Carcassonne: 3. kiegészítés A hercegnő és a sárkány

Normál ár: 2 990 Ft

A Te árad: 2 840 Ft

Értékelés:  (3.5)
Csak a Carcassonne alapjátékkal együtt játszható. A kiegészítés új tájlapkákat, új szereplőket - egy sárkányt és egy tündért - valamint kiegészítő szabályokat tartalmaz. Az alapjátékkal tetszés szerint felhasználható ez a teljes kiegészítő, vagy ennek a kiegészítőnek csak egyes elemei. Ez a kiegészítés szabadon kombinálható más Carcassonne-kiegészítésekkel.
 

Értékelések átlaga 


(3.5)

Közönségdíjak

Családdal 5 Partijátéknak 5
18% (2)
27% (3)
45% (5)
9% (1)
Rendezés:
Értékelések: 1 - 10 (összesen: 11)
További oldalak:
  1. 1
  2. 2
Kiszúrás a másikkal? Itt meglesz

craslorg | 2018. szeptember 3.

Aki úgy gondolja, hogy kevés az interakció az alapjátékban és jobban szereti a másokkal való kiszúrást azon túl is, hogy egy lapkát úgy helyez le, hogy a vetélytársnak rossz legyen, annak ki kell próbálni ezt a kiadást.
Szerencsés (kinek-hogy, lehet szerencsétlen) esetben az egész játék arról fog szólni, hogy 1-2 bábu maradjon azért a táblán és legyen pont is. Persze ez az esély azért csökkenthető megfelelő taktikával, hogy ne bukjunk minden pontkezdeményt.
Számunkra dobott a játék hangulatán, még ketten is, mert tudtuk, mire vállalkozunk, mikor használjuk a kiegészítőt.
Nagyon sértődős játékosokkal nem ajánlott.
Stratégiai csőd, de ötletes! :)

Levente | 2017. november 20.

A hosszútávú stratégiát teljesen kiüli eme kiegészítő, bár vicces tud lenni... A rövidtávú célok kapnak szerepet... Ötletesnek ötletes és még látványos is :)
Nem az igazi

Ákos | 2017. szeptember 24.

A Carcassone játék egyik kiegészítője, ami új lapokat tartalmaz, de a családban nem volt igazán népszerű. Fura a kiegészítő szabálya, így akinek tetszett a játék, nem biztos, hogy erre számít. Van akinek tetszett, de a többségnek nem.
Tetszik is, meg nem is :-)

Frici | 2017. július 26.

A kiegészítővel együtt 30 db új kártya érkezik. Ebből 6 db a vulkános.
Két új figura került bele a sárkány és a tündér.

Sokakat megoszt ez a kiegészítő, én szeretem is meg nem is.
A sárkány lehet jó móka is, kiszúrn a másikkal, de amikor a játék elején szuper helyre lerakott "parasztomat" veszi le, hát nem szokott őszínte lenni a mosolyom :-)
Az egy dolog, hogy így bekerült egy mód arra, hogy kéretlenül visszakapjuk az egyik lerakott alattvalónkat, csak sajnos nem biztos van beleszólásunk hogy melyiket.

Ugyan ezt tudja a grófkisasszony is, amivel szintén mód nyílik arra, hogy a várból egy játékostárs "lovagját" levegyük.
A mágikus kapuval lehetőségünk nyílik, hogy egy régóta kinézett helyre lerakhassuk a figuránkat.
A fentiek ellenére mi még nem játszottunk úgy, hogy kivettük volna a sárkányt.
felesleges

Jucus | 2017. május 16.

Igy hogy mi mindig ketten játszunk az alapjátékkal,teljesen felesleges vétel volt. A szabályokat egyáltalán nem lehet 2 főre alkalmazni. Egy dolog miatt nem bánom hogy megvettük,és az az új lapkák. De ettől függetlenül csalódott vagyok. Azt gondolom egy olyan játéknál ahol az alap játszható 2 fővel,vagy fel kellett volna tűntetni,hogy ez annyival nem működik, vagy csinálni illett volna hozzá egy 2 személyes szabálymódosítást.
Plusz területkártya, semmi több

Attila | 2017. március 7.

Az összes számozott (1.-3.) közül ez a legkevésbé eltalált. Túlbonyolítja a játékot, néha kiszámíthatatlanná is teszi, kis szerencsével bárki nyerhet a semmiből.
Én csak plusz területkártáynak használtam, a vulkánt, térkaput sima mezőkártyaként használva, a zsákutca, és az alagút még kicsit fel is dobja a játékot.
Ez a kiegészítő dobozban maradt

Balthis | 2017. február 9.

Ez a kiegészítő dobozban maradt sajnos. Nagyon megváltoztatja a játékot, és nekünk nem jöttek be ezek az új elemek. Kicsit szemétkedni kell a játékosoknak egymással, kevéssé illeszkedik nekünk bele az eddig megszokott játékok hangulatába. A kiegészítő játék lapkái van, hogy előkerülnek, ha többen max létszámmaljátszunk, hogy hosszabb legyen, de nem használjuk a sárkány/ hercegnő stb szabályokat.
Izgalmas a sárkány jelenléte

Bence | 2016. november 30.

Egy izgalmasabb változatosabb játék, így hogy mind a hercegnő mind a sárkány távolíthat el követőket.
Ad egy csavart az alapjátéknak, miszerint ha valaki többségben van már nehéz utolérni, az új elemek ezt megváltoztatják.
Régimódi vagyok...

Lívia | 2016. november 28.

...az alapjáték a kedvencem.
Ugyanakkor volt már olyan társaság, ahol remek, vinnyogásig menő röhögések lettek a sárkány kontra tündér felállásból. Jó társasággal élvezet - magukat komolyan vevőkkel uncsi.
Sárkány

Gergely | 2016. november 24.

Ebben a kiegészítőben kapunk a lapkák mellett egy sárkány figurát is a készlethez, ami vulkán játékba kerülése esetén kerül fel a térképre. 2 játékos esetében azonban a mechanikája eléggé gyengének bizonyult, mivel túl sok irányítása van mindkét játékosnak a sárkány felett, több játékos esetében már nem ilyen egyszerű a helyzet. A tündért viszont sokan elfelejtik, így akarva-akaratlanul is pontokat adnak másoknak, vagy éppen lemaradnak a bónusz 3 pontról amit vele lehetne szerezni.
Ha ezektől az apróságoktól eltekintünk, egy elég sok lapkát tartalmazó kiegészítőhöz jutunk, ami igazán nem ront a játékélményen, de sok esetben nem is igazán változtat.

Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

Carcassonne játékcsalád