Webáruházunkban sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk a weboldalhasználatra vonatkozó adataidat, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket te adtál meg számukra vagy az általad használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek.

9.990 Ft

Concept

9.990 Ft
Webáruház készlet: Raktáron
Átlagos értékelés: (109)

Leírás

Képes barkochba: hozd képbe a többieket! 
A Concept egyszerű szabályú, Év játéka díjra jelölt családi partijáték nagyobb társaságoknak is. A táblán kis képecskék jelenítenek meg tulajdonságokat: színeket, formákat, méreteket, témákat. A soron lévő játékosnak választania kell egy feladványt, és addig kell elhelyeznie kis jelzőket a megfelelő tulajdonságokhoz, míg valaki ki nem találja. A kreativitást és az összefüggések felismerését fejlesztő társasjáték.

Vélemények

4.53
109 értékelés
(73)
(24)
(10)
(1)
(1)
Értékeld a játékot!
2022. 09. 28.
2022. 02. 05.
A Concept legnagyobb előnye, hogy alig akadnak éles szabályai. Természetesen van szabálykönyv, de a tapasztalat, hogy a pontszámok senkit sem érdekelnek, a szórakoztatóértéket a találgatás adja meg. Ennek köszönhetően nem kell, hogy a játék véget érjen, amikor a szabálykönyv azt írja.
A játékot akár többen és kevesebben is lehet játszani, mint 4-12 fő, és a játékmenet sérelme nélkül lehet ki- és beszállni, amíg marad legalább 2 játékos.
A kártyákhoz sem kell feltétlenül ragaszkodni, azoktól függetlenül bármit el lehet mutogatni.
2021. 01. 09.
Szuper játék. Jó szórakozás a családnak
2020. 06. 16.
Ha nagy a csapat

Remek asszociációs játék nagy létszámmal is játszható. Azokban a körökben amikor nem mi játszunk is érdekes, és be tud vonni a játékba.
Bátran ajánlom olyanoknak akik kicsit meg akarják tornáztatni az agyukat.
Jó vétel!
2020. 06. 11.
Activity Hard

Egy egyszerű csavarás a klasszikus activityn. Eléggé ismerni kell a társaságnak egymást ahhoz, hogy értsék, mire is gondol a másik, mikor egy adott kép mellé tesz kockákat. Vagy mindenki használja a segédletet, és egy nyelvet "beszélnek" vagy senki sem, és mindenki elmegy amerre akar - ami kicsit meg tudja nyújtani a játékot. Jó poén a pontozás, ötletes a megvalósítás, de gyakran jön az "értsél már" érzés. Tipikus partijáték.
2020. 04. 21.
Szórakoztató

Egyszerű, gyors, hasonló az activity-hez. Jobb többen játszani, kreativitást igényel.
2020. 04. 19.
Activity kicsit máshogy

Activityhez tudnám hasonlítani, csak itt kockákat kell piktogrammokra elhelyezni, hogy a többiek ki találják mi szerepelt a kártyádon. Kis és nagy társaságban is játszható, jó szórakozás és időben is kötetlen. Csak a csoporton múlik mennyi kört vállalnak be, így pár perctől órákig is lehet pakolni a kockákat. Csak ajánlani tudom, jobb hangulatot generál, mint egy dobj és lépj jellegű játék.
2020. 04. 14.
Az egyik legjobb partyjáték

Bár lehet a pontokat számolni (aki versengőbb típus annak jó a szabály szerinti pontozás), de mi már sokszor nem nyerésre játszunk, hanem mert annyira jó szórakozás enélkül is. Emellett elkerülhetők az egyéb kitalálós játékok hangoskodása a játék alapmechanizmusával, hisz a piktogramok adják a magyarázat alapját. Mi 3 fővel is nagyon élvezzük, ekkor nem csapatokban játszunk, hanem mindenki egyedül mutat be egy szót/kifejezést.
2020. 04. 02.
Kedvenc

Imádjuk a családdal, baráti társasággal együtt, tanév utolsó óráján a tanítványaimnak is beviszem, imádják, külön kérni szokták. Nagyon szórakoztató, több órán át is leköti a figyelmet. A kis villanykörték nálunk el szoktak fogyni. :)
2020. 03. 14.
Buliba

Iszonyatosan könnyed, igazi partijáték. Görge esték fénypontja lehet.
2020. 02. 22.
Kiváló asszociációs játék

Nagyon jó kis activity szerű játék, rengeteg lehetőséggel. Előnye hogy könnyen tanulható és nehezen megunható.
2020. 01. 27.
A barkóba táblás verziója

A dixit és az imagine mellett ez a játék is bátran ajánlható nagyobb társaságoknak. Maga a szabályzat pár lerc alatt elmondható, úgyhogy a teljesen kezdők részére is élmény már az első alkalom is. A táblán található ikonok között viszont akad egy pár nehezen értelmezhető, szerencsére ezekre csak speciális esetekben van szükség, és a segédlet is rendelkezésre áll.
2020. 01. 05.
Ne szalaszd el!

Az első játék után ( vagy inkább az első kör után) már imádtam mint partijáték és így volt vele az a másik minimum 20 ember akiket leültettem elé.
Ha bizonytalan vagy abban, hogy megvedd-e, akkor tudd, hogy ez az egyik legkifizetődőbb játék ;)
2020. 01. 01.
Egyedi

Teljesen új fajta , kratívitást, összefogást igénylő játék. Asszociációs képességet fejleszt.
2019. 12. 16.
Sokoldalú játék

Családdal, kistesókkal nagyon jó játék, szerintem 10 éves kor alatt is bőven érthető. Barátokkal ivós játékká alakítottuk, illetve saját kártyákat gyártottunk, úgy is nagyon szórakoztató. Kiváltotta az activity, uno, francia kártya hármast.
2019. 12. 03.
Csapatban, vagy párban

Érdekes játék, ketten is, de csapatban (létszámkorlát nélkül) szinte garantáltak a sokáig emlegetett poénok.
Egy új oldalról közelíti a barkochba jellegű játékokat.
2019. 12. 02.
Jó játék az egész családnak

Nagyon szórakoztató, néha bosszantó játék. Ajánlom mindenkinek!
2019. 12. 01.
Erős közepes

