Carcassonne Új kiadás mini kiegészítéssel - A folyó+Az apát

  Normál ár: 6 590 Ft

  A Te árad: 6 261 Ft

  Értékelés:  (4.8)
  A népszerű és ismert társasjáték új kiadása, két mini kiegészítővel!
  A játékszabály nem változott, a grafika új, a két mini kiegészítővel még nagyobb élményt és változatosabb játékélményt nyújt.

  Carcassonne egy dél-franciaországi város mely messze földön híres volt impozáns és tekintélyes váráról. Ebben a taktikai játékban a játékosok a lovagok és a kelyhek világába kerülnek, abba a korba, amikor minden elkezdődött. A játékosok a vazallusaikkal (parasztok, lovagok, útonállók, barátok) együtt városokat, utakat, várakat, kolostorokat építenek. Az egyes építmények különböző pontokat érnek s a játék végére kiderül ki terjeszkedett e legügyesebben. A 2001-es Év Játéka!
  Carcassone játékszabály röviden:
  A játékot egy hasonló nevű középkori francia város ihlette. Külön kezelhető részekből áll a tábla, különböző terepmozaikokból, melyket a játékosok helyeznek el a játék folyamán; a térképépítés a legfontosabb stratégiai elem és ez biztosítja azt is, hogy nagyon változatos helyzetek alakulhassanak ki. A legfőbb cél a győzelmi pontok begyűjtése, mielőtt a tereplapok elfogynának.

  Minden játékosnak van 7 fabábuja (a nyolcadikat csak a pontozótáblán használja), amiket elhelyezhet a térképen abból a célból, hogy saját birtokait jelezze. A tereplapok hasonlóak, de mégis különböznek egymástól attól függően, hogy mit ábrázolnak: mezők, városok, utak és kolostorok. Amikor egy játékos elhelyez egy mozaikot, meg van a lehetősége arra, hogy elhelyezze saját bábuját valahol a lapocskán azért, hogy győzelmi pontokat gyűjtsön attól függően, hogy melyik adott elemre (út, mező stb.) helyezte a bábut.
  Az útra vagy városra helyezett bábu értéke nőni fog az út hosszától, a város növekedésétől függően; a legnagyobb különbség az, hogy a játék végén egy befejezetlen út is jelent győzelmi pontokat, míg a befejezetlen város csak a felét éri. Ezen kívül az útra vagy városra helyezett bábuk még használhatók lesznek ugyanabban a játékoban, (mivel levehetők, ha az út vagy város befejezett), ami növeli stratégiai értéküket. Másrészről azokat a bábukat, amiket mezőre helyezünk, csak a játék végén értékelhetjük. Végül több pontot érnek, de amelyiket egyszer mezőre helyeztük, játék végéig ott marad, nem lehet újból használni.
  A bábukat olyan területre lehet helyezni, ahová más játékos még nem rakott; mindenesetre, ahogy a térkép növekszik méretben és egyre bonyolultabbá válik, bizonyos területek összeolvadhatnak egyetlen zónába, tehát előfordulhat, hogy különböző játékosokhoz tartozó bábuk osztoznak ugyanazon az úton, városon, mezőn és a győzelmi pontok is megoszlanak vagy megsemmisülnek. Ebben a helyzetben nagyon hasznos a kolostor, mivel azok külön tereplapon vannak és ha egy játékos elhelyezi rajta a bábuját, akkor soha nem kell osztoznia győzelmi pontokon; másrészről viszont kolostorral nehéz magasabb pontszámot elérni.

  Egy másik interakciós lehetőség a játékosok között, a terepmozaikok elhelyezése. Mivel a lapokat nem lehet „nem természetes” módon elhelyezni (pl.: egy út hirtelen véget ér a mező közepén), rákényszerülhetsz arra, hogy az elhelyezéssel az ellenfelednek előnyt adsz. Viszont van egy olyan változata a játéknak, ami lehetővé teszi a játékosoknak, hogy három lapocska legyen a kezükbe ahelyett, hogy azt az egyet kell elhelyezni, amit húzott. Ez a verzió csökkenti a szerencse szerepét és több lehetőséget ad a játékosoknak stratégiai szempontból is.

