Concept

  Normál ár: 8 990 Ft

  A Te árad: 8 541 Ft

  Értékelés:  (4.5)
  Egyre többféle feladványmegoldó, kommunikációra építő társasjátékkal játszhatunk, mégis kevés olyan ötleteset találni, mint a Concept! A játékban a megszokott módon feladványokat húzunk, és a célunk, hogy játékostársaink mihamarabb kitalálják ezt. Viszont a klasszikusokkal ellentétben, itt nincs se mutogatás, se körülírás, se rajz, csak ikonokra támaszkodhatunk. A játéktáblán kategóriákra osztva találhatunk olyan tulajdonságokat, mint „élőlény”, „történelmi vagy kitalált személy”, „fémből készült” vagy „lyukas”, és a soron lévő játékos ezekre a mezőkre helyezhet kockákat, mintegy nyomokként, melyek a feladvány megoldásához vezetnek. A Concept elsőre nagyon egyszerű társasjátéknak tűnik, de amint az első pár feladványt sikerül megoldanunk, egyre rafináltabb megmérettetések elé állít minket a játék, aminek kirakásához és megfejtéséhez is szükségünk van a megfelelő koncepcióra.

  A játék díjai

  • Mensa Társasjátékverseny 2014 fődíjas
  • Spiel des Jahres 2014 jelölt
  Egészen új jellegű, feladvány kitalálós játék jelent meg magyarul, amit már az Év játéka (Spiel des jahres) díjra is jelöltek. Akik az Activityt szeretik, azok a Conceptet imádni fogják!
  Nagy előnye, hogy nem kell hozzá rajztudás, nem kell szerepelni sem, vagy egy perc alatt elhadarni a feladványt. A lényege mégis az önkifejezés, és kiválóan turbózza az asszociációs készséget!

  A játék egy szép, nagy, ikonokkal teli táblán történik, segítségünk pedig egy zöld kérdőjel, négy felkiáltójel és sok színes, műanyag kocka. Nem tűnik soknak, mégis meglepően jól ki lehet fejezni velük bármit a tábla ikon rendszerét használva.
  A játék dobozában 110 kártyalap van könnyű, közepes és nehéz feladványokkal, mindhárom kategóriában három szóval laponként, ami csaknem ezer kitalálásra váró feladványt jelent. Ez biztosítja, hogy sokáig ne fogyjunk ki a kitalálnivalókból, legyen az személy, tárgy, fogalom vagy akár egy szólás-mondás. Persze, miután rákapunk a Concept ízére, már bármit képesek leszünk elmagyarázni az ikonok segítségével.
  A feladvány legfőbb jellemzőjét a zöld kérdőjellel mutatjuk meg a táblán, és minden rá jellemző dolgot a hozzá tartozó zöld kockákkal fejezünk ki. További kapcsolódó dolgokat a rávezetést segítő felkiáltójelekkel és a hozzájuk tartozó kockákkal jelölünk.

  Például, ha Napóleon a feladványunk, akkor rátesszük a történelmi személyre a zöld kérdőjelet, majd zöld kockát teszünk a férfi, és a harcot szimbolizáló ikonra. Egy felkiáltójelet (mondjuk a pirosat) teszünk a zászlókkal tűzdelt földgömb ikonra, ami ez esetben a nemzetiséget jelenti, majd ráteszünk a pálya szélén látható színek közül egy-egy piros kockát a piros, a fehér és a kék színekre, amivel így megmutattuk Napóleon származását az országa zászlójának színeivel. Ha ebből nem találta volna még ki senki, akkor tehetünk egy újabb rávezetést a “kicsi” vagy “alacsony” ikonra, és így tovább, egyre inkább rávezetve a többieket a megfejtésre.
  Miközben az aktuális játékos helyezgeti le a rávezető kockákat, a többiek próbálják kitalálni a feladványt, és akinek/amelyik csapatnak elsőként sikerül, az adhatja a következő feladványt.

  A Concept egy könnyed, pörgős parti játék, ami annyira képes magával ragadni a játékosokat, hogy sokan nem is foglalkoznak a pontozással, csak órákon át feladvány feladványt követ. Játszható egyénenként vagy csapatban is, a lényeg, hogy ki találja ki a leghamarabb a feladványt. Mennyi mindent tudsz elmondani mindössze néhány kép segítségével? Csak kreativitással tudod átlépni a korlátokat.
  A Conceptnek hála, nem kell beszélned ahhoz, hogy mondj is valamit!
   