Szerintem ebben a kategóriában sokkal jobb játékok vannak (activity, imagine), amik sokkal több kreativitást biztosítanak, ez valahogy sokkal kötöttebb, emiatt nehezebb. Ami előnye, hogy lehet ketten is játszani.
2019. 11. 03.
Challenging

Remek játéknak tartom. Nekem jobban tetszik, mint az Activity. Hosszú téli estéken ideális időtöltés és szórakozás.
2019. 09. 28.
Erős a mezőny

Lehet velem van a baj, de ez nem valami nagy cucc. Vagy csak simán erős a mezőny egy activity, dixit, fedőnevek mellett.
2019. 09. 03.
Concept

Nagyon jó játék, az Activity-nek egy új fajtáját hozza be a játékba.
2019. 09. 01.
megosztja a családot :)

régi játék nálunk és eleinte gyakran elő is vettük, de jó ideje már csak mások szórakoztatásakor kerül az asztalra. ha túl sokat játszik vele az ember akkor könnyen alakulnak ki visszatérő motímuvok korábbi játékokból és hamarabb fejeződik be egy kör emlékezés miatt mint ténylegesen kitalálható és jól körulírt megoldás eredményéből.
2019. 08. 29.
Zseniális!

Nagyszerű alapötletű játék,
kiváló szórakozást nyújt.
2019. 05. 15.
Barkochba extra bábukkal

Zseniális játék, nagyon sokrétű, és gyorsan tanulható.
2019. 03. 26.
Szuper kettesben is

Nagyon ajánlom mindenkinek ezt a társast. Mi eddig csak ketten játszottuk, nagyon szórakoztató még akkor is ha nem pontra játszunk.
2019. 02. 15.
Concept

Activity után szabadon. Igazi agymozgató játék, rámutat arra, hogy hiába van valami a szemünk előtt, akkor sem látjuk. Igazi csapatjáték, nagy társaságban a legjobb.
2019. 01. 14.
Remek családi, party játék

Mindenkinek ajánlom. Activy után tökéletes váltás. Akár ketten is játszható, max nem pontoztok. Meg egyéblént is javaslom a pontozás elhagyását.
2019. 01. 14.
Jó, de valahogy nem az igazi

Van egy jó alapötlet, némelyik feladvány igazán remek. De mégse volt elsöprő élmény. Néha érthetetlen a nehézségi szintek besorolása, máskor meg persze magunknak okozunk gondot azzal, hogy túl bonyolultan "magyarázunk".
2018. 12. 27.
Barkóbázás visszafele

Kicsit körülményes és nem kötött le minket túlságosan, de a kivitele nem rossz.
2018. 11. 30.
Partijáték kedvelőknek

Az elején kell egy kis idő mire rááll az ember agya,de egy nagyon kreatív,ötletes játék. Érdemes lehet saját kártyákkal feldobni a dolgot,ha már minden kártyat kívülről ismertek. Amiért nem adok max csillagot az az,hogy több esetben a nehézségi szinttel nem értek egyet,illetve vannak feladványok,amelyeket közel lehetetlen elmutatni,más esetben ugyanilyen nehézségi szinten meg rendkívül egyszerű a megoldás.
2018. 11. 22.
Hogyan határozzam meg?

Alapvetően nem is tudom, mi a nehezebb: kitalálni a feladványt a játékostárs által megadott jellemzők és kategóriák alapján, vagy hogyan határozzam meg én a feladni kívánt fogalmat, stb. Ötletes, nem árt, ha pontosan és lényegre törően "fogalmazunk".
2018. 11. 17.
Concept

Remek kikapcsolódás az egész családnak. Alapvetően azoknak ajánlom, akik szeretik az activity és barkóba vonalat, de nem szeretik azoknak a túlzott verbális elemeit. Könnyed, szórakoztató. Ajánlom :)
2018. 11. 10.
Vicces koncepciók

A világról való tájékozottság mellett az is segít, ha a játékostársainkat is ismerjük. Néha nagyon vicces megfejtések, tippek születnek. A remek hangulat garantált ezzel a játékkal :)
2018. 10. 05.
Addikció

A Concept fő pozitívuma, hogy az ember agya játék után is pörög, rendre azon kapjuk magunkat, hogy az egész környezetünket kirakosgatnánk kockákkal. A játékot személy szerint jobban szeretem, ha a mankók elő se kerülnek, sokkal izgalmasabb, ha nem konzervatívan kezeljük a kis képeket.
2018. 07. 18.
Kedvenceim között a Concept

Egy szuper, ötletes asszociációs játék, ami hamar a szívembe zárta magát.
Lehet játszani nagyobb társaságban is, és ketten is, ami számomra előnyt jelent.
Jó hangulatot varázsol. Megmozgatja az agytekervényeket és megnevetteti az embert.
Azt gondolom, hogy bátran kiegészíthető saját feladványokkal is.
2018. 06. 23.
Activity ikonokkal

Szuper ötletes játék, bár van 1-2 alap ikon, amit hiányolok róla. Hamar kiderül, kik vannak nagyon egy hullámhosszon a játékban, ki mennyire ismeri a másik gondolkodásmódját. Nagy kedvenc volt, amíg meg nem ismerkedtünk az Imagine-nel. Sajnos azóta ez a játék egy kicsit háttérbe szorult, de nem bánom, hogy megvettük, mert még biztos elő fog kerülni.
2018. 06. 13.
Agymunka

Érdekes a játékötlet. Gyorsan kiderül ha nem a megfelelő emberekkel ültél le játszani xD
Sok az általános műveltségre építő feladvány.
2018. 05. 22.
Agytörő

A játékkal az agyunk olyan részeit sikerült megmozgatni amikről eddig nem is "éreztük hogy létezik" :D Kimondottan szórakoztató, de egyben fárasztó is, party-kor mindenkppen tegyünk be közbenre-utánra valami lazábbat! Avalon, camel up,...
2018. 05. 09.
Most mutatsd meg!

Amikor először kipróbáltam a barátnőimmel, azonal megfogott a játék. Ketten már ismertük egymást régebbről, a harmadik lány viszont új volt a körben, ez néha meg is látszott, de nem volt baj. Könnyen egymásra tudtunk hangolódni, ami egy asszociációs játéknál nagyon fontos dolog, de még így is volt, hogy megszenvedtünk egy-egy feladvánnyal. Viszont végig nevettünk, jól szórakoztunk. Igazi partijáték, amit az is bizonyít, hogy 6 illetve 8 fővel is remek móka volt. A játéktábla képei nagyon találóak, szinte a mankó se kell hozzá, anélkül is használható, értelmezhető. A kérdő és felkiáltó jelek a hozzájuk tartozó kockákkal rengeteg mozgásteret ad, és a magyarázatok sokféleségét biztosítja. Az Activity kedvelőinek mindenképpen ajánlott, és ha valaki aktívan nem akar benne részt venni, passzívan is élvezhető (volt ilyen játékos társunk is: bár nem szállt be, de láthatóan jól szórakozott). Azért persze játszani élvezetesebb - szerintem. A saját feladványok egy idő után elkerülhetetlenek, de én még nem találkoztam olyannal, amit ne lehetett volna megoldani: elmagyarázni a képekkel, és kitalálni.
2018. 05. 07.
Jó koncepció

Nagyon jó az alap koncepció, nálunk mindenkinek nagyon tetszett. Az elején az első pár játszmánál még mindegyik szintből választottunk feladatokat, de a későbbiekben már csak a legnehezebből. Lehetnének kicsit nehezebbek is a feladatok, de házi feladványokkal még élvezetesebbé lehet tenni a játékot.
2018. 04. 24.
Abszolút buli

Mikor már azt hitted ismered a másikat, hogy hogyan magyaráz el neked bármit is... akkor rájössz, hogy mégsem :D viszont amikor megfejtitek a másik gondolatát az felér minden boldogsággal! Tényleg társasjáték, hiszen folyamatos az interakció, nem elszeparáltan játszasz. Hatalmas pacsi!
2018. 04. 21.
Ritkán vesszük elő...

Két évvel ezelőtt a Concept volt az egyik karácsonyi ajándék. Akkor nagyon sokat játszottunk vele családdal és barátokkal, olyan barátainkkal is, akiknek a gyermekei még nem tudtak olvasni, vagy csak ismerkedtek az olvasással. Mindenkinek nagyon tetszett, nagyon jól szórakoztunk, és agyaltunk is egy-egy feladványon. A kicsik is szívesen játszották, kicsit hamarabb abbahagyták, de ügyesen kommunikáltak a képekkel.
Szerintem a játék kidolgozása is teljesen rendben van: jól használható a játéktábla, kifejezőek a a jelzőkockákkal együtt.
Ez is olyan játék, amellyel csak a játékélmény miatt is jó játszani. (Időnként ketten is elővesszük.)
Mindezek ellenére nagyon ritkán kerül le a polcról. Nem tudom miért, ezért csak 4 csillagosnak értékelem.
2018. 04. 02.
poén a köbön

Nekem személy szerint egyik kedvencem. Kell hozzá ész és szerencse is, de persze nem utolsó sorban tájékozottság a világról. Nem árt, ha egy hullámhosszon vagytok, mert ha ez nincs meg, akkor el tudjátok vinni egymást az erőbe.
2018. 03. 25.
Kacagás

Jól megnevettet mindenkit, nem fusztrálós nem utálod a társad, teljesen jó közösségi játék. Mi mindig tudjuk játszani, és ami előny, hgy nincs időkorlát.
2018. 03. 06.
Logikai készség és megkülönböztetőképesség

Szerintem attól nagyszerű ez a játék, hogy nehezebb feladványoknál rákényszerít, hogy más nézőpontból, másként lássunk dolgokat. Képekben, szimbólumokban kell gondolkodni és kommunikálni, és ma amúgy is ez a trendi. Én szeretem.
2018. 02. 25.
Kreatív activity

Nagyon érdekes játék, komplexebb mint az activity. Érdekes, kreatív játék
2018. 02. 06.
Kreatívak előnyben

Nagyobb társaságoknak összeülős bulikra erősen ajánlott. Hihetetlen sok agysejtet megmozgat mindenkiben, egyértelműen társaság kedvenc.
2018. 01. 27.
Barkochba képekkel

Nagyon jó, pörgős játék, akár nagyobb társaságok számára is megfelel, mi már játszottuk 15 fővel is. A játék gyakorlatilag egy barkochba képekkel. Először elképzelhetetlen volt, hogy lehet néhány kis kép segítségével elmagyarázni egy-egy bonyolultabb kifejezést, aztán ahogy belejövünk, kiderül, milyen jól is megy. A társaság egyre kreatívabban pakolgatja a kis kockákat a képek mellé. Nagyon szórakoztató játék, ajánlom mindenkinek!
2018. 01. 21.
Újfajta kitalálós

Érdekes Activity-változat, emellett akik Activityben jók, azoknak ezek a feladványok túl könnyűek. Saját feladványokkal ajánlott bővíteni! :)
Maga az előre gyártott tábla érdekes, arra mutat rá, hogy néhány alap fogalomból minden összetákolható. Partijátéknak jó választás lehet. Annál jobb, minél kevesebbet activityzett a társaság (hasonló gondolatmenettel kell felépíteni, hogyan fogod a közönséget rávezetni a megoldásra).
2018. 01. 15.
Zseniális party játék

Zseniális party játék, bár még lehetne bővíteni illusztációkkal.
2018. 01. 02.
imádtam

A kezdetektől fogva nagyon élveztem a Concepttel való játékot. Eleinte elképzelhetetlennek tartottam, hogy a bonyolultabb dolgokat is el tudjuk mutogatni a tábla segítségével, de hamar kiderült, hogy nincs igazam. Páran írták, hogy a megadott "ikonok" korlátozzák a játékosok eszközeit, de én úgy gondolom csak a kreativitás szabhat határt annak, hogy végül sikerül-e rávezetni a többieket a helyes megoldásra. Kezdetben számomra is nehézséget okozott, elsősorban az, hogy még nem voltam rutinos, nem találtam meg a mezőket, amikkel magyarázni szerettem volna, de aztán hamar belejöttem és ugyanez volt elmondható minden játékostársamról is. A kártyákon megadott kifejezések elég sokfélék, némelyik meglehetősen igényli az alapvető műveltséget (pl. történelmi események, filmek, híres emberek, művészeti alkotások, stb.) emiatt fiatalabb gyerekeknek nehezebb lehet, de ez is kiküszöbölhető, hiszen egy-egy kártyán 9 megadott dolog közül választhatunk, amik közül biztosan akad legalább egy olyan, ami a kisebbek számára is ismert. Mi 3-4 fővel is nagyon jót szórakoztunk, de azt gondolom 5-6 vagy még több emberrel már igazán pörgős, élvezetes partijáték is lehet belőle.
2018. 01. 01.
Jó játék....de

Jó, igényes kivitelezésű játéknak tartom a Conceptet, azonban pár játék után nálunk a családban kezdett teret veszteni az Activity és a Dixit mellett.
Activity jobban aktivizálja a játékosokat, több a nevetés a béna rajzokon és a kretén mutogatáson, míg a dixit jobban elvarázsolja a játékosokat a képzelet birodalmába.
Ettől függetlenül egy élvezetes jó játék, ajánlom családi szórakozásnak.
2017. 12. 20.
Találd ki!

Nekünk bevált a játék, ha épp nincs nagyon dolgunk, de nem szeretnénk a tévé előtt fetrengeni, akkor elővesszük a játékot. Kihívást jelent, hogy kitaláljuk, mit akar a másik elmutogatni, gyerekekkel ezért nem lehet jól játszani. Eddig még nem volt olyan kifejezés, amit ne tudtunk volna a táblával megértetni, de elég nagyok a különbségek a kitalálandó szavak között. Volt, hogy 20 percig tartott egy szólás kitalálása. Nem túl pörgős, így fáradtan nem érdemes vele játszani.
2017. 12. 09.
Bevált!

Mi a családommal játsszuk sokat, nagyon szeretjük a másik gondolkodásmódját megérteni!
2017. 11. 23.
gyerekek nagy kedvence

igazi családi kedvenc, egyszerű, gyors, pörgős partijáték. sokan jó játszani 6-10, négyen neki sem állunk.
2017. 10. 10.
Le tudod követni, hogyan gondolkodik a másik?

Nagyobb csoporttal elég szórakoztató, akár pontozás nélkül is: vicces, ahogyan a játékos próbálja megértetni magát a többiekkel, csak az erősen korlátozott "szókincset" használva, hogy aztán a végén kiderüljön, mi volt "teljesen egyértelmű", amire a többiek csak nehezen akartak rájönni (emiatt a hangulata néha kicsit a Fedőnevekét idézi). Partijátéknak biztos választás.

Ami érdekes, hogy szerintem ketten sokkal izgalmasabb, főleg ha jól ismeritek egymást (vagy szeretnétek jobban megismerni): elképesztően bonyolult dolgokat is el lehet mutogatni a kis kockákkal, ha folyamatában követed a másik gondolkodását (ez több játékossal is igaz, a lehelyezett kockák mellett a sorrendjük is rengeteget számít a gondolatmenet feltérképezésében.)
2017. 10. 03.
Azon kevés társasjátékom közé tartozik, aminek a pontjelölő kártyái a mai napig érintetlenül hevernek a doboz alján. Semmi pontozás, kizárólag a játék öröméért játsszuk. Egy jellemző történet: Egy felnőtt fél órája szenved, hogy elmutogassa a "bohóc" szót, de sehogy sem sikerült. Aztán jön egy kisgyerek, aki két másodperc alatt egyetlen piros kockával megoldja a helyzetet. Szívből ajánlom mindenkinek, aki minőségi szórakozásra vágyik, akár kettesben, akár barátokkal, vagy a családdal (unokától nagyszülőkig). Kiváló, kreatív, szórakoztató, letisztult.
2017. 09. 29.
Imádjuk

Nagyon szeretjük, 11 éves kislányunknak vásároltuk, és nekünk sokkal jobban bejött mint az Activity. Gondolkodásra késztet és közben sokat nevetünk.
2017. 08. 28.
Activity helyett

Nekünk kis családdal sokkal jobban bejön, mint az ACTIVITY. Talán azért, mert nem tudok rajzolni igazából. Az egyszerű feladványokat már az egészen kis gyerekek is vígan kitalálják, na persze ici-pici segítséggel.
A felnőttek pedig jókat derülnek egy-egy fogósabb feladványon. Azok is, akik bemutatják, azok is, akik izzadnak némely kitalálnivalón.
Mostanában a "képes" játékoké lett a főszerep, lásd Dixit, Fedőnevek képekkel, Imagine, és még sorolhatnám.
Teljesen más gondolkodásra ösztönöz a kis piktogramok használata, nem csak hipp-hopp le kell valalmit vázolni, mint az előbb említett Activity-ben, hanem a feladvány ismertetésén is igencsak agyalni kell, hogy a megfejtőt ne vigyük le rossz irányba.
Nálam hozza a játék az elvárásokat, meg vagyunk vele elégedve.
2017. 07. 26.
Activityhez hasonlít, nem rossz

Nekem nagy kedvencem az activity, viszont a conceptbe kicsit csalódtam. Nagyon ajánlották nekem, viszont amikor kipróbáltuk, akkor rossz volt, hogy nem lehetett beszélni, rajzolni, hülyéskedni, ami az ilyen játékok lényege.
2017. 07. 22.
Sajnos hatalmas csalódás

Számomra sajnos hatalmas csalódás volt a játék. Szeretem az Activity-t és a kreatív játékokat, és nagyon vártam, hogy kipróbálhassam.