  A Carcassonne ugyanolyan jó játék két embernek (ritka eset!), mint több játékosnak, óriási változatossággal, ami annak köszönhető, hogy a játéktábla darabokból áll. A játék összetevői nagyon jó minőségűek, a képek is egyszerűek és érdekesek.

  A kiegészítések szintén nagyon jók. A Folyónál nagyobb szerepet kap a stratégia az új folyó- és tólapocskákkal, míg a Fejlesztés támogatja a 6 emberes játékot és egy-egy új bábut kap minden egyes játékos. Ha élvezted a Carcassonne-t, valószínűleg mindkét kiegészítőre szükséged lesz.

  A játék nagyon erősen a szerencsén múlik, mivel minden játékos egyetlen véletlenszerű mozaikot húz körönként: tehát lehet, hogy a rossz szerencsének köszönhetően nem leszel képes kivitelezni terveidet és stratégiádat. Mindenesetre néha az ellenfeleid adnak némi segítséget azzal, hogy ha olyan kártyát kell letenniük, amire épp szükséged van.

  Játéklap.hu - Sir Muki

  Értékelések átlaga 


  (4.8)

  Közönségdíjak

  Kezdőknek ideális 68 Gyakorlott játékosoknak 30 Euro gémereknek 19 Ketten 53 Családdal 66 Partijátéknak 24
  80% (74)
  16% (15)
  3% (3)
  Rendezés:
  Értékelések: 1 - 10 (összesen: 92)
  További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. ...
  7. 10
  Ha egyszer rákaptál, nehéz lesz leállni

  Szilárd | 2018. március 22.

  Az alap játék kivitelezése egyszerű, a szabályok sem bonyolultak, így teljesen ideális kezdő társasozóknak, de még akár egy társasozni nem szokó embernek is. A szabályokat hamar el lehet magyarázni, könnyű azt megérteni. A játékban a feladat csak annyi, hogy a lapokat pakoljuk egymáshoz, mint a dominóban és bábukat helyezzünk rájuk, amivel értékes pontokat tudunk szerezni. A játék újrajátszhatósága rendkívül magas, mivel mindig véletlen sorrendben jönnek a lapok, így nincs két egyforma parti, ráadásul mindig az aktuálisan kialakult helyzet más-más stratégiát követel meg. Remek, hogy jár már hozzá 2 mini kiegészítő. Az Apát figura új stratégiát hoz a játékba és nem árt rá figyelni, a folyó pedig megnöveli a kiinduló állapotot, ahonnan több felé és többféle képen el lehet kezdeni a terjeszkedést már a játék elején. Nem árt hozzá egy kicsit több hely, de ha nincs elegendő, akkor is megoldható, hogy akkor arrafelé nem terjeszkedtek, ahol már elfogy az asztal. Felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt remek kikapcsolódást nyújt és már két főtől remek szórakozást nyújt, így ideális pároknak is. Új kiegészítővel már 6-an is lehet játszani, valamint rengeteg további kiegészítő érhető el a játékhoz a megújult grafikával is, melyek mind új és új taktikai elemeket hoznak be a játékba. Ha elkezdesz vásárolni kiegészítőket nehéz leállni az újabbnál újabb beszerzésével, viszont nem árt, ha a kiszemelt kiegészítőnek utánajárunk, hogy mit tartalmaz és mit hoz be a játékmenetbe, mivel előfordulhat, hogy az új egységek nem nyerik el a tetszésünket és olyan irányba viszi a Carcassone világát, ami nem szimpatikus számunkra.
  Gateway Boardgame

  Laszlo | 2018. március 20.

