Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Carcassonne alapjáték (A folyó+Az apát kiegészítőkkel)

Ár:
7.690 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (120)
Elérhetőség: Raktáron

Vélemények

4.84
120 értékelés
5
(101)
4
(19)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2021. 04. 07.
Super! Már évek óta feleségemmel együtt élvezzük!!! Többnyire Ő győz! Hiába, a Nők jobban átlátják a dolgokat!
| 5 / 5 csillag!
2020. 06. 04.
Az Első kedvenc

Az első társasjátékok között volt, amit megvásároltunk, és azonnal az egyik kedvencünk lett. Könnyen tanulható, családdal és barátokkal játszva is kellemes élményt nyújt. Tetszik benne, hogy minden alkalommal más térképet alakítunk ki, és a rengeteg kiegészítő tovább színesíti és turbózza az alapjátékot.
| 5 / 5 csillag!
2020. 05. 29.
Kezdet

Vele kezdődött minden, nagyon ajánlom:)
| 5 / 5 csillag!
2020. 05. 21.
Az első nagy

Az egyik első nagyobb, komplexebb társas, amit beszereztünk, és azóta is rendszeresen előkerül. Most már 4-5 kiegészítővel felspécizve, talán az egyetlen hátránya, hogy ha többen játsszuk, ritkán kerül az ember sorra. Nagyon jó beugró játék a "nagyok" világába - egyszerű, de mégis gondolkodós, odafigyelős, jó csavarokkal. Ajánlom mindenkinek
| 5 / 5 csillag!
2020. 04. 28.
Kedvenc

Kb. 5 évvel ezelőtt ez volt az első családi társasunk. Nálunk azóta is favorit.
Kettesben is élvezetes, de már az óvodás gyerekekkel is játszható. A pontozótáblán a gyerek remekül gyakorolja az összeadást, ahogyan a végső pontszámításnál is.
Klassz, hogy a kiegészítők által vezet be lépésről lépésre az egyre "színesedő", új távlatokat nyitó játékba.
| 5 / 5 csillag!
2020. 04. 16.
Változatosság, unalmas dobókocka nélkül

Nem dobj és lépj jellegű játék, hanem logikát és stratégiát is igényel legnagyobb megelégedésemre! Kifejezetten szórakoztató, amikor valakitől pontot tudsz rabolni, vagy mást meg tudsz akadályozni benne. Kiegészítőkkel még hangulatosabb a játék, kezdésnek azonban bőven elég az alap is.
| 4 / 5 csillag!
2020. 03. 24.
Kezdésnek

A játék teljesen rendben van kezdőként. Az első parti során kissé még kuszának tűntek a szabályok, de hamar tanulható.
Pozitívuma, hogy szépen kidolgozottak a lapkák és nagyon élvezetes a térképet építeni. Ketten próbáltuk, úgy is jól játszható.
Negatívuma talán a viszonylag nagy szerencsefaktor, de ahogyan olvastam a későbbi kiegészítők ezen enyhítenek.
A folyó és az apát szerintem szuper kiegészítő, így már alapjátékot is sokkal élvezetesebbé és szebbé teszi.
| 5 / 5 csillag!
2020. 03. 11.
Családi kedvenc

Stratégia és szerencse. Ez a kettő jellemzi leginkább ezt a családi társast.
Szükség van arra, hogy a játékosoknak legyen elképzelésük arról, hogy mit szeretnének megvalósítani, de a mezőlapkák járása igencsak fel tudja borogatni az elképzeléseket.
Partijátéknál hosszabb, egy bő órát számolni kell rá, főleg, ha kiegészítőkkel is bővítjük.
| 5 / 5 csillag!
2020. 02. 25.
Ajánlom

Nagyon jó játék. Akkor szeretek ezzel a játékkal játszani, mikor egy könnyedebb időtöltésre vágyom. Egyszerű, könnyen elsajátítható. Nagyon hosszúnak sem mondanám így több forduló is belefér. Tetszik benne még a játék szabadsága. A semmiből lapkák segítéségével építünk össze egy térképet amire jó ránézni a végén az eredménytől függetlenül is.
| 5 / 5 csillag!
2020. 02. 12.
Családi várazás

A Carcassone-t több szempontból is szeretem. Az egész család tudja játszani, egy felnőttnek sem unalmas, de a kisiskolás is megérti. Nagyon szép a grafikája, jó ránézni erre a játékra. Az új kiegészítők színesítik, de nem bonyolítják túl a játékot. Egymás után többször is lehet vele játszani, de az a tapasztalat, hogy egy idő után megunja a társaság, ilyenkor szüneteltetni kell.
| 5 / 5 csillag!
2020. 02. 08.
Egyszerűen jó!

Egy egyszerű de remek stratégiai játék, amely kezdőknek sem okoz fejtörést. A rengeteg kiegészítővel pedig még jobbá tehető ez az amúgy is élvezetes játék. Kötelező darab a társasjáték polcon.
| 5 / 5 csillag!
2020. 02. 03.
Klasszikus

Egyszerűen szuper játék, nálunk nagy családi kedvenc. Gyorsan tanulható-tanítható.
Pár parti után kisfiam is "nagy profiként" kezelte már és feleségemmel is gyakran leülünk egyet építkezni, ami mindkettőnket képes egy jó fél órára kikapcsolni.
További előnyének tartom, hogy viszonylag kis ráfordítással számtalan kiegészítő szerezhető be hozzá, amivel tovább nő az eleve nagy újrajátszhatósága is.
| 5 / 5 csillag!
2020. 01. 09.
Abszolút kedvenc

Szeretek sok játékot, de ez az abszolút kedvenc. Stratégiai, élvezetes, két fővel pörgős, igazi családi szórakozás. Kiegészítőkkel pedig szépen meg lehet spékelni. Mi most nemrég megvettük a Vár a porond nevű kiegészítőt is és nagyon érdekes. Feldobja a játékot a cirkuszokkal és artistákkal. Jelentős pontot lehet velük gyűjteni. Mindenkinek ajánlom! Alap a játék.
| 5 / 5 csillag!
2020. 01. 05.
Végtelenségig újrajátszható

A Carcassonne az egyik kedvenc családi társasunk. Izgalmas, viszonylag pörgős, és hatalmas újrajátszási faktorral bír. A kártyalapkák minőségiek, és igényesen vannak kidolgozva. Könnyen tanítható társas. Külön értékelendő, hogy az új kiadás mini kiegészítővel érkezik, ami kicsit jobban megspékeli az alapjáték menetét. Néhány kiegészítő beszerzése pedig szinte elengedhetetlen.
| 5 / 5 csillag!
2019. 12. 19.
Bevezetés

+ nem mai darab, de még mindig megállja a helyét
+ szép kivitelezés
+ egyszerű szabályok
+ jól működik ketten is
+ sok kiegészítője van

- minél többen játsszátok annál inkább le tud lassulni
| 4 / 5 csillag!
2019. 12. 16.
Szuper, de hosszú

Nagyon kedves és szép játék, kiváló időtöltés családdal. Egy picit hosszú. Nem érdemes 1-2 kiegészítőnél többel játszani egyszerre.
Én nagyon szeretem, egynek jó a társasgyűjteménybe!
| 5 / 5 csillag!
2019. 12. 14.
Kötelező darab

Gyakran előkerül hétvégén. Egyszerű, kapujátéknak kitűnő.
| 5 / 5 csillag!
2019. 12. 06.
Egyszerűen szuper!

Ez volt az első stratégiai társasjáték amit megvettünk, de mindig nagyon élvezzük vele a játékot, amikor előkerül. A szabályokat egy-két játék után már meg lehet tanulni. Ha elég pörgősen játszik mindenki, akkor akár több kör is lemegy egy játék alkalmával. A gyerekeknek mi egy kicsit segíteni szoktunk, hogy hová tegyék le, mivel nyernek a legtöbbet :).
Érdemes megnézni a kiegészítőket hozzá!
| 5 / 5 csillag!
2019. 11. 29.
Klasszik,mégis megunhatatlan

Ez az a játék amit mindenkinek ajánlok. Nem találkoztam még olyannal aki ne szerette volna. Ketten is élvezhető,de azért jobb ha van 3-4 játékos. A kiegészítőkkel fel lehet dobni,ha szükséges.
| 5 / 5 csillag!
2019. 09. 18.
Alap játék!

