Carcassonne Új kiadás mini kiegészítéssel - A folyó+Az apát

  Normál ár: 6 590 Ft

  A Te árad: 6 261 Ft

  Értékelés:  (4.8)
  A népszerű és ismert társasjáték új kiadása, két mini kiegészítővel!
  A játékszabály nem változott, a grafika új, a két mini kiegészítővel még nagyobb élményt és változatosabb játékélményt nyújt.

  Carcassonne egy dél-franciaországi város mely messze földön híres volt impozáns és tekintélyes váráról. Ebben a taktikai játékban a játékosok a lovagok és a kelyhek világába kerülnek, abba a korba, amikor minden elkezdődött. A játékosok a vazallusaikkal (parasztok, lovagok, útonállók, barátok) együtt városokat, utakat, várakat, kolostorokat építenek. Az egyes építmények különböző pontokat érnek s a játék végére kiderül ki terjeszkedett e legügyesebben. A 2001-es Év Játéka!
  Carcassone játékszabály röviden:
  A játékot egy hasonló nevű középkori francia város ihlette. Külön kezelhető részekből áll a tábla, különböző terepmozaikokból, melyket a játékosok helyeznek el a játék folyamán; a térképépítés a legfontosabb stratégiai elem és ez biztosítja azt is, hogy nagyon változatos helyzetek alakulhassanak ki. A legfőbb cél a győzelmi pontok begyűjtése, mielőtt a tereplapok elfogynának.

  Minden játékosnak van 7 fabábuja (a nyolcadikat csak a pontozótáblán használja), amiket elhelyezhet a térképen abból a célból, hogy saját birtokait jelezze. A tereplapok hasonlóak, de mégis különböznek egymástól attól függően, hogy mit ábrázolnak: mezők, városok, utak és kolostorok. Amikor egy játékos elhelyez egy mozaikot, meg van a lehetősége arra, hogy elhelyezze saját bábuját valahol a lapocskán azért, hogy győzelmi pontokat gyűjtsön attól függően, hogy melyik adott elemre (út, mező stb.) helyezte a bábut.
  Az útra vagy városra helyezett bábu értéke nőni fog az út hosszától, a város növekedésétől függően; a legnagyobb különbség az, hogy a játék végén egy befejezetlen út is jelent győzelmi pontokat, míg a befejezetlen város csak a felét éri. Ezen kívül az útra vagy városra helyezett bábuk még használhatók lesznek ugyanabban a játékoban, (mivel levehetők, ha az út vagy város befejezett), ami növeli stratégiai értéküket. Másrészről azokat a bábukat, amiket mezőre helyezünk, csak a játék végén értékelhetjük. Végül több pontot érnek, de amelyiket egyszer mezőre helyeztük, játék végéig ott marad, nem lehet újból használni.
  A bábukat olyan területre lehet helyezni, ahová más játékos még nem rakott; mindenesetre, ahogy a térkép növekszik méretben és egyre bonyolultabbá válik, bizonyos területek összeolvadhatnak egyetlen zónába, tehát előfordulhat, hogy különböző játékosokhoz tartozó bábuk osztoznak ugyanazon az úton, városon, mezőn és a győzelmi pontok is megoszlanak vagy megsemmisülnek. Ebben a helyzetben nagyon hasznos a kolostor, mivel azok külön tereplapon vannak és ha egy játékos elhelyezi rajta a bábuját, akkor soha nem kell osztoznia győzelmi pontokon; másrészről viszont kolostorral nehéz magasabb pontszámot elérni.

  Egy másik interakciós lehetőség a játékosok között, a terepmozaikok elhelyezése. Mivel a lapokat nem lehet „nem természetes” módon elhelyezni (pl.: egy út hirtelen véget ér a mező közepén), rákényszerülhetsz arra, hogy az elhelyezéssel az ellenfelednek előnyt adsz. Viszont van egy olyan változata a játéknak, ami lehetővé teszi a játékosoknak, hogy három lapocska legyen a kezükbe ahelyett, hogy azt az egyet kell elhelyezni, amit húzott. Ez a verzió csökkenti a szerencse szerepét és több lehetőséget ad a játékosoknak stratégiai szempontból is.

