Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Cica, pizza, taco, gida, sajt

Ár:
3.290 Ft
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Szállítási díj: 790 Ft
Várható szállítás: 2020. augusztus 10.
Elérhetőség: Raktáron

Leírás

 

A „Cica, pizza, taco, gida, sajt” egy gyorsasági ritmus játék, mely bennem olyan érzetet kelt, mintha az egyik kezemmel a fejemet ütögetném, miközben a másikkal a hasamat simogatom. Egy idő után törvényszerűen belezavarodunk. Számomra ez a játék egy régi balatoni nyaralást juttat eszembe, ahol egy zokni nevű kártyajátékot játszottunk, melyet persze akkor feldobtunk egy „a vesztes iszik egy felest” csavarral. A zoknihoz kell a gombóc zokni, egy pakli francia kártya. A játék célja az volt, hogy megszabadulj a lapjaidtól, és a játék egy bizonyos pontján mindenkinek az asztal közepén lévő zoknihoz kellett kapnia – a leglassabb pedig megkapta a dobópaklit. Hasonlóan működik a Cica, pizza… is, csak itt nem elég a lapokat figyelni, közben ki is kell mondani a soron lévő szót!

Az első játékos kijátszik egy kártyát és közben kimondja az első szót: „cica”, majd jön a következő játékos, aki egy kártyát kijátszva folytatja a sorrendet és azt mondja, hogy „pizza”.  Amennyiben valaki azt a kártyát rakja le, ami éppen elhangzik, minden játékosnak azonnal a dobópaklira kell tennie a kezét, és aki utoljára kapcsol, az az egész addigi dobópaklit a kézben tartott lapjai alá teszi, majd a következő kört ő fogja kezdeni. A szósorrendet ilyenkor mindig az elejéről indítjuk el.  Különösen ajánlom a játékhoz, hogy teszteljétek társaitok figyelmét, amikor egy kártya lekerül, induljon meg a kezünk, mintha épp csapni kéne, a többiek reflexszerűen követni fognak minket, és aki úgy csap, hogy a lap nem egyezik a kimondott szóval, ugyancsak viszi a dobópaklit.
És A játékot persze az nyeri, akinek a lapjai előbb elfogynak.


Az sem elképzelhetetlen a játék során, hogy új szavakat alkotunk, melynek persze nincs semmi értelme, így lett nálunk például szállóige a taca vagy pica. Egy-pár parti végére érdemes felkészülni arra, hogy kezünk sajogni fog egy öt percig, hisz nem csak mások kezei által lesz csapkodásnak kitéve, de a játékban lévő gorilla vagy mormota sem épp egy kézkímélő karakter. Ez persze mind megéri, hiszen ha mi kerülünk ki győztesen, az mindenért kárpótolja az embert! Gorilla? Igen, ebben a játékban még gorillát is találunk, de lesz itt nekünk mormotánk és narválunk is.


Ők azok, akik még jobban feldobják ezt a játékot.
….. It's fun to stay at the YMCA

 

 Amikor gorilla kerül a dobópaklira, villámgyorsan majom módjára kell a mellkasunkat döngetni, majd a kezünket a dobópaklira helyezni.
A mormotát úgy fogjuk utánozni, hogy ökleinkkel megkopogtatjuk az asztalt és utána tesszük kezünket a kijátszott kártyákra.
Végül a személyes kedvencem, a narvál kijátszásánál két kezünkből fejünkön szarvat kell formázni, és ezután csapunk az asztal közepére. (Ugye, nem csak nekem jut erről eszembe a Village People dala?)
Amennyiben ezt valaki elmulasztja, vagy esetleg rossz állatot utánoz (a gorilla kijátszásakor nem egy ember fogja az asztalt kopogtatni, mint egy mormota), vagy egyszerűen csak utoljára ér a keze a paklira, megkapja a dobópaklit.

CICA PIZZA TACO GIDA SAJT CICA PIZZA TACO GIDA SAJT CICA PIZZA TACO GIDA SAJT

A játékot 2-8 főig lehet játszani, bár saját tapasztalatom szerint minél többen vagyunk, annál élvezetesebb. FONTOS: mielőtt nekikezdtek a játéknak, mindenki vegye le óráját és gyűrűjét!  Kezdetben mindenki 12 kártyát kap, amit a tenyerében képpel lefelé tart, majd ezeket képpel felfelé rakjuk a dobópaklira.

Ez a játék is bekerülhet a Dobble és a Cortex mellé a strandidőszak beköszöntével. Kedvező ára miatt, úgy gondolom, hogy karácsonyi húzások, születésnapi zsúrok legnépszerűbb ajándéka lesz. Egyetemisták kiváló ívós játékot tudnak belőle faragni!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!