Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Century - Fűszerút

Ár:
12.490 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (26)
Elérhetőség: Nincs készleten

Leírás

Évszázadokkal ezelőtt a fűszerkereskedelem volt a világ
legfontosabb piaca, a fűszerek értéke az aranyéval
vetekedett. A fűszerkereskedők fantasztikus meséket
szőttek arról, milyen veszélyek árán jutottak
a portékájukhoz, remélve hogy így magas áron tudják
értékesíteni az árujukat. A fűszerek iránti kereslet olyan
nagyra nőtt, hogy akik a fűszereket birtokoltak
hatalmas vagyonra és elismertségre tettek szert.
Ebben az időben vezetik a játekosok a karavánjaikat,
szerencsét es gazdagságot keresve, a keleti tájakon át
a Földközi-tengerhez. Az egyszerű és tiszta játek
mechanika, a pakliépitő mechanizmus kombinálásával,
végtelen stratégiához és döntéshez vezetnek.

Vélemények

4.73
26 értékelés
5
(20)
4
(5)
3
(1)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2020. 12. 08.
Tökéletes játék rövid alkalmakra. Ugyanolyan olyan jó két emberrel, mint többen. Tökéletes játék azoknak, akik csak ismerkednek még a stratégiai játékokkal. Kezdőknek, akik nem szeretnének még túl nehezet, de már azért bírnak gondolkozósabb, tervezősebbeket is.
| 5 / 5 csillag!
2020. 08. 27.
Agyalás

Az első "igazi" társasjáték, amivel a gémklubban játszottam. Szerintem szuperül megmozgatja az agytekervényeket, nagyon szép kivitelezésűek a kártyák és kifejezetten jó ötlet a tálkák használata. A játékban kifejezetten jó, hogy a szerencse szinte egyáltalán nem befolyásolja a vég kifejlettet, sokkal inkább az előrelátási képesség a fontos. Ez a játék húzott be a társasjátékok világába.
| 5 / 5 csillag!
2020. 05. 10.
Imádom

Nagy kedvencünk lett . A szabálya egyszerű a beletanulás is , nagyon gyors játék és tényleg ideális kezdőknek és gamereknek is
| 5 / 5 csillag!
2020. 04. 09.
Klassz

Könnyen tanulható, a játék során gondolkozni, taktikázni kell. Jó ár-érték arányú társas. Szépek a kártyák és a kellékek. Csak ajánlani tudom.
| 5 / 5 csillag!
2020. 03. 24.
Bármikor

Nagy családi kedvenc. Ez egy igazán könnyed, okos játék.2 játékossal is tökéletesen működik. Nagyon autentikus a grafikája.
| 5 / 5 csillag!
2020. 02. 04.
Magával ragadó

Könnyen tanulható, mégis izgalmas és nehezen megunható. Ketten játszottuk és nagyon jól működik. Megvan benne a szerencse faktor, hogy milyen lapok jönnek fel, emiatt szuperül újrajátszható. De igényli a gondolkozást. Nem bántam meg, hogy beszereztem. :)
Ja és a doboz gyönyörű! A kártyák is azok, de nekem a doboz mindent visz. A 'fűszerek' is szépek, színes fakockák.
| 5 / 5 csillag!
2019. 11. 03.
Lépés a komolyabb játékok felé

Rendkívül könnyen tanulható játék, egy A4-es lapnyi szabállyal, ami mindenre kitér. A kivitelezés nagyon igényes, a dobozban szuperül helye van mindennek. (Kártyavédőzve a lapoknak picit szoros.) Már ketten is jókat lehet vele játszani, de akár öten is élvezetes, és nem hosszúak partik. Családi játéknak és a komolyabb játékok felé bevezetésnek is nagyon szuper. A Century sorozat többi részével (amik mind remekül tartják a kereskedelem és úgy általában ennek a résznek az alapvetéseit, de mind kicsit bonyolultabbak, és még inkább fejtörősek) kombinálható, így bár magában is élvezetes és sokszor újrajátszható, ez még tovább növelhető. Ajánlós darab!
| 5 / 5 csillag!
2019. 10. 12.
Könnyed kereskedelem

Egy kimondottan minőségi kivitelezésű, könnyen tanulható, pörgős játék. A fűszerkockák tálkás elhelyezése, a fémpénzek csörgése és a kártyák művészi festményei mind-mind tökéletesen alkalmasak arra, hogy megteremtsék a fűszer kereskedelem hangulatát, a piacokat, a karavánokat, amik piacról piacra, városról városra jártak. Az egyszerű játékmenet kedvez annak, hogy kezdő, érdeklődő ismerőseinket bevonjunk a társasok birodalmába, de gyakorlott játékosok számára is bőven tartogat lehetőségeket a játék. Mind két fővel, mind 4 fővel tökéletesen működik, csak több játékosnál nagyobb az esélye, hogy a kinézett célkártyát valaki hamarabb megszerzi, így mindig felkészültnek kell lenni az újratervezésre. A játék kellemes kikapcsolódást nyújt, nem kimondottan konfrontatív, így az érzékenyebb játékosoknak is nyugodtan ajánlom, nem csak az edzett rókáknak.
| 4 / 5 csillag!
2019. 10. 11.
Taktika

