Concept

  Normál ár: 8 990 Ft

  A Te árad: 8 541 Ft

  Értékelés:  (4.5)
  Egyre többféle feladványmegoldó, kommunikációra építő társasjátékkal játszhatunk, mégis kevés olyan ötleteset találni, mint a Concept! A játékban a megszokott módon feladványokat húzunk, és a célunk, hogy játékostársaink mihamarabb kitalálják ezt. Viszont a klasszikusokkal ellentétben, itt nincs se mutogatás, se körülírás, se rajz, csak ikonokra támaszkodhatunk. A játéktáblán kategóriákra osztva találhatunk olyan tulajdonságokat, mint „élőlény”, „történelmi vagy kitalált személy”, „fémből készült” vagy „lyukas”, és a soron lévő játékos ezekre a mezőkre helyezhet kockákat, mintegy nyomokként, melyek a feladvány megoldásához vezetnek. A Concept elsőre nagyon egyszerű társasjátéknak tűnik, de amint az első pár feladványt sikerül megoldanunk, egyre rafináltabb megmérettetések elé állít minket a játék, aminek kirakásához és megfejtéséhez is szükségünk van a megfelelő koncepcióra.

  A játék díjai

  • Mensa Társasjátékverseny 2014 fődíjas
  • Spiel des Jahres 2014 jelölt
  Egészen új jellegű, feladvány kitalálós játék jelent meg magyarul, amit már az Év játéka (Spiel des jahres) díjra is jelöltek. Akik az Activityt szeretik, azok a Conceptet imádni fogják!
  Nagy előnye, hogy nem kell hozzá rajztudás, nem kell szerepelni sem, vagy egy perc alatt elhadarni a feladványt. A lényege mégis az önkifejezés, és kiválóan turbózza az asszociációs készséget!

  A játék egy szép, nagy, ikonokkal teli táblán történik, segítségünk pedig egy zöld kérdőjel, négy felkiáltójel és sok színes, műanyag kocka. Nem tűnik soknak, mégis meglepően jól ki lehet fejezni velük bármit a tábla ikon rendszerét használva.
  A játék dobozában 110 kártyalap van könnyű, közepes és nehéz feladványokkal, mindhárom kategóriában három szóval laponként, ami csaknem ezer kitalálásra váró feladványt jelent. Ez biztosítja, hogy sokáig ne fogyjunk ki a kitalálnivalókból, legyen az személy, tárgy, fogalom vagy akár egy szólás-mondás. Persze, miután rákapunk a Concept ízére, már bármit képesek leszünk elmagyarázni az ikonok segítségével.
  A feladvány legfőbb jellemzőjét a zöld kérdőjellel mutatjuk meg a táblán, és minden rá jellemző dolgot a hozzá tartozó zöld kockákkal fejezünk ki. További kapcsolódó dolgokat a rávezetést segítő felkiáltójelekkel és a hozzájuk tartozó kockákkal jelölünk.

  Például, ha Napóleon a feladványunk, akkor rátesszük a történelmi személyre a zöld kérdőjelet, majd zöld kockát teszünk a férfi, és a harcot szimbolizáló ikonra. Egy felkiáltójelet (mondjuk a pirosat) teszünk a zászlókkal tűzdelt földgömb ikonra, ami ez esetben a nemzetiséget jelenti, majd ráteszünk a pálya szélén látható színek közül egy-egy piros kockát a piros, a fehér és a kék színekre, amivel így megmutattuk Napóleon származását az országa zászlójának színeivel. Ha ebből nem találta volna még ki senki, akkor tehetünk egy újabb rávezetést a “kicsi” vagy “alacsony” ikonra, és így tovább, egyre inkább rávezetve a többieket a megfejtésre.
  Miközben az aktuális játékos helyezgeti le a rávezető kockákat, a többiek próbálják kitalálni a feladványt, és akinek/amelyik csapatnak elsőként sikerül, az adhatja a következő feladványt.

  A Concept egy könnyed, pörgős parti játék, ami annyira képes magával ragadni a játékosokat, hogy sokan nem is foglalkoznak a pontozással, csak órákon át feladvány feladványt követ. Játszható egyénenként vagy csapatban is, a lényeg, hogy ki találja ki a leghamarabb a feladványt. Mennyi mindent tudsz elmondani mindössze néhány kép segítségével? Csak kreativitással tudod átlépni a korlátokat.
  A Conceptnek hála, nem kell beszélned ahhoz, hogy mondj is valamit!
   

  Értékelések átlaga 


  (4.5)

  Közönségdíjak

  Kezdőknek ideális 42 Gyakorlott játékosoknak 14 Ketten 16 Családdal 50 Partijátéknak 52
  62% (37)
  27% (16)
  10% (6)
  2% (1)
  Rendezés:
  Értékelések: 1 - 10 (összesen: 60)
  További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  Zseniális party játék

  Dániel | 2018. január 15.

  Zseniális party játék, bár még lehetne bővíteni illusztációkkal.
  imádtam

  Es | 2018. január 2.