  A Carcassonne ugyanolyan jó játék két embernek (ritka eset!), mint több játékosnak, óriási változatossággal, ami annak köszönhető, hogy a játéktábla darabokból áll. A játék összetevői nagyon jó minőségűek, a képek is egyszerűek és érdekesek.

  A kiegészítések szintén nagyon jók. A Folyónál nagyobb szerepet kap a stratégia az új folyó- és tólapocskákkal, míg a Fejlesztés támogatja a 6 emberes játékot és egy-egy új bábut kap minden egyes játékos. Ha élvezted a Carcassonne-t, valószínűleg mindkét kiegészítőre szükséged lesz.

  A játék nagyon erősen a szerencsén múlik, mivel minden játékos egyetlen véletlenszerű mozaikot húz körönként: tehát lehet, hogy a rossz szerencsének köszönhetően nem leszel képes kivitelezni terveidet és stratégiádat. Mindenesetre néha az ellenfeleid adnak némi segítséget azzal, hogy ha olyan kártyát kell letenniük, amire épp szükséged van.

  Játéklap.hu - Sir Muki

  Értékelések átlaga 


  (4.8)

  Közönségdíjak

  Kezdőknek ideális 77 Gyakorlott játékosoknak 33 Euro gémereknek 20 Ketten 59 Családdal 75 Partijátéknak 28
  79% (80)
  18% (18)
  3% (3)
  Rendezés:
  Értékelések: 1 - 10 (összesen: 101)
  További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. ...
  7. 11
  Változatos építkezés lapkákból - foglald el, vedd el, túrd ki

  craslorg | 2018. szeptember 3.

  A lapkalehelyezéses játékok alapműve. kevesebb fővel több a taktikázási lehetőség, mint többel, de ugyanolyan szórakoztató 5 fővel is. dönteni kell, hogy a saját pecsenyédet sütögeted vagy mások pecsenyéjét sózod túl. Néha utóbbi többet érhet. Egyszerű játékmenete és viszonylag gyors játékideje ideális játékká teszi bevezetőnek a társasjátékok világába.
  Sértődés lehet, de utána kell visszavágó és hajrá!
  A kiegészítőkkel az újrajátszhatóság végtelen, hiszen egyszerre akár többet is lehet használni, igaz, jelentősen bonyolíthatja a játékot, de aki kapható rá, azzal ki kell próbálni.
  Ha már többet játszottunk, akkor jöhetnek a komolyabb, nagyobb mélységű játékok is.
  Taktikus épitgetés

  Balázs | 2018. augusztus 17.

  Előny: A szépen kidolgozott hangulatos lapkák mellett a szabály könnyen érthető. Szeretem, hogy az agy megdolgoztatása mellett az egyre bővülő pályában is lehet gyönyörködni. A játékfelület a játék vége felé válik igazán egyedivé: mezők, vizek, utak, várak(...) mindenfelé. További előnye, hogy a sokféle kiegészítő a játék változékonysága mellett a játékélményt is fokozza.

  Hátrány: A játék vége felé a lerakás során kínálkozó rengeteg lehetőségek átgondolása elnyújthatja a játékot. Egy idő után monotonná válhat (a Hercegnő és sárkány kiegészítő eléggé fel tudja dobni a játékot)
  Középkor csillaga.

  Dani | 2018. augusztus 9.

  A kedvenc stratégia játékom imádom hogy ennyire vissza tud reptetni az időben .
  Ajánlom minden középkor fanatikusnak.
  Az állócsillag.

  Gerisone | 2018. július 11.

  Ez egy mérföldkő. Tökéletes első lépés, a modernebb társasok felé. Kezdőknek és profiknak egyaránt tökéletes. Mindenképpen érdemes kiegészítőkkel pimpelni. :)
  Egyszerű mégis szórakoztató

  Krisztian | 2018. június 12.

