Catan telepesei

Normál ár: 9 590 Ft


A Te árad: 9 111 Ft

Értékelés: 
(4.5)
A Catan telepesei egy háromszoros díjjal kitüntetett izgalmas stratégiai játék.
Az új, 2011-es kiadás számos újdonságot, és temérdek szépen kidolgozott műanyagfigurát tartogat a játékosok számára.

A játék célja Catan szigetén megszerezni az uralmat. Az első telepesek egy ismeretlen sziget partjaihoz érnek. Településeket és utcákat építenek, településeiket városokká fejlesztik. Egyszer téglából bőséges a készlet másszor pedig ércből. Élénk cserekereskedelemmel új lehetőségek nyílnak meg mindenki előtt! Hamarosan szűkössé válik az élet a szigeten, és egy verseny veszi kezdetét a nyersanyagok és a hatalom megszerzéséért.

A játék díjai

Spiel des Jahres 1995 fődíjas

Ez a játék igazán változatos és izgalmas szórakozást biztosít.

Talán nem véletlen, hogy Németországban, 1995-ben az Év játéka kitüntető címet nyerte. A játék azóta elindult világhódító útjára és lelkes rajongók egész táborát gyűjtötte maga köré. Mivel a játékteret mi állíthatjuk össze, így szinte végtelen variációs lehetőséget biztosít számunkra. Éppen ezért két egyforma partink valószínűleg soha nem lesz.
Ez teszi megunhatatlanná!

A játékban hatszögletű lapkákból kell kialakítani a szigetet különböző terep elemekből, amin a játék zajlik. Mivel teljesen véletlenszerűen tesszük le a hegy, mező, erdő, búzamező lapkákat, a játék hihetetlen változatossággal bír.
A játék elején minden játékos kap két falut amit a lapkák csomópontjainak egyikére helyeznek le felváltva a játékosok. Kezdetben arról a 2x3 területről kaphatsz nyersanyagot (kockadobástól függően), aminek a csúcspontjára a falvaid lehelyezted, de az onnan szerzett nyersanyagokból (búza, bárány, fa és kő) idővel utakat építhetsz tovább, ezek mentén pedig újabb falvakat hozhatsz létre. Minden falu egy nyerőpontot ér, azonban a falvakat városokká fejleszthetjük adott nyersanyag mennyiség leadásával, így a településünk 1 helyett már 2 pontot ér. További pontokat szerezhetünk a Lovagi hatalom megszerzésével, és a leghosszabb út megépítésével, illetve fejlesztésekből is szerezhetünk nyerő pontokat. A győztes az lesz, aki a leghamarabb eléri a 10 pontot.

Bár a játék végkimenetelét a szerencse is befolyásolja (dobásokkal döntünk a nyersanyaghoz jutásról), mégis jó stratégiával, átgondolt lépésekkel mindig esélyesek leszünk a végső győzelemre.

Játéklap.hu

Értékelések átlaga 


(4.4)

Közönségdíjak

Kezdőknek ideális 105 Gyakorlott játékosoknak 49 Euro gémereknek 26 Ameri gémereknek 6 Ketten 16 Családdal 116 Partijátéknak 42
60% (87)
29% (42)
8% (12)
2% (3)
1% (2)
Rendezés:
Értékelések: 1 - 10 (összesen: 146)
További oldalak:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13
 14. ...
 15. 15
A nagy klasszikus

Zoltán | 2020. június 17.

Hosszú éveken át úgy tartottam, hogy ez a tökéletes játék. Hatalmas újrajátszhatósági mélységgel és egymásra épülő kiegészítőkkel. Aztán rádöbbentem, hogy tapasztalt gamerként már nem tudok úgy viszonyulni a Catanhoz mint régen. Egy szerencsefaktor orientált gyenge stratégiai játék. Az emlékek viszont mindig szépek maradnak.
Remek bevezetés a stratégiai játékokba

Tamás | 2020. június 16.

Szerintem az egyik legjobb klasszikus a témában.
Szeretjük játszani az 5-6 fős kiegészítővel illetve a Lovagok és Városok kiegészítővel együtt felépítve a pályát.
Elég sok party van már mögöttem, valóban nem unalmas így sem
Bátran ajánlom azoknak akik el akarnak indulni a stratégiai játékok témájában.
Catan

Eszter | 2019. október 4.

