Carcassonne: 3. kiegészítés A hercegnő és a sárkány

  Normál ár: 2 990 Ft

  A Te árad: 2 840 Ft

  Értékelés:  (3.4)
  Csak a Carcassonne alapjátékkal együtt játszható. A kiegészítés új tájlapkákat, új szereplőket - egy sárkányt és egy tündért - valamint kiegészítő szabályokat tartalmaz. Az alapjátékkal tetszés szerint felhasználható ez a teljes kiegészítő, vagy ennek a kiegészítőnek csak egyes elemei. Ez a kiegészítés szabadon kombinálható más Carcassonne-kiegészítésekkel.
   

  Értékelések átlaga 


  (3.4)

  Közönségdíjak

  Családdal 5
  20% (2)
  20% (2)
  50% (5)
  10% (1)
  Rendezés:
  Eddig összesen 10 értékelés
  Stratégiai csőd, de ötletes! :)

  Levente | 2017. november 20.

  A hosszútávú stratégiát teljesen kiüli eme kiegészítő, bár vicces tud lenni... A rövidtávú célok kapnak szerepet... Ötletesnek ötletes és még látványos is :)
  Nem az igazi

  Ákos | 2017. szeptember 24.

  A Carcassone játék egyik kiegészítője, ami új lapokat tartalmaz, de a családban nem volt igazán népszerű. Fura a kiegészítő szabálya, így akinek tetszett a játék, nem biztos, hogy erre számít. Van akinek tetszett, de a többségnek nem.
  Tetszik is, meg nem is :-)

  Frici | 2017. július 26.

  A kiegészítővel együtt 30 db új kártya érkezik. Ebből 6 db a vulkános.
  Két új figura került bele a sárkány és a tündér.

  Sokakat megoszt ez a kiegészítő, én szeretem is meg nem is.
  A sárkány lehet jó móka is, kiszúrn a másikkal, de amikor a játék elején szuper helyre lerakott "parasztomat" veszi le, hát nem szokott őszínte lenni a mosolyom :-)
  Az egy dolog, hogy így bekerült egy mód arra, hogy kéretlenül visszakapjuk az egyik lerakott alattvalónkat, csak sajnos nem biztos van beleszólásunk hogy melyiket.

  Ugyan ezt tudja a grófkisasszony is, amivel szintén mód nyílik arra, hogy a várból egy játékostárs "lovagját" levegyük.
  A mágikus kapuval lehetőségünk nyílik, hogy egy régóta kinézett helyre lerakhassuk a figuránkat.
  A fentiek ellenére mi még nem játszottunk úgy, hogy kivettük volna a sárkányt.
  felesleges

  Jucus | 2017. május 16.

  Igy hogy mi mindig ketten játszunk az alapjátékkal,teljesen felesleges vétel volt. A szabályokat egyáltalán nem lehet 2 főre alkalmazni. Egy dolog miatt nem bánom hogy megvettük,és az az új lapkák. De ettől függetlenül csalódott vagyok. Azt gondolom egy olyan játéknál ahol az alap játszható 2 fővel,vagy fel kellett volna tűntetni,hogy ez annyival nem működik, vagy csinálni illett volna hozzá egy 2 személyes szabálymódosítást.
  Plusz területkártya, semmi több

  Attila | 2017. március 7.

  Az összes számozott (1.-3.) közül ez a legkevésbé eltalált. Túlbonyolítja a játékot, néha kiszámíthatatlanná is teszi, kis szerencsével bárki nyerhet a semmiből.
  Én csak plusz területkártáynak használtam, a vulkánt, térkaput sima mezőkártyaként használva, a zsákutca, és az alagút még kicsit fel is dobja a játékot.
  Ez a kiegészítő dobozban maradt

  Balthis | 2017. február 9.

  Ez a kiegészítő dobozban maradt sajnos. Nagyon megváltoztatja a játékot, és nekünk nem jöttek be ezek az új elemek. Kicsit szemétkedni kell a játékosoknak egymással, kevéssé illeszkedik nekünk bele az eddig megszokott játékok hangulatába. A kiegészítő játék lapkái van, hogy előkerülnek, ha többen max létszámmaljátszunk, hogy hosszabb legyen, de nem használjuk a sárkány/ hercegnő stb szabályokat.
  Izgalmas a sárkány jelenléte

  Bence | 2016. november 30.

  Egy izgalmasabb változatosabb játék, így hogy mind a hercegnő mind a sárkány távolíthat el követőket.
  Ad egy csavart az alapjátéknak, miszerint ha valaki többségben van már nehéz utolérni, az új elemek ezt megváltoztatják.
  Régimódi vagyok...

  Lívia | 2016. november 28.

  ...az alapjáték a kedvencem.
  Ugyanakkor volt már olyan társaság, ahol remek, vinnyogásig menő röhögések lettek a sárkány kontra tündér felállásból. Jó társasággal élvezet - magukat komolyan vevőkkel uncsi.
  Sárkány

  Gergely | 2016. november 24.

  Ebben a kiegészítőben kapunk a lapkák mellett egy sárkány figurát is a készlethez, ami vulkán játékba kerülése esetén kerül fel a térképre. 2 játékos esetében azonban a mechanikája eléggé gyengének bizonyult, mivel túl sok irányítása van mindkét játékosnak a sárkány felett, több játékos esetében már nem ilyen egyszerű a helyzet. A tündért viszont sokan elfelejtik, így akarva-akaratlanul is pontokat adnak másoknak, vagy éppen lemaradnak a bónusz 3 pontról amit vele lehetne szerezni.
  Ha ezektől az apróságoktól eltekintünk, egy elég sok lapkát tartalmazó kiegészítőhöz jutunk, ami igazán nem ront a játékélményen, de sok esetben nem is igazán változtat.
  Új köntösben.

  bab1lon | 2016. október 13.

  Sajnos ez nem a kedvenc kiegészítőm. A sárkány egy merő trollkodás, a tündér és a hercegnő szabálya pedig túlkomplikált. Viszont megint kapunk pár apátos lapkát, illetve az új design nagyon jól néz ki. Szerintem csak a lapkák miatt érdemes megvenni, mert ebben van a legtöbb (30db), és nem kötelező a rajtuk lévő szabályokat használni.

  Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

  A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

  Carcassonne játékcsalád