Hírek

 • Év játéka 2019: kozmikus távlatok

  Év játéka 2019: kozmikus távlatok

  2019. 03. 21.  

  Melyik játék lesz az idei Év játéka?

  Szeretném megosztani Veletek a 3 idei Spiel des Jahres (Év játéka) tippemet. Van valami feltűnően közös vonás az idei három jelöltemben. Mindhárom témája kozmikus dimenziókba vezeti a játékosokat: a Planet – Egy éledő világ a tenyeredben (Planet), a Csillagvadászok (Gravity Superstar) és a Kozmosz Művek (Cosmic Factory) egyaránt sejtet valami különlegeset, amely nem teljesen helyezhető el „normális” világunk ismert keretei között. Nem állítom, hogy mindhárom tippem Év játéka jelölt lesz, de ennek a 3 játéknak adok legnagyobb esélyt arra, hogy az elmúlt egy évben nemzetközileg megjelenő, több mint 500 (!!!) társasjáték közül elnyerje a világ legrangosabb díját.

 • Azul – Szerelem első látásra

  Azul – Szerelem első látásra

  2017. 11. 20.  

  Szeretném ünnepélyesen bejelenteni, hogy a Gémklub 2018-ban kiadja az Azul társasjátékot, valamint megosztani Veletek néhány ezzel kapcsolatos személyes gondolatomat. Bepillantást engedek a kiadói hálószobatitkok egy kis szegletébe. Az Azul ugyanis számomra szerelem első látásra.

 • Év játéka-jelöltek, 2017 – Tippeljünk együtt!

  Év játéka-jelöltek, 2017 – Tippeljünk együtt!

  2017. 05. 19.  

  Az Év játéka-díj (Spiel des Jahres)  esetén már a jelölés is nagy dolog. Egyfajta éves top 3, a díjat ugyanis csak egy játék kapja majd meg ezek közül, a másik kettő egyfajta 2–3. helyen osztozik, ezeknek a dobozára az Év játéka-díjra jelölt (Nominiertzum Spiel des Jahres) logó kerül, így már a 3 jelölt kihirdetését is nagy izgalom és találgatás előzi meg, főleg tőlünk nyugatabbra, ahol a társasjátékozás már régebb óta a populáris kultúra része. Hát én is találgattam...