Ez a játék kötelező darab, nem bonyolult, de szükség van taktikai érzékre, kialakított stratégiára. Szépen kidolgozott és gyakorlatilag végtelen kiegészítő van hozzá,közöttük pár erősebb (burg, bazar, bridge) amik még jobban feldobják, ha kell kicsit nehezítik is. Mindenkinek ajánlom :)
| 4 / 5 csillag!
2019. 09. 17.
Mindig aktuális

Városépítő, családi, taktikai-stratégiai játék. A szerencsefaktor nem túl nagy benne. Sértődékeny embereknek nem ajánlom, mert ki lehet - és sokszor érdemes is - benne szúrni a másikkal, aztán beindulhat a nagy adok-kapok. Javaslok hozzá kiegészítőket)t is beszerezni, ha tetszik, mert sokat adnak az alapjátékhoz. Aki memóriabajnok és jó matekos, az a kijött és a még talonban lévő lapkákkal is szépen tud kalkulálni.
| 5 / 5 csillag!
2019. 08. 03.
Kötelező

Ez egy szuper és megunhatatlan játék! Megéri kiegészítőket beszerezni hozzá, úgy egyre több lehetőség adódik taktikázni, és egyre megunhatatlanabb lesz. Szerintem végtelenszer játszható, akár kettesben is. Családoknak kőtelező!
| 5 / 5 csillag!
2019. 07. 28.
Meglepett

Eleinte nem igazán fogott meg, amikor kipróbáltam ismerősnél, nem tűnt nagyon taktikusnak, mint pl a Dominion.
Aztán utána hosszú ideig tűnődtem rajta, hogy megvegyem mert a játék grafikája, kidolgozása egyszerűen gyönyörű.
Végül megrendeltem az alapjátékot és nem csalódtam. A játék az egyszerűségével és nagyszerűségével megfogott engem és a családomat is.
Nagyon érdekes látni a játék végén például, hogy végül együtt letettünk valamit az asztalra, valamit együtt építettünk.
Taktikailag is rejt mélységeket a játék, kiegészítőkkel pedig még többet. Ketten is élvezetes. Ajánlom minden Monopoly helyére, mert ez tényleg családi játék!
| 5 / 5 csillag!
2019. 06. 25.
Ideális első lépés

Ez egy nagyon jó kapujáték! Ideális első lépésnek a társasjátékok világában.
A szerencsének csak kis szerepe van a játékban (milyen lapkát húzunk), amit jó taktikával teljes mértékben lehet ellensúlyozni.
Szabálya egyszerű, könnyen tanulható, ezért én már 7-8 éves kortól nyugodt szívvel ajánlom, lányomnak 8 évesen volt a kedvence.
A játék már 2 fővel is élvezhető, de 3-4 főnél jönnek elő a taktikai finomságok, 5-6 fővel (a 6. fős plusz bábukat az 1. kiegészítő tartalmazza) megint más élmény, kevesebb lapka jut egy emberre (ebből kell megoldani a pontmaximalizálást) és a többiek is nagyobb eséllyel húzzák keresztül a számításinkat. De akár hányan is játszunk, mindig élvezetes és minden játékosszámmal működik.
Egy alap klasszikus, amivel szinte lehetetlen melléfogni. :)
| 5 / 5 csillag!
2019. 05. 15.
A kezdet

A sok rizikó és gazdálkodj okosan után döntöttem, hogy megveszem, ugyanis sok jót hallottam róla.
Rendkívül egyszerű mégis nagyon hangulatos családi játék bármely korosztály számára.
A család mindegyik tagja örömmel ül le az asztalra, még én is meglepődtem, hogy a szüleim akik gyerekesnek tartják a társasjátékot jobban élvezték mint én.
| 5 / 5 csillag!
2019. 05. 06.
A legjobb játék!

Nem hallottam nagyon a játékról, mielőtt az Öcsém nem kezdett mesélni róla, majd vásárolt egyet. Kipróbáltuk és szuper volt! Azóta mi is beszereztünk egyet párommal, ez
lett a kedvencünk. Próbáltuk 2-3-4-5 játékossal is, mindenhogy jól működött, véleményem szerint 2-3 fővel jobb egy kicsit, mert gyorsabb és több lehetőség jut egy-egy emberre. A szabálya egyszerű, könnyen tanulható, ajánlom mindenkinek!
Különösképp tetszik, hogy mindig más, változatos, izgalmas, nem unjuk meg, szerencsére gyakran előkerül. :)
Szerencsefaktor azért van benn, hisz nem mindegy, mit húzunk, de jó taktikával mindenből lehet jót kihozni.
| 5 / 5 csillag!
2019. 04. 30.
Rákattantunk

Egy olyan családi társasjátékot kerestünk, ami a gyerekeket és minket felnőtteket is leköt. Bátram ajánlom a Carcassonne-t mindenkinek, mi kimondottan függők lettünk, már több kiegészítőt vásároltunk hozzá. Az alap játék tökéletes lesz arra, hogy megismerjük a játék szabályait, apróbb trükkjeit. Kiegészítők vásárlását egy idő után javaslom, nagyon jól illeszkednek az alapjátékhoz, de egyszerre csak 2 max 3 kiegészítőt használjuk, így nem lesz túl hosszú egy játék, a figyelem megmarad a játék végéig.

Mi a javasolt 10 éves kor alatt elkezdtük a gyerekekkel a játékot, megtanulják 2-3 csata után sokkal fiatalabb korban is.
| 4 / 5 csillag!
2019. 04. 28.
Nagyon jó hangulat

Gyönyörű grafika, könnyed játékmenet.
| 5 / 5 csillag!
2019. 04. 24.
A kedvenc

A családban és a baráti társaságunkban az egyik kedvenc játékunk. Nagyon szép grafikával megtervezve. Az alapjáték könnyen elsajátítható, a benne lévő 2 minikiegészítővel még színesebbé tehető a játék. Maga a "kezdő csomag" játékideje egy bő fél óra, viszont ahogy bővítjük a játékot a kiegészítőkkel egyre hosszabbá tehető a játék. Csak ajánlani tudom, de vigyázat függőséget okoz!!! :D
| 5 / 5 csillag!
2019. 04. 10.
Az én "gateway" játékom

Minden társasjáték kedvelőnek van egy olyan társasjátéka, melyet sosem adna el, hisz közel áll a szívéhez és sokat segített neki a társasjátékok csodás világának megismerésében. Nekem egyik ilyen a Carcassonne. Ez az a társasjátékom, amely elindította nálam a lavinát. Ezért hívom ezt "az én gateway játékom"-nak. Egyszerű mechanika, könnyű pontozási rendszer, mesés illusztráció. Az esztétika kedvelőinek is kifejezetten ajánlom, hisz közösen építünk egy városkát, amely nem árt, ha jól néz ki (dacára annak, hogy sokszor kevesebb pontot kapunk az esztétika miatt). A kompetitív társasjáték kedvelőknek is ajánlom, mert néhol igazán keresztbe tehetünk ellenfelünk rövid- vagy hosszútávú tervének. Kiegészítőkkel még nagyobb élvezet, bár a játékidő is hosszabb. Nekem ami minimális negatívum, az a játék végi pontelszámolás hossza. De néhány játék után ez már csuklóból jön. Ketten ugyan olyan jó, mint maximális létszámmal, viszont ha kiegészítőkkel fűszerezünk, akkor jobb vendégeket hívni.
| 5 / 5 csillag!
2019. 03. 10.
Meeple

Kevés olyan játék van, ami azonnal tetszik bárkinek már az első játék jután, de ez ilyen. Bárkinek mutattam, mindenki imádta... és köztük én is!
| 5 / 5 csillag!
2019. 02. 08.
Kezdőknek ideális

Nem sok tapasztalatom volt társasokkal mikor először kipróbáltuk. Nagyon gyorsan megtanulhatók a szabályok és izgalmas építgetni a saját területünk, miközben igyekszünk "keresztbe" tenni a többi játékosnak. Ha sok kieg.gel játsszuk érdemes odafigyelni az asztal méretére. :D Nekünk nem mindig elég. :D
| 5 / 5 csillag!
2018. 12. 30.
Kedvenc

Már több kiegészítőt is vettünk hozzá. Nekünk nagyon bejött. Idáig max 4-en játszottuk de úgy sem unalmas. Ajánlom mindenkinek!
| 5 / 5 csillag!
2018. 11. 26.
(nem csak) ugródeszka a modern társasok világába

+ tökéletes belépőjáték
+ könnyű megtanulni, nehéz kiismerni
+ 2 kiegészítő már az alapdobozban, a további csomagokkal pedig a végtelenségig bővíthető
- ha egyáltalán nem szereted, hogy kibabrálhatnak veled, akkor ez nem a te játékod
- minél kevesebben játsszátok, annál nagyobb a szerencsefaktor (de nem vészesen)

Nem tartom magam hardcore gamernek, aki enyhe lesajnálással tekinti a méltán klasszikus darabokat. Mégis, rengeteget filóztam, hogy betegyem-e a kosárba a Carcassone-t, pedig nem játszottam még vele. OK, klasszikus, "Spiel des Jahres 2001", de annyi újabb van már, mint ez... aztán rászántam magam, és átkozom a fejem, hogy eddig vártam.

A játék puritán, de tetszetős külsővel rendelkezik: vastag kartonlapok, fa bábuk és okosan kialakított dobozbelső. Az újradolgozott szabály kitűnő, szépen adagolva, fokozatosan vezeti be a kezdő játékosokat a Carcassone rejtelmeibe. Hatalmas piros pont érte.

A Carcassone a dominó és a területfoglalós játékok szerelemgyereke, megspékelve egy kis erőforrás és kockázat-manageléssel.
- Húzol egy lapot, és leteszed a már lent lévőkhöz.
- Ha akarsz, ráteszed az egyik figurádat.
- Ha az adott lappal sikerült pontot szerezned (teljesen felépítettél egy várost, körbeépítettél egy templomot, vagy építettél 2 végpont közt egy utat), akkor beírod az érte kapott pontokat.

Egyszerű, igaz? A gond csak az, hogy az ellenfeled is ugyanebben mesterkedik, plusz az állítható követők száma is véges. Ha pedig többen versenyeztek ugyanazért a területért, akkor az nyer, akinek több figurája van lent a pontírás pillanatában. És igen, az is igaz, hogy a Carcassone szerencsefüggő is, hiszen nem tudhatod, milyen lapot fogsz felhúzni. Amikor a hosszú körök óta építgetett városodhoz szükséges egyetlen jó záróelemet végül az ellenfeled húzza ki - na az valóban dühítő.

De pont itt jön be a fent említett "easy to learn-hard to master" dolog, amikor a vak szerencse helyett esélyeket latolgatsz, tervezel, mérlegelsz, hogy meddig érdemes egy adott területre ráhajtanod, mikor menj rá a játék végi pontírásra, vagy hogyan helyezkedj úgy, hogy az ellenfelednek segítenie kelljen téged, ha ő is akar pontokat írni.
Ezek azok a dolgok, a Carcassone akkor is szórakoztató marad, ha már sokszor játszottál vele. Persze, ennek a játéknak az élménye is erősen társaságfüggő. Lehet, hogy olyan csapat fog összeülni, ahol mindenki elépítget önmagában, és minimális lesz az interakció (akár pozitív, akár negatív előjelű), de a mi partijainkon nem ez a jellemző.

Végül csak annyit, hogy már bőven 10 éves kor alatt is ajánlható, 6-8 éves gyerekeknek is rendre sikerült rommá alázniuk a felnőtteket.
| 5 / 5 csillag!
2018. 11. 19.
Egyik kedvenc játékunk

Gyors, szórakoztató, változatos, egyik nagy kedvencünk!
| 4 / 5 csillag!
2018. 09. 03.
Változatos építkezés lapkákból - foglald el, vedd el, túrd ki

A lapkalehelyezéses játékok alapműve. kevesebb fővel több a taktikázási lehetőség, mint többel, de ugyanolyan szórakoztató 5 fővel is. dönteni kell, hogy a saját pecsenyédet sütögeted vagy mások pecsenyéjét sózod túl. Néha utóbbi többet érhet. Egyszerű játékmenete és viszonylag gyors játékideje ideális játékká teszi bevezetőnek a társasjátékok világába.
Sértődés lehet, de utána kell visszavágó és hajrá!
A kiegészítőkkel az újrajátszhatóság végtelen, hiszen egyszerre akár többet is lehet használni, igaz, jelentősen bonyolíthatja a játékot, de aki kapható rá, azzal ki kell próbálni.
Ha már többet játszottunk, akkor jöhetnek a komolyabb, nagyobb mélységű játékok is.
| 4 / 5 csillag!
2018. 08. 17.
Taktikus épitgetés

Előny: A szépen kidolgozott hangulatos lapkák mellett a szabály könnyen érthető. Szeretem, hogy az agy megdolgoztatása mellett az egyre bővülő pályában is lehet gyönyörködni. A játékfelület a játék vége felé válik igazán egyedivé: mezők, vizek, utak, várak(...) mindenfelé. További előnye, hogy a sokféle kiegészítő a játék változékonysága mellett a játékélményt is fokozza.

Hátrány: A játék vége felé a lerakás során kínálkozó rengeteg lehetőségek átgondolása elnyújthatja a játékot. Egy idő után monotonná válhat (a Hercegnő és sárkány kiegészítő eléggé fel tudja dobni a játékot)
| 5 / 5 csillag!
2018. 08. 09.
Középkor csillaga.

A kedvenc stratégia játékom imádom hogy ennyire vissza tud reptetni az időben.
Ajánlom minden középkor fanatikusnak.
| 5 / 5 csillag!
2018. 07. 11.
Az állócsillag.

Ez egy mérföldkő. Tökéletes első lépés, a modernebb társasok felé. Kezdőknek és profiknak egyaránt tökéletes. Mindenképpen érdemes kiegészítőkkel pimpelni. :)
| 4 / 5 csillag!
2018. 06. 12.
Egyszerű mégis szórakoztató

Egyszerű de nagyszerű játék. Pillanatok alatt elmagyarázható a szabályrendszere. A lapok nem tartalmaznak szöveget, így külföldiekkel is játszható. Szimpatikus benne az útvonallapokkal való "szívatása" az ellenfeleknek. Kevés olyan jó társas van, amit már két személy is tud játszani. Ez ilyen.