A játéktáblán lévő szimbólumok jelentősen korlátozzák az emberi kreativitást, nagyobb tábla, több szimbólum kellene. Sokszor az egyszerű feladványokat sem tudtuk kitalálni, pedig az emberi kreativitás határtalan, de a játék nagyon erős határokat szab.
2017. 07. 21.
Bejött

Néhányszor játszottuk, de várom a következőt, mert mindkétszer jó hangulat kerekedett és mindenki élvezte, még az elején szkeptikusok is. Kreativitás, egymásra hangolódás, hullámhosszak találkozása fontos, de mindez nélkül is sikerül azért kitalálni előbb utóbb a feladványokat. Nekünk arra kellett vigyázni, hogy ne alakuljon barchobává, megbeszéltük tehát, hogy beszélhetnek, gondolkodhatnak hangosan a kitaláló játékosok, de a bemutató játékosok csak akkor szólnak, ha valaki bemondja a megoldást. Közben persze figyelik a hangosan gondolkodókat és ha nagyon rossz irányba távolodnának a megoldástól, akkor nyomatékosan letesznek még egy kockát vagy hasonlók, esetleg egy újabb síkon magyarázzák a megoldást, de nem szólalnak meg. Jelentőségteljesen nézni is szabadott, ez néha igen viccesre sikerült. Nekünk ez a verzió jött be. Tetszik egyébként, hogy szabad a játék, sok tekintetben szabad kezet kapunk, hogy hogyan játsszuk, például lehet pontokat is kapni, de versengés nélkül, csak a kitalálás élményéért is lehet játszani, úgy is teljes értékű társas. Mindenkinek jó szívvel ajánlom!
2017. 07. 19.
Jobb mint az Activity

Nekem nagyon tetszik, hogy ennyi mindent ki lehet alakítani csupán néhány piktogrammal - nagyon jól el vannak találva a kis képek. Mivel egyszerű a szabályzata (gyakorlatilag 10 perc alatt mindenki megérti) teljesen kezdők is élvezik. Bárkinek ajánlom, de minél több ember játszik annál jobb.
2017. 07. 15.
Acvtivity új koncepcióban

Az alapok teljesen megegyeznek a klasszikus Activityvel, ami ugyanúgy a hangulatra is érvényes. A kitalálók nehezebb helyzetbe kerülnek, mivel a tulajdonságok hamar fogynak, ezért szükség van a nagy fantáziára!
2017. 06. 27.
grafika- algoritmus

IMAGINE-hez hasonlít jobban, mint az Activity-hez. Nekünk nagyon tetszett. A grafikai jelekben gondolkodás egyre több játékban jelenik meg. Nem csak arról van szó, hogy segítség mindenkinek aki nem tud szépen rajzolni, hanem egy teljesen más logikai rendet követ, ha kötött dolgokkal kell valamit elmagyarázni. 10 év körüli kisebb gyerekeket még kevésbé kötötte le a játék mint a felnőtteket, de idővel nekik is megtetszett. Mindenkinek ajánlom, nem véletlen, hogy díjat kapott.
2017. 06. 12.
Kreativitás

Én magam nem igazán csípem az Activityt, és a Concept egy remek alternatívát nyújt az Activityt megunt, nem szerető rétegnek. Egy elegáns, letisztult, egyszerű játék, ahol egy fix ikon-készletre tehetünk különböző bábukat, és így kell elmagyaráznunk a társainknak a feladványt. A kreativitást szabadjára lehet engedni, és pont emiatt élhetünk át újra és újra vicces helyzeteket. Mindig előkerül a férfi és női gondolkodás közötti különbség, ami szerintem nagyon szórakoztató tud lenni. Gyerekek számára is ideális lehet a kreativitás fejlesztésére, de társaságban játszva is kiváló játék. Könnyed, rugalmas játék, nem kell órákat ülni fölötte, és jókat lehet sztorizgatni mellette. Csak ajánlani tudom!
2017. 06. 03.
fergeteges

Én alapvetően hidegrázást kapok az activitytől, úgyhogy ettől a játéktól sem vártam sokkal többet, Pedig sokkal több. Kölcsön kaptam a játékot, de miután kibontottuk, leültünk játszani, és észre se vettük, úgy eltelt 2-3 óra, közben pedig könnyesre nevettük magunkat. (Nekünk úgy is bevált, hogy csak ketten játszottunk, és egymás feladványait találtuk ki.) Ez a játék rengeteg teret ad a kreativitásnak, de támpontokat is, az embernek van mire hagyatkozni. A képek korlátozott száma, ami amúgy akadálynak tűnhet, valójában egy kényelmes keretbe helyezi a játékot. Egészen biztos, hogy meg fogom venni magam is, hihetetlen sok szórakozást nyújt, akár 10 percre, akár órákra ülsz le vele játszani.
2017. 02. 10.
Hatalmas játék!

Sok hasonló játék közül ez a kedvencünk! hasonlít kicsit az Activity-hez, itt is kártyát kell húzni, de mutogatás rajzolás helyett a tábla adta képek segítségével kell rábírni a játékostársainkat, hogy kitalálják ami a kártyánkon van. összeszokott csapattal, játékos társakkal könnyebb játszani, de a kollégákkal is jól ment a játék!
2017. 02. 01.
Szuper

Frappáns, szórakoztató partijáték. Nagyon szeretjük, nagyobb társaságokkal is kitűnő, sőt alkohol fogyasztása mellett is játszható. Nagyon tetszett nekem a külseje is a játéknak, letisztult modern és szép.
2017. 01. 19.
Nagyon sokrétű

Nagyon sokrétű, és változatos játék, olyanoknak ajánlom, akik eléggé ismerik egymást ahhoz, hogy tudják mire gondol a másik :D
2017. 01. 13.
jobb mint az Activity

Nekünk nagyon nagy kedvenc volt a kollégiumban, főleg nagyobb társasággal volt igzi igazán, de 6-8 fővel könnyebb játszani. Ez az a játék amiben szerintem nem lehet nem kiabálni :D Nagyon ajánlom mindenkinek aki szereti az Activityt, de kicsit fel akarja dobni a már megszokott sémát :)
2017. 01. 02.
A siker új mértékegysége: piktogramm

Előkarácsonyoztunk a barátnőimmel, mikor előkerült ez a játék. Azonnal lenyűgözött a színes, szemet gyönyörködtető megjelenésével, utána pedig elkápráztatott tartalmával. A játékmenet és szabályok nagyon egyszerűek, ahogyan az egy ilyen kaliberű partyjátékhoz illlik, 5 perc alatt tökéletesen elmagyarázhatók. A játék rengeteg lehetőséget tartalmaz, a kitalálandó szavak sokasága, korszerűsége (!) szavatolja a jó szórakozást. A feladat tulajdonképpen egy asszociációs háló kiépítése képekből. Nagyon izgalmas megfigyelni, kinek éppen mi jut eszébe, mi hogyan magyaráznánk egy egy szót, fogalmat, vagy szólást mondást.
2016. 12. 31.
Partyra tökéletes

