Címke

Normál ár: 10 990 Ft


A Te árad: 10 441 Ft

Értékelés: 
(5.0)
1Csak 15 másodperc, és lejár az időd!
Mondj egy szót a jelölt témában, a megfelelő kezdőbetűvel…
…vedd el a pontozó golyóbist…
…és már agyalhatsz is a következő válaszodon! Siess, a homokóra gyorsan lepereg.

Vajon hány szót lehet összeharácsolni negyed percen belül? A Cimké-ben a játékosoknak egymás után kell öt téma és négy nyelvtani megkötés között szabadon ugrálniuk, a homokóra pedig egyre csak pereg! És az a játékos, aki egy témából az összes szót ki tudja hozni, magához ragadhatja a téma pont-tengert érő Címkéjét!

Testvéreimmel régen nagyon sokat játszottunk ország-város játékot. Legtöbbször akkor lett vége, ha már mindenki megunta, és már senki nem is figyelt oda. De az sem volt ritka, hogy egy óriási hangos vita kerekedett abból, hogy vajon az „uborkásüvegtartópolc” mennyire lehet jó u betűs tárgynak, és ezután a papírok dobálása és széttépése vetett véget a játéknak. Anno sajnos még nem készültek olyan játékok, mint a Címke, aminek minden több gyerekes család polcán ott a helye!

A játékot körülbelül 5 perc felpakolni, 10, ha válogatunk a témák között. A pontokat jelentő golyók véletlenszerűen kerülnek fel a táblára, a dobozbelsőben egyértelmű minek hol a helye, egyszer elég elolvasni a szabálykönyvet és többet nem igazán lesz szükségünk rá. Mindenki elmarkol maga elé egy tálkát és indulhat is a játék.

A kezdőjátékosnak 15 másodperc alatt annyi betű-téma párost kell mondania, amennyit tud és ha letelt az ideje, a következő játékos felé fordítjuk a táblát és megfordítjuk a homokórát. Egy körnek akkor van vége, ha nincs már több golyó a táblán, vagy már egyik játékos sem tud pontot szerezni. Amennyiben egy oszlopból valaki az utolsó golyóbist veszi el, megkapja az adott témához tartozó lapkát, ez a kör végén annyi pontot fog érni, ahány csillag van a lapkán. A golyó színe határozza meg a kör végén ki hány pontot szerzett. Könnyű nyilvántartani az eredményünket a pontszámláló L betűn. Ezután frissítjük a téma és a betű lapkákat, majd az új kezdőjátékos kezd.  A játéknak akkor van vége, ha mindenki volt már kezdőjátékos.

A Címke úgy csinált egy remek társasjátékot az ország-városból, hogy közben eszünkbe se jut belekötni a másikba, hiszen 15 másodperc alatt kell a lehető legtöbb szót, a megadott feltételek szerint az agytekervényeinkből előszedni! Könnyűnek tűnik, de egyáltalán nem az, a homokóra megbénítja az ember agyát, és nem egyszer fut le úgy a homok, hogy csak bambán bámulunk ki a fejünkből. Ennyire még sosem izgultam, hogy más ne úgy gondolkodjon, mint én! Ez egy betűjáték és mégis izgalmas annyira, mint a jól ismert vírusirtós stratégiai játék.

 

A 240 db címke kártya gondoskodik róla, hogy a sose játsszunk két egyforma partit.

Hihetetlen, hogy mennyire igényes a játék. Elég csak a dobozt megnézni, mely színek kavalkádjával van díszítve, a belső tartalmára tett utalás a kétbetűs címkével és persze a győzelmi pontot jelentő golyók. Minden porcikájából érezni mennyire odafigyeltek a magas minőségre a készítők. 

Ezt a játékot tényleg bárkinek tudom ajánlani, mindenki fog a kedvére valót találni benne. Mikor játszottunk, volt egy olyan kör, amiben csak fogtam a fejem, hogy mégis miféle sajt tartalmaz c betűt?! (parenyica) De a következő körben, három olyan téma is volt, aminek köszönhetően a többiek csak lesték, ahogy szedtem le a golyókat. Többek között a motorsportok kategóriában verhetetlen voltam, illetve az Oscar díjasokat is egy levegővételre ledaráltam.

Egy parti 15-20 perc alatt lefut, így ha ebéd után valami könnyed játékra vágytok, a Címke egy jó választás!

Értékelések átlaga 


(5.0)

Közönségdíjak

Ezt a terméket még egy közönségdíjra sem jelölték elegen.

100% (2)
Rendezés:
Eddig összesen 2 értékelés
Legjobb asszociációs játék

rambo666 | 2019. december 17.

Az idei év egyik leg ötletesebb megjelenése.
Kicsit hasonlít a Fedőnevekre, stílusban, de
mégis más játékélményt nyújt.

Partyjátéknak a legjobb!
Kellemes csalódás

Zoltán | 2019. október 8.

Amikor először hallottam róla ismerősömtől, érdekesnek hatott az elképzelés, na meg azért kicsit furcsának is, hogy ebből is táblás játék lesz. Mert hát olyasmi, mint az Ország, város.... Aztán kipróbáltuk. Az első körben biztos voltam benne, hogy veszíteni fogok, de nyertem. Szóval a játék: Van 5 témakör, és 4 betű, és ezek párosítására kell megfelelő szavakat mondani. De a már említett Ország, várostól eltérően, itt több tucatnyi témakörből lehet válogatni az egyszerűbbektől, mint a Zöldségek (és ami azért mégsem olyan egyszerű) a nehezebbekig pl.: Közlekedési társaságok (ki a fene tud minden betűvel közlekedési társaságot mondani?!), sőt, vannak 18+-os kategóriák is! És a betűk sem mindig kezdőbetűk, de nem ám! Van, amikor a szó közepére, van, amikor a végére kell odabiggyeszteni. És az időről akkor még nem is beszéltem, ami kimondottan rövid. Szóval az ember gondolkodjon gyorsan... A szabályok amúgy egyszerűek, könnyen, gyorsan tanulhatóak, és a körök is hamar lepörögnek. Az újrajátszhatóság is meglehetősen nagynak tűnik, szóval minden tekintetben remek partijátéknak ígérkezik. Aki szereti a szójátékokat és nem ijed meg a kihívásoktól, azoknak mindenképpen ajánlom!

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Sajnos ehhez a játékhoz nincsen letölthető játékszabályunk.