Bár alapvetően jó játéknak tartom, valamiért mégsem lesz a kedvencem, de ez már ízlés kérdése. Ezért is adtam neki csak 4 csillagot.
| 5 / 5 csillag!
2018. 05. 19.
Alapmű

Aki most ismerkedik a társasjátékokkal, annak ez az egyik legjobb választás első játéknak. Aki már gyakorlottabb, annak javaslom hogy úgy játssza, hogy 3 lapkát húz 1 helyett, és abból választ, a többit visszateszi. Így jóval taktikusabb lesz, bár az időt is megnyújtja picit.
| 5 / 5 csillag!
2018. 05. 15.
Abszolút kedvenc

Ez a játék ragadott magával a társasjátékok világába. Egyszerű de mégis nagyszerű. Könnyed a játékmenet de mégis szükség van stratégiázni. A sok kiegészítőnek hála mindig van valami egyéb akció is ami egyáltalán nem ront a játékmeneten.
| 5 / 5 csillag!
2018. 04. 19.
Értékelés

Nagyon szórakoztató játék, a körök gyorsan mennek, egy party olyan fél órát vesz igénybe. Nem unalmas egymás után akár több játék is játszható. A lapkáknak köszönhetően, kétszer ugyan azt a pályát nem fogjuk látni.
| 5 / 5 csillag!
2018. 04. 07.
Nagyon szerethető

Már szinte az összes barátunkkal játszottuk ezt a játékot és a siker mindig osztatlan volt. Már több kiegészítőt beszereztünk hozzá, nagyon szeretjük. Az alapjáték nem bonyolult, könnyen tanulható, de a kiegészítők számának növelésével azért képes meglepetéseket okozni a játék végére.
| 5 / 5 csillag!
2018. 03. 22.
Ha egyszer rákaptál, nehéz lesz leállni

Az alap játék kivitelezése egyszerű, a szabályok sem bonyolultak, így teljesen ideális kezdő társasozóknak, de még akár egy társasozni nem szokó embernek is. A szabályokat hamar el lehet magyarázni, könnyű azt megérteni. A játékban a feladat csak annyi, hogy a lapokat pakoljuk egymáshoz, mint a dominóban és bábukat helyezzünk rájuk, amivel értékes pontokat tudunk szerezni. A játék újrajátszhatósága rendkívül magas, mivel mindig véletlen sorrendben jönnek a lapok, így nincs két egyforma parti, ráadásul mindig az aktuálisan kialakult helyzet más-más stratégiát követel meg. Remek, hogy jár már hozzá 2 mini kiegészítő. Az Apát figura új stratégiát hoz a játékba és nem árt rá figyelni, a folyó pedig megnöveli a kiinduló állapotot, ahonnan több felé és többféle képen el lehet kezdeni a terjeszkedést már a játék elején. Nem árt hozzá egy kicsit több hely, de ha nincs elegendő, akkor is megoldható, hogy akkor arrafelé nem terjeszkedtek, ahol már elfogy az asztal. Felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt remek kikapcsolódást nyújt és már két főtől remek szórakozást nyújt, így ideális pároknak is. Új kiegészítővel már 6-an is lehet játszani, valamint rengeteg további kiegészítő érhető el a játékhoz a megújult grafikával is, melyek mind új és új taktikai elemeket hoznak be a játékba. Ha elkezdesz vásárolni kiegészítőket nehéz leállni az újabbnál újabb beszerzésével, viszont nem árt, ha a kiszemelt kiegészítőnek utánajárunk, hogy mit tartalmaz és mit hoz be a játékmenetbe, mivel előfordulhat, hogy az új egységek nem nyerik el a tetszésünket és olyan irányba viszi a Carcassone világát, ami nem szimpatikus számunkra.
| 5 / 5 csillag!
2018. 03. 20.
Gateway Boardgame

Az egyik első társas amit igazán megszerettem. Carcassonnal értettem meg, hogy van élet a monopolin túl is. Remek, egyszerű, és mégis végtelenül szórakoztató.
| 5 / 5 csillag!
2018. 02. 16.
Pozitív csalódás

Mikor először láttam róla bemutató videót, bevallom, nagyon nem tetszett. Túl egyszerűnek tűnt, és nem értettem mi olyan izgalmas abban, hogy pakolgatom a lapokat egymás mellé. De valamiért mégis ott motoszkált a kíváncsiság bennem, ezért meg is vettük. Mekkorát tévedtem! Kettesben is szuper, igenis van benne mélység, nem mindegy hogy taktikázol a lapokkal. Ha kevés időnk van, biztosan ehhez nyúlunk először.
| 4 / 5 csillag!
2018. 02. 08.
Alap

Alapjáték. Egyszerű, könnyen tanulható. Gyors szórakozás.
| 5 / 5 csillag!
2018. 02. 02.
Alap

Ez egy elég egyszerű stratégiai játék, de amilyen egyszerű, legalább olyan nagyszerű. Szerintem ketten-hárman a legideálisabb. Tényleg nagyon jó játék.
| 5 / 5 csillag!
2018. 02. 01.
Bármilyen korosztállyal bármilyen játékos múlttal ajánlott!

Ezt a játékot egy nyaralásra vittük magunkkal és azt kell mondjam, hogy tökéletes választás vegyes társaságok számára is. Kezdőktől a profikig, mindannyian jól szórakoztunk. Ami pedig külön örömteli az az, hogy néhány kör után már nem érezhető érdembeli különbség a tapasztalt és a frissen érkező játékosok között. Tökéletes választás.
| 5 / 5 csillag!
2018. 01. 26.
Lebilincselő

Egy olyan játék ami minden formában izgalmas kiegészítővel vagy nélküle, bárhogy, nekem nagyon tetszett kevesebben a legizgalmasabb akkor csak úgy pörögnek az események. Csak ajánlani tudom mindenkinek.
| 5 / 5 csillag!
2018. 01. 18.
Az új generációs társasjátékok kötelező darabja

Nagyon élvezetes pakolgatni a lapkákat, és felépíteni belőlük egy világot kastélyokkal, utakkal, kolostorokkal, szép zöld mezőkkel. Közben figyelni, hogy hogyan uraljunk belőle minél értékesebb parcellákat és objektumokat. Egyszerű szabályok, 8-10 évesek már szívesen küzdenek, ugyanakkor felnőttként is nagyon szórakoztató! Igazi családi játék, de ketten is jó, továbbá bemutatójátékként is remekül megállja a helyét olyanoknak, akik a társasjáték alatt még a 'dobsz-lépsz' típusút játszották csak. :)
Kiegészítőkkel jól variálható az alapjáték.
| 5 / 5 csillag!
2018. 01. 16.
Figyelem, rá lehet szokni

Ez a játék rántott be bennünket a modern társasok világába, szóval csak óvatosan, mert addikciós mellékhatásokkal bír. Szinte alig van még olyan játék a piacon, ami egyszerre tudja azt amit a Carcassonne kínál:
1. Gyorsan tanulható, mégis mély stratégiai lehetőségei vannak.
2. Társaságban is játszható (alapból 5-en, kiegészítővel 6-an).
3. Párban is ideális.
Ha nincs elég nagy asztalod sebaj, padlón is játszhatod :D
| 5 / 5 csillag!
2018. 01. 16.
Régi kedvenc

Egy rokonomnak volt meg anno még ez a játék, és emlékszem, hogy le sem tudtam szállni róla. Azóta is mindig meg akartam venni, és végre megvan. Rengeteg szórakoztató kiegészítő is van hozzá, amit mindenképpen megéri megvenni.
| 5 / 5 csillag!
2018. 01. 08.
Szuper játék, de a kiegészítőkkel csak óvatosan

Minden korosztály számára élvezhető játék, mivel könnyen tanulható, ugyanakkor van mélysége, így családi felállásba anya, apa, és a gyerekek is jól tudnak szórakozni ebben a játékban. A kiegészítő vásárlásnál érdemes odafigyelni. Van egy két olyan kiegészítő, ami érzésem szerint nem hogy nem emel a játékélményen, de egyenesen ront azon.
Kötelező családi társasjáték egyedisége és változatossága miatt.
| 5 / 5 csillag!
2018. 01. 02.
Legjobb evör

Régóta kerülgettük ezt a játékot, olyan ósdinak tűnt, de már rájöttünk, hogy ez a legjobb társasjáték evör :)
| 4 / 5 csillag!
2017. 12. 18.
Gyerekeknek, felnőtteknek

Könnyen tanulható és szerethető játék. A komolyabb játékok mellett is gyakran előkerül. Egyszerű, semmi sallang és rengeteg kiegészítő hozzá, ha unalmassá válna.
| 5 / 5 csillag!
2017. 12. 07.
Családnak ideális

Nagyon jó családi játék, nem a megszokott táblás játék. Két nagyobb gyermekkel szoktuk játszani, elég sok kiegészítője megvan már. Ha sok kiegészítővel játszod, akkor órákig is eltarthat.
| 5 / 5 csillag!
2017. 11. 19.
A JÁTÉK!

