Hírek

 • Ki fogja elfoglalni a vastró…, ja nem. Irány Csúszkaland!

  Ki fogja elfoglalni a vastró…, ja nem. Irány Csúszkaland!

  2020. 05. 25.  

  Ki akarna westerosi lovagokat nézni vagy olvasni, ha egyszer lehet ő, aki belebújik egy lovag bőrébe? Ti verekedhetitek át magatokat az ellenségekkel, csapdákkal övezett úton. Uccu neki, szabadítsuk fel a világot!

  A Csúszkaland egy ügyességi kooperatív társasjáték, ami 7 éves kortól ajánlott, de pont ez a játék az, ami egy felnőtt társaságban is tökéletes játékélményt nyújt mindenkinek. Egy bizonyos Stéphane Escapa tervezte, akinek sok más remek játékot is köszönhetünk, többek között a Maki Stack és a Go Go Gelato is az ő kezei közül került ki!  Ismét egy finommotorikát használó játékot kaptunk tőle.

 • Cicapizzataco… – ritmusjáték és nevetőgörcs: Ha ettől nem akad össze a nyelved, akkor semmitől!

  Cicapizzataco… – ritmusjáték és nevetőgörcs: Ha ettől nem akad össze a nyelved, akkor semmitől!

  2020. 05. 09.  

  A „Cica, pizza, taco, gida, sajt” egy gyorsasági ritmus játék, mely bennem olyan érzetet kelt, mintha az egyik kezemmel a fejemet ütögetném, miközben a másikkal a hasamat simogatom. Egy idő után törvényszerűen belezavarodunk. Számomra ez a játék egy régi balatoni nyaralást juttat eszembe, ahol egy zokni nevű kártyajátékot játszottunk, melyet persze akkor feldobtunk egy „a vesztes iszik egy felest” csavarral. A zoknihoz kell a gombóc zokni, egy pakli francia kártya. A játék célja az volt, hogy megszabadulj a lapjaidtól, és a játék egy bizonyos pontján mindenkinek az asztal közepén lévő zoknihoz kellett kapnia – a leglassabb pedig megkapta a dobópaklit. Hasonlóan működik a Cica, pizza, taco, gida, sajt … is, csak itt nem elég a lapokat figyelni, közben ki is kell mondani a soron lévő szót!

 • Címke, ami után hallani se akarsz az ország-városról!

  Címke, ami után hallani se akarsz az ország-városról!

  2020. 05. 07.  

  Egy játék, aminek minden több gyerekes család polcán ott a helye!

  Testvéreimmel régen nagyon sokat játszottunk ország-város játékot. Legtöbbször akkor lett vége, ha már mindenki megunta, és már senki nem is figyelt oda. De az sem volt ritka, hogy egy óriási hangos vita kerekedett abból, hogy vajon az „uborkásüvegtartópolc” mennyire lehet jó u betűs tárgynak, és ezután a papírok dobálása és széttépése vetett véget a játéknak. Anno sajnos még nem készültek olyan játékok, mint a Címke, aminek minden több gyerekes család polcán ott a helye!

 • Spicy – csípős, de finom!

  Spicy – csípős, de finom!

  2020. 05. 06.  

  Tanuld meg egy perc alatt, és élvezd ezt a remek blöffölős parti játékot!

  Győri Zoltán harmadik társasjátéka, melyet nemzetközi kiadásban indított útra a HeidelBÄR és a Gémklub kiadó, gyönyörű ázsiai stílust kapott. Ez a társas díszes tünemény lesz mindenki polcán!
  A társas egyszerre jelent meg magyar, angol és német nyelven, valamint kiadásra kerül más nyelveken is több európai, amerikai és ázsiai országban. Blöffölős kártyajáték, ami során kártyákat játszunk ki, lehetőleg póker arccal és persze figyelve a többieket, keresve a füllentés jeleit.