Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Origami – a papírállatkák játéka

Origami – a papírállatkák játéka Mi mindenre jó egy darab papír? Lehet belőle hajtogatni különböző állatokat, például madarakat, halakat, sőt, bogarakat is. Vagy akár készíthetünk egy társasjátékot a papírból, és játszhatunk vele, például origamisat.

Origami családi kártyajáték

Kézügyességre nincs szükség – és a játék is épségben marad

Na persze félreértés ne essék, nem kell meghajtogatnotok a játék elemeit, csupán a tematika és a mechanika hozzá át az origamizás élményét. A játékban a saját kis állatgyűjteményeiteket fogjátok „kihajtogatni”, amikből pontokat és különleges akciókat fogtok tudni szerezni. Állatokból pedig bőven lesz választék, hiszen ötféle osztályból szerepelnek különböző állatok, akik valamilyen módon segíthetik a játékotokat. A szabályok is egyszerűek, hiszen maximum 3 féle akcióból lehet választani, de abból legtöbbször kettő fog titeket előrevinni: vagy húztok egy lapot, vagy kijátszotok egyet. Az állatok pedig lehetnek háziállatok, repülő állatok, szavannai állatok, mezei állatok vagy vízi állatok. A legcukibb nyuszitól a legveszélyesebb cápákig mindent kihajtogathattok, ők pedig ezért cserébe értékes részei lesznek a gyűjteményeiteknek.

Origami családi kártyajáték

Az Origami-nak több jó tulajdonsága van: kis dobozos, egyszerűen tanulható és kevés teret foglaló komponensből áll, így bárhova magatokkal lehet vinni, ha épp egy fél óra kellemes társasjátékozásra vágytok. Továbbá a játékmenet miatt bátran ajánljuk bármilyen korosztálynak és társaságnak. Grafikája is említésre méltó, ugyanis a hajtogatást is kiemelik a rajzok, hiszen minden állat képe olyan, mint egy meghajtott origami állatka. És persze, ha már Origami, azért mégiscsak bele van csempészve egy minimális tényleges hajtogatás, ugyanis a kezdőjátékos jelölő egy darab lap, amit meghajtogatva egy mutatós pillangót kaphattok.

Origami családi kártyajáték

Nem mindegy, mit mire halmozol

Na de menjünk is bele magába a hajtogatásba! Igen, hajtogatásra van szükséged a játékban az állatok kijátszásához. Mindegyiküknek van egy hajtogatási értéke és egy ára is. A célod, hogy kijátssz pontosan annyi hajtogatási értéket, amennyi az ára annak az állatnak, amit el szeretnél helyezni a gyűjteményedben. Tehát be kell áldozni lapokat, ahhoz, hogy kijátszhass egyet-egyet, és minél drágább a lap, annál több hajtogatási értéket kell összeszedned a lapjaidból. Ennek az állatnak lehet azonnali hatása, játék végi pontozása vagy pedig különleges akciója, amit használhattok – lap húzás és kijátszás helyett.

Érdemes azonban megemlíteni, hogy kettő gyűjteményed lehet összesen és a bennük lévő lapok mennyisége között maximum 1 lap különbség lehet. Azzal, hogy a játék kikényszeríti, hogy egyenlően fejleszd mindkét gyűjteményedet, nem egyszerűen több állatod akcióját vagy hatását fogod használni, de még okosabb kombinációkra késztet., A játék újrajátszhatóságához hozzátesz, hogy minden játékban annyi pakli vesz részt, ahányan a játékosok vannak, így rengeteg féle kombinációja megszülethet az állatok osztályainak, illetve nem fogjátok tudni mindig ugyanazt a taktikát követni, hiszen mind a kártyák megjelenése, mind a játékostársak meghatározzák, hogy mi is az, amit meg tudsz szerezni a piacról.

Origami családi kártyajáték

Papír(kártyá)ra fel!

Az Origami egy könnyen tanulható családi kártyajáték, amit 8 éves kortól bárkinek ajánlunk, aki egy kellemes kis játékkal szeretne extra szórakozást biztosítani a napjába. Kettőtől négy főig egy negyed - fél óra alatt lejátszható és akár több fordulót is játszhattok egymás után! Jó játékot és jó hajtogatást kívánok!

Joni