Cash 'n Guns 2. kiadás

  Normál ár: 9 990 Ft

  A Te árad: 9 490 Ft

  Értékelés:  (4.5)
  Mindenki ismeri azt a klasszikus felállást a gengszterfilmekből, amikor nem tudni, ki melyik oldalon áll, és a fegyverek egymásra szegeződnek. A Cash ‘n Guns társasjátékban kipróbálhatjuk, mennyire teljesítenénk jól egy ilyen helyzetben.
  A játékosok a szajré reményében megpróbálják kijátszani bűntársaikat: egyszerre szegezik szivacsból készült fegyverüket valakire,
  és elkezdodhet az alkudozás. Senki sem tudhatja, vajon ellenfelének tényleg töltve van-e a tára, vagy csak fenyegetozik az üres pisztollyal. Aki a leghihetobben blöfföl, s meghátrálásra készteti társait, az fog a legnagyobb zsákmánnyal hazatérni a balhéból.

  Cash 'n Guns - a "Most mér' én?!" játéka

  Szivacspisztolyok. Ha egy csapatnak új játékot mutatok, általában ránéznek az alkatrészekre - és persze lesz majd valaki, aki elmerül kicsit a dizájnaban - de hamar jön az "oké, akkor mondj róla valamit". A Cash 'n Gunsnál ráteszik a kezüket a szivacspisztolyra, és máris mindenkit elvesztettem. Tuti siker: pipa. Játékmester: 5 perc szünet.

  Cash 'n Guns

  Egyébként tényleg nagyon pofásan festenek: az ember csak kezébe veszi az egyiket, ujja a ravaszon, és máris jön a dzsémszbond, hozzámbeszélszDeNiro meg az örülünkvincent: "Mondd csak, Marsellus Wallace hogy néz ki?" 10 játékosból 9 rögtön ráfogja valakire - bizony, még a legbékésebbek is. Tulajdonképpen a játék lényegét szinte már el is sajátították.

  A történet szerint balhé után vagyunk, és valahogy osztozni kéne a zsákmányon, ami amúgy nem is szegényes: minden körben 8 zsákmánykártyáért brusztolunk: lesz ezek között műkincs, gyémánt és pénz is, nagy címletekben. És osztozni persze szép dolog, meg jobb adni, mint kapni, meg minden… de azért mégiscsak könnyebb az adminisztráció, ha kevesebb felé dobjuk szét a szajrét…

  Szóval próbáljuk meggyőzni a többieket arról, hogy bár úgy tűnhet, a osztozkodásból való kimaradás csak a mi financiális érdekeinket szolgálja, valójában az ő egészségükről szól - figyelembe véve a homlokcsonton behatoló, majd az agyon keresztül a tarkón át távozó ólom káros élettani hatásait.

  Cash 'n Guns

  Ha a fegyver csövébe nézel…

  Bizony: a stukkert valamelyik játékostársunkra fogjuk szegezni.
  Miután a 8 zsákmánykártyát kiraktuk, a kezdőjátékos (a keresztapa) háromig számol, és háromra mindenki pisztolyt ránt valakire. Itt némi alkudozást követően újabb számolás következik: aki gyávaakar, most még kiszállhat. Ugyanis, ha valakire rálőnek, az adott körben nem vehet részt az osztozkodásban, és kap egy sérülést (ezeket ragtapasszal jelöljük). Ha ez a harmadik sérülése, akkor meghalt, és kiesett a játékból. Ugyanakkor aki kiszáll, szintén kimarad az osztozkodásból.

  Cserébe rájuk nem lehet rálőni. Aki bentmaradt, azt viszont most lövik.
  De miért nem száll ki, aki mondjuk két csőbe is belenéz (merthogy többen is fenyegethetitek ugyanazt a játékost, naná, mindenki egy ellen is ér). Szóval miért nem száll ki? Két okból. Egyfelől ezeket a gengsztereket nem akármilyen fából faragták: két fejlövést is kibírnak gond nélkül.

  Másfelől fenyegetőzni bárki tud, de tölténye azért senkinek nincs elég. A játékot mindenki 3 éles és 5 vaktölténnyel játssza, amiket kártyák jeleznek. Mielőtt a keresztapa háromig számol, minden játékos lefelé fordítva kirak egy ilyen lapot, vagyis titkosan meghatározza, hogy az adott körben milyen töltényt használ. Nagyon kevesen durrogtatják el gyorsan a skulókat. Persze a zsákmány között néha akad muníció meg kötszer is. Utóbbival félhulla állapotból makk egészségesre vissza tudjuk rántani magunkat - láttunk már ilyet: ha máshol nem, hát számítógépen.

  Cash 'n Guns

  Na, de tekerjünk vissza ahhoz a rosszsorsúhoz, akit pillanatokon belül két rosszarcú fog megkínálni - nem kizárt, hogy ólommal.
  Talán leizzad, mert még 2 sebzést már nem élne túl, viszont a rászegezett pisztolyok egyikéből két töltényt már kieresztettek. Ha a játékos most ellövi az utolsót, onnantól mindenki tudni fogja - aki számolt vagy elhiszi -, hogy nincs már mivel lőnie… A szajréban nincs muníció, neki nem éri meg lőni, van viszont kötszer…

  Szóval taktikától sem mentes a játék, de a hangsúly nem azon van. A játékban gyakran azt támadják, aki látszólag a legjobban elhúzott. De van, aki bosszúálló típus, és akár érdemes, akár nem, arra lő majd, aki rálőtt azelőtt. És mindig van alkudozás is: ki kivel fog össze, mit hagy meg a másiknak cserébe ezért vagy azért.

  A játékot tovább színesítik a különleges képességek. De a játék újrajátszhatóságát mégis maga a játékmenet garantálja, és az, hogy jobb esetben mindig más lesz, aki három-négy rá szegeződő pisztoly láttán azt kiáltja, hogy: "De most mér' én?! Mér' megint én?!"

  Woland

  Értékelések átlaga 


  (4.5)

  Közönségdíjak

  Kezdőknek ideális 15 Családdal 13 Partijátéknak 16
  53% (10)
  42% (8)
  5% (1)
  Rendezés:
  Értékelések: 1 - 10 (összesen: 19)
  További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  Jó lenne már egyszer játékban maradni!

  Jiling | 2017. november 23.

  Egyszerű gyors, partijáték. Számomra jellemzően még gyorsabb! Ugyan az a problémám vele mint a BANG-el, ha meghalok 3-4 körön belül, akkor ott ülhetek a játék végéig, (aminek akár több mint a fele vissza van) és csak bámulok, hogy mások milyen jót játszanak!
  A keresztapa én vagyok ;)

  Ádám | 2017. október 28.

  Keresztapának lenni a legjobb lenni . Gyors és pörgős játék ! 8körből áll az egész játék ,és ez egy kicsit rövidnek tűnhet :/
  5/5

  Á | 2017. augusztus 22.

  Egyszerűen zseniális! Egyszerű megérteni, mégis kell hozzá egy bizonyos taktikai érzék, hogy átlásd. Sok játék után sem unalmas, mindig fordulatos, változatos, izgalmas!
  Királyság

  Frodóka | 2017. augusztus 6.

  Aki azt mondja ebben nincs stratégia az nem látja át teljes mértékben! Zseniális az a theory crafting ami e mögött rejtőzik :) Bármikor levesszük a polcról :)
  CASH 'N GUNS

  Krisztián | 2017. július 24.

  Akit meg akarsz győzni hogy a társasok azok nem csak a monopoly-ból és a gazdálkodj okosan-ból állak leülteted és játszatok egy párat kört egyből meg hozod vele a kedvét a társasok világának meg ismeréséhez.
  Parti játék a javából

  Andrea | 2017. május 6.

  Az egyik kedvenc partijátékom. Nagyon gyorsan el lehet magyarázni az új gengsztertagoknak, hogy is kell zsákmányolni. Ha többen vagyunk levezetésnek általában előkerül és aztán megy a lövöldözés. Az tetszik benne, hogy gyors és egy két partit könnyen le lehet tolni buliba indulás előtt is.
  Remek partijáték

  Ferenc | 2017. március 7.

  Egy rendkívül szórakoztató, rövid játék, ahol az óvodai kispajtásodat is homlokon lövöd egy festményért.
  Vicces játék

  Petra | 2017. február 16.

  Nagyon szórakoztató, jókat lehet közben nevetni és szívatni egymást. Nem bonyolult játék, kezdőknek is ajánlott, vagy azoknak, akik nem szeretik a hosszabb stratégiai játékokat.
  Killergame

  Zsolt | 2017. február 8.

  Mikor te vagy a keresztapa és minden fegyver rád szegeződik és csak egynek mondhatod hogy fogd másra. Az az érzés felbecsülhetetlen !! :)
  Nagyobb társasághoz

  Teja | 2017. január 14.

  4 fő fölött mindig előkerül, a szabályokat gyorsan el lehet magyarázni, senki nem érzi magát egy-egy körből kizárva. A fegyverek feltartását állandó száj karate követi :). Nagyon szórakoztató, ahogy előttem is írták igazi partyjáték.

  Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

  A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!