  Értékelések átlaga 


  (4.5)

  Közönségdíjak

  Kezdőknek ideális 42 Gyakorlott játékosoknak 13 Ketten 15 Családdal 51 Partijátéknak 53
  63% (41)
  26% (17)
  9% (6)
  2% (1)
  Rendezés:
  Értékelések: 1 - 10 (összesen: 65)
  További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. ...
  7. 7
  Logikai készség és megkülönböztetőképesség

  Eszter | 2018. március 6.

  Szerintem attól nagyszerű ez a játék, hogy nehezebb feladványoknál rákényszerít, hogy más nézőpontból, másként lássunk dolgokat. Képekben, szimbólumokban kell gondolkodni és kommunikálni, és ma amúgy is ez a trendi. Én szeretem.
  Kreatív activity

  Judit | 2018. február 25.

  Nagyon érdekes játék, komplexebb mint az activity. Érdekes, kreatív játék
  Kreatívak előnyben

  Ti Wine | 2018. február 6.

  Nagyobb társaságoknak összeülős bulikra erősen ajánlott. Hihetetlen sok agysejtet megmozgat mindenkiben, egyértelműen társaság kedvenc.
  Barkochba képekkel

  Ani | 2018. január 27.

  Nagyon jó, pörgős játék, akár nagyobb társaságok számára is megfelel, mi már játszottuk 15 fővel is. A játék gyakorlatilag egy barkochba képekkel. Először elképzelhetetlen volt, hogy lehet néhány kis kép segítségével elmagyarázni egy-egy bonyolultabb kifejezést, aztán ahogy belejövünk, kiderül, milyen jól is megy. A társaság egyre kreatívabban pakolgatja a kis kockákat a képek mellé. Nagyon szórakoztató játék, ajánlom mindenkinek!
  Újfajta kitalálós

  Tirpák | 2018. január 21.

  Érdekes Activity-változat, emellett akik Activityben jók, azoknak ezek a feladványok túl könnyűek. Saját feladványokkal ajánlott bővíteni! :)
  Maga az előre gyártott tábla érdekes, arra mutat rá, hogy néhány alap fogalomból minden összetákolható. Partijátéknak jó választás lehet. Annál jobb, minél kevesebbet activityzett a társaság (hasonló gondolatmenettel kell felépíteni, hogyan fogod a közönséget rávezetni a megoldásra).
  Zseniális party játék

  Dániel | 2018. január 15.

  Zseniális party játék, bár még lehetne bővíteni illusztációkkal.
  imádtam

  Es | 2018. január 2.

  A kezdetektől fogva nagyon élveztem a Concepttel való játékot. Eleinte elképzelhetetlennek tartottam, hogy a bonyolultabb dolgokat is el tudjuk mutogatni a tábla segítségével, de hamar kiderült, hogy nincs igazam. Páran írták, hogy a megadott "ikonok" korlátozzák a játékosok eszközeit, de én úgy gondolom csak a kreativitás szabhat határt annak, hogy végül sikerül-e rávezetni a többieket a helyes megoldásra. Kezdetben számomra is nehézséget okozott, elsősorban az, hogy még nem voltam rutinos, nem találtam meg a mezőket, amikkel magyarázni szerettem volna, de aztán hamar belejöttem és ugyanez volt elmondható minden játékostársamról is. A kártyákon megadott kifejezések elég sokfélék, némelyik meglehetősen igényli az alapvető műveltséget (pl. történelmi események, filmek, híres emberek, művészeti alkotások, stb.) emiatt fiatalabb gyerekeknek nehezebb lehet, de ez is kiküszöbölhető, hiszen egy-egy kártyán 9 megadott dolog közül választhatunk, amik közül biztosan akad legalább egy olyan, ami a kisebbek számára is ismert. Mi 3-4 fővel is nagyon jót szórakoztunk, de azt gondolom 5-6 vagy még több emberrel már igazán pörgős, élvezetes partijáték is lehet belőle.
  Jó játék....de

  Simon-Hartyáni | 2018. január 1.

  Jó, igényes kivitelezésű játéknak tartom a Conceptet, azonban pár játék után nálunk a családban kezdett teret veszteni az Activity és a Dixit mellett.
  Activity jobban aktivizálja a játékosokat, több a nevetés a béna rajzokon és a kretén mutogatáson, míg a dixit jobban elvarázsolja a játékosokat a képzelet birodalmába.
  Ettől függetlenül egy élvezetes jó játék, ajánlom családi szórakozásnak.
  Találd ki!

  Zsófi | 2017. december 20.

  Nekünk bevált a játék, ha épp nincs nagyon dolgunk, de nem szeretnénk a tévé előtt fetrengeni, akkor elővesszük a játékot. Kihívást jelent, hogy kitaláljuk, mit akar a másik elmutogatni, gyerekekkel ezért nem lehet jól játszani. Eddig még nem volt olyan kifejezés, amit ