Codenames

  Normál ár: 5 990 Ft

  A Te árad: 5 691 Ft

  Értékelés:  (5.0)
  Vlaada Chvatil gondolkodtató partijátéka, amelyben két csapat kém egy-egy vezető irányításával próbál rájönni, melyik kódnevek rejtik csapattársaikat. A vezetők olyan kulcsszavakkal próbálják rávezetni társaikat arra, hogy kivel is vannak, amelyek lehetőleg több csapattagra is igazak, de nem rohannak vele az ellenfél karjaiba.

  Értékelések átlaga 


  (5.0)

  Közönségdíjak

  Kezdőknek ideális 9 Családdal 9 Partijátéknak 9
  100% (10)
  Rendezés:
  Eddig összesen 10 értékelés
  Csúcs

  Olivér | 2017. június 21.

  Ha külföldre utazol, vagy olyan társaságba jársz, ahol az angol a közös nyelv, nagyon szuper tud lenni egy angol verzió is ebből a remek játékból.
  Remek asszociációs játék

  Anett | 2017. június 19.

  Az angol és a magyar verzióval is játszottam és bevallom, az angol sokkal jobban tetszett. Ennek csupán az az oka, hogy az angol nyelvben egy szónak rengeteg jelentése lehet, így sokkal színesebb a játék. A magyar verzióban sokszor nagyon nehéz összekötni több szót, viszont az angol verzióban - ha angolul nagyon jól tudó emberekkel játszol - nagyon ötletesen lehet összekötni a szavakat. Persze éppen ezért talán nehezebb is az angol verzió, mint a magyar, mert nem annyira egyértelmű. Mindenesetre ez egy nagyon szórakoztató játék, minél többen játsszátok, annál jobb. :)
  Remek partijáték

  Márton | 2017. január 30.

  Lényegesen eltér a hasonló játékoktól. Bárki játszhatja, flexibilisen lehet ki-be csatlakozni, könnyen elsajátítható. A Dixit talán különlegesebb, de a Codenamesnek is megvan a helye.
  megunhatatlan

  venzi | 2017. január 27.

  Ez a játék tökéletesen el lett találva, árazása kedvező, a játékmenet nagyon élvezetes.
  Külön öröm, hogyha a csapatunk ki is kap, nem érezzük azt, hogy a földbe döngöltek minket,
  sosem sértődött még meg senki egy-egy gyengébb kör után.
  Kötelező party játék, mindenkinek ajánlom!
  Zseniális

  Norbert | 2017. január 25.

  Zseniális társas, ahol külön izgalomfaktort jelent, ha ismered a csapattársaif észjárását, és óvatosságra int, hogy ha nem.
  A lényege, hogy a 25 szóból a megfelelőkre utalj a csappattársaidnak, olyan módon, hogy csak 1 szót mondhatsz, és ezzel kell mindnél többet összekapcsoltatni.
  Továbbá cél, hogy elkerüljék a nem saját szavakat.
  Igazi party játék

  Kinga | 2017. január 11.

  Igazán nagy társaságok is játszhatják, mivel alapból két csoportra kell benne oszlani és mindkét csoportnak kell egy vezető, így szerintem olyan 8 főtől kezd igazán izgalmasság válni a játék. Kicsit benne van, hogy ki mennyire hangolódik rá a másikra, mennyire érti meg mire is akar utalni. Nagyon egyszerű a játék, gyorsan is le lehet pörgetni, igazi jó kis party játék.
  !!!

  pglo135 | 2017. január 9.

  Nagyon nagyon nagyon jó ez a játék, nagy társasággal egy kiruccanás alkalmával napokig nem tudtuk megunni, nem érdemes a Dixithez hasonlítgatni, mivel egy képre teljesen más asszociálni, mint sok szót összekötni.
  Dixithez képest

  wallwaster | 2016. május 3.

  Számomra meglepően sokan hasonlítják a Dixithez, de tulajdonképpen érthető. Az a tapasztalatom, hogy sok embernek a Dixit túl szabad, mi nem is szoktuk számolni a pontokat mert úgy jobban az érdekes asszociációkról szól a játék. A Codenames emiatt talán még szélesebb körnek jöhet be, itt erősebb iránya van a játéknak, feszültséget teremt, hogy melyik csapat hol tart, és egészen drámai helyzetek és kétségbeesett utalások tudnak kialakulni amikor az ellenfélnek már csak egy szava maradt amire biztosan rájönnek, nekünk meg még négy :)
  Szuper

  balijan | 2015. október 24.

  Zseniális!! Magasan a legjobb asszociációs partijáték szerintem. Sőt talán a legjobb partijáték, amivel valaha játszottam. Mindennél többet elmond, hogy az esseni játékújdonságoktól körülvéve is 6 partit lenyomtunk egyhuzamban. Mondjuk ez nem feltétlen jelent sok időt, volt 2 perces parti is, de a leghosszabb se volt 25 percnél több. A játék lényege, hogy egy szóval egyszerre minél több -az asztalon lévő- szóra utaljunk. Egyszerű, rövid, szerintem lehengerlő. Ezek után miért activitiznék valaha is az életben? Egyetlen hátránya, hogy (még?!) nincs magyar kiadás, mert ez igazán magyarul lenne jó. Örülök, hogy Chvatil nem csak komplex játékot tud jót csinálni.
  Remek party játék az angol nyelvet beszélők számára

  RaveAir | 2015. szeptember 28.

  Nem vagyok túl nagy partyjáték rajongó, de ez bejött.
  A játékban kémeket alakítunk, akinek ügynököket kell felfedni. Amelyik csapatnak ez előbb sikerül az nyer.
  A játékot lehet kooperatív és kompetitív módban is játszani. A játék teljesen angol nyelvű és ezért nyelvfüggő. Ugyanakkor ideális lehet nemzetközi cégek csapatépítő tréningjeire.
  Hosszabb bemutató: http://raveair.blogspot.hu/2015/09/codenames.html

  Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

  Sajnos ehhez a játékhoz nincsen letölthető játékszabályunk.

  Fedőnevek játékcsalád