Nehezen megunható, hisz a pálya változatos, minden körben más a felállás. A szerencse faktor miatt néha "igazságtalan", de ha ügyes az ember, ez valamennyire korrigálható. Kicsit kooperatív, de mégis egymás ellen kell játszani. Nagyon szeretem, csak kár, hogy maximum négyen játszható. :)
Kötelező darab a gyűjteménybe

Ádi | 2019. szeptember 29.

Ha valakit vissza szeretnél csábítani a társasjáték függők közé, akkor érdemes pl a Catannal kezdeni. Kicsit stratégia, kicsit kereskedős, kicsit koperativ, kicsit kártya, kicsit tábla, egész estés és nem nehéz. Kiegészítői is jók, bár sokat dobnak a játékidőn.
Ma is izgalmas

rambo666 | 2019. szeptember 4.

A stratégiai játékok alapja. Máig izgalmas játék
menetekkel, nem idejét múlt darab.
Méltán lett '95-ben az év játéka.
Addiktív

Viktor | 2019. augusztus 13.

Egyik barátomnál próbáltam ki, ahol egymás után 3 játékot lenyomtunk. Azért nem volt több, mert menni kellett az egyikünknek haza és csak hárman voltunk. Annyira megfogott a játék, hogy amint lehetett megvettem. Egy apró gondom van vele, hogy ha sorozatosan rosszak a számodra kidobott értékek, nem tudsz mit csinálni, csak ülni és várni. Bár ezt egy másik kiegészítőben ha jól tudom már kiküszöbölték.
Megunhatatlan!

Kristóf | 2019. augusztus 3.

Barátaiddal, családoddal, bárkivel tudod játszani. Könnyen tanulható, és kifogástalan a játékélmény!
A stratégiai játékok klasszikusa

Viktória | 2019. július 18.

Stratégiai játékot keresel? Vedd meg! Alapjáték.
Bővíthető kiegészítőkkel később, az áruk adás-vételét, területek elfoglalását mindenki szereti és egyéb plusz pontok szerzésére is van lehetőség.
A tábla kihelyezése a játékosok döntése, minden játszma más és más. Építs várost, utakat, legyen szerencséd!
Kötelező darab

Tamás | 2019. június 14.

Mondhatjuk, hogy a Catan a modern társasjátékok egyik klasszikusa, amelyet már csak a jelentősége miatti tiszteletből is illik kipróbálni, még ha nem is lesz a kedvencünk.
Nagyon jó kapujáték, rengeteg embert (köztük engem is) húzott be a társasok világába.
Mivel a kockák szerepe alapvető, ezért a szerencse faktor igen nagy a játékban. Hiába a rutin és a jól kidolgozott stratégia, ha Fortuna ellenünk van, de ezzel alapvetően nincs baj, ha senkinek nincs kifejezett pech- vagy sikerszériája, akkor előtérbe kerülnek a taktikák. :)
Nehezen megunható játék, mert a pálya változatossága és a szerencse faktor miatt minden játék más és más, de ha még is rongyosra játszottuk az alapjátékot, akkor számos kiegészítőt találunk hozzá a piacon, amelyek kombinálásával a lehetőségek tárháza szinte végtelen. :)
Mindenféle képen ajánlanám első lépésnek családoknak kisebb társaságoknak, nagyon jó kezdés azoknak, akik első babacipős lépteiket teszik meg a társasok hímes mezején. :)
Azzal főzünk, ami van!

Hani | 2019. június 8.

Nagyon szeretem ebben a játékban, hogy végtelenségig variálható! A pályát eleve minden játék alkalmával máshogyan építjük fel, a rákerülő számkártyák pedig tovább fokozzák a véletlen hatásokat. Itt van a játék egyetlen bökkenője a számomra: Ha felfordítjuk a véletlenszerűen lepakolt számokat és főleg nagyon kicsi és nagyon nagy számok jutottak nekem, rögtön érezhetem azt, hogy ezt a partit felesleges végigjátszanom, vesztettem. Ha még mellé betársul az is, hogy olyan emberekkel játszom, akik nem is annyira hajlandóak velem kereskedelmet folytatni, mert gonoszkodni szeretnének egy kicsit, akkor abszolút kellemetlen élményeket hagyhat a játékosban.
A játék nagy idejében mindenki gyűjtögeti szorgosan a nyersanyagait, de a viszonylag szűkös pálya miatt elég nagy a játékosok közötti interakció. Komoly versengések folynak 1-1 pontokért is.
Összességében társaság függő ez a játék és magas benne a szerencsefaktor, de nagyon élvezetes és jó látni, hogy a végére mindenféle képen felépül egy kis úthálózata falvakkal és városokkal.

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

Catan játékcsalád