Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Brass: Birmingham (magyar kiadás)

Ár:
22.990 Ft
Átlagos értékelés: 4 / 5 csillag! (19)
Elérhetőség: Raktáron

Leírás

Ki lesz a legsikeresebb iparmágnás Angliában? A Brass: Birmingham különleges atmoszférájú, összetett stratégiai társasjáték. A játékosok az ipari forradalom idején igyekeznek sikeres üzletemberekké válni szállítási útvonalak kiépítésével, gyárak telepítésével és pénzük okos forgatásával – egy nagyon izgalmas akciókártya-mechanizmus segítségével.

Játékbemutató videó

Vélemények

3.71
19 értékelés
5
(7)
4
(3)
3
(0)
2
(1)
1
(3)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2021. 12. 13.
Az egyik kedvenc játékom lett. A szabályrendszer nem túl bonyolult (azért kezdőknek nem ajánlom), viszont elképesztő mélységei vannak. Tipikusan olyan játék, amelyben rengetg úton elindulhatsz és a másik lépése is befolyásolja a stratégiádat. Minden egyes parti után tanultam valamit a játékról a randomfaktor pont annyira varriálja, hogy az újrajátszhatóságot kb. végteleníti. Minden lépésednek súlya van, azonban van annyira nyitott a játék, hogy lehet korrigálni, de bőven van agyalnivaló.

A minőségről: olvastam, hogy az első magyar nyomás katasztrófálisra sikerült. Nekem a második van meg, itt már nem voltak nagy problémák, azonban a kártyákat mindenképpen védőzzétek be, mert nem tűnnek túl strapabíróknak. A tokeneket könnyen ki tudtam nyomkodni, ám volt olyan ív, amikor óvatosan kellett dolgozni, szerencsére semmi sem sérült meg, de az egyik játékosjelölő sérült volt.

Maga a játék szerintem elképesztően jó, az eurókat kedvelőknek kötelező darab, de a minőségén még mindig lehetne dolgozni.
| 4 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2021. 07. 26.
A játék nagyon jó, de a tokenek szélei már 1 (nem elírás!) próba játék után is kopottak. Ebben az árfekvésben azért szerintem ez nem elfogadható!
A másik fájó hiány az insert. Egy ennyi alkatrészt tartalmazó játék esetében azért legalább kartonból készült alap rendszerezésre alkalmas rendezőre szükség lenne.
| 4 / 5 csillag!
2021. 03. 16.
Nemrégiben az utolsó (elvileg készleten sem levő) darabot hoztuk el. Szerencsére az itt felsorolt hibák egyikével sem találkoztunk, tehát a tábla, kinyomóívek épségben voltak. Rendkívül jó agyalós strategikus játék, nagyon jól ki van egyensúlyozva (kártyák eldobása). Külcsínre is szép, a setup kicsit hosszadalmas. Rá kell szánni az időt a megismerésre, mikor, hogyan, mit lehet csinálni (nyersanyaggyűjtés, kártya mechanizmus, iparlapkák, kereskedés), ebben videók is segítséget nyújtanak. Önmagában nem nehéz, csak sok kis apró szabály van, amire oda kell figyelni. A kártyák furcsa hatású anyagból készültek, erre csak kártyavédő ad megoldást. Tehát a setup és a kártya miatt kap tőlem egy négyest! Egyébként csillagos ötös lenne a szép grafika, a remek mechanizmus, a kellőképp stratégiát, agyalást illő mélység miatt. Jópofák a sörös hordók. Egyébként érthető a sok lehúzó pont, de ez alapján nem ítélhető el a játék, nyilván engem is rosszul érintene a hibás alkatrészek miatt, de ha csak emiatt kap negatív pontokat, az nem valós eredményt produkál.
| 2 / 5 csillag!
2021. 02. 28.
A játék nagyon jó, de a magyar kiadás minősége rettenetes. A tokenek sérülnek, a kártyák széle hamar kirojtosodik. Méltatlan a kiadóhoz és ehhez a játékhoz.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2021. 02. 24.
Zseniális játék! Rendkívül jól ki van találva. Minden összefügg mindennel és mégsem billen el a mérleg jelentősen. Látszik, hogy rendesen le van tesztelve. Sajnos egyelőre leginkább ketten játszottunk, néhány alkalommal hárman, de érezhető hogy más lesz a játékélmény, de minden esetben izgalmas! A kártyákra rögtön vettem védőt mert biztosan kopnának a sok használattól. A kártyák és kiegészítők minőségére egyáltalán nincs panasz!
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2020. 12. 15.
Múlt csütörtökön vásároltam egy Brass Birmingham társasjátékot Gémklubtól. Sajnos én is tapasztaltam a kinyomkodó íveknél problémát. Felvettem a kapcsolatot a Gémklubbal. Ennél gyorsabb és kedvesebb hozzáállást, ahogy az én problémámat kezelték elképzelni is nehezen tudtam volna. Ma már egy sérülésmentes tokencsomag tulajdonosa vagyok.
| 4 / 5 csillag!
2020. 11. 23.
Nagyon jó játék! Előttem már mindent leírtak. Viszont a kártyák minősége....szóval nem tudom megérteni, hogy egy ilyen kaliberű játékot miért nem lehetett minőségebbi kártyákkal kiadni. A többi része hibátlan , és igényes.
| 0 / 5 csillag!
2020. 10. 31.
Gábor,
Én betelefonáltam és végtelenül segítőkész ügyfélszolgálatuk van. Kedvesen tájékoztattak, hogy a kés amivel a kinyomóíveket készítették az egyik szériánál, életlen volt. Sok érintett termék van. A csere több hét is lehet. Egyébként a játék fantasztikus. Azonban az egyetlen változás a magyar kiadásban a magyar játékszabály. Semmilyen komponensen a játékban (Kártyák, tábla stb..) nincsen szöveg a városneveken kívül. A magyar játékszabály pedig elérhető a neten. Innentől kezdve én ajánlom az angol kiadást, ugyanitt náluk kapható.
(Eyébként nem a magyar kiadás ellen szeretnék beszélni, hiszen énis megvártam amég megjelenik és ezt vettem. De ez sajnos így alakult. Nekem nem csak a kinyomóívekkel volt probléma, hanem a játéktábla és a játékostáblák is sérültek. Erre pedig azt mondták, hogy ez még egy kör lesz, hiszen első sorban most a kinyomóívekkel foglalkoznak. )
| 0 / 5 csillag!
2020. 10. 31.
Tisztelt Gémklub!
Lehet már tudni, hogy általános hibáról van-e szó a kinyomóívekkel kapcsolatban?
Nagyon szeretném megrendelni a játékot, de olvasva a negatív tapasztalatokat kissé elbizonytalanodtam...
| 0 / 5 csillag!
2020. 10. 21.
Tájékoztatás a Brass: Birmingham-mel kapcsolatban!

