Carcassonne: 1. kiegészítés - Fogadók és katedrálisok

Normál ár: 2 990 Ft

A Te árad: 2 840 Ft

Értékelés:  (4.9)
Ez a kiegészítés csak az alapjátékkal együtt játszható! Kombinálható más kiegészítésekkel együtt. A fogadók és katedrálisok értékesebbé teszik az utakat és a városokat.
 

Értékelések átlaga 


(4.9)

Közönségdíjak

Kezdőknek ideális 12 Gyakorlott játékosoknak 7 Euro gémereknek 8 Ketten 11 Családdal 13
89% (17)
11% (2)
Rendezés:
Értékelések: 1 - 10 (összesen: 19)
További oldalak:
  1. 1
  2. 2
Elsőnek kifejezetten jó

craslorg | 2018. szeptember 3.

Jó kiegészítővel kezdték a kiegészítők gyártását. Több pont szerezhető, de kockázatosabb. Pláne, ha valaki szeret keresztbe tenni a másiknak, hiszen egy nagy várhoz hozzáépítve egy katedrálist, majd 1-2 olyan lapot hozzárakva, ami után nagyon nehéz befejezni, hosszú munkát lehet tönkretenni. Pláne, ha esetleg ketten is versengtek a várért. Persze ha mégis összejön, akkor lefagyhat az arcunkról a kárörvendő mosoly és a várurak képén fog ugyanez megjelenni dupla hatásfokkal.
Javaslom használni, akár más kiegészítőkkel is, megéri.
Alap

Blaze | 2018. június 6.

Az egyik legalapabb kiegészítő a játékhoz. Nem csavar igazán a játékmeneten, csak érdekesebbé teszi. Szerintem érdemes beszerezni.
Fogadók és katedrálisok

Dávid | 2018. május 22.

Az alapjátékot én tökéletes "kapudrognak" és családi játéknak tartom. Annak ellenére, hogy már majdnem 20 éves játék, mindig élvezettel vesszük le a polcról, ketten és többen is nagyon élvezetes, pörgős, agyalós, de mégse zsibbaszt le, kellemes kikapcsolódást nyújt. Annak ellenére, hogy szerintem az alapjáték nem igazán tud kikopni, kb. 2 év után megvettem az első kiegészítőjét, ami két fontos újítást hoz be: a 6. játékos lehetőségét és az utak/várak szerepének növelését.

Az első újítás egyértelmű, innentől kezdve már akár hatan is játszhattok a játékkal (én szerintem max 5 emberrel játszottam eddig, nagyon lerövidül a játékidő, de szerintem így is élvezetes, nagyobb a konfrontáció). A másik újítás kicsit csavar a játékon: ha sikerül beépítenetek egy katedrálist a váratokba, megháromszorozzátok az értékét, azonban ha a játék végéig nem sikerül befejezni, akkor az egész megy a kukába, nulla pont. Az utakkal hasonló a helyzet: ha az utatokba legalább egy fogadóval ellátott elemet betudtok építeni és befejezitek az utat, akkor kétszer annyit kaptok érte, ám ha nem sikerül befejeznetek, szintén nulla pont. Ezen kívül még néhány érdekes út/templom/vár lapka is bekerült a játékba.

Szerintem mindenképpen érdemes beszerezni ezt a kiegészítőt, hiszen egyrészt többen tudjátok innentől kezdve játszani az alapjátékot, másrészt pedig beemelhetitek a 'mindent vagy semmit' effektust is. Az ára szerintem kifejezetten barátságos, a dizájn teljesen egységes. Sok "fölösleges" kiegészítő jelent meg azóta a Carcassonnehoz, de ez abszolút kötelező vétel!
+1 játékos

Krisztián | 2018. január 12.

A plusz egy játékos eléggé jól tud jönni és ezért kötelező vétel lehet nagyobb társaságok esetében! :)
Legjobb kiegészítő

Csanád | 2018. január 8.

Legjobb kiegészítő az alapjátékhoz. Nem nyúl bele nagyon az eredeti játékba, a nevéhez méltóan kiegészíti azt.
A plusz lapocskák és a 6. játékos miatt feltétlenül ajánlott.
Mindent vagy semmit!

hinodranzer | 2018. január 4.

Ebben a kiegészítőben vannak a legfontosabb elemek, amik mindenképpen hasznosak, már-már szinte szükségesek az alapjáték mellé. A pontozólapkák, a 6. játékos szett kényelmesebbé teszik a játékot, míg a nagy figura plusz izgalmat (és gonoszkodási lehetőséget), a katedrális lapkák és a fogadók pedig a "mindent vagy semmit" elvén fűszerezik meg a játékot, különösen, ha hozzánk hasonlóan más szeret vérremenő csaták árán pontokat elcsaklizni a másik orra elől. :)
nincs nagy változás

Jucus | 2017. május 21.

Az alapjáték szabályain nem változtat. Nem ad extra csavart a játékhoz. Mégis érdemes megvenni a plusz pontszerzési lehetőségek és a plusz lapkák miatt. Nálunk ez a kieg már ki sincs véve az alapjáték mellől-kb 15 perccel növeli meg a játékidőt.
Kötelező kiegészítő

Balthis | 2017. február 9.

Az alapjátékhoz kapcsolódó, csak vele játszható. Más önálló játékokhoz nem használható! De így is nagyon megéri, mert az alapjátékot jól kiegészíti új elemekkel, és a pontozásban is változtat. Az utak értékesebbek lesznek. Kicsit így hosszabb is a játék idő, de szerintem ez is előny. Nálunk nem kiegészítője a játéknak. Mindig ezzel játsszuk!

Fontos első kiegészítő

Márton | 2017. január 30.

A 6. jatékos miatt már alapból javasolt, de a többi bővítés is érdekes.
Valóban alap-kiegészítő

DeDe | 2016. december 18.

Annyira jó és olyan fontos kiegészítő ez, amelyet az alapjátékhoz elsőként kell beszerezni!

Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

Carcassonne játékcsalád