  Egyszerű de nagyszerű játék. Pillanatok alatt elmagyarázható a szabályrendszere. A lapok nem tartalmaznak szöveget, így külföldiekkel is játszható. Szimpatikus benne az útvonallapokkal való "szívatása" az ellenfeleknek. Kevés olyan jó társas van, amit már két személy is tud játszani. Ez ilyen.

  Bár alapvetően jó játéknak tartom, valamiért mégsem lesz a kedvencem, de ez már ízlés kérdése. Ezért is adtam neki csak 4 csillagot.
  Alapmű

  Blaze | 2018. május 19.

  Aki most ismerkedik a társasjátékokkal, annak ez az egyik legjobb választás első játéknak. Aki már gyakorlottabb, annak javaslom hogy úgy játssza, hogy 3 lapkát húz 1 helyett, és abból választ, a többit visszateszi. Így jóval taktikusabb lesz, bár az időt is megnyújtja picit.
  Abszolút kedvenc

  Ákos | 2018. május 15.

  Ez a játék ragadott magával a társasjátékok világába. Egyszerű de mégis nagyszerű. Könnyed a játékmenet de mégis szükség van stratégiázni. A sok kiegészítőnek hála mindig van valami egyéb akció is ami egyáltalán nem ront a játékmeneten.
  Értékelés

  Nivel | 2018. április 19.

  Nagyon szórakoztató játék, a körök gyorsan mennek, egy party olyan fél órát vesz igénybe. Nem unalmas egymás után akár több játék is játszható. A lapkáknak köszönhetően, kétszer ugyan azt a pályát nem fogjuk látni.
  Nagyon szerethető

  Anita | 2018. április 7.

  Már szinte az összes barátunkkal játszottuk ezt a játékot és a siker mindig osztatlan volt. Már több kiegészítőt beszereztünk hozzá, nagyon szeretjük. Az alapjáték nem bonyolult, könnyen tanulható, de a kiegészítők számának növelésével azért képes meglepetéseket okozni a játék végére.
  Ha egyszer rákaptál, nehéz lesz leállni

  Szilárd | 2018. március 22.

  Az alap játék kivitelezése egyszerű, a szabályok sem bonyolultak, így teljesen ideális kezdő társasozóknak, de még akár egy társasozni nem szokó embernek is. A szabályokat hamar el lehet magyarázni, könnyű azt megérteni. A játékban a feladat csak annyi, hogy a lapokat pakoljuk egymáshoz, mint a dominóban és bábukat helyezzünk rájuk, amivel értékes pontokat tudunk szerezni. A játék újrajátszhatósága rendkívül magas, mivel mindig véletlen sorrendben jönnek a lapok, így nincs két egyforma parti, ráadásul mindig az aktuálisan kialakult helyzet más-más stratégiát követel meg. Remek, hogy jár már hozzá 2 mini kiegészítő. Az Apát figura új stratégiát hoz a játékba és nem árt rá figyelni, a folyó pedig megnöveli a kiinduló állapotot, ahonnan több felé és többféle képen el lehet kezdeni a terjeszkedést már a játék elején. Nem árt hozzá egy kicsit több hely, de ha nincs elegendő, akkor is megoldható, hogy akkor arrafelé nem terjeszkedtek, ahol már elfogy az asztal. Felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt remek kikapcsolódást nyújt és már két főtől remek szórakozást nyújt, így ideális pároknak is. Új kiegészítővel már 6-an is lehet játszani, valamint rengeteg további kiegészítő érhető el a játékhoz a megújult grafikával is, melyek mind új és új taktikai elemeket hoznak be a játékba. Ha elkezdesz vásárolni kiegészítőket nehéz leállni az újabbnál újabb beszerzésével, viszont nem árt, ha a kiszemelt kiegészítőnek utánajárunk, hogy mit tartalmaz és mit hoz be a játékmenetbe, mivel előfordulhat, hogy az új egységek nem nyerik el a tetszésünket és olyan irányba viszi a Carcassone világát, ami nem szimpatikus számunkra.

  Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

  Sajnos ehhez a játékhoz nincsen letölthető játékszabályunk.

  Carcassonne játékcsalád