Carcassonne Új kiadás mini kiegészítéssel - A folyó+Az apát

  Normál ár: 6 590 Ft

  A Te árad: 6 261 Ft

  Értékelés:  (4.8)
  A népszerű és ismert társasjáték új kiadása, két mini kiegészítővel!
  A játékszabály nem változott, a grafika új, a két mini kiegészítővel még nagyobb élményt és változatosabb játékélményt nyújt.

  Carcassonne egy dél-franciaországi város mely messze földön híres volt impozáns és tekintélyes váráról. Ebben a taktikai játékban a játékosok a lovagok és a kelyhek világába kerülnek, abba a korba, amikor minden elkezdődött. A játékosok a vazallusaikkal (parasztok, lovagok, útonállók, barátok) együtt városokat, utakat, várakat, kolostorokat építenek. Az egyes építmények különböző pontokat érnek s a játék végére kiderül ki terjeszkedett e legügyesebben. A 2001-es Év Játéka!
  Carcassone játékszabály röviden:
  A játékot egy hasonló nevű középkori francia város ihlette. Külön kezelhető részekből áll a tábla, különböző terepmozaikokból, melyket a játékosok helyeznek el a játék folyamán; a térképépítés a legfontosabb stratégiai elem és ez biztosítja azt is, hogy nagyon változatos helyzetek alakulhassanak ki. A legfőbb cél a győzelmi pontok begyűjtése, mielőtt a tereplapok elfogynának.

  Minden játékosnak van 7 fabábuja (a nyolcadikat csak a pontozótáblán használja), amiket elhelyezhet a térképen abból a célból, hogy saját birtokait jelezze. A tereplapok hasonlóak, de mégis különböznek egymástól attól függően, hogy mit ábrázolnak: mezők, városok, utak és kolostorok. Amikor egy játékos elhelyez egy mozaikot, meg van a lehetősége arra, hogy elhelyezze saját bábuját valahol a lapocskán azért, hogy győzelmi pontokat gyűjtsön attól függően, hogy melyik adott elemre (út, mező stb.) helyezte a bábut.
  Az útra vagy városra helyezett bábu értéke nőni fog az út hosszától, a város növekedésétől függően; a legnagyobb különbség az, hogy a játék végén egy befejezetlen út is jelent győzelmi pontokat, míg a befejezetlen város csak a felét éri. Ezen kívül az útra vagy városra helyezett bábuk még használhatók lesznek ugyanabban a játékoban, (mivel levehetők, ha az út vagy város befejezett), ami növeli stratégiai értéküket. Másrészről azokat a bábukat, amiket mezőre helyezünk, csak a játék végén értékelhetjük. Végül több pontot érnek, de amelyiket egyszer mezőre helyeztük, játék végéig ott marad, nem lehet újból használni.
  A bábukat olyan területre lehet helyezni, ahová más játékos még nem rakott; mindenesetre, ahogy a térkép növekszik méretben és egyre bonyolultabbá válik, bizonyos területek összeolvadhatnak egyetlen zónába, tehát előfordulhat, hogy különböző játékosokhoz tartozó bábuk osztoznak ugyanazon az úton, városon, mezőn és a győzelmi pontok is megoszlanak vagy megsemmisülnek. Ebben a helyzetben nagyon hasznos a kolostor, mivel azok külön tereplapon vannak és ha egy játékos elhelyezi rajta a bábuját, akkor soha nem kell osztoznia győzelmi pontokon; másrészről viszont kolostorral nehéz magasabb pontszámot elérni.

  Egy másik interakciós lehetőség a játékosok között, a terepmozaikok elhelyezése. Mivel a lapokat nem lehet „nem természetes” módon elhelyezni (pl.: egy út hirtelen véget ér a mező közepén), rákényszerülhetsz arra, hogy az elhelyezéssel az ellenfelednek előnyt adsz. Viszont van egy olyan változata a játéknak, ami lehetővé teszi a játékosoknak, hogy három lapocska legyen a kezükbe ahelyett, hogy azt az egyet kell elhelyezni, amit húzott. Ez a verzió csökkenti a szerencse szerepét és több lehetőséget ad a játékosoknak stratégiai szempontból is.

  A Carcassonne ugyanolyan jó játék két embernek (ritka eset!), mint több játékosnak, óriási változatossággal, ami annak köszönhető, hogy a játéktábla darabokból áll. A játék összetevői nagyon jó minőségűek, a képek is egyszerűek és érdekesek.

  A kiegészítések szintén nagyon jók. A Folyónál nagyobb szerepet kap a stratégia az új folyó- és tólapocskákkal, míg a Fejlesztés támogatja a 6 emberes játékot és egy-egy új bábut kap minden egyes játékos. Ha élvezted a Carcassonne-t, valószínűleg mindkét kiegészítőre szükséged lesz.