Szerencsefaktor = 0 /// Lehetőségek = ∞ /// Játékélmény= 10/10... Egyszerűen fantasztikus! ;)
| 5 / 5 csillag!
2017. 11. 14.
Családi kedvenc

Ajándékba kaptuk s hamar családi kedvenc vált belőle. Szinte az összes kiegészítőt is megvásároltuk hozzá. (Sőt azóta több különálló változatát is beszereztük.) A legtöbb családi/baráti összejövetelnél előkerül. Változatos, mindig más játékot kínál. Bár van olyan kiegészítője ahol csak a lapkákat használjuk fel s a többi játékelem nem kerül elő az első kipróbálása után (ilyen pl. a katapult). Egyszerűen megunhatatlan.
| 5 / 5 csillag!
2017. 10. 13.
A családi szórakozás

A Carcassonne - a kiegészítők nélkül is - nagy kedvenc, sokszor előkerül a társasozások alkalmával. Gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt jó szórakozás. Ha nincs időnk valami hosszabb, komolyabb játékhoz, általában ehhez nyúlunk.
| 5 / 5 csillag!
2017. 10. 01.
Örök kedvenc

Minden életkornak, miden közönségnek tökéletes, megunhatatlan.
Nagyon sokat játszom édesanyámmal és kishúgommal, már többször le is győztek...ezzel a játékkal sikerült megszerettetnem a családdal a társasjátékokat.
Ideális új játékosok bevezetésére a társasjátékok világába.
| 4 / 5 csillag!
2017. 09. 24.
Carcassone

Jópofa játék, kisebb gyerekekkel is lehet játszani. Változatos, mert minden játék másként alakul. Érdemes kipróbálni.
| 5 / 5 csillag!
2017. 08. 14.
Carcassonne

Nagyon jó játék, órákon át tudunk vele játszani. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
| 5 / 5 csillag!
2017. 08. 12.
Jó a játék, de ha nem akartok veszekedni...

Ha feleséggel vagy a párotokkal játszotok és nem akartok veszekedést belőle, akkor a földművesek szabály nélkül játsszátok :D tapasztalat. Mi mindig a folyóval játsszuk, tényleg ad hozzá egy kis pluszt a kezdéshez. Az apátot meg ki is lehetne hagyni, nem nagyon szoktuk visszavenni, de jó hogy van plusz egy bábu amit lepakolhattok...
| 5 / 5 csillag!
2017. 07. 30.
Nagyon jó játék

A feleségem rendelte meg, és azóta napi szinten előkerül esténként (mikor a gyerekek már alszanak). Először a mini kiegészítők nélkül játszottuk, de úgy nem tűnt túl izgalmasnak, és fordulatosnak. A folyó nagyon feldobta, de az apátot jelenleg arra használjuk csak, hogy azzal lépkedünk a táblán, így több követő maradt :D
Szeretnénk majd több kiegészítőt is venni hozzá a jövőben. Ajánlom mindenkinek!
| 5 / 5 csillag!
2017. 07. 15.
Tökéletes belépő

Ez a területépítős, -foglalós játék az előszobája minden másik euro típusú társasnak. Megtanulható az erőforrások kezelése, a lehetőségek kiaknázása és a területünk megfelelő felépítése. Minden családban akár két fővel is élvezhető, végtelenségig kiegészíthető.
| 5 / 5 csillag!
2017. 07. 11.
Kiváló versenyzős játék

Nagyon szeretem a carcassonet, mivel stratégiázni kell a területek elfoglalásánál, viszont a szerencsén is múlik, hogy be tudod-e fejezni azt, amit elkezdtél (pl. vár építése). Emellett jól lehet megszivatni a barátokat :)
| 4 / 5 csillag!
2017. 06. 21.
Egyszerű, de nagyszerű

Akárkinek mutattam meg idáig, a 12 éves unokatestvértől a 75 éves nagymamáig mindenkinek tetszett. Nem nehezebb, mint dominózni, (emiatt általában gyorsan lemegy egy játszma) de van benne annyi mélység, hogy akárkit komolyabban el tudjon gondolkodtatni 1-2 lépés.
Csak azoknak nem ajánlom, akik nem szeretik a szerencsefaktort a társasjátékokban, bár azért nincs itt olyan túl nagy szerepe.
| 5 / 5 csillag!
2017. 06. 19.
Gyorsan megszerethető

A Carcassonne egy nagyon egyszerűen megtanulható, ám igencsak szórakoztató játék. Sokszor el kell gondolkodni benne, hogy melyik helyre éri meg legjobban pontok szempontjából lehelyezni a kártyánkat, de ezzel együtt is viszonylag gyorsan halad a játék. Lehet úgy játszani, hogy az a cél, hogy a másikat minél jobban akadályozzuk, de persze ha családdal játszunk, nem kell erre fektetni a hangsúlyt. Ideális játék azoknak, akik csak most lépnek be a társasjáték kedvelők világába.
| 5 / 5 csillag!
2017. 05. 14.
waooo

Ez volt a legelső társasunk a modernek közül.
Teljesen jó belépőszintű társas. Minket teljesen elvarázsolt. Ha az alap játék kezdene kevés kihívást tartogatni, a kiegészítőkkel fel lehet dobni. (mi úgy játszunk,hogy egyszerre 3 lap van a kezünkbe, amiből eldönthetjük melyiket rakjuk le- több taktikázás-kevesebb szerencsefaktor)
A másik nagy előnye,hogy a gyerekeket is be tudjuk vonni. Szívesen ülnek le velünk 8 és 6 évesen játszani vele, és nekünk is szórakoztatóbb, mint a bugyutább gyerektársasok :)
Szívből ajánlom akár kezdőknek, akár 2 emberre :D
| 5 / 5 csillag!
2017. 05. 06.
Első társasom

Ez volt az első társasom amit vettem, ma már sok kiegészítőm van hozzá. Az egyik legjobb társasnak tartom, még nem volt olyan barát, aki ne szerette volna meg az első játék után. Nagyszerű, hogy ha már a kisujjban van a szabály, akkor jókat lehet beszélgetni is közben. Nagyon elmés, de egyben egyszerű a játék és még is nagyokat lehet benne stratégiázni.
| 5 / 5 csillag!
2017. 04. 25.
Durván addiktív

Két játék közt vaciláltam - Catan és Carcassonne. Az győzött meg efelől, hogy nagyobb a szabadsága a játékosok számét illetően. És nagyon nem bántam meg - néhány napja van meg, de már sok partin túl vagyunk.A folyó kiegészítő nagyon jó, már a kezdést izgalmassá és tervezgetőssé teszi, az apát pedig segít a pontgyűjtés stratégiájában. Csak ajánlani tudom!
| 4 / 5 csillag!
2017. 04. 20.
alapmű

Ez egy klasszikus. Egyszerű, gyors (kiegek nélkül), jó játék.
| 5 / 5 csillag!
2017. 04. 17.
Carcassonne

Igazi klasszikus, ami a mai napig megállja a helyét. Nem túl bonyolult, ám annál izgalmasabb stratégiai játék, ahol az nyer, aki végül több és nagyobb/hosszabb várat/utat tud felépíteni. Két fő számára is izgalmas lehet, de akár öten is érdekes. Mindenkinek ajánlom, aki egy 20 perces, fél órás kikapcsolódásra vágyik, ahol nem kell túlzottan megerőltetni az agyukat. A kiegészítőket nem próbáltam, de az új kiadásban fellelhető folyó és apát "mini" kiegészítés kellően fel tudja dobni a játékmenetet, így gondolom a rendes kiegészítők új stratégiákat és lehetőségeket képes behozni a bevett játékba.
| 4 / 5 csillag!
2017. 03. 24.
Ez rántott be a hobbiba!