Gondolkodtató, sok lehetőség van taktikázni, nagy az egymásrahatás, a jéták teljes ideje alatt észnél kell lenni.
Megjelenése kellemes.
4-5 emberrel tökéletes választás. Azt sejtem, hogy 2 emberrel nem lenne annyira jó.
| 5 / 5 csillag!
2019. 09. 16.
Egyszerű de nagyszerű

A játék, rendkívül egyszerű, ezáltal gyorsan tanítható, és rendkívül szórakoztató. A társas elemei, jó minőségűek, és a dobozban egy komplett insert vár minket. Csak ajánlani tudom!
| 5 / 5 csillag!
2019. 06. 04.
könnyed családi kedvenc

Ez egy könnyed családi játék, amelynek a kivitelezése nagyon igényes és szép.
A kártyák festményszerűek, a tálkák bennem (jó értelemben) bazári hangulatot keltenek, mint ha tényleg a fűszerpiacon lennék, a fémpénzek meg szintén megerősítik az emberben a minőségi játék érzetét (ami nem csak érzet, hanem tényleg az).
A szabályok egyszerűek, aminek köszönhetően a gyerekek is percek alatt megértik, de elég lehetőséget biztosít, hogy minden játék más legyen és az egész család jól érezze magát a közös játék közben.
A játék jól működik 2 személlyel és 4-5 fővel is. Habár a taktikákat hozzá kell igazítani a játékos számhoz, mert ketten még nyugis a játék, de minél többen játszunk annál nagyobb a versenyfutás a pont kártyákért. :)
Én jó ötletnek tartottam volna, ha a tálkáknak lenne tetejük, hogy a fűszerkockákat ne kelljen bezacsizni, csak visszatenni a tálkába és rápattintatni a tetőt. Kényelmesebbé tenné az elő- és elpakolást.
Összegezve ez egy nagyon jó családi játék viszonylag egyszerű, pörgős játékmenettel. Alapvetően nem konfrontatív, de a felvett lapoknak és megszerzett pontkártyáknak köszönhetően a cselekedeteinknek van hatása a másik játékára, ami olykor igen bosszantó lehet, de ilyenkor a bosszankodás helyett hasznosabb egy gyors újratervezés :D.
Nyugodt szívvel ajánlom 8-9 éves kortól felső korhatár nélkül!
| 4 / 5 csillag!
2019. 04. 08.
Minőségi kivitelezés

Gyönyörű az "insert" és nagyszerű minőségben pompáznak az alkatrészek. Mindenkinek meghagyom eme kiismerésnek az élményét, aki felbontja a játék dobozát. Miután visszapakoltunk, csak akkor vettem észre, hogy talán kicsit szűk a hely a kártyáknak. Kártyavédővel már nem férnének el az "insert"-ben. A játékmenet tipikusan egyszerű és nagyszerű. Szépen illusztrált, egy oldalas játékszabály szemlélteti a játék lépéseit. A kártyák hatalmasak és festőiek, mint a Dixit esetén. A kellékek nagy élményt (pl. pénzérmék) és segítséget (pl. fűszertartó tálak) nyújtanak játékmenet közben. Ajánlom mindenkinek, aki "Gateway" kezdő játékot keres és minden haladó "gamer"-nek, aki enyhe kikapcsolódásra vágyik. Ez a trilógia első része, engem meggyőzött a második rész beszerzésében és alig várom a harmadik fejezet részleteit.
| 5 / 5 csillag!
2019. 03. 25.


Csak két játékossal próbáltuk, és tökéletesen működik. Szabályok gyorsan megtanulhatóak, változatos játékmenet, ár/érték arányban 5/5.
| 4 / 5 csillag!
2019. 01. 08.
Nyugodt

Ha ketten játsszuk, néhány kör alatt teljesen megnyugszunk, és csak csöndben pakolgatjuk a fűszereket. Nekem külön tetszenek a fűszeres tálkák, hozzáad a hangulathoz.
Ha többen játsszuk, kialakul egy versengési hangulat, mivel 5 vagy 6 győzelmi lap után véget ér a játék, ami akkor zavaró, ha valaki az olcsóbb lapkákat veszi meg és hamar be tudja fejezni a játékot.
A kártyák nagyon szépek, élmény őket pakolgatni. Amiért csak 4 csillagot kap tőlem, mert általában nem tudom megnyerni a játékot :D Párom viszont annál inkább.
Családnak is könnyen meg lehetett tanítani, ők is előszeretettel játsszák.
| 5 / 5 csillag!
2019. 01. 02.
Finoman fűszerezve

