Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Carcassonne 6. kiegészítő - Graf, König und Konsorten (új kiadás)

Ár:
3.990 Ft
Átlagos értékelés: 4 / 5 csillag! (1)
Elérhetőség: Nincs készleten

Vélemények

4.00
1 értékelés
5
(0)
4
(1)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 4 / 5 csillag!
2019. 08. 03.
Több kis kiegészítés

Ez inkább több kicsi kegészítő.
A doboz tartalma:
Folyó2. Ez a folyó elágazik és két végpontja van, az egyik egy vulkánnál van, igy az a sárkányos kiegészìtővel lehet használni. Az nekünk nincs meg, igy mi csak kicseréltük az alapjáékhoz kiadott folyó1. végpontjával. Sajnos pont a gróf kiegészítéssel együtt egyik folyó keg. sem használható.
Egy db király, és egy db rablólovag lapka: Ezeket mindig hasznaljuk. Aki a legnagyobb várost befejezi, függetlenül attól, hogy a sajátja, vagy másé, megkapja a király lapkát. A játék végén minden befejezett város után kap 1-1 pontot. A rablólovag ugyan ez, csak az utakkal. A jaték végen tudnak meglepetést okozni, szeretjük
Gróf, és Carcassonne vára: Ha ezt használjuk, legelsönek le kell tenni Carcassonnet, ebbe kerül a gróf figura.Ha valaki értékelést vált ki, azaz befejez egy várost, kolostort, utat, stb, de ő maga nem részesül pontban, akkor betehet egy figuråt carcassonne valamelyik negyedébe (kastély, katedralis, piac, kovácsműhely) Amikor elkészül ismét egy érékelhető, út, város, stb, akkor mielőtt értékelnénk, carcassonnebol kihelyezhetőek a figurák erre a területre, amennyiben a megfelelő negyedben vannak. A kastélyból városra, a piacról mezőre, a kovácsműhyelyből útra, a katedrálisból kolostorra. De amelyik negyedben a gróf tartózkodik, onnan nem lehet kivenni a követőket. Eddig csak ketten próbáltuk ezt a kiegészítést, úgy túl kiszámitható. Talan ha tőbben játszunk több izgalmat hoz majd.
És végül a szentély lapkák: úgy működik mint a kolostor, a belehelyezett kővetőt eretneknek nevezzük. Az benne az érdekes, hogy ha egy kolostor mellé helyezzük, akkor verseny kezdődik a kolostor tulajdonosa és a szentély tulajdonosa között, ugyanis csak az kapja meg a 9 pontot, akinek először körbeépül a kolostora/szentélye, a másik 0 pontot kap.
Összességében szeretjük ezt a pakkot is, jól meg lehet vele varialni a játékot azzal, hogy hol ezt, hol azt használjuk belőle. Ajánlom másokank is.