A lapkalerakós játékok királya, mely különösen közel áll a szívemhez, ugyanis ez a játék rántott be a hobbiba. A Carcassonne során véletlenszerűen húzott lapkákból közösen építhetünk középkori várakat, utakat és kolostorokat. de ne higgyük, hogy ez olyan békés elfoglaltság: ádáz verseny folyik ezek birtoklásáért! Lapkalerakáskor eldönthetjük, hogy lerakjuk-e a rendelkezésünkre álló meeple-k (értsd: emberke alakú fabábuk) egyikét, melyek az adott objektum befejezésekor értékes pontokat hozhatnak a konyhára, de csakis akkor, ha a meeple-k száma alapján mi birtokoljuk őket. Egyszerű, pörgős, magával ragadó!
| 5 / 5 csillag!
2017. 03. 16.
kellemes kikapcsolódás

Nem egy nehéz játék, nem túl agyalós, kellemes kikapcsolódás. Egy-egy nehezebb taktikázós játék után, igazi felüdülés :)
| 5 / 5 csillag!
2017. 02. 13.
Rögtön beleszerettünk!

A Carcassonne olyan alapjáték, ami nem hiányozhat a társasjátékot kedvelők nappalijának polcáról, az erősebb érzelmi viszonyt táplálók, gémerek gyűjteményéből pedig biztosan nem.
Kapudrogokkal bőséggel ellátó barátom biztos volt benne, hogy ezt a játékot kajálni fogom, én meg nem vagyok semmi jónak elrontója, nem is csalódott a megérzésében. Már elsőre bejött, aztán pár parti után úgy rá lehet kapni a játék ízére, hogy csak úgy zörög! Páromnak is nagyon megtetszett, pedig ő bevallottan nem, hogy nem rajongó, még csak nem is szereti a társasokat. Ezzel kapcsolatban másképp fogalmaznék: lehet, hogy a régi játékokat(pl. Gazdálkodj okosan, stb.) az akkori játszótársaival nem kedvelte, mostanra ez biztosan megváltozott. Főleg kettesben szeret játszani, épp ezért nagyon jól döntöttem, amikor megvettem a Carcassonne-t. Kivettünk egy nap szabit, és megbeszéltük, hogy társas-napot tartunk.Mikor reggel, vagyis délelőtt észrevette a meglepit a polcon, majd kiugrott a bőréből: "most már bármikor játszhatunk vele!"
Az előttem szólók mindent leírtak a játék részleteiről, én inkább a másik oldalát fognám meg. Izgalmasak a partik, csak a végén dől el, hogy ki nyer, addig meg lehet agyalni, imádjuk! És azt is imádjuk, ahogy épül-szépül a város, tök jó esztétikai élményt is nyújt a játék. Nincs sok játékom, de a Carcassonne-t mindenkinek csak ajánlani tudom. Amikor megmutattuk a barátainknak, azonnal ráéreztek az ízére, máris a vásárlásra futott ki a szó, pedig nem azok a társasjáték fanok. Vagy legalábbis eddig nem voltak...
Carcassonne-ra fel!
| 5 / 5 csillag!
2017. 02. 09.
Gyerekek kedvenc játéka kicsit másképp

Egész pici kórtól használtuk. kezdetben az igazi szabályok és pontok nélkül csak a kis lapok illesztésével építettek különböző városokat utakat. egyedül is szívesen előveszi a 8 éves kisfiam és épít vele :-) Ez után a szabályok elsajátítása nagyon könnyen ment. izgalmas játék. Tetszik ez a kiadás, hogy benne van kiegészítő is. Szülinapokra nagyon nagy sikert arat a gyerekek barátainál! Szuper ajándéknak is!
| 5 / 5 csillag!
2017. 01. 30.
Egyik kedvenc játékom.

Már párban is érdekes, de nagyobb csoporttal még jobb. Különösen izgalmas a versengés az erőforrásokért, de remek érzés a pálya építése is.
| 5 / 5 csillag!
2017. 01. 28.
A célnak megfelel

Nem egy bonyolult játék, nincsen benne túl sok lehetőség, legalábbis az alap játékban,
de mégis ettől lesz egy nagyszerű játék, bármikor elő lehet venni, pár perc alatt mindenki megérti a szabályokat,
a körök rövidek. Bárkinek tudnám ajánlani igazából.
| 5 / 5 csillag!
2017. 01. 21.
Egyszerű és nagyszerű!

Mi már évek óta Carcassonnezünk, nagyon szeretjük. Nagyon egyszerűek a szabályok, a játék végkimenetele pedig nagyon színes. Ajánlom mindenkinek!
| 5 / 5 csillag!
2017. 01. 13.
10 millió vevő nem tévedhet

Egyszerű. Nagyszerű. Az új grafika jobb. Aki azt mondja, hogy pár tucat kör után unalmassá válik, annak nem a játékkal van baja, hanem a játékostársakkal. Szálljon be egy online partiba, és számolja meg, hányadik kör után sikerül elérnie mondjuk a második helyet egy négyes felállásban. Ott nincs finomkodás.
| 5 / 5 csillag!
2017. 01. 04.
Kötelező játék

Egy teljes nyarat játszottunk vele, igaz korábbi verziójával. Ezt a családunk egyik barátjától kaptuk, mivel az ő gyerekeinek már nem kellett. Imádjuk, mert egy fantasztikus stratégiai játék!
| 5 / 5 csillag!
2016. 12. 13.
A kaméleon

A pálya mindig változik, a bábuk mindig máshol vannak, otthoni szabályoknak barátja és a kiegészítések is tovább színesítik, variálják ezt a játékot. Igazi alapmű, öt csillag.

Már ketten is játszható, a játékosszám növelésével nagyobb az esélye annak, hogy valaki keresztbe tesz neked, de ez nem indok arra, hogy ne figyeld folyamatosan a tábla alakulását. Ketten legalább olyan izgalmas, mint hatan (kiegészítéssel). Amikor pedig már disznók, esetleg sárkány és tündér is kerül a pályára... az az igazi csemege :)
Próbáljátok meg azt, hogy nem mindig egy lapkát húztok, hanem mindig három van előttetek, és abból választhattok egyet - szerintem ez egy egyszerű, ám nagyszerű módosítás.

Több barátomnak hoztam meg ezzel a játékkal a társasozáshoz való kedvét, akik előtte nem igazán játszottak. Kezdőknek ideális, ráadásul van junior kiadás, ami már 6 éves kortól játszható.
| 5 / 5 csillag!
2016. 12. 08.
Az univerzális társasjáték

A Carcassonne a modern kor Gazdálkodj Okosanja: minden háztartásban ott kéne lennie egy dobozzal. Könnyed stratégiai játék, amely egyaránt jó kicsiknek és nagyoknak is, hiszen a játékosoktól függ, hogy éppen egy kellemes időtöltésként, vagy vérre menő stratégiai játékként fogják fel. A gondolkodást, tervezési készségeket fejleszti, szabályai egyszerűek, a játékelemek látványosak. Kell ennél több? Megéri az árát.
| 5 / 5 csillag!
2016. 11. 21.
Békés, nem versengésre hajtó mégis élvezetes játék

Az alap verzió a dobozban található kiegészítőkkel, viszonylag könnyed mégis taktikus játék. Nem kell vérre menő küzdelmet folytatni, a játék mégis élvezhető marad még sokadik játék után is.
| 5 / 5 csillag!
2016. 05. 14.
Kötelező darab

Nagyon régóta megvan, és nagyon szeretjük. Nem lehet megunni! Kiegészítőkből is van több. Ezekből a Burgerfaulein und Drache és a Handler und Baumeister a kedvenc, de a folyós is nagyon jó. Mindenkinek ajánlom. Viszonylag rövid 30-40 perc, ketten és többen is játszható, 6 éves kortól a gyerekek is simán játszanak vele, igazi családi játék. Könnyen tanítható, 5 perc alatt a gyerekek is megértik az alapjáték lényegét, és azonnal játszható (nincs hosszas előkészület). Mi sosem válnánk meg tőle!
| 5 / 5 csillag!
2016. 04. 12.
Alap játék

Nagyon jó játék 2 fővel de többel is.Sokszor ujrajátszható,nem bonyolult de élvezhető nagyon.
| 5 / 5 csillag!
2016. 03. 23.
Mint a régi, de mégsem :)

