Concept

  Normál ár: 8 990 Ft

  A Te árad: 8 541 Ft

  Értékelés:  (4.5)
  Egyre többféle feladványmegoldó, kommunikációra építő társasjátékkal játszhatunk, mégis kevés olyan ötleteset találni, mint a Concept! A játékban a megszokott módon feladványokat húzunk, és a célunk, hogy játékostársaink mihamarabb kitalálják ezt. Viszont a klasszikusokkal ellentétben, itt nincs se mutogatás, se körülírás, se rajz, csak ikonokra támaszkodhatunk. A játéktáblán kategóriákra osztva találhatunk olyan tulajdonságokat, mint „élőlény”, „történelmi vagy kitalált személy”, „fémből készült” vagy „lyukas”, és a soron lévő játékos ezekre a mezőkre helyezhet kockákat, mintegy nyomokként, melyek a feladvány megoldásához vezetnek. A Concept elsőre nagyon egyszerű társasjátéknak tűnik, de amint az első pár feladványt sikerül megoldanunk, egyre rafináltabb megmérettetések elé állít minket a játék, aminek kirakásához és megfejtéséhez is szükségünk van a megfelelő koncepcióra.

  A játék díjai

  • Mensa Társasjátékverseny 2014 fődíjas
  • Spiel des Jahres 2014 jelölt
  Egészen új jellegű, feladvány kitalálós játék jelent meg magyarul, amit már az Év játéka (Spiel des jahres) díjra is jelöltek. Akik az Activityt szeretik, azok a Conceptet imádni fogják!
  Nagy előnye, hogy nem kell hozzá rajztudás, nem kell szerepelni sem, vagy egy perc alatt elhadarni a feladványt. A lényege mégis az önkifejezés, és kiválóan turbózza az asszociációs készséget!

  A játék egy szép, nagy, ikonokkal teli táblán történik, segítségünk pedig egy zöld kérdőjel, négy felkiáltójel és sok színes, műanyag kocka. Nem tűnik soknak, mégis meglepően jól ki lehet fejezni velük bármit a tábla ikon rendszerét használva.
  A játék dobozában 110 kártyalap van könnyű, közepes és nehéz feladványokkal, mindhárom kategóriában három szóval laponként, ami csaknem ezer kitalálásra váró feladványt jelent. Ez biztosítja, hogy sokáig ne fogyjunk ki a kitalálnivalókból, legyen az személy, tárgy, fogalom vagy akár egy szólás-mondás. Persze, miután rákapunk a Concept ízére, már bármit képesek leszünk elmagyarázni az ikonok segítségével.
  A feladvány legfőbb jellemzőjét a zöld kérdőjellel mutatjuk meg a táblán, és minden rá jellemző dolgot a hozzá tartozó zöld kockákkal fejezünk ki. További kapcsolódó dolgokat a rávezetést segítő felkiáltójelekkel és a hozzájuk tartozó kockákkal jelölünk.

  Például, ha Napóleon a feladványunk, akkor rátesszük a történelmi személyre a zöld kérdőjelet, majd zöld kockát teszünk a férfi, és a harcot szimbolizáló ikonra. Egy felkiáltójelet (mondjuk a pirosat) teszünk a zászlókkal tűzdelt földgömb ikonra, ami ez esetben a nemzetiséget jelenti, majd ráteszünk a pálya szélén látható színek közül egy-egy piros kockát a piros, a fehér és a kék színekre, amivel így megmutattuk Napóleon származását az országa zászlójának színeivel. Ha ebből nem találta volna még ki senki, akkor tehetünk egy újabb rávezetést a “kicsi” vagy “alacsony” ikonra, és így tovább, egyre inkább rávezetve a többieket a megfejtésre.
  Miközben az aktuális játékos helyezgeti le a rávezető kockákat, a többiek próbálják kitalálni a feladványt, és akinek/amelyik csapatnak elsőként sikerül, az adhatja a következő feladványt.

  A Concept egy könnyed, pörgős parti játék, ami annyira képes magával ragadni a játékosokat, hogy sokan nem is foglalkoznak a pontozással, csak órákon át feladvány feladványt követ. Játszható egyénenként vagy csapatban is, a lényeg, hogy ki találja ki a leghamarabb a feladványt. Mennyi mindent tudsz elmondani mindössze néhány kép segítségével? Csak kreativitással tudod átlépni a korlátokat.
  A Conceptnek hála, nem kell beszélned ahhoz, hogy mondj is valamit!
   

  Értékelések átlaga 


  (4.5)

  Közönségdíjak

  Kezdőknek ideális 47 Gyakorlott játékosoknak 15 Ketten 18 Családdal 56 Partijátéknak 59
  64% (48)
  27% (20)
  8% (6)
  1% (1)
  Rendezés:
  Értékelések: 1 - 10 (összesen: 75)
  További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. ...
  7. 8
  Kedvenceim között a Concept

  Csilla | 2018. július 18.