Kérjük azon kedves Vásárlóinkat, akik a Brass: Birmingham kinyomóívével kapcsolatban bármi eltérést tapasztaltak, készítsenek fotót a vélt hibáról és írják is le röviden. Kérjük, hogy az emailt az info@gemklub.hu címre küldjék a Gémklub ügyfélszolgálatának. A mailben kérjük, hogy tüntessék fel a megrendelés számot, illetve bolti vásárlás esetén a számlaszámot. Ha pedig nem nálunk vásárolták a terméket, akkor a vásárlás helyét tüntessék fel. Előre is köszönjük a segítséget. Igyekszünk mihamarabb áttekinteni a visszajelzéseket és tájékoztatni a továbbiakról.
| 5 / 5 csillag!
2020. 10. 20.
Remek jàték, kitűnő minőség. A többiek által jelzett probléma nálam szerencsére nem fordult elő!
| 1 / 5 csillag!
2020. 10. 19.
A minőséggel sajnos nálunk is van probléma, a kártyák szélei az első keverés után kirojtosodtak (azóta védőben vannak), a tábla közepénél a hajtásnál a két réteg ragasztása szétjött és sajnos a kinyomkodósokból 1-2 nálunk is megsérült, pedig már 100+ játékot bontottunk. Szomorú, hogy ez az egyébként jó játék ilyen állapotban van az első játék után.
| 1 / 5 csillag!
2020. 10. 18.
Sosem éltem meg ennyire rosszul a tokenek kinyomkodását! Izzadva szedtem ki az összeset és így is volt amelyik megsérült! Rossz minőség!!
| 0 / 5 csillag!
2020. 10. 16.
Úgy tűnik nem egyedi eset. Sajnos nekünk is rojtos teljesen az összes iparlapka széle. A játékot nem befolyásolja, de elég zavaró a minősége, hiszen a többi komponens ( pénzérmék, játékostáblák, tábla stb.) tökéletes állapotban vannak.
A játék maga megérte az 5 hónapos előrendelést és várakozást, sajnos a minősége már kevésbé.
| 5 / 5 csillag!
2020. 10. 16.
Kell pár alkalom, ameddig teljesen össze nem áll, hogyan érdemes benne stratégiázni, de megéri a belefektetett időt, nagyon jó, és nem utolsó sorban gyönyörű a játék.
| 5 / 5 csillag!
2020. 10. 16.
Csodás jàték, kitűnő minőség
| 0 / 5 csillag!
2020. 10. 15.
Kedves Péter! Sajnáljuk, hogy rossz tapasztalatod volt, ez teljesen egyedi eset. Ügyfélszolgálatunk felvette veled a kapcsolatot a rendelésnél megadott email címeden. Elnézésedet kérjük!
| 1 / 5 csillag!
2020. 10. 14.
Valami rossz vicc ez a minőség? A doboz sérült, a kartonelemek több rétegben, minden token széle rojtos... Fél éve várom a magyar megjelenést, erre ez fogad. Kiábrándító!
| 5 / 5 csillag!
2020. 05. 25.
Rövid mégis nagyszerű játék. Akkora élményt ad mint egy 3-4 órás.

Legnagyobb meglepetésre úgy nyűgöz le a játék, hogy közben nem 3 órás. Mégis olyan mélysége van, olyan kombinációk, hogy kielégítő olyankor is amikor valami nagyra vágysz. Nem csak egy 50 perces kitöltőre.A hálózatépítés nagymestere. A grafika lenyűgöző és megunhatatlan. A setup kicsit hosszadalmas, mert a saját kartonodra ki kell pakolnod az összes tokent sorba rendezve. Érdekes benne, hogy egymás épületeiből is költötök ezzel a másiknak és magadnak is pontot szerzel. Tehát nem csak eljátszik egymás mellett pár ember hanem nagyon is függtök egymástól. Pótolhatatlan minden gyűjteménybe.