Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Ez a világ három legjobb játéka! – mondják a társasjátékosok

Az elmúlt években nagy népszerűségnek örvendenek a társasjátékok, így a társasjátékozók közössége egyre csak nő, egyre többen osztják meg lelkesen egymással tapasztalataikat, készítenek beszámolókat, videókat. Ezek a tartalmak pedig nem csak azoknak nyújtanak segítséget, akik még újoncok a társasjátékok világában.

Bgg top3

Akik már sok-sok éve szenvedélyesen társasjátékoznak, tudják, hogy létezik egy nemzetközi közösség, a Board Game Geek, ahol a világ összes rajongója megosztja egymással tapasztalatait. Ezen a felületen mindenki a saját tapasztalatai alapján osztályozhatja a játékokat. Az „osztályzatokból” aztán egy szép „tanulmányi átlag” lesz, ami alapján a honlap (boardgamegeek.com) rangsorolja a társasjátékokat.

 

Persze egy ilyen sokrétű világban az ízlések különböznek, és adódnak olyan játékok, amelyek bár az összesített ranglistán nincsenek az élbolyban, de saját kategóriájukban (tematikus, parti, családi) igen. Mégis, a társasjátékrajongók „krémjének” fontos adat lehet, hogy hol is áll éppen az a játék, amiről többet szeretne tudni.

Homályrév

És hogy hogyan is néz ki jelenleg ez a toplista? Megjelenése óta első helyen áll a Homályrév, a közel 100 kalandot tartalmazó fantasy játék, amelyben nem a kockák, hanem az okosan használt kártyapakli dönt a csaták kimeneteléről. Pandemic Legacy 1. évad

A második helyen az a Pandemic legacy – 1. évad áll, amelyet hosszú uralkodás után csak a Homályrév tudott a trónjától megfosztani. A kooperatív vírusírtós játék örökség legacy változatában döntéseink – például, mely városokat hagyjuk veszni – végérvényessé válnak, és következő játékainkban nemcsak ezeket, de akár karaktereinket is elveszíthetjük. Brass: Birmingham

Harmadik helyen az a Brass: Birmingham áll, amely négy évvel ezelőtti megjelenése óta egyenletesen menetel a csúcs felé. Az ipari forradalom idején zajló játékban szénbányákat és acélgyárakat kell nyitnunk, a hálózatépítés taktikai döntései mögött pedig komoly stratégiai célok rejlenek.
(Hogy a történet kicsit keretes is legyen, ötödik helyen a Homályrév: Az Oroszlánfalka áll, amely 25 új kalandjával, és az előkészületeit és használatát is érintő kompakt méretével legfeljebb csak doboza súlyában marad el a „királytól”.)

 

Ez hát az a három játék, amely a világ legtöbb társasjátékot látott és próbált rajongói szerint a világ legjobb játéka.
Büszkén jelenthetjük, hogy mindegyik a Gémklub kiadásában jelent meg magyarul, és mindent elkövetünk, hogy a jövendő évek trónkövetelői is ott legyenek az új gémklubos kiadások listáján!