  A kezdetektől fogva nagyon élveztem a Concepttel való játékot. Eleinte elképzelhetetlennek tartottam, hogy a bonyolultabb dolgokat is el tudjuk mutogatni a tábla segítségével, de hamar kiderült, hogy nincs igazam. Páran írták, hogy a megadott "ikonok" korlátozzák a játékosok eszközeit, de én úgy gondolom csak a kreativitás szabhat határt annak, hogy végül sikerül-e rávezetni a többieket a helyes megoldásra. Kezdetben számomra is nehézséget okozott, elsősorban az, hogy még nem voltam rutinos, nem találtam meg a mezőket, amikkel magyarázni szerettem volna, de aztán hamar belejöttem és ugyanez volt elmondható minden játékostársamról is. A kártyákon megadott kifejezések elég sokfélék, némelyik meglehetősen igényli az alapvető műveltséget (pl. történelmi események, filmek, híres emberek, művészeti alkotások, stb.) emiatt fiatalabb gyerekeknek nehezebb lehet, de ez is kiküszöbölhető, hiszen egy-egy kártyán 9 megadott dolog közül választhatunk, amik közül biztosan akad legalább egy olyan, ami a kisebbek számára is ismert. Mi 3-4 fővel is nagyon jót szórakoztunk, de azt gondolom 5-6 vagy még több emberrel már igazán pörgős, élvezetes partijáték is lehet belőle.
  Jó játék....de

  Simon-Hartyáni | 2018. január 1.

  Jó, igényes kivitelezésű játéknak tartom a Conceptet, azonban pár játék után nálunk a családban kezdett teret veszteni az Activity és a Dixit mellett.
  Activity jobban aktivizálja a játékosokat, több a nevetés a béna rajzokon és a kretén mutogatáson, míg a dixit jobban elvarázsolja a játékosokat a képzelet birodalmába.
  Ettől függetlenül egy élvezetes jó játék, ajánlom családi szórakozásnak.
  Találd ki!

  Zsófi | 2017. december 20.

  Nekünk bevált a játék, ha épp nincs nagyon dolgunk, de nem szeretnénk a tévé előtt fetrengeni, akkor elővesszük a játékot. Kihívást jelent, hogy kitaláljuk, mit akar a másik elmutogatni, gyerekekkel ezért nem lehet jól játszani. Eddig még nem volt olyan kifejezés, amit ne tudtunk volna a táblával megértetni, de elég nagyok a különbségek a kitalálandó szavak között. Volt, hogy 20 percig tartott egy szólás kitalálása. Nem túl pörgős, így fáradtan nem érdemes vele játszani.
  Bevált!

  Piller | 2017. december 9.

  Mi a családommal játsszuk sokat, nagyon szeretjük a másik gondolkodásmódját megérteni!
  gyerekek nagy kedvence

  Jiling | 2017. november 23.

  igazi családi kedvenc, egyszerű, gyors, pörgős partijáték. sokan jó játszani 6-10, négyen neki sem állunk.
  Le tudod követni, hogyan gondolkodik a másik?

  Márton | 2017. október 10.

  Nagyobb csoporttal elég szórakoztató, akár pontozás nélkül is: vicces, ahogyan a játékos próbálja megértetni magát a többiekkel, csak az erősen korlátozott "szókincset" használva, hogy aztán a végén kiderüljön, mi volt "teljesen egyértelmű", amire a többiek csak nehezen akartak rájönni (emiatt a hangulata néha kicsit a Fedőnevekét idézi). Partijátéknak biztos választás.

  Ami érdekes, hogy szerintem ketten sokkal izgalmasabb, főleg ha jól ismeritek egymást (vagy szeretnétek jobban megismerni): elképesztően bonyolult dolgokat is el lehet mutogatni a kis kockákkal, ha folyamatában követed a másik gondolkodását (ez több játékossal is igaz, a lehelyezett kockák mellett a sorrendjük is rengeteget számít a gondolatmenet feltérképezésében.)
  -

  Matepapa | 2017. október 3.

  Azon kevés társasjátékom közé tartozik, aminek a pontjelölő kártyái a mai napig érintetlenül hevernek a doboz alján. Semmi pontozás, kizárólag a játék öröméért játsszuk. Egy jellemző történet: Egy felnőtt fél órája szenved, hogy elmutogassa a "bohóc" szót, de sehogy sem sikerült. Aztán jön egy kisgyerek, aki két másodperc alatt egyetlen piros kockával megoldja a helyzetet. Szívből ajánlom mindenkinek, aki minőségi szórakozásra vágyik, akár kettesben, akár barátokkal, vagy a családdal (unokától nagyszülőkig). Kiváló, kreatív, szórakoztató, letisztult.
  Imádjuk

  Tímea | 2017. szeptember 29.

  Nagyon szeretjük, 11 éves kislányunknak vásároltuk, és nekünk sokkal jobban bejött mint az Activity. Gondolkodásra késztet és közben sokat nevetünk.
  Activity helyett

  Béla Zsolt | 2017. augusztus 28.

  Nekünk kis családdal sokkal jobban bejön, mint az ACTIVITY. Talán azért, mert nem tudok rajzolni igazából. Az egyszerű feladványokat már az egészen kis gyerekek is vígan kitalálják, na persze ici-pici segítséggel.
  A felnőttek pedig jókat derülnek egy-egy fogósabb feladványon. Azok is, akik bemutatják, azok is, akik izzadnak némely kitalálnivalón.
  Mostanában a "képes" játékoké lett a főszerep, lásd Dixit, Fedőnevek képekkel, Imagine, és még sorolhatnám.
  Teljesen más gondolkodásra ösztönöz a kis piktogramok használata, nem csak hipp-hopp le kell valalmit vázolni, mint az előbb említett Activity-ben, hanem a feladvány ismertetésén is igencsak agyalni kell, hogy a megfejtőt ne vigyük le rossz irányba.
  Nálam hozza a játék az elvárásokat, meg vagyunk vele elégedve.

  Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

  A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!