Ugyan eddig csak egyszer próbáltam a játékot és akkor is módosított játékszabállyal (bárki bármikor kiabálhatott be bármit), de nagyon tetszett. Valóban hajaz kicsit az Activity-re, de mégis érdekesebb, szerintem jobban megmozgatja a fantáziát. A többi értékelést olvasva jöttem rá, hogy még annál is kreatívabb játék, mint gondoltam! Tapasztalatok alapján inkább a 16 éven felüliek élvezték, de ha saját kútfőből játszunk, lehet a fiatalabbakat is be lehet ügyesebben vonni. Hatalmasakat nevettünk, amikor a "szőke herceg fehér lovon"-ból szőke király fehér egéren lett (ne kérdezzétek hogyan), vagy "Justin Bieber"-hez elég volt a "férfi", "énekes", és "nőies száj" képeket használni.
2016. 12. 28.
Jobb, mint az Activity

Letehetetlen! 2-3 óra pilk-pakk eltelik. Inkább 15-18 az életkor, mint sem 10, hiszen egy 10 éves gyerek nem igazán tudja, hogy éppen ki kicsoda, a filmek többségét nem, hogy nem látta, nem js hallott róla. Társaságban, némi itókával egész estés szórakozás, valódi nevetés, és kreativitás fejlesztés.
2016. 12. 20.
A kreativitás legyen veled!

Érdekes és kreativitásra serkent! Külön tetszik, hogy az is kap pontot aki a megfejtést el tudja elmagyarázni a különféle bábukkal, és nem csak a kitaláló játékos zsebeli be az érdemeket. A könnyebb feladványoktól a nehezebbekig is élvezhető!
2016. 12. 18.
Partyjáték

Jó játék, segít kicsit összehangolni a társaságot, akár még egymás gondolatmentét is jobban megértjük. Kell hozzá némi kreativitás és ennél a konkrét kiadásnál nem árt ha az ember tisztában van a manapság ismertebb médiaszereplőkkel.
2016. 12. 01.
Karácsonyra (is) jó ajándék családos barátoknak

Már többször vettem ajándékba, mert nekünk nagyon bevált. Szeretjük
2016. 11. 13.
Egy jàtèk ami szórakoztat ès közben fejleszti a kommunikàciót

Tegnap jàtszottunk vele, azt eddig is tudtam, hogy az activityhez hasonló,de nem gondoltam,hogy ennyire szórakoztató jàtèk. Segìt kicsit abban, hogy odafigyeljük arra,hogy màsok jobban megèrtèk amit szeretnèk közölni.
2016. 11. 11.
Activity++

Activity-t még tizenévesen játszottam a családdal, és a képességeink fejlődésével hamar érdektelenné vált, társaságban introvertáltként a ciki feladatok kellemetlenül érintettek, ezért hamar feledésbe merült a játék.
A Concept ezzel szemben annyi limitációt és közben lehetőséget rejt, annyira közönségfüggő 1-1 "magyarázat" érthetősége, hogy nem hiszem hogy meg lehetne unni, talán még akkor sem, ha valaki megjegyezte az összes kártya összes szavát.
A játék logikus fele, hogy az ember lebontja a kifejezést tulajdonságokra és viszonyokra. Ez strukturált gondolkodásra tanít, és könnyen elsajátítható. A kreatív fele, amikor feszegetve az eszközöket próbál többletet adni a "száraz" tényekhez. Akár időben felépítve, terelve a játékosokat, akár a találgatásokra reagálva. Vagy felrúgva a konvenciókat. Például a Hófehérke és a hét törpe lehet három kocka egymáson, és hét pici kocka mellette, és a táblára nem is volt szükség.
2016. 10. 10.
Egy mindenkiért, mindenki mindenki ellen

Ha nem megy a rajzolás, se a mutogatás, akkor kiválthatja az Activity-t. Mikor olvastam róla, lelkes voltam, mert az Activity kezdett kiesni nálam a pixisből.
Számomra mégis limitáltabb lehetőségeket adott, és limitáltabb élményt.
De előre bocsátom, minden hibája ellenére nem rossz játék!
Csak hát ott van az a pár hiba...
A játék menete dióhélyban: A soron következő játékos húz egy lapot, arról választ egy szót vagy mondatot. Majd a táblán szereplő képek mellé jelölők lehelyezésével próbálja rávezetni a többieket, hogy mi a feladvány. Ha sikerül, ő két pontot kap, a kitaláló egyet, és jön a következő játékos.
A kis képek, ahová a jelölők kerülhetnek, kellően változatosak, nagy teret engednek az asszociációnak.
Néha túl nagyot is. Nehéz ráérezni, mikor nem fogják a többiek az üzenetet, és mikor kell másik szálon új magyarázatot nyitni. Ez Activity-ben már megszokottabb, mind rajzban, mind mutogatásban könnyű azt mondani, felejtsd el az előzőt, máshogy közelítem meg. Itt ez nekem nehézkesnek tűnt.
Míg az Activity rendezett körülmények között zajlik, párok versenyeznek párokkal, vagy csapat csapattal, itt az "egy mindenkivel, mindenki mindenki ellen" a szituáció, ami nekem erősen káosz hangulatúvá tette a játékot.
Mindenkinek mutogatsz mindig, de ők egymással versenyeznek. Mintha az Activity-t csupa 6 pontossal játszanánk. Bekiabálás, zűrzavar, nem segít a feladvány jelölőjének, se a játékosoknak.
Ellenben sokat segít a szerencse (ez nem pozitívum), mert ha valaki látja, hogy jelölő került a színészre, és a feketére, és jó sorrendben kezdi el darálni a színes bőrű színészeket, könnyen elhappolhatja a kört az első pár másodpercben. És mivel ez nem ritka eset, bennem csak a káosz és tippelgetés érzete maradt meg, nem az asszociáció megalkotása és kitalálása.
És sokat segít, ha emlékszel a kártyán látott szavakra, mert legközelebb, ha tippelgetni kell, lehet pont ez fog előnyhöz juttatni. Viszont ez nekem nem segített abban, hogy jobban elfogadjam a játékot.
Nekem nem lett trónkövetelő, és bár mint mondtam, az Activity kevésbé kedvelt már nálam, ez a játék mégis alá csúszott egy picivel.
2016. 08. 29.
Kötelező party kellék!

Kihagyhatatlan, ha szereted az Activity-t, de sose jött be a rajzolós vagy körülírós része (a mutogatásról meg ne is beszéljünk). Akár ketten is lehet játszani - érdekes megfigyelni, hogy a játékostársunk mire asszociál a megjelölt képekből. A kártyák elő se kerülnek, sokkal viccesebb, ha a saját kútfőből merítünk, így a lehetőségek száma végtelen. A játékosok számát csak a táblára való rálátás korlátozhatja, így szinte akármennyien játszhatják. A legjobb feladatokról képeket is készítünk és a tágabb baráti körrel megosztjuk, hogy kitalálják-e. :)
2016. 05. 05.
Piktogamivity

Társasjátékok ünnepén próbáltam ki ez a remek activity utódot, azóta már megvan. Remek játék, de kell kis idő, hogy az ember agya ráálljon a feladványok logikájára. Jelentősége van a lerakás sorrendjének, a kockák számának, egymáshoz viszonyított helyének és a külön külön kifejtett gondolatláncoknak is. Activityt nem szerettem, ez zseniális. Ajánlott!
2016. 04. 14.
Remek party játék!

Azt kaptam amit vártam. Nagyon jó minőség a doboz és a tartalma is! Az elején elég döcögős, amíg mindenki ki nem ismeri magát a képek között, de utána jöhet a felhőtlen szórakozás! :) Az egész társaságnak nagyon tetszett a játék! Végre van az Activity-nek váltótársa! Mindenkinek ajánlom!
2016. 04. 12.
Activity szeretőknek kötelező

Nagyon jól kitalált és megvalósitott játék.Elsőnek furcsa amig az ember nemismeri ki magát a pályán hogy hol melyik kép van és mi mit jelent,de egy idő után már reflexszerűen pakolja le a kicsi szines kockákat.Elsőnek lehet kőnnyű szavakal kezdeni majd közepes és vannak a legnehezebb szavak amiket szinte lehetetlen elmutogatni.Vagy mégis? :D Ajánlom mindenkinek.
2016. 01. 09.
Jó koncepció

Viszonylag egyszerű ötleten alapul, de meglepetésemre nagyon bejött nekünk, activity már jó ideje nem került elő a szekrényből, de ez egy friss alternatívája, sajnos csak pár napra kaptuk kölcsön, de mindenképpen játszanék még vele a jövőben is.
2016. 01. 01.
Feladványkártyák nélkül is

Az acitivity modern változata, de milliószor jobb!! A kártyákra nincs is szükség, saját fejedből kipattanó ötleteket is nyugodtan megvalósíthatsz, ezáltal végtelen lehetőség van a játékban! :)
2015. 12. 01.
A barkochba és az activity keresztezése

Baráti társaságoknak egy egész estés szuper kikapcsolódást nyújthat ez a játék. A szabad asszociációs képességek teszik igazán élvezhetővé. A maga műfajában egy tökéletes alkotás.
2015. 12. 01.
Egész estés szórakozás

Kiváló party játék,ha elég kreatív a társaság a kártyákra nincs is szükség.
2015. 10. 21.
concept

Nem igazán szoktam ilyesmivel játszani, de nyáron úgy alakult, hogy kipróbálhattam, és teljesen jó és szórakoztató volt, a nehézségi fokozatok miatt meg gondolom mindenki megtalálhatja vele a számítását,
2015. 10. 12.
Mindenek fölött, de tényleg!

Nem hittem volna, hogy lesz olyan partyjáték, ami kiüti a nyeregből a Dixitet és az Activityt egyszerre. Mi 8-an játszottuk először, teljesen elvarázsolt minket a játék, talán 3 órán át játszottuk egy levegővel. Bárkivel, bárhol!
2015. 10. 05.
Activity-t idéző asszociációs party- játék, csak annál sokkal jobb. Inkább nagyobb társaságoknak ajánlanám. :)
2015. 10. 05.
Kiváló

Annyira jó, hogy kijavították az activity hibáit. Végre egy modernebb társasági egyszerű játék
2015. 08. 25.
Jó kis játék

Kreatív játék, megmozgatja az agyat.
Ha a játékosok egymásra vannak hangolódva, jól ismerik egymást, akkor könnyen megy a játék is.
Nekem nem a kedvencem, de a lányok imádják a családban.
2015. 08. 22.
Nagyon jó

Szuper játék, minél többen annál jobb. Bár a doboz információ szerint minimum 4 játékos kell, simán módosítható úgy a szabály (egyértelműen), hogy akár már 3-an, de még 2-en is játszható. A készítők szinte mindenre gondoltak, amikor a táblát összerakták, nekem mondjuk 1-1 dolog hiányzik róla, de csak gyakorolni kell, és akkor már bármi kihozható belőle! :) Mindenkinek ajánlom, főleg a versenyszellemmel rendelkezőknek. Én személy szerint kitalálni jobban szeretek, valaki meg pont kirakni! Mindenki megtalálja benne a saját szerepét!
2015. 08. 18.
Egyik kedvencem :)

Fantasztikusan jó játék, valóban van köze a barkochbához és az Activityhez, de az előbbiekhez képest más gondolkodást kíván. Nagyon nagy sláger játék lett nálunk (tizenéves gyerekek, szülők), szívből ajánlom mindenkinek. A különböző nehézségi szintek segítségével kisgyerekekkel és gyakorlottakkal is szuper szórakozás. Igen, ki lehet találni azt is, hogy "elszorul a torka" vagy "Amy Winehouse".. :)
2015. 08. 09.
Szuper

Jobb az activity-nél, 4 vagy több játékossal remek szórakozás.
2015. 08. 06.
úton a barchoba és az activity között

