Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Mit sugall a Múzsád?

Mit sugall a Múzsád?

A játék, ahol a kreativitáshoz csak egy jó ihlet kell

El tudsz-e táncolni egy buszt, ami egy pitypang mezőn hajt végig? Vagy esetleg meg tudsz nevezni egy tantárgyat pár beszélő zöldség alapján? Ha ezek a kérdések még nem merültek fel benned, akkor ne aggódj, a Múzsa: Sugallatok társasjáték előhozza belőled azt a kreativitást, amivel nem csak felteszed ezt a kérdést, de meg is válaszolod.

 

 

Múzsa: Sugallatok társasjáték

 

Egyedi sugallatok

Múzsa: Sugallatok egy olyan társasjáték, amit a könnyen tanulható partijátékok csoportjába sorolnánk, azonban elmondható róla, hogy a mélysége kellő kihívást rejt a csapatok számára. Egyik különlegessége a játéknak, hogy nem kell, hogy csupán két csapat játsszon. Ha sokan játszotok, rendeződhettek több csapatba is, akár párosával is, hogy kiderüljön, melyik páros a legkreatívabb. A Múzsa: Sugallatok kétféle játékelemből áll, amelyek a Remekmű kártyák és az Ihlet kártyák. Előbbiek érdekessége, hogy sokszínűek: vegyes, absztrakt és elsőre akár értelmet nem nyerő kártyák vannak köztük.  A lapok fantáziavilága felidézheti bennünk a Dixit élményeket, azonban itt változatosabb és kreatívabb megoldásokat kell eszközölnötök. Itt lépnek képbe az Ihlet kártyák, amelyek a játék másik elemét képzik. Ezen az ötven kártyán különböző feladatok vannak, amik megszabják, hogy hogyan is kell majd egy-egy Remekműre utalni. Lehet, hogy egy márka névvel, egy vállalkozással, egy hangutánzással vagy egy zenekarral kell sugallatot adnod a társaidnak.

Múzsa: Sugallatok társasjáték

 

A játék menete

Mégis mit is tud ez a társasjáték és hogy kerülhetsz szembe ilyen kérdésekkel? A válasz nagyon egyszerű, ugyanis ez a játék a kreativitást próbálja meg előhozni mindenkiből és ehhez a teljes játékmenet hozzásegít. A Múzsa: Sugallatok egy két főtől tizenkét főig játszható partijáték, ahol két csapatba rendeződve kell felülkerekednetek az ellenfeletek pontszámán. A cél pedig a tizenkettedik győzelmi pont megszerzése, amivel a csapatod megnyerheti a játékot. És amellett, hogy megnyertétek, még az is kiderül, hogy melyik csapat tud kreatívabban alkalmazkodni a feladatokhoz és megoldani azt. Az, hogy melyik cél motiválóbb számotokra, a ti döntésetek!

A cél tudatában azonban nem árt ismerni a fordulók menetét is, ugyanis csak ennek tudatában győzhettek. Minden fordulóban van egy aktív csapat, amelynek az egyik játékosa lesz a múzsa. A tőlük balra lévő csapat játékosai felhúznak hat Remekműkártyát, majd közösen kiválasztanak egyet. Ezután felhúznak még kettő Ihlet kártyát, amiből szintén megtartanak egyet és az így maradt két kiválasztott lapot odaadják a múzsának.  Most az ő feladata lesz a csapatának a kellő sugallatot megadni, követve az Ihlet kártya utasításait és ezzel utalni a Remekmű kártyára. Ezután a kiválasztott Remekmű visszakerül a másik 5 lap mellé, majd ezt megkeverve kirakjátok az asztalra. Az aktív csapatnak a múzsájuk korábbi sugallatából ki kell találniuk, hogy melyik kártya az, amit az ellenfél kiválasztott nekik. A múzsa másképp nem segíthet, csupán a korábban megadott utalást ismételheti meg. Amennyiben sikerül kitalálni, a csapat megkapja az Ihlet kártyát és a rajta lévő pontot. Innentől már csak annyi dolgotok van, hogy a tizenkét pontot elérjétek, gyorsabban, mint ellenfeleitek.

A múzsák születése

Múzsának lenni nem könnyű, ahhoz, hogy igazi Múzsa születhessen belőlünk nem elég csak nagyvonalúan beülnünk a játék elé, eggyé kell válnunk a világával. És emiatt is csodás ez a társasjáték, hiszen a Remekmű kártyák gyönyörű illusztrációja könnyedén magával ragadja a tekintetet és olyan apróságok is elbújnak rajta, amit elsőre lehet, hogy észre se vennétek rajta. Ezen felül az Ihlet kártyák is sokban segítenek ezen, ugyanis a Múzsának közönsége van, akik remekül fognak tudni szórakozni a sugallatain, miközben minden agytekervényüket megmozgatják, hogy az üzenetet megértsék, és megtalálják azt a Remekművet, amit a Múzsa sugallt nekik. És amikor az ellenfeleitek rájönnek, hogy bizony nincs menekvés: nekik is el kell végezni ugyanezeket a feladatokat, lehet, hogy egy-két pillanatra elakad a lélegzetük. Remekmű- és Ihlet kártya kombinációink kiosztásánál azonban igazán meg tudjuk fűszerezni a játékot, és ezzel még nagyobb kihívást adunk a szemben álló múzsának és csapatának. Azonban egy-egy ilyen (elsőre lehetetlennek tűnő) kombináció tudja a legkreatívabb – és persze legviccesebb – ötleteket generálni, ezzel csak még közelebb hozva a legjobb múzsák megszületését.

 

Hallod a sugallatot?

Összességében a Múzsa: Sugallatok egy egyszerűen tanulható, könnyed partijáték, aminek a mélysége fejleszti és előhívja a kreatív éneteket, közben az Ihlet kártyák által előadott utalások kimondottan szórakoztató és vicces lehetőségekkel fűszerezik meg a játék menetét. Ha a társaságotokkal fél órára egy tartalmas és szórakoztató társasjátékot kerestek, aminek az újrajátszhatósága már a lehetőségek kombinációja miatt hatalmas, akkor ez a játék csak rátok vár!

Addig is, egy utolsó sugallattal búcsúzom tőletek:

A játék élmény

Joni