyik kedvenc társasunk ,amit szinte minden héten előveszünk . Az alaptörténet adott : 6(de lehet kevesebb fővel is játszani) felfedező szobáról szobára feltérképez egy 3 szintből(földszint ,emelet ,pince)álló hatalmas elhagyatott házat. Értékes kincsekre ,átkokra ,buffoló eventekre bukkanván idővel valaki árulóvá válik. Innentől kezdve az összesen 50(!!!) különböző történetből 1 vár ránk melyek különböző célok és kihívások és szörnyek elé állítják a hősöket .Van itt sikítószellem ,vámpír, gonosz ikertestvér, vudu,démonlord , és minden ami szem-szájnak ingere. Innnetől válik a játék különösen izgalmassá ,mert scenario-tól függően mindig más módon nyerhetik meg a játékot a hőseink ,míg az áruló próbál minket eltenni a láb alól. A rengeteg opció révén szinte megunhatatlan a játék ,mert mire végigjátszod az összes lehetséges történetet ,addigra már rég elfelejted azokat ,amiket korábban már játszottál. A játék eredetileg angol ,de készült hozzá neten elérhető magyar fordítás. 6 fővel elég hosszúra tud nyúlni ,2-3 óra is lehet akár ,így érdemes ezzel számolni.
| 5 / 5 csillag!
2019. 05. 22.
A változatosság gyönyöre

A lehetőségek kombinációiból, illetve a tábla alakulása miatt sokszínű, valamikor tragikusan, máskor komikusan eltolódó esélyek megsokszorozzák a játékélményt.
Érdekes, hogy az 50 szcenárió közül ugyanahhoz van szerencsém állandóan, pedig a játékmenet ezt hivatott elkerülni. Az én szerencsém.
Jól jellemzi az immerzív játékmenetet, hogy az ember időérzéke órákkal el tud csúszni közben.
| 5 / 5 csillag!
2018. 12. 09.
Horrora akadva

Haloween-ra kiváló társas. Még egy játék sem telt izgalmak és nevetés nélkül. kezdőknek azért én nem ajánlanám, szerintem ahhoz elég összetett. Nagy köszönet aki a magyar fordítást készítette, hatalmas segítség volt az angol nyelven kevésbé tudóknak. A játékidő szerintem minimum 1,5 2 óra, érdemes úgy tervezni. :) 5*
| 5 / 5 csillag!
2018. 09. 11.
A kicsi Zoe elszabadul

Amikor az árulóvá vált 8 éves kislány a patkányaival lemészárol mindenkit.... minden másra ott a Master Card.
A horror zsáner kedvelőjeként különösen kedves számomra ez a játék, ráadásul egy kis szerepjátékot belevéve (amiben segítenek a különböző event lapok) igazán feelingessé válhat. De persze időnként abszurd helyzetek is előfordulhatnak, amik egészen addig nagyon viccesek, amíg a kisgyermek karakter vigyorogva el nem tesz láb alól (kivéve, ha te vagy a vigyorgó kisgyermek).
Az áruló kis szerencsével nagyon erőssé válhat, ezért több játékossal élvezetesebb, mert jobban kiegyensúlyozza a játékot.
| 5 / 5 csillag!
2018. 06. 25.
Zs-kategóriás horror témák

Talán elég sokat elmond a játékhoz való viszonyomról, hogy én fordítottam le az első kiadást magyarra. A játék első felében gyűjtögetünk és felfedezzük a házat (mindig más a játék térkép). A második felében pedig az áruló (aki a felvett tárgyak és egyéb körülmények hatására fordul ellenünk) próbál mindenkit eltenni láb alól. Változatos szabályok és igazi ZS kat horror hangulat.
| 5 / 5 csillag!
2018. 06. 14.
Házkutatás

Rettenetesen gagyi karton négyzetek. Három füzet :D Játékonként változó ház és események. 50 történet. Kellően rákészülve átmehet horrorba, de ahhoz már eléggé állapot kell :D Kipróbáltuk hárman és hatan is. Hozta nagyon. Nem csalódtam (leszámítva az indító mondatbeli tényközlést). Lehet a kiegészítő is beszerzésre kerül. Van magyarra fordított szabály, túlélők és árulók könyve is. Köszönjük a munkát az illetékeseknek! B-kategóriás horror rajongók, vétek ezt a mannát kihagyni :D
| 5 / 5 csillag!
2018. 03. 28.
Végtelen élmény a rémházban

Már honapok óta heti szinten játszunk vele a barátokkal és megunhatatlan! Egyszer kisbabák vagyunk akiket kerget az őrült dada szelleme, máskor japán gyerekként végtelen élethalál tusát folytatunk egy sárkánnyal vagy egyszerűen csak faként csöndben benőjjük a többieket... Ez a Betrayel. A játék két részre oszlik, az első amikor a barátaiddal próbáltok életben maradni és egyszerre feltápolni magatokat amennyire lehet a házban, a másik fele pedig az eszeveszettül izgalmas árulási rész, amikor az egyikőtök a többiek ellen fordul. Azoknak is tökéletes lehet, akik nem csípik a horrort vagy a fantasyt.
| 4 / 5 csillag!
2018. 01. 07.
Oh nooooo

Nagyon jó játék, ugye azzal a szépséghibával, hogy csak angol nyelven elérhető. Ez leszűkíti a játékosok körét, sajnos az én baráti körömben még mindig van aki nem tud angolul, mert németül tanult. Sebaaaaj, 50 különböző végkimenetel, mindig újra építhető pálya, izgalmas fordulatok, borzongató történetek, ki lesz az ÁRULÓÓÓ? Ui.: Az picit viszont unalmassá teszi, hogy habár a végkimenetel sosem ugyanaz, a pályakártyákon lévő történések ugyanazok, a játék közben így csökken az izgalom...
| 5 / 5 csillag!
2017. 11. 18.
Misztikum

Ismét egy remek hangulatú játék, ami kellemes órákkal tesz boldogabbá. A szoba lapok és a tokenek szépek, bár a figurák kicsit otrombák, de sebaj. Végtelen lehetőség a ház alakjára a szobák elhelyezkedésére nézve, és az 50 játékvariáció elég sokáig fog szórakoztatni, pláne ha a kiegészítőt is megvan. A hangulata remek, beléptek a titokzatos házba és elkezditek fölfedezni, amikor egyszer csak valaki árulóvá válik és próbálja kinyírni többieket és fordítva. Én személyesen imádom a barátaimmal az izgulást azon, hogy ki lesz az áruló, hogy milyen izgalmas sztori következik. Vannak nagyon humoros részei a játéknak. Nagyon szórakoztató játék, nem lehet megunni. Nehézség: 10/6 ( csak angol szabállyal), Küllem: 10/7, Újrajátszhatóság: végtelen, Ár/érték: 10/8
| 5 / 5 csillag!
2017. 09. 07.
Szerelem első játékra

Szerelem volt első játszásra. Sajnos csak 3 főtől játszható, ketten nem, de ez legyen a legnagyobb gond.

A játék felénél, vagy kétharmadánál megváltozik az addig kooperatívnak tűnő játék, mert egy játékos árulóvá válik (hogy kicsoda, azt mindig az adott szituáció dönti el a kártyák alapján). Nagyon jó sztorik vannak a szellemidézéstől a voodoo-n át a pszichopatákig.
Egy játék (ha mindenki gondosan megfontolja, mit lép következőnek és mer-e dobni kísértve a szerencséjét) elég hosszúra tud nyúlni (volt 4 órás menetünk is), de alapvetően bármi lehetséges. A szerencse forgandó és erre a játékra nagyon jellemzőek a meglepő véletlenek. A taktikának nagy szerepe van, érdemes előre gondolkodni, hogy mi lesz az ellenfél következő lépése. Nagyon mókás az is, amikor az áruló ellen küzdő csapattagok próbálnak egymás között úgy kommunikálni, hogy az áruló ne értse miről beszélnek.
| 5 / 5 csillag!
2017. 09. 01.
Magyar nyelvű szabály

Többen említették itt, hogy angol tudás szükséges a játékhoz, azonban készült magyar fordítás is, ami megkönnyítheti az angol nyelvet kevésbé ismerők játékát.
Ezeket a fordításokat találtam a neten:
Játékszabály
http://www.ketaklub.hu/letoltes/Betrayal%20at%20House%20on%20the%20Hill.pdf
A kártyák fordítása
http://www.ketaklub.hu/letoltes/Betrayal%20at%20House%20on%20the%20Hill%20kartyak.pdf
A szoba lapkák fordítása
http://www.ketaklub.hu/letoltes/Betrayal%20at%20House%20on%20the%20Hill%20szoba%20lapkak.pdf

Köszönet és hála a fordítóknak!
| 5 / 5 csillag!
2017. 08. 08.
Füles és a sárkány