  A játék nagyon erősen a szerencsén múlik, mivel minden játékos egyetlen véletlenszerű mozaikot húz körönként: tehát lehet, hogy a rossz szerencsének köszönhetően nem leszel képes kivitelezni terveidet és stratégiádat. Mindenesetre néha az ellenfeleid adnak némi segítséget azzal, hogy ha olyan kártyát kell letenniük, amire épp szükséged van.

  Játéklap.hu - Sir Muki

  Értékelések átlaga 


  (4.8)

  Közönségdíjak

  Kezdőknek ideális 58 Gyakorlott játékosoknak 28 Euro gémereknek 17 Ketten 46 Családdal 56 Partijátéknak 23
  79% (61)
  17% (13)
  4% (3)
  Rendezés:
  Értékelések: 1 - 10 (összesen: 77)
  További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. ...
  7. 8
  A JÁTÉK!

  Levente | 2017. november 19.

  Szerencsefaktor = 0 /// Lehetőségek = ∞ /// Játékélmény= 10/10... Egyszerűen fantasztikus! ;)
  Családi kedvenc

  Emilia | 2017. november 14.

  Ajándékba kaptuk s hamar családi kedvenc vált belőle. Szinte az összes kiegészítőt is megvásároltuk hozzá. (Sőt azóta több különálló változatát is beszereztük.) A legtöbb családi/baráti összejövetelnél előkerül. Változatos, mindig más játékot kínál. Bár van olyan kiegészítője ahol csak a lapkákat használjuk fel s a többi játékelem nem kerül elő az első kipróbálása után (ilyen pl. a katapult). Egyszerűen megunhatatlan.
  A családi szórakozás

  László | 2017. október 13.

  A Carcassonne - a kiegészítők nélkül is - nagy kedvenc, sokszor előkerül a társasozások alkalmával. Gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt jó szórakozás. Ha nincs időnk valami hosszabb, komolyabb játékhoz, általában ehhez nyúlunk.
  Örök kedvenc

  Dávid | 2017. október 1.

  Minden életkornak, miden közönségnek tökéletes, megunhatatlan.
  Nagyon sokat játszom édesanyámmal és kishúgommal, már többször le is győztek...ezzel a játékkal sikerült megszerettetnem a családdal a társasjátékokat.
  Ideális új játékosok bevezetésére a társasjátékok világába.

  Carcassone

  Ákos | 2017. szeptember 24.

  Jópofa játék, kisebb gyerekekkel is lehet játszani. Változatos, mert minden játék másként alakul. Érdemes kipróbálni.
  Carcassonne

  Bálint | 2017. augusztus 14.

  Nagyon jó játék, órákon át tudunk vele játszani. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
  Jó a játék, de ha nem akartok veszekedni...

  Molnár | 2017. augusztus 12.

  Ha feleséggel vagy a párotokkal játszotok és nem akartok veszekedést belőle, akkor a földművesek szabály nélkül játsszátok :D tapasztalat. Mi mindig a folyóval játszuk, tényleg ad hozzá egy kis plusszt a kezdéshez. Az apátot meg ki is lehetne hagyni, nem nagyon szoktuk visszavenni, de jó hogy van plusz egy bábu amit lepakolhattok...
  Nagyon jó játék

  Zsolt | 2017. július 30.

  A feleségem rendelte meg, és azóta napi szinten előkerül esténként (mikor a gyerekek már alszanak). Először a mini kiegészítők nélkül játszottuk, de úgy nem tűnt túl izgalmasnak, és fordulatosnak. A folyó nagyon feldobta, de az apátot jelenleg arra használjuk csak, hogy azzal lépkedünk a táblán, így több követő maradt :D
  Szeretnénk majd több kiegészítőt is venni hozzá a jövőben. Ajánlom mindenkinek!
  Tökéletes belépő

  Dundee | 2017. július 15.

  Ez a területépítős, -foglalós játék az előszobája minden másik euro típusú társasnak. Megtanulható az erőforrások kezelése, a lehetőségek kiaknázása és a területünk megfelelő felépítése. Minden családban akár két fővel is élvezhető, végtelenségig kiegészíthető.
  Kiváló versenyzős játék

  Stacy | 2017. július 11.

  Nagyon szeretem a carcassonet, mivel stratégiázni kell a területek elfoglalásánál, viszont a szerencsén is múlik, hogy be tudod-e fejezni azt, amit elkezdtél (pl. vár építése). Emellett jól lehet megszivatni a barátokat :)

  Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

  Sajnos ehhez a játékhoz nincsen letölthető játékszabályunk.

  Carcassonne játékcsalád