  Egy szuper, ötletes asszociációs játék, ami hamar a szívembe zárta magát.
  Lehet játszani nagyobb társaságban is, és ketten is, ami számomra előnyt jelent.
  Jó hangulatot varázsol. Megmozgatja az agytekervényeket és megnevetteti az embert.
  Azt gondolom, hogy bátran kiegészíthető saját feladványokkal is.
  Activity ikonokkal

  Noémi | 2018. június 23.

  Szuper ötletes játék, bár van 1-2 alap ikon, amit hiányolok róla. Hamar kiderül, kik vannak nagyon egy hullámhosszon a játékban, ki mennyire ismeri a másik gondolkodásmódját. Nagy kedvenc volt, amíg meg nem ismerkedtünk az Imagine-nel. Sajnos azóta ez a játék egy kicsit háttérbe szorult, de nem bánom, hogy megvettük, mert még biztos elő fog kerülni.
  Agymunka

  Ormay Tamás | 2018. június 13.

  Érdekes a játékötlet. Gyorsan kiderül ha nem a megfelelő emberekkel ültél le játszani xD
  Sok az általános műveltségre építő feladvány.
  Agytörő

  László Botond | 2018. május 22.

  A játékkal az agyunk olyan részeit sikerült megmozgatni amikről eddig nem is "éreztük hogy létezik" :D Kimondottan szórakoztató, de egyben fárasztó is, party-kor mindenkppen tegyünk be közbenre-utánra valami lazábbat! Avalon, camel up,...
  Most mutatsd meg!

  Amaryn | 2018. május 9.

  Amikor először kipróbáltam a barátnőimmel, azonal megfogott a játék. Ketten már ismertük egymást régebbről, a harmadik lány viszont új volt a körben, ez néha meg is látszott, de nem volt baj. Könnyen egymásra tudtunk hangolódni, ami egy asszociációs játéknál nagyon fontos dolog, de még így is volt, hogy megszenvedtünk egy-egy feladvánnyal. Viszont végig nevettünk, jól szórakoztunk. Igazi partijáték, amit az is bizonyít, hogy 6 illetve 8 fővel is remek móka volt. A játéktábla képei nagyon találóak, szinte a mankó se kell hozzá, anélkül is használható, értelmezhető. A kérdő és felkiáltó jelek a hozzájuk tartozó kockákkal rengeteg mozgásteret ad, és a magyarázatok sokféleségét biztosítja. Az Activity kedvelőinek mindenképpen ajánlott, és ha valaki aktívan nem akar benne részt venni, passzívan is élvezhető (volt ilyen játékos társunk is: bár nem szállt be, de láthatóan jól szórakozott). Azért persze játszani élvezetesebb - szerintem. A saját feladványok egy idő után elkerülhetetlenek, de én még nem találkoztam olyannal, amit ne lehetett volna megoldani: elmagyarázni a képekkel, és kitalálni.
  Jó koncepció

  Ákos | 2018. május 7.

  Nagyon jó az alap koncepció, nálunk mindenkinek nagyon tetszett. Az elején az első pár játszmánál még mindegyik szintből választottunk feladatokat, de a későbbiekben már csak a legnehezebből. Lehetnének kicsit nehezebbek is a feladatok, de házi feladványokkal még élvezetesebbé lehet tenni a játékot.
  Abszolút buli

  László Botond | 2018. április 24.

  Mikor már azt hitted ismered a másikat, hogy hogyan magyaráz el neked bármit is... akkor rájössz, hogy mégsem :D viszont amikor megfejtitek a másik gondolatát az felér minden boldogsággal! Tényleg társasjáték, hiszen folyamatos az interakció, nem elszeparáltan játszasz. Hatalmas pacsi!
  Ritkán vesszük elő...

  HeFe | 2018. április 21.

  Két évvel ezelőtt a Concept volt az egyik karácsonyi ajándék. Akkor nagyon sokat játszottunk vele családdal és barátokkal, olyan barátainkkal is, akiknek a gyermekei még nem tudtak olvasni, vagy csak ismerkedtek az olvasással. Mindenkinek nagyon tetszett, nagyon jól szórakoztunk, és agyaltunk is egy-egy feladványon. A kicsik is szívesen játszották, kicsit hamarabb abbahagyták, de ügyesen kommunikáltak a képekkel.
  Szerintem a játék kidolgozása is teljesen rendben van: jól használható a játéktábla, kifejezőek a a jelzőkockákkal együtt.
  Ez is olyan játék, amellyel csak a játékélmény miatt is jó játszani. (Időnként ketten is elővesszük.)
  Mindezek ellenére nagyon ritkán kerül le a polcról. Nem tudom miért, ezért csak 4 csillagosnak értékelem.
  poén a köbön

  Szabolcs | 2018. április 2.

  Nekem személy szerint egyik kedvencem. Kell hozzá ész és szerencse is, de persze nem utolsó sorban tájékozottság a világról. Nem árt, ha egy hullámhosszon vagytok, mert ha ez nincs meg, akkor el tudjátok vinni egymást az erőbe.
  Kacagás

  Szabolcs | 2018. március 25.

  Jól megnevettet mindenkit, nem fusztrálós nem utálod a társad, teljesen jó közösségi játék. Mi mindig tudjuk játszani, és ami előny, hgy nincs időkorlát.

  Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

  A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!