Szuper játék. Az első kör után egyszerűvé válik a játék. Szép is jó is, a kártyák hangulata, színvilága nagyon tetszik. Talán a tálkákból kivenni a kockákat egy kicsit nehezít a játékon :)
| 5 / 5 csillag!
2018. 11. 13.
egyszerű, de nagyszerű

nagyon egyszerű a játékszabály, mindösszesen 2 oldal, ennek ellenére élvezetes, pörgős a játék
| 5 / 5 csillag!
2018. 11. 07.
Szeretem

Szép kivitel, a fémpénzek külön hangulatot adnak a játékhoz. Pörgős, nem túl bonyolult de mégis van benne kihívás. Én szeretem! Negatívum, hogy drága.
| 5 / 5 csillag!
2018. 07. 31.
Nagyon jó

Mindenképpen érdemes kipróbálni. Átlagon felüli minőségű játék. Párommal próbáltuk ki, teljesen csendben, mégcsak nem is beszélgettünk közben. Pörgős, izgalmas és mégis zen játék. Ajánlom.
| 5 / 5 csillag!
2018. 05. 16.
Fűszerkereskedős absztrakt

Ez egy kiváló családi játék, egyszerű szabályokkal, ugyanakkor néha komoly fejtörést igénylő játékmenettel. Nem mindig könnyű kisakkozni, hogy milyen kártya kombókkal tudsz hatékonyan előre haladni. Egyedül azért érheti kritika a játékot, mert a téma nem túl erős, inkább nevezném egy nagyon szép absztraktnak. Annak viszont szuper.
| 5 / 5 csillag!
2018. 04. 10.
Pörgős taktikás játék

nekünk nagyon bejött, pörgős és tatktikás játék több ismerősünkkel is játszottuk és eddig mindenkinek tetszett. Várjuk a folytatást :) !
| 3 / 5 csillag!
2018. 03. 08.
Nem csak a fűszer drága...

Remek játék, persze túl nagy dobozban, túl nagy áron. A kártyák is indokolatlanul nagy méretűek, pedig ez egy absztrakt játék, nem Dixit. És a kártyák bár vastagok, rossz minőségűek, sérülékenyek. A tálkák fölöslegesek, kényelmetlenek, de legalább kitöltik a nagy dobozt.
| 5 / 5 csillag!
2018. 02. 24.
Egy váratlan utazás kezdete

A játék maga egy háromrészes sorozat első darabja, amely önállóan és az elkövetkező játékokkal kombinálva is játszható (2. része idén nyáron érkezik). Úgy gondoltuk, adunk neki egy esélyt, mivel olyan játékot (is) kerestünk, amit egy kezdő is hamar megért.

A két oldalas játékszabály igazán tömörnek bizonyul, benne van minden, ami a játékhoz kell. A játék fordulókból áll és a játékos a fordulójában egyet választhat a négy akció valamelyikéből (kártyakijátszás, kijátszott lapok felvétele, kártyaszerzés, pontkártyaszerzés). Egyszerű, mégis kellően mély és változatos lehetőségeket kínál. A játékmenet ugyanakkor pörgős, nem igazán akad meg.

A kivitelezésért pedig pluszpont jár - a fémpénzek és a kártyaillusztrációk is szépek. Nálunk egyből felugrott top3-ba :)
| 5 / 5 csillag!
2017. 12. 17.
fűszer kereskedés

ez a stratégiai játék nagyon szórakoztató és visszarepít az évszázadokkal ezelőtti fűszer kereskedésbe szépek a fém pénzek és nagyon hangulatos
| 4 / 5 csillag!
2017. 12. 05.
Fűszreből nem lehet hiány

Egyszerű,nyelvfüggetlen játék, ami első ránézésre sok gondolkodást nem igényel. Aztán rájön az ember, hogy azért mégis. Jópofa, szépek a kártyák, el lehet vele szórakozni egy órán keresztül.
| 5 / 5 csillag!
2017. 11. 27.
Nagyon jó

egyszerű játék menet, szorkaztotó és nagyon taktikás. Nekem bejött, aki ezt a játékot választja nem fog csalódni :)
| 4 / 5 csillag!
2017. 09. 07.
Lenyűgöző játék

Imádtam vele játszani, a 4 szín 4 különböző fűszer, amennyire könnyűek a szabályok, annyira kell taktikázni. A kivitelezése igényes, külön tetszettek a kis fűszertartó edények, illetve, hogy a játékbeli pénz nem műanyag vagy karton, hanem fém.
Kezdőknek is, haladóknak is egyaránt ajánlom.