Citadella (2017-es kiadás)

Normál ár: 10 990 Ft


A Te árad: 10 441 Ft

Értékelés:  (4.6)
Középkori építőmesterek versenye: ki építi a legfenségesebb várost?
Egy klasszikus családi stratégiai játék felújított kiadása, melyben épületeket húzunk fel, amelyek újabb erőforrásokat biztosítanak nekünk, és szakembereket bérelünk fel, hogy segítsenek nekünk. Például a Tolvajt, aki egy vetélytársunkat fogja kifosztani, vagy az Építészt, akinek köszönhetően több kerületet tudunk létrehozni. Vajon kinek sikerül lenyűgözni új városával az uralkodót?
Az új kiadás nem csak az alapjátékot, de kiegészítőket is tartalmaz, 9 új karakterrel és 12 új kerülettel.

Értékelések átlaga 


(4.6)

Közönségdíjak

Kezdőknek ideális 11 Gyakorlott játékosoknak 5 Ketten 5 Családdal 6 Partijátéknak 9
83% (10)
8% (1)
8% (1)
Rendezés:
Értékelések: 1 - 10 (összesen: 12)
További oldalak:
  1. 1
  2. 2
Bármilyen társasághoz

Tímea | 2019. június 12.

A játékszabály nagyon könnyen elsajátítható, a játékmenet mégis izgalmas (már-már idegtépő néha). Rengeteg ármány, intrika szorult ebbe a dobozba, eddig valamennyi baráti társasággal próbáltuk a játékot, mindig hatalmas sikert aratott. Gyakran kicsit erős szóváltásokat eredményez a kiélezett küzdelem, de ez is csak azt mutatja, mennyire magával ragadó a társasjáték. Minden társaságnak, minden korosztálynak ajánlom. (Citadella utánra azért érdemes egy könnyed, gyors egyéb játékot is elővenni, ami kicsit megnyugtatja a taktikázásban felborzolódott kedélyeket. :) )
A dizájn gyönyörű, csodaszépek a rajzok is.
Még az is szerette, aki utál társasozni

Hani | 2019. június 2.

A baráti társaságomban akadnak olyan emberek, akik nem rajonganak akkora hévvel a társasozásért, mint én, de némi noszogatás után rávehetők egy-egy kipróbálására. A Citadella azonnal befutott! Már a második körben átlátták a taktikai lehetőségeket és úgy kérdeztek vissza, hogy "Csak ennyi? Hát ez baromi jó!"
A kártyák grafikája nagyon szép! A karakterek változatosak, izgalmasan variálhatóak. Szinte nincs két egyforma játék.
Ketten különösen élvezetes.
Régi kedvenc

Sireon | 2019. március 31.

Az előző kiadást nagyon elkoptattuk már, tehát ezt a változatot kártyavédővel használnám, ami a szerepkártyákat illeti. 3-an is lehet már játszani, és sokan is. Kifejezetten gondolkodós-kombinálós szerintem, amit a társak majd jól keresztülhúznak. Lehet pörgős, ha megbeszélitek, hogy mindenki időben gondolkodik. Így nekünk 15 perc alatt megvolt egy 4 személyes meccs, és jöhetett a visszavágó. Nem tipikusan invazív, alapvetően könnyed játék, és nagyon durva sem tud lenni.
Remek

Ferenc | 2019. március 8.

Körönként változó szerepekben, más-más stratégiával fejlődve szerintem nagyon ötletes a játékmenete.
Valamint szép és hangulatos a kinézete.
Városépítés

Barbara | 2019. február 28.

Városépítős stratégiai játék, 4 fővel remek, nagyjából 40 perc alatt játszottuk le. Az új és a régi verziónak is nagyon szépek a kártyái. Gyors és pörgős stratégiai játék, az viszont kevésbé tetszett benne, hogy a korona jelző nem vándorol minden körben a következő játékosra (akinél van a korona, ő választhat legelőször a karakterek közül), mivel ha a koronával rendelkező játékos mindig a királyt választja (tehát ő választhat először karaktert) - ami persze nem biztos, hogy a legjobb taktika -, a körben az utolsó játékos elég nagy hátrányba kerülhet, ugyanis az utolsó játékos már csak két karakter közül választhat. Én eddig csak a régi változattal játszottam. Egyébként szuper játék, bátran ajánlom!
Kiválló

Bence | 2018. december 11.

Gyors és könnyed játékmenet, korlátlan újrajátszhatóság. Kezdőknek is kifejezetten ajánlom.
Kedvenc

Szilvia | 2018. december 9.

Szemetgyönyörködtető grafika, szórakoztató játék, kényelmes játékidővel.
Az előre elkészített karakterlisták végtelenítik az újrajátszhatóság lehetőségét, valamint többféle játékstílushoz is ideálisak, így annak is bátran ajánlom, aki nem kifejezetten rajong a konfrontatív stílusért. Mindenki megtalálhatja a maga kedvenc variációját.
Kezdőknek is ideális.
Könnyed építkezés interaktívan

craslorg | 2018. szeptember 4.

A játékidő valós, nem túlzó, sőt, gyakorlottabb játékosokkal még hamarabb is be lehet fejezni. Azonban minél többen vagyunk, annál nehezebb megfelelő számú gyakorlott játékost összehozni és a játék valóban akkor jobb, ha sok játékossal mérkőzünk meg.
A szerepek jópofák, bár meg lehet keseríteni mások életét, de ez azért kivédhető. Nem mindig a számunkra legelőnyösebb szerepet kell választani, mert esélyes, hogy azt az orgyilkos elkapja. A kiegészítő szerepek jelentősen növelik az újrajátszhatóságát a játéknak. Kell hozzá előre gondolkodni, de azért inkább a szórakozás a lényeg ennél a játéknál, nem kell agysebészi képzettség.
Családoki játéknak, partijátéknak is megfelelő, új játékosok is könnyen megértik a szabályait és a grafikák még inkább vonzzák a tekinteteket, mert jól néznek ki.
Titkos szerep körönként

Márk | 2018. augusztus 25.

Számomra egy parijáték sok taktikázással. Egy olyan játék, ahol kicsit bízhatod magadat a szerencsére, törhetsz borsot a másik orra alá, vagy mindig kihozhatod a pillanatnyi helyzetből a legtöbbet, hiszen mégiscsak így nyerhető meg a játék. Nincsen jó vagy rossz szerep, és lehet, hogy minden körben más karakter az igazán nyerő. Nagy előny számomra, hogy nem játékosokat, hanem karaktereket támad a legtöbb képesség, így ritkán fajul személyes bosszúba a dolog. Társasághoz lehet igazítani a szerepkártyákat, így a békés építkezés számomra kicsit 7 csodás élményét vagy a Munchkin kibabrálós világát is kihozhatjuk egyazon játékból. Kevésbé és gyakorlottabb játékosoknak is van benne élmény bőven. Jól szintezhető a karakterválogatással.
Vagy nagyon vagy nagyon nem fogod szeretni

Csilla | 2018. július 23.

Én a "nagyon nem szeretem ezt a játékot" játékosok közé tartozom. Számomra átláthatatlan, szerencsejáték az egész (mikor milyen kártyák jutnak neked). Szóval kipróbálni érdemes, hátha pont azok közé fogsz tartozni, aki imádja!

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Sajnos ehhez a játékhoz nincsen letölthető játékszabályunk.