Sokan írják, hogy sok kiegészítő van hozzá, ami ebben a formában nem igaz. Baráti körben van régi kiadás, így van összehasonlítási alap. Lapok hátlapja stimmel a régivel, de a grafika már nem annyira, ezért itt már pár ember kiesik :) Én speciel régi nagy kiegészítőt nem vennék :) 1. kiegészítő már kapható, a 2.-at csak külföldi honlapokon láttam . Kicsi kiegészítőnél van kompromisszum, nekünk meg van a berepülős és a sürgönyös. Annyit kell tudni, hogy a réginél a plusz kiegészítőkkel szürke bábuk jöttek, míg az újban magenta. Így pl a sürgönyös kiegészítőnél szürke kis bábut kapunk, így aki a magentát válasza játékra, annak a szürke jut az eredmény táblára. A nagyobbik gond, hogy a ráncfelvarrot verzió kapott plusz elemeket, ez által egy apát bábut is. Így ha nem hozzáillő kiegészítőt veszünk akkor ezekben nem lesz apát bábunk az újabb játékoshoz. Persze mindez áthidalható Pl, más játékból importált bábuval, mi is kevertük már össze, de nem szép. Előnye, hogy könnyen szét tudjuk válogatni :D
| 4 / 5 csillag!
2016. 01. 22.
Kapudrog

Ez a modern tarsasjatekok marihuanaja. Mivel tetszes szerint bonyolithato, szinesitheto a kiegeszitok hozzaadasaval, igy csak evvel is sok ora szorakozas garantalhato, de mint irtam, kapudrog, konnyen kemenyebb szerekhez (nagyobb, dragabb, osszetettebb jatetokhoz) valo vonzodas lephet fel.
| 5 / 5 csillag!
2016. 01. 12.
Be kell szerezni!

Nekem egyenlőre csak a téli kiadás van meg, de ezt mindenképpen meg fogom venni, meg ha jönnek még felújított kiegészítők azokat is!
Nagyon jó játék, könnyen tanulható, változatos, gyors. Elő lehet venni egy gyors játékra, vagy akár egymás után 4-5-öt is le lehet tolni. A kiegészítők igen változatossá teszik a játékmenetet, de az alapjáték is bőven rejt lehetőségeket. Gyerekekkel is játszható, a szabályok könnyűek, de tapasztalt játékosként is nyújt szórakozást. Több féle játékstílust is kínál, társaság és hangulat függő. Lehet békésen építgetni, szerezni a pontokat, vagy szándékosan kitolva egymással, kellemetlen helyre tenni bizonyos lapokat, esetleg kitúrni ellenfelünket egy nagy várból. :)

Mindenképpen jól fog szórakozni aki kipróbálja, megéri a pénzét!
| 5 / 5 csillag!
2015. 12. 30.
Pörgős és élvezhető

Még csak most kezdtünk vele játszani de már látom hogy érdemes volt megvenni. Szimpatikus hogy kedvünkre variálható a kiegészítők kombinálása hogy ne lehessen megunni. Ajánlom nektek is!
| 5 / 5 csillag!
2015. 11. 30.
Cassonne

Jó kis családi játék, a gyerekek is nagyon kedvelik :)
| 5 / 5 csillag!
2015. 11. 26.
Jó érzés ezt játszani

Pompás időtöltés, egy játék ami kis dobozban jól össze van rakva, de amikor kipakolod sosem lesz 2x ugyanolyan.
Ketten vagy öten játszva is izgalmas, szinte bármikor keresztbe tudsz tenni a másiknak (szó szerint) :)!
Nagy kedvenc, nem bonyolult, remek kikapcsolódás.
| 5 / 5 csillag!
2015. 10. 28.
mindig a legjobb

Remek játék. Ha minden kiegészítője megvan, amit lehet kapni, akkor már egyre bonyolultabbá válik és remek stratégiai játék válik az egyszerű alapjátékból.
| 5 / 5 csillag!
2015. 10. 21.
kiadás

ez az új sem rossz, de nekem a MAy Flower alapjáték a kedvencem! gyönyörű grafikával! ennek az alap +2 kiegészítő a csábító!
| 5 / 5 csillag!
2015. 10. 18.
Egyremegy de nagyon!

Alapvetően nincs sok különbség mint az Alap alapjátékkal de mivel ez már kiegészítőt is tartalmaz élvezhetőbb! :)
| 4 / 5 csillag!
2015. 10. 14.
Örök klasszikus

A 2001-es év játéka, egy megkerülhetetlen, örök klasszikus - új köntösben. A szabályok egyszerűek, de könnyítésként első játék alkalmával a mezőkre vonatkozó szabályt mellőzni lehet. Egyaránt tudom ajánlani teljesen kezdőknek (az újoncokat és a fiatalokat is mindig ezzel avatom be), és profiknak is. Bizonyos tapasztalat után már előjön a játék egymással kitolós mélysége is, ez nem jön be mindenkinek. Jól skálázódik, 2 játékossal is ugyanolyan szórakoztató, mint 4-5-tel. A játékhoz sok kiegészítő kapható, ha esetleg valaki kezdené megunni az alapjáték nyújtotta változatosságot.
| 5 / 5 csillag!
2015. 10. 09.
Családnak, kezdőknek

Egyszerű laza családi társasjáték, konnyen megtanulható szabalyokkal, bármennyi játékossal jó szórakozás nyújt. Az új kiadással nagyon szép grafikát kapott, és használható a régi kiegészítőkkel is. Kezdőknek ajánlott.
| 5 / 5 csillag!
2015. 10. 07.
Kedvenc

Ez a Játék!Családnak,baráti társaságban,kezdőknek,mestereknek.Mivel ti építitek a játékmezőt,soha sem fog ugyanúgy lefolyni egy parti.Ketten és öten is ugyanolyan jó.Ha pedig kezditek unni vagy még egy hatodik játékos is beszállna,ott van az első kiegészítő.Nyolc-kilenc kiegészítő közül választhattok kedvetekre,hogy változatosabbá tegyétek Carcassonne életét-és akkor még nem említettem a mini kiegészítőket!
| 5 / 5 csillag!
2015. 10. 06.
Kötelező

Tipikus "családi" társasjáték. Nemszeretem időben pár könnyed órát eltölteni vele kiváló szórakozás. Vegyétek!
| 5 / 5 csillag!
2015. 10. 06.
alap

A Catan telepesei mellett ez az a játék, ami leginkább kiérdemelte a "gateway" azaz bevezető játék nevet. Ötletes stratégia játék, kezdőknek, egész családnak ideális.
| 5 / 5 csillag!
2015. 09. 20.
Vár a vár

Építsd a várakat, feküdj a mezőre, vagy légy te a legnagyobb útonálló! Az egyik legjobb játék, ahol a pálya sosem lesz egyforma két egymást követő játékban. Egyszerű, kreatív és izgalmas. Nálunk mindenki szereti!
Értékelés:
Grafika: 5
Minőség: 5
Újrajátszhatóság: 5
Hangulat: 5
Nehézségi szint: könnyű
| 5 / 5 csillag!
2015. 09. 18.
induló

Ez egy nagyon jó induló játék a stratégiai játékok irányába.
| 5 / 5 csillag!
2015. 09. 16.
Classic

Akár hivatalosan is nevezhetnénk "alap" játéknak. Egyszerű szabályaival nagyszerű kezdőknek, különösen ajánlom azoknak aki keresik első komolyabb társasjátékukat. A rengeteg kiegészítő miatt a játék folyton bővíthető, kicsiknek és nagyoknak is kitűnő szórakozást nyújt!
| 5 / 5 csillag!
2015. 09. 03.
Carcassonne 2.0

A Carcassonne épp az "újra design" miatt keltette fel az érdeklődésem.
Néhány változás az előzőhöz képest:
• új rajzok díszítik az elemeket. (nagyon tetszetősek, részletgazdagok. A tornyok hangsúlyosabb, kék tetőt kaptak.)
• Folyó és az Apát kiegészítő is belekerült a dobozba.
( A folyó kiegészítő egy új felállás a játék indulásakor. Szó szerint először külön megépül egymás után (a forrástól a tó-ig 12 elemből) a folyó, ebből épül tovább a játék.
• Az Apát egy új bábut jelent, ami az átlagos követőnkkel ellentétben csak a virágos kert és kolostor mezőre helyezhető.
Előnye, hogy bármikor visszavehető, azonnali kiértékelés mellett, befejezetlenül is, ha abban a körben nem tettünk követőt.

