Catan kiegészítő - Lovagok és városok ÚJ Kiadás

Normál ár: 7 990 Ft


A Te árad: 7 591 Ft

Értékelés: 
(4.7)
A Catan Lovagok és városok kiegészítés ÚJ Kiadása a Catan telepesei játék ÚJ Kiadásához.
Ez a kiegészítés nem önálló játék! Csak az eddig megjelent olyan Catan Telepesei kiadással kompatibilis, mely műanyagfigurákat tartalmaz. A Lovagok és városok új játékelemeket tartalmaz, melyekkel kiegészítve a Catan telepesei alapjátékot új, változatos élményeket élhet át! A városok gazdagsága csábítja a barbárokat. Kevés idő áll rendelkezésre egy ütőképes lovagsereg felállítására ellenük. Aki részt vesz a barbárok elleni küzdelemben, az pontokat kap, aki azonban nem fektetet be eleget serege felállításába, annak a városát a barbárok kifosztják.

Értékelések átlaga 


(4.7)

Közönségdíjak

Kezdőknek ideális 14 Gyakorlott játékosoknak 21 Családdal 26 Partijátéknak 11
74% (32)
23% (10)
2% (1)
Rendezés:
Értékelések: 1 - 10 (összesen: 43)
További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Csak ezzel!

Anita | 2020. április 3.

A Catan volt az első IGAZI társasjáték, ami túlmutatott a dob-lép típusú játékokon. Sok-sok évvel ezelőtt még Németországból kaptuk ez alapjátékot, de azért az az évek során kicsit unalmassá vált. Ezzel a kiegészítővel viszont olyan izgalmas elemek kerültek a játékba, amivel ismét belopta magát a rendszeresn játszandó alapjátékok közé...
A lényeg nem változik, de nyerünk plusz három terméket, amelyekkel további jogokhoz, előnyökhöz juthatunk. Ötletes.
Szerintünk 3 emberrel a legjobb játszani; 4 játékos esetén kényelmetlenül beszűkül a játéktér, és valaki mindig a preifériára szorul - neki aztán elég unalmas lesz így a játék.
Izgalmas kiegészítő

Kornélia | 2019. november 27.

Gyakrabban kerül elő,mint a tengeri utazó kiegészítő,de a szabállyal valahogy nehezen barátkozok meg - mindig elő kell venni,mint alaposan át kell olvasni, valahogy nem rögzül vagy nem olyan egyértelműek a szabályok,mint az alap játéknál.
Új színt visz a játékba a barbárok közeledése és a kereskedelmi áruk megjelenése. Városfejlesztés pedig szinte új játékot csinál az eredeti Catan táblából.
Izgalmas kiegészítő

Anna | 2019. november 15.

Izgalmas kiegészítő az alap Catanhoz.
Van élet a halál után

Imre | 2019. november 6.

Számomra a Catan volt az a játék sok éve, ami a társasjátékok felé visszahozott gyerekkorom után évekkel. Rengeteget játszottuk, de aztán idővel és jó néhány játékkal később nagyon feledésbe merült: kicsit elavult, nagyon nagy a szerencsefaktor, és még folytathatnám.
Aztán megvettük a tengeri utazót, ami bár javított az élményen és újdonságot adott az alap játékhoz (kevesebb/kisebb változással együtt), de a szerencse szerepén nem javított, és ez is feledésbe merült.

Aztán meglett a lovagok és városok, és ismét élet költözött a játékba. Nagyon sok újítás, kicsit bonyolultabb is lett, de azt hiszem mióta megvan, ha elő is kerül a Catan, enélkül soha nem kezdünk neki. Sok-sok új lehetőség, még több interakció, a fekete hajó érkezése miatt kis kooperáció, szóval minden, mi szem-szájnak ingere. Mindazonáltal az 5 pont a Catan viszonylatában jár csak :)
Legjobb kiegészítő

Ádi | 2019. szeptember 29.

Na ez a kiegészítő kötelező a Catanhoz, bár a játékidőt megtolja kicsivel, viszont cooperativabbá teszi egyben. Ha unod az alapot, akkor ez nagyon jó választás hozzá.
Hasznos kiegészítő

rambo666 | 2019. szeptember 4.

A cAtan alapjátékhoz egy nagyon hasznos,
és szükséges kiegészítő. Feldobja a játékmenetet.
Ajánlott beszerezni!
Feldob

Cfthn | 2019. április 26.

Remekül kiegészíti az alapjátékot, ha azt már unni kezdtük. Mondjuk sokat dobhat a játékidőn, ezzel nem árt kalkulálni előre - nálunk ezért hétvégi családi partin játszható csak.
sokat dob rajta!

Doranna | 2019. március 2.

Igazi élmény ezzel a kiegészítővel játszani.
Nagyon sokat dob a játékon, hogy már kereskedelmi áru is van, mellyel városunkat fejleszthetjük, s minél fejlettebb, annál gyakrabban húzhatunk a változatos fejlesztéskártyákból. Szenzációsak, bármikor fordulhat a kocka. Persze közben a barbárok egyre csak közelednek, s ha nekünk van a legkevesebb lovagunk, el is veszítjük egy városunkat. Több mindenre kell figyelni, de sokkal szórakoztatóbb. Továbbra is nagy előnye a Catan-nak, hogy minden játékos folyamatosan akcióban van, nem kell tétlenül várakozni.
Bonyolódik a cselekmény

Zsófia | 2019. január 19.

Nekünk ez az egy kieg. van meg, szóval a többihez nem tudom hasonlítani, de kellemesen megbolondítja az alapjátékot, épp ezért talán kevésbé nevezném "kezdő" játéknak. Na, így se lett túl bonyolult, csak bonyolultabb. Hátránynak azt írnám, hogy ha valaki megvette a bővítést az alapjátékhoz, ami már 5-6 fővel is játszható, azt a többi kiegészítéshez, így ehhez se tudja már használni, szóval ehhez is kell venni egy bővítést, és így tovább... Meg úgy tudom, hogy magyarul csak az alapjátékhoz adtak ki bővítést, a többi kiegészítőhöz nem.
jó kieg.

kiraly | 2018. szeptember 14.

nem mondom hogy rossz de a többi kieg. jobb, a barbárok támadását meg a lovagok használhatóságát egy kicsit megnövelték volna tuti hogy megkapná az 5 csillagot de sajnos ez nem így történt :( node a nagyvárosok ötlete és kivitelezése nagyon tetszik, mi inkább csak azokkal játszunk de azért előkerülnek a lovagok is

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

Catan játékcsalád