  Az egyik első társas amit igazán megszerettem. Carcassonnal értettem meg, hogy van élet a monopolin túl is. Remek, egyszerű, és mégis végtelenül szórakoztató.
  Pozitív csalódás

  Kitti | 2018. február 16.

  Mikor először láttam róla bemutató videót, bevallom, nagyon nem tetszett. Túl egyszerűnek tűnt, és nem értettem mi olyan izgalmas abban, hogy pakolgatom a lapokat egymás mellé. De valamiért mégis ott motoszkált a kívácsiság bennem, ezért meg is vettük. Mekkorát tévedtem! Kettesben is szuper, igenis van benne mélység, nem mindegy hogy taktikázol a lapokkal. Ha kevés időnk van, biztosan ehhez nyúlunk először.
  Alap

  Roland | 2018. február 8.

  Alapjáték. Egyszerű, könnyen tanulható. Gyors szórakozás.
  Alap

  Orsolya | 2018. február 2.

  Ez egy elég egyszerű stratégiai játék, de amilyen egyszerű, legalább olyan nagyszerű. Szerintem ketten-hárman a legideálisabb. Tényleg nagyon jó játék.
  Bármilyen korosztállyal bármilyen játékos múlttal ajánlott!

  Keptön | 2018. február 1.

  Ezt a játékot egy nyaralásra vittük magunkkal és azt kell mondjam, hogy tökéletes választás vegyes társaságok számára is. Kezdőktől a profikig, mindannyian jól szórakoztunk. Ami pedig külön örömteli az az, hogy néhány kör után már nem érezhető érdembeli különbség a tapasztalt és a frissen érkező játékosok között. Tökéletes választás.
  Lebilincselő

  Fruzsina | 2018. január 26.

  Egy olyan játék ami minden formában izgalmas kiegészítővel vagy nélküle, bárhogy, nekem nagyon tetszett kevesebben a legizgalmasabb akkor csak úgy pörögnek az események. Csak ajánlani tudom mindenkinek.
  Az új generációs társasjátékok kötelező darabja

  Tirpák | 2018. január 18.

  Nagyon élvezetes pakolgatni a lapkákat, és felépíteni belőlük egy világot kastélyokkal, utakkal, kolostorokkal, szép zöld mezőkkel. Közben figyelni, hogy hogyan uraljunk belőle minél értékesebb parcellákat és objetumokat. Egyszerű szabályok, 8-10 évesek már szívesen küzdenek, ugyanakkor felnőttként is nagyon szórakoztató! Igazi családi játék, de ketten is jó, továbbá bemutatójátékként is remekül megállja a helyét olyanoknak, akik a társasjáték alatt még a 'dobsz-lépsz' típusút játszották csak. :)
  Kiegészítőkkel jól variálható az alapjáték.
  Figyelem, rá lehet szokni

  Attila | 2018. január 16.

  Ez a játék rántott be bennünket a modern társasok világába, szóval csak óvatosan, mert addikciós mellékhatásokkal bír. Szinte alig van még olyan játék a piacon, ami egyszerre tudja azt amit a Carcassonne kínál:
  1. Gyorsan tanulható, mégis mély stratégiai lehetőségei vannak.
  2. Társaságban is játszható (alapból 5-en, kiegészítővel 6-an).
  3. Párban is ideális.
  Ha nincs elég nagy asztalod sebaj, padlón is játszhatod :D
  Régi kedvenc

  Tamás | 2018. január 16.

  Egy rokonomnak volt meg anno még ez a játék, és emlékszem, hogy le sem tudtam szállni róla. Azóta is mindig meg akartam venni, és végre megvan. Rengeteg szórakoztató kiegészítő is van hozzá, amit mindenképpen megéri megvenni.

  Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

  Sajnos ehhez a játékhoz nincsen letölthető játékszabályunk.

  Carcassonne játékcsalád