Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Ki fogja elfoglalni a vastró…, ja nem. Irány Csúszkaland!

Ki fogja elfoglalni a vastró…, ja nem. Irány Csúszkaland! Ki akarna westerosi lovagokat nézni vagy olvasni, ha egyszer lehet ő, aki belebújik egy lovag bőrébe? Ti verekedhetitek át magatokat az ellenségekkel, csapdákkal övezett úton. Uccu neki, szabadítsuk fel a világot!

 

Csúszkaland egy ügyességi kooperatív társasjáték, ami 7 éves kortól ajánlott, de pont ez a játék az, ami egy felnőtt társaságban is tökéletes játékélményt nyújt mindenkinek. Egy bizonyos Stéphane Escapa tervezte, akinek sok más remek játékot is köszönhetünk, többek között a Maki Stack és a Go Go Gelato is az ő kezei közül került ki!  Ismét egy finommotorikát használó játékot kaptunk tőle.

Csúszkalandban 20 pályán keresztül a játéktáblát fogjuk emelőkkel mozgatni, hogy eljuthassunk – illetve nem mi, hanem Sir Gőrgő, a hős lovag – A-ból B pontba, de közben figyelnünk kell az ellenségekre és a csapdákra is. Elég könnyűnek tűnhet, de ne bízzátok el magatokat, nem az!

Vigyázz, csúszásveszély!

A játékot lehet egyedül is játszani, de én úgy nem próbáltam, hisz akkor kit is okolhatnék, ha nem sikerül az adott pálya? Két játékos esetén mindenki 2-2 emelőkarral fog játszani, melyeknek segítségével fogjuk hősünket, Sir Görgőt irányítani a pályán. A királyság felszabadításához a játékban hat különböző küldetés fog váltakozni.

Egyszerű ösvény: ezen a pályatípuson a kijelölt útvonalat kell majd követnünk anélkül, hogy csapdába esnénk.

Ösvény dinamittal: amellett, hogy a kijelölt utat nem hagyhatjuk el, itt még dinamitok is megnehezítik az utunkat. A küldetés akkor sikeres, ha nem döntünk fel dinamitot és nem esünk csapdába.

Őrök: ellenfeleinket csapdába kell lökni.

Számozott örök: a számokkal ellátott ellenlábasakat, az adott számú csapdába kell taszigálni.

A főgonosz: elsőként az Őröktől kell megszabadulni, (akik akár számozottak is lehetnek), majd a nemezisünket a színének megfelelő csapdába kell lökni.

Robbanó vég: ezeken a térképlapkákon, különleges módon kell a dinamitokat használni. Ajtót kell vele robbantanunk, vagy a főellenség mellé a csapdába belökni.

A pályákhoz tartozó térképek egy történetet mesélnek el. Az elsőn egy hajótörést elszenvedve, a tengerben úszó pallókon kell eljutnunk egy csónakhoz, hogy ne váljunk cápaeledellé és miközben folyamatosan közeledünk az ellenség támaszpontjához, egyre több ellenlábas keresztezi utunkat.

Csúszkaland társasjáték

 

Kompakt kaland – csapatos flipper egy dobozban

Látszik, hogy készítés során külön hangsúlyt fektettek arra, hogy az újrajátszhatósága a játéknak magas legyen. Három nehézségi fokozat közül választhatunk, melyek más-más instrukciókat adnak a játék során és eltérő életpontokkal megyünk a harcba. Csinálhatunk mini küldetéseket, amik 5 pályából állnak, de akár végig csúszhatunk a kampány módon is, ami 20 küldetésből fog állni. A pályák fokozatosan nehezedve, nagyon szépen épülnek egymásra. Egy igazán jópofa elemmel azt is megoldották a készítők, hogy a játékállást „menteni” lehessen, így azt később ugyanonnan tudjuk folytatni. Nagyon ötletes és minden szülő hasznát fogja venni ennek a lehetőségnek!

A pályákat különböző 3D-s elemek dobják még fel a lenyűgözően szép, színes rajzok mellett! Van itt boltív, kerítés, szikla és dinamit, amiket ügyesen ki kell majd kerülnünk. Ezeknek az apró kis részleteknek köszönhetően lett ez egy remek gyerekjáték – nem csak gyermekeknek!

Bors