A jól bejáratott, sikeres játék új külsején kívül nem változott.
A méretén, hátoldalán nem variáltak, így régebbi kiegészítőkkel is jól használható.
Játékmenetben továbbra is élvezhetjük, hogy elemeket illesztünk/építünk egymáshoz, melyekre követőket helyezünk. A helyszíntől, befejezett részlettől függően pedig pontokat gyűjtünk a győzelemhez, amit azonnal, befejezve, vagy játék végén kapunk meg.
Persze még a félkész elemek is pontot érnek.

Kiváló játék, könnyen tanulható, felnőttnek, gyereknek is szórakoztató egyaránt.
| 5 / 5 csillag!
2015. 09. 02.
Az én favoritom

Az itthon lévő társasjátékok közül talán ehhez ülök le a legszívesebben. A 10 és 11 éves gyerekeinket is könnyen rá tudjuk venni, hogy játsszanak, de a férjemmel ketten is izgalmas a Carcassone.
| 5 / 5 csillag!
2015. 08. 27.
Klasszikus

Ha objektív szempontok szerint értékeljük, akkor szerintem az egyik legjobb játék. Ugyanolyan jó két fővel is, mint több játékossal. Egyszerű a szabálya, és szerintem megunhatatlan, vagyis változatos, ugyanis mindig más a játék: mindig más tábla alakul ki, és mindig más taktikát próbálsz megvalósítani. Mi a családban, baráti házaspárral egy időben szinte naponta több partikkal nyomtuk. Később kettesben a párommal is ez ment: hetente több napon, egyszerre több parti. Mindez azért volt lehetséges, mert - a fent írt pozitívumok mellett - a játék kiegyensúlyozott. Mindig kicsin múlik, és mindig a végén dől el a parti.
| 5 / 5 csillag!
2015. 08. 25.
Szuper

Nem véletlen sikeres. Nagyon jó kis játék, összetett de nem túlságosan, könnyen tanulható szabályok, nincsen tele sok mütyürrel, hanem kompakt játék, utazáshoz ideális. Remek szívatási lehetőségeket tartogat. Személy szerint a téli kiadást preferálom, mert annak olyan szép a grafikája. :) Plusz pozitívum, hogy ketten is elég jó móka!
| 5 / 5 csillag!
2015. 08. 19.
Nagyon jó!

Nem olyan rég vettük meg, de máris nagy kedvenc! Mindenkinek csak ajánlani tudom, főleg a kiegészítőkkel együtt.
| 4 / 5 csillag!
2015. 08. 11.
Alapjatek

Kezdo tarsasjatekos koromban egyik nagy kedvencunk volt. Szep a kidolgozas, konnyu a szabalyrendszer, es rengeteg kiegeszitovel lehet szinesiteni! Kezdoknek mindenkeppen ajanlom. A jatek egy ido utan unalmassa valhat, de ez nem vesz el erdemeibol. Nem hiaba lett ev jateka.
| 5 / 5 csillag!
2015. 08. 08.
Simply great

A bit of strategy and hours of fun. And only with the classic pack. If you begin to collect expansions...there are a lot of fine possibilities.
| 5 / 5 csillag!
2015. 08. 02.
Építkezzünk

Ez a játék benne volt nekem abban az első háromban, amelyek segítségével elindultam a komolyabb játékok felé vezető úton, valamikor a 2000-es évek legelején. A másik kettő a Citadella és az Elfenland volt. Ezeket a mai napig is szívesen veszem elő. A Carcassone szabályai egyszerűek, könnyű elmagyarázni a kezdőknek is, és a gyerekek is bátran beszállhatnak. Ámbár mi bevezettümk néhány házi szabályt. Pl. a mezőkkel nem lehet pontot szerezni, mert adott esetben aránytalanul sok pontot hozhat a tulajdonos konyhájára. (akár 30-40 pontot is, az meg már tuti nyerés.) A másik újításunk az, hogy a várak nem csak véletlenül érhetnek össze, hanem akár többen is beszállhatnak egy-egy vár építésébe, és ilyenkor minden újonnan letett lapkára lehet bábut helyezni. Akinek a vár befejezésekor több bábuja van ott, az kapja a pontokat. Döntetlen esetén mindkét félnek járnak a pontok. A kiegészítők közül csak az elsőt vettem meg, de a sárkányossal is játszottam már. Szerintem csak túlbonyolítja az amúgy is hangulatos játékmenetet.
| 4 / 5 csillag!
2015. 08. 02.
CARCASSONNE

Összetett, viszonylag egyszerű pontgyűjtögetős játék. Kifejezetten ajánlott olyanok számára, akik most kezdik kóstolgatni a társasjátékok világát.
| 5 / 5 csillag!
2015. 07. 30.
klasszikus

Könnyen elsajátítható, de van mélysége, többféle stratégiát lehet alkalmazni a győzelem eléréséhez. A szerencsének is van szerepe benne, a cél, hogy a legjobbat hozd ki azokból a lapkákból, amid van. Csak ajánlani tudom.
| 5 / 5 csillag!
2015. 07. 30.
Megunhatatlan

A játékban nagyon pozitívan csalódtam, és az egyik kedvencünké vált a megvásárlása után. Előnyei között tudnám felsorolni, hogy 2 játékos számára is ideális. A játék elég nagy 'mélységgel' rendelkezik, azaz a kezdő játékosok is hamar le tudnak mellé ülni, de a tapasztaltak számára is kihívásokkal teli, amikor már számon tudod tartani, hogy melyik lapból mennyi van a készletben. Nekünk még a régi kiadású játék van meg, és valószínűleg nem fogjuk lecserélni az újra, mivel ahhoz nem passzolnának a kiegészítők.
| 4 / 5 csillag!
2015. 07. 24.
Térképet készítünk

Könnyen elsajátítható, de mégsem annyira egyszerű játék. Megtanulni az alapjátékkal érdemes, de aztán kiegészítő(k) nélkül talán nem is érdekes játszani a komolyabb stratégiát kedvelőknek. Kedvencem a sárkányos, de a torony is izgalmas (ez nem mindenkinek jön be). Viszont a több kiegészítő, egyszerre kissé túlbonyolítja a játékmenetet, így a szabály sem teljesen egyértelmű.
Azonban mindenképpen ki kell próbálni, mert nagyon eredeti az ötlet, méltán lett az "Év játéka" 2001-ben!
| 5 / 5 csillag!
2015. 07. 19.
Gyors szórakozás

Nem szerettünk volna semmi komolyabb társasjátékot magunkkal vinni a nyaralásra, így hosszas tanakodás után e mellett döntöttünk. Fantasztikus játék. Ketten játszottunk le eddig 10+ kört, de még a földművesek használatáig se jutottunk el, nemhogy az apát+folyó kiegészítőig. Nem érzem, hogy könnyen megunható játék lenne, és ha mégis, ott van az előző kiadás rengeteg kiegészítője. Remélhetőleg nem különbözik a hátlapjuk, és lehet együtt használni őket.
Szép kivitelezés, lehet akadályozni és segíteni is a másikat, garantált szórakozás.
A könnyed játékok kategóriájában szerintem megérdemli az 5 csillagot.
| 4 / 5 csillag!
2015. 07. 16.
Beszerzésre ajánlott

Lapkalehelyezős játék, amiben a szerencse is szerepet kap, de aki jobban taktikázik nagyobb eséllyel nyerhet.
Az alap játék kissé monoton, kevés konfliktussal, számomra nem elég pörgős, mivel sokat lehet benne hezitálni 1-1 lapka lehelyezésének tekintetében.
Házi szabályként érdemes korlátozni a töprengési időt!