Amikor a játékban egy sérült, lassú kis fiú vagy. Már rajtad és a kis kutyádon kívül mindenki halott. Lent vagy a véres pincében. Nincs lépcső amin felmenekülhetnél. Látod, hogy jön a sárkány és tudod, hogy csak egyetlen egy kis kockadobásnyi esélyed van. Szemtől szemben álltok egymással. 8x több életerővel és 6x annyi támadási képességgel, mint ami neked valaha volt. Erre megb*szod a sárkányt Fülessel a kis kutyával és ezzel megnyered a játékot azért azaz érzés fenomenális. Plusz megnézed a Sárkányt játszó játékos arckifejezését is és így még nagyobb a diadal. Igaz, hogy utána napokig nem fogtok beszélgetni, de mind a ketten tudjátok, hogy baromira megérte!
Nagyon sokat játszottunk ezzel a játékkal és a legeslegfontosabb nála az a hangulat. Egy kicsit át kell hozzá szellemülnie az embernek, mert különben nem történik meg a varázs. Viszont ha a hangulat megvan és sikerül fenntartani az igazi B kategóriás horror filmek mentális színvonalát akkor adja nagyon a játék. Mindig változó történetek és pálya miatt nincs soha kettő egyforma menet. Ezen kívül rengeteg, 50 horror forgatókönyv áll a rendelkezésre, így biztosított a nagyszámú újrajátszhatóság.
Amennyiben a hangulat nincs meg, vagy fáradt a társaság, akkor könnyen monotonná változhat a játék. Ezeket az eseteket kerüljétek el inkább.
Nagyon fontos, hogy a dobozban csak gyakorlott angol tudásúaknak ajánlott játékszabály található benne. Viszont nagyon jó magyar nyelvű játékszabály is forog fent a neten így ennek nem szabadna visszatartó erőnek lennie, ha szeretnétek megvenni a játékot!
Ha minden adott, akkor egy eléggé feszes, taktikázós kis játék lehet belőle. Ajánlott ;)
| 5 / 5 csillag!
2017. 03. 15.
Nem a győzelem a fontos.

Abszolút kedvenc a társaságban. Mivel minden egyes alkalommal máshogy alakul az alaprajz, máshogy fejlődnek vagy inkább amortizálódnak karaktereink, ezért nincs két egyforma játék. Maga a játékmenet két részre osztható fel, a ház felfedezésére és magára a szellemjárásra. A játék első fele (főleg a sokadik játékra) viszonylag gyorsan kipörgethető, főleg hogy fejből tudjuk már, hogy melyik esemény, kártya vagy szoba esetén mi a teendő. A színesítő szövegeket a 3-4 alkalommal az ember már fel sem olvassa. Mindez sajnos a hangulat rovására megy. A játék második felében viszont felpörögnek az események, hirtelen célt és értelmet kap a játék, az addigi céltalan bolyongást felváltja a tervezgetés, kooperálás és az elkeseredett küzdelem, jó értelemben. :) A játék pikantériája, hogy sem a túlélők, sem az áruló nem tudja pontosan mi a másik célja, mik a képességei. Így előfordult, hogy nem mertünk szembeszállni egy ellenféllel, mert erősebbnek tartottuk, mint amilyen. Volt hogy meglepődtünk akkora pofonokat osztott egy kislány, hogy a fal adta a másikat. A játék magam borzalmasat kiegyensúlyozatlan, de ezzel nincs semmi baj. Ez egy olyan játék, ahol tényleg a részvétel a fontos, a szotir, a vicces szituációk megélése. Alapból 50 sztori kerülhet képbe, teljesen random. A horror hangulatot tovább lehet fokozni, hogyha háttérsztorit szövünk a karakterünknek.
Teljesen kezdődet is be lehet vonni a játékba. Egyedüli hibaként azt rónám fel a játéknak, hogy nem mindegy ki kapja az áruló szerepét. Mivel az árulónak tisztában kell lennie a szörnyekre vonatkozó extra szabályokkal illetve középfokú angol nyelvtudás ajánlott. (az áruló- és a túlélők könyvének magyar fordítása az első kiadáshoz készült, több helyen eltér és alapvetően pontatlan, lényegi információk hiányoznak belőle.)
Summa-summárum mindenkinek bátran ajánlom, aki szereti a témát, szereti a változatos kihívásokat, nem kedvtelenítik el a kilátástalan helyzetek és képes élvezni magát a játékélményt. :)
| 5 / 5 csillag!
2017. 01. 11.
Fantasztikus szerepjáték

Aki szereti a kicsit szerepjátékszerűen felépülő társasjátékokat, az biztos imádni fogja a Betrayalt. Mivel minden parti során random épül fel a ház, így sose lesz ugyanolyan a pálya, az áruló mindig valami alapján sorsolódik ki így ez is mindig meglepetésként éri a csapatot. Tetszett, hogy viszonylag nagyobb csapatban tudunk leülni játszani és egy bizonyos pontig teljesen cooperatív a játék, majd az áruló felfedésével megoszlik a csapat. A történetek elég vegyesek és néha kiegyensúlyozatlanok, de így is nagyon élvezetes minden történet.
| 5 / 5 csillag!
2016. 08. 07.
Érdekes és sokszor újrajátszható

Egyik első vásárlásom volt ez a játék és egyáltalán nem bántam meg. Érdekes és mindig szórakoztató tud lenni a megfelelő csapat emberrel. Véleményem szerint a legjobb élménhez 5 ember szükséges és a magyar szabályokat is könnyen meg lehet találni az interneten, ha az ember megkeresi. Remek kis játék és az alap 50 kísértésen kívül továbbiakat is felajánl a játék. Mindenkinek javaslom, ha szereti a felfedezős és taktikai játékok laza és szórakoztató egyvelegét. 5/5 :)
| 4 / 5 csillag!
2016. 05. 19.
Rémisztően jó

A Betrayal at House on the Hill velejéig ameri játék. Egy igazi guilty pleasure horror élmény. Akik kedvelik műfajt vagy a „tudok egy rövidebb utat az erdőn át”, a „nézzük meg, mi van ebben a halálfejes ládikában”, vagy a „nézd, itt egy titkos pinceajtó” mondatokat, azok ne hagyják ki!

http://www.crueltyfreepirates.com/betrayal-house-hill/
| 5 / 5 csillag!
2016. 03. 24.
4/5

Ötletes, változatos a játék, kezdőbb embereknek is érthető, de gyakorlottabbaknak is élvezetes. A történetek általában érdekesek és eléggé szerteágazóak, tényleg minden klasszikus horror képviseli magát, jó az újrahasználhatósága is, mi játszottunk már legalább 20-t, de még nem jött ugyanaz a sztori ki. Hibák, talán kicsit lehetne egyedibb, több karakter, illetve azért néha kiegyenlítettlen a játék, nagy a szerencsefaktor. Mindenképp jó angoltudás szükséges.
| 5 / 5 csillag!
2015. 10. 11.
Mi van a nyikorgó ajtó mögött?

Beléptek egy régi, elhagyatottnak tűnő házba. Az ajtó döngve csukódik be mögöttetek. Most mi lesz?
Ebben a játékban, a játék elején mindenki elindul a házat felfedezni, így felépítve a házat véletlenszerűen szobákkal. Minden szobában vagy történés, vagy felszerelés, vagy ómen található. Ha megfelelő mennyiségű ómen összegyűlik, akkor elkezdődik maga a játék, vagyis a "kísértés". Meg kell nézni, az utolsó ómen, amit találtak mi volt, illetve melyik szobában szedték össze. Egy táblázatból kinézzük, hogy melyik kísértés-forgatókönyvet játsszuk az 50 lehetségesből, és a szabályok asszerint módosulnak. Rengeteg különféle küldetés van, a legutóbbiban nálunk az egyik felfedező átalakult óriáspókká, és mindenkit meg akart enni. Szerencsére ki tudtunk menekülni a házból még időben...
| 4 / 5 csillag!
2015. 10. 05.
Véletlenszerű térkép és sztori

Előnye, hogy a térképet mindig véletlenszerűen rakjuk fel, és az események is véletlenszerűen jönnek és végül az is véletlenszerű, hogy mi lesz a végső küldetés.
Sajnos ez egy hátránya is, hiszen az első felében nem sok taktikai döntést kell hozni, nagyjából minden véletlenszerűen folyik.

A szellemjárás beindulásakor átalakul a játék és egy sokkal inkább taktikázós rész következik, ami az 50 küldetésnek hála, elég változatos. Nyelvtudás kell hozzá, de már letölthető hozzá magyarosítás.
Ajánlom a horror hangulatú játékok kedvelőinek, akiknek a hangulat, könnyed és gyors játékmenet és a téma fontosabb, mint a bonyolult szabályok és az egymásnak feszülő taktikai harcok.
| 5 / 5 csillag!
2015. 09. 06.
Jobb mint egy horror film!

Előnyök:
-a játékot gyorsan meg lehet tanulni
-remek design
-félelmetesen jó hangulatkeltés
-változatos scenario-k
-rengeteg újrajátszási lehetőség

Hátrányok:
-nem a legjobb minőségű elemek
-a karakterek kidolgozottsága messze nem Eldritch Horror szintű
(-nem hozza közelebb a társaságot, mert valakit nagyon fogtok utálni)
| 5 / 5 csillag!
2015. 08. 27.
Rémisztően jó játék

Sokat játszottunk vele, de majdnem mindig sikerült új küldetést kipróbálni az 50 közül.
Mindegyik nagyon élvezetes, főleg ha kisgyerek az áruló és végül meg is nyeri a játékot.
A gyerekek imádják, amikor felolvasok egy esemény kártyát valami rémisztő dologgal, elkerekedik a szemük, elképzelik, hogy mi történik.
Nagyon élvezetes játék.
| 5 / 5 csillag!
2015. 08. 20.
Knock-knock

Nagyon élvezhető ameri horrorjáték, melynek egyetlen esetleges hátránya az erős nyelvfüggőség (illetve a magyar verzió hiánya). A megfelelő, angolul jól tudó társasággal azonban elképesztő jó élményt tud nyújtani. Kell hozzá egyfajta elhivatottság a fantasy/horror világ iránt, de ha az megvan, szerintem az egyik legjobb horror kalandot biztosító játék.
| 5 / 5 csillag!
2015. 08. 13.
B-filmeket idéző, borzongató és vicces, gyors játszású "ameri" - nem csak filmrajongóknak!

A Betrayal at House on the Hill egy szerencsére, némi stratégiára és karakterfejlesztésre (ami gyakorlatilag tárgyak gyűjtéséből áll) épülő játék, mely kooperatívként indul, de az esetek nagy részében "egy-mindenki-ellen" üzemmódba kapcsol, néha viszont végig kooperatív marad, avagy teljesen versengő típusú játékként folytatódik...

A történet szerint ismerősök egy csoportja nyomozni indul a domb teteji titokzatos házba, ahol hamarosan kiderül, hogy a játékosok valamilyen szörnyű veszélyben vannak. Ennek oka, a konkrét események forgatókönyvek szerint zajlanak le, a lehetséges 50 esetből véletlenszerűen választva egyet. A legtöbb esetben egy-mindenki-ellen felállásban folytatódik a játék - az egyik játékosról hirtelen kiderül, hogy valójában vámpír, vagy farkasember, vagy egy ősi isten imádója, vagy szellemmekkel beszélget, vagy láthatatlanná tud válni, és így tovább - és megpróbálja megölni a többieket, vagy feláldozni, asszimilálni, megfertőzni, egyszóval elpusztítani. A többiek pedig értelemszerűen összefognak, hogy valahogyan - a forgatókönyvtől függő változatos módokon, gyakran tárgyak összegyűjtésével és bizonyos helyre szállításával, vagy próbák kiállásával - megakadályozzák az ördögi tervet. (Az "áruló" játékos megölése sokszor nem elég ehhez!) Ilyen esetekben a többiek ellen forduló játékos más forgatókönyvet kap, az ebben álló információk egy része pedig nem ismert a többi játékosnak. (Például: mi történik, ha az "áruló" játékos segítségére siető szörnyek sikeres támadást dobnak ellenük? Halál, fertőzés, sérülés, elkapás?...)

Néhány forgatókönyv azonban 100%-ban versengővé változtatja a játékot (pl. az a játékos marad életben, aki néhány körön belül tud szerezni egy bizonyos tárgyból), avagy teljesen kooperatívvá (minden játékos egy fő szörnyeteget próbál legyőzni).

A Betrayal at the House on the Hill leginkább klasszikus B-filmek - horror, sci-fi és fantasztikus történetek - hangulatát, motívumait és sablonjait idézi, borzongató, de általában vicces módon, és ehhez a kétféle forgatókönyveket tartalmazó (magabiztos angoltudást feltételező) füzet is sokat hozzátesz. A játékmenet maga azonban elég egyszerű (négy képességre próbákat kell dobálni, miközben a játékosok felderítik a házat - ez mindig véletlenszerűen történik, tile-ok, azaz karton mezők kihúzásával és lerakásával), és egy-egy történet általában egy, de maximum két óra alatt lejátszható.

Tematikus "ameri" játékok híveinek, az említett műfaji film rajongóinak, és legfőképp a szerencse szerepétől és balsorsú játékosok alkalmankénti gyors elhalálozásától nem ódzkodó játékosoknak ajánlom. Nekem nagyon bejött!