Citadella (2017-es kiadás)

Normál ár: 10 990 Ft


A Te árad: 10 441 Ft

Értékelés:  (4.6)
Középkori építőmesterek versenye: ki építi a legfenségesebb várost?
Egy klasszikus családi stratégiai játék felújított kiadása, melyben épületeket húzunk fel, amelyek újabb erőforrásokat biztosítanak nekünk, és szakembereket bérelünk fel, hogy segítsenek nekünk. Például a Tolvajt, aki egy vetélytársunkat fogja kifosztani, vagy az Építészt, akinek köszönhetően több kerületet tudunk létrehozni. Vajon kinek sikerül lenyűgözni új városával az uralkodót?
Az új kiadás nem csak az alapjátékot, de kiegészítőket is tartalmaz, 9 új karakterrel és 12 új kerülettel.

Értékelések átlaga 


(4.6)

Közönségdíjak

Kezdőknek ideális 12 Gyakorlott játékosoknak 6 Ketten 5 Családdal 6 Partijátéknak 9
79% (11)
14% (2)
7% (1)
Rendezés:
Értékelések: 1 - 10 (összesen: 14)
További oldalak:
  1. 1
  2. 2
Kártyákból várost

Miksa | 2019. október 11.

A Citadella az a játék, ami egyszerre pakliépítős, ahol végig újabb épületeket gyűjtünk a poliszunk számára, azokból pedig egy városépítős játékká változik. Szerintem ez a legideálisabb játék, ha szeretnénk a Monopoly-n nevelkedett kezdőket valami kissé bonyolultabbra is ránevelni. Ennek ellenére változatos stratégiák kialalkítására ad lehetőséget, úgy, hogy közben a kártyahúzás nem érződik totál randomfaktornak. Jól tervezhető, akár még gyakorló eurósok is vígan játszhatják.
Az egyik legjobb

Westfalien | 2019. szeptember 10.

Ez a játék a maga egyszerű de nagyszerű módján mindig lenyűgöz engem és a társaságot is. Két pakli kártyából egy izgalmas, pörgős, de mégis gondolkodtató taktikai és kicsit party játékot hozott létre Bruno Faidutti az első verzióval amelyet azóta bővített is. A karakterek és egymásra hatásuk zseniális, a választásnál alaposan végig kell gondolni kit válasszunk erre a körre, mert könnyen azon kapjunk magunkat, hogy mindegyik karakter jó lenne a körre. Az új karakterek nem rosszak, de mi mindig jobban kedveljük a régieket azok a legjobban megtervezettek, egymással legideálisabb kölcsönhatásban lévők. Ma már az összetettebb, bonyolultabb játékok irányába tolódott az ízlésünk, de időről időre elővesszük ezt is. Mindenkinek ajánlom, itt a célcsoport szerintem mindenki.
Bármilyen társasághoz

Tímea | 2019. június 12.

A játékszabály nagyon könnyen elsajátítható, a játékmenet mégis izgalmas (már-már idegtépő néha). Rengeteg ármány, intrika szorult ebbe a dobozba, eddig valamennyi baráti társasággal próbáltuk a játékot, mindig hatalmas sikert aratott. Gyakran kicsit erős szóváltásokat eredményez a kiélezett küzdelem, de ez is csak azt mutatja, mennyire magával ragadó a társasjáték. Minden társaságnak, minden korosztálynak ajánlom. (Citadella utánra azért érdemes egy könnyed, gyors egyéb játékot is elővenni, ami kicsit megnyugtatja a taktikázásban felborzolódott kedélyeket. :) )
A dizájn gyönyörű, csodaszépek a rajzok is.
Még az is szerette, aki utál társasozni

Hani | 2019. június 2.

A baráti társaságomban akadnak olyan emberek, akik nem rajonganak akkora hévvel a társasozásért, mint én, de némi noszogatás után rávehetők egy-egy kipróbálására. A Citadella azonnal befutott! Már a második körben átlátták a taktikai lehetőségeket és úgy kérdeztek vissza, hogy "Csak ennyi? Hát ez baromi jó!"
A kártyák grafikája nagyon szép! A karakterek változatosak, izgalmasan variálhatóak. Szinte nincs két egyforma játék.
Ketten különösen élvezetes.
Régi kedvenc

Sireon | 2019. március 31.

Az előző kiadást nagyon elkoptattuk már, tehát ezt a változatot kártyavédővel használnám, ami a szerepkártyákat illeti. 3-an is lehet már játszani, és sokan is. Kifejezetten gondolkodós-kombinálós szerintem, amit a társak majd jól keresztülhúznak. Lehet pörgős, ha megbeszélitek, hogy mindenki időben gondolkodik. Így nekünk 15 perc alatt megvolt egy 4 személyes meccs, és jöhetett a visszavágó. Nem tipikusan invazív, alapvetően könnyed játék, és nagyon durva sem tud lenni.
Remek

Ferenc | 2019. március 8.

Körönként változó szerepekben, más-más stratégiával fejlődve szerintem nagyon ötletes a játékmenete.
Valamint szép és hangulatos a kinézete.
Városépítés

Barbara | 2019. február 28.

Városépítős stratégiai játék, 4 fővel remek, nagyjából 40 perc alatt játszottuk le. Az új és a régi verziónak is nagyon szépek a kártyái. Gyors és pörgős stratégiai játék, az viszont kevésbé tetszett benne, hogy a korona jelző nem vándorol minden körben a következő játékosra (akinél van a korona, ő választhat legelőször a karakterek közül), mivel ha a koronával rendelkező játékos mindig a királyt választja (tehát ő választhat először karaktert) - ami persze nem biztos, hogy a legjobb taktika -, a körben az utolsó játékos elég nagy hátrányba kerülhet, ugyanis az utolsó játékos már csak két karakter közül választhat. Én eddig csak a régi változattal játszottam. Egyébként szuper játék, bátran ajánlom!
Kiválló

Bence | 2018. december 11.

Gyors és könnyed játékmenet, korlátlan újrajátszhatóság. Kezdőknek is kifejezetten ajánlom.
Kedvenc

Szilvia | 2018. december 9.

Szemetgyönyörködtető grafika, szórakoztató játék, kényelmes játékidővel.
Az előre elkészített karakterlisták végtelenítik az újrajátszhatóság lehetőségét, valamint többféle játékstílushoz is ideálisak, így annak is bátran ajánlom, aki nem kifejezetten rajong a konfrontatív stílusért. Mindenki megtalálhatja a maga kedvenc variációját.
Kezdőknek is ideális.
Könnyed építkezés interaktívan

craslorg | 2018. szeptember 4.

A játékidő valós, nem túlzó, sőt, gyakorlottabb játékosokkal még hamarabb is be lehet fejezni. Azonban minél többen vagyunk, annál nehezebb megfelelő számú gyakorlott játékost összehozni és a játék valóban akkor jobb, ha sok játékossal mérkőzünk meg.
A szerepek jópofák, bár meg lehet keseríteni mások életét, de ez azért kivédhető. Nem mindig a számunkra legelőnyösebb szerepet kell választani, mert esélyes, hogy azt az orgyilkos elkapja. A kiegészítő szerepek jelentősen növelik az újrajátszhatóságát a játéknak. Kell hozzá előre gondolkodni, de azért inkább a szórakozás a lényeg ennél a játéknál, nem kell agysebészi képzettség.
Családoki játéknak, partijátéknak is megfelelő, új játékosok is könnyen megértik a szabályait és a grafikák még inkább vonzzák a tekinteteket, mert jól néznek ki.

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Sajnos ehhez a játékhoz nincsen letölthető játékszabályunk.