Ez a játék szerintem baromi jó üzleti fogás! Szép, igényesnek is mondható és jól bedobozolták a barchobát. Kicsit talán még ennél is többet kapunk.
Viszont nekem ennek ellenére semmi olyat nem ad, amit idáig ne ismertem volna, vagy amit ne tudtam volna játszani korábban is nélküle.
Ennek ellenére látom a hasznosságát és bár legtöbbször parti játék kellékként fedeztem fel, én gyerekekkel játszanám, mert jól lehet játékos tanulásra felhasználni.
Szóval családosoknak ajánlanám elsősorban és akkor egy kellemes délutáni időtöltést kaphatnak, viszont aki óriási bummot vár tőle, ami megmenti az estét, ott lehet lesz némi csalódás. Persze, mint minden, ez is szubjektív! És az is lehet, hogy anno "rossz" ember avatott be, de nekem ez, mint hangulatpörgető nem jött át! Max. egy tényleg alap bemelegítés, ha nagyon sokan nyűszítenek érte (főleg lányok..).
2015. 08. 04.
Mi úgy játsszuk, hogy mindig az kapja a pontot, aki kitalálja, és mindenki mindenkinek "mutatja" a feladványt, tehát csapatok nélkül. Előre megbeszéljük, hogy hány kör lesz, és a végén összesítünk. A színes kockákat is ki lehet használni, mert egy főbb elemet lehet pontosítani egy további részlettel. A játék nagyon bevált az idősebb korosztálynál is, emellett vendégség esetén is gyorsan előkapható, akár olyanokkal is lehet játszani, akik még csak a Gazdálkodj okosan!-t próbálták.
2015. 08. 03.
Meh

Nálunk ez a játék valahogy befulladt. A pontozás 3 játékosra értelmetlen. Sokkal nehezebb és sokkal döcögősebb, mint az activity.
2015. 08. 02.
Az Activity hibáit el lehet felejteni. Itt lehet egyenként és csapatban is játszani. Külön kihívás a feladványokat "elmutogatni" és kitalálni is.
2015. 08. 01.
Inkább ez mint activity

Egy apró hajszállal jobb, mint az activity, de kell hozzá a megfelelőő társaság, hogy ráhangolódjunk egymás észjárására. Ha ez nem történik meg, akkor elég élvezhetetlenné is tud válni. Volt már részem ilyenben! :(
2015. 07. 29.
Szuper party játék. Sokkal jobb, mint az Activity.
2015. 07. 27.
Rájöttem!

Ezt a játékot pontozás nélkül kell játszani. Maga a megfejtésre való ráéredés az, ami a játékosok díja. A sok kis színes kockának nincs értelme szerintem, nem nagyon vagyunk vele előrébb, hogy ha azon is agyalunk, hogy most akkor a kék kocka mit is jelent. Minden kártyán 3 különböző nehézségi fokú feladat van, de némelyik olyan nehéz, hogy bele se vágunk. Némelyik vizont tök egyszerű. A tábláról hiányoltunk néhány dolgot, de hát ezzel biztosan voltak így mások is. Szóval vannak hiányosságai, de azokkal együtt jó játék.
2015. 07. 22.
Kiváló időtöltés

Nagyon hangulatos kis játék. Gyorsan megtanulható a szabály, a nehézség a feladványokban van. Szerencsére van több nehézség, és azok általában jól vannak kialakítva (a nagyon nehéz kategória tényleg nagyon nehéz). Egyaránt izgalmas kitalálni és "mutogatni" is, de egészen más gondolkodást kíván.
Mi nem pontozással játszottunk, csak úgy, hogy egyvalaki próbálta elmutogatni, a többiek meg kitalálni. Közben nyugodtan fogyhat a sör/bor is!
2015. 07. 18.
nehezített Activity

Nekem tetszett, bár jóval nehezebb összerakni egy magyarázatot, mint az Activityben.
2015. 07. 11.
Dobozos bétaverzió

Érdekes egy játék ez a Concept. Mintha majdnem kész állapotban adták volna ki. Valóban az Activity és a barkochba keverékeként lehet rá tekinteni, azonban amikor játszottunk vele, kissé értetlenül álltak hozzá az alkalmi játékostársak. A játékismertetőben (szabálykönyv) leírt példák egyértelműek, azonban a feladatkártyák tartalmaznak ezeknél jóval összetettebb feladványokat is, melyek közül sokaknak fogalmuk sincs (pl. sok esetben színészek).
Ebben a játékban nem érdemes a pontokért játszani, ezt a játék miatt lehet játszani, csapatépítéshez szerintem ideális. A sok színes kockát megoldhatták volna valahogy máshogy is, de azt még én sem tudom, hogy hogyan. Egy játéknak jó, talán még az árát is megéri, azonban az Activityhez szerintem nem ér fel.
2015. 07. 10.
Barkóba másként!

A Concept az asszociációs képességeiteket teszi próbára. A cél, minél több pont megszerzése. A táblán nagyon sok kép található, ezek mind mutatnak, ábrázolnak valamit. Ezeknek a képeknek segítségével kell megmutatni a kitalálandó szót. Ez a party játék egyáltalán nem fárasztó, azért gondolkodni kell benne, de remek szórakozás kicsiknek és nagyoknak egyaránt.
2015. 07. 10.
Huzol, vagy kitalálsz egy feladványt. A játéktábla megfelelő részeire kockákat helyezel, mellyel tudatod, hogy mi a feladvány. Pl. A szabályban is szereplő: egy ételt keresünk ami folyékony és fehér szinű. Ez a tej. A tábla mellé sokáig oda kell tenni a segédletet, mert sok az ábra , és nem jegyezhető meg minden. Pontozás nélkül játszottuk, a pontozó jelölőket ki sem nyomkodtuk. A kis müanyag alkatrészek tetszetősek, jobbak mint ha fából oldották volna meg. Maga a feladvány kitalálása, és a többiek rávezetése a nagyobb élmény.
2015. 07. 09.
szólás-mondás kötelező!

A Concept egy széles körben asztalra tehető partijáték. A játék remekül ötvözi a barkochba és az Activity elemeit, rátapintva a kollektív tudat asszociációira. A pontozás kicsit mesterkélt, modoros, a verseny csökkenti a ráébredés és a nehéz feladványokban való megméretettés élményét. Mi a pontozást kihagyva szoktunk vele játszani, aki éppen az asztal mellé kerül, be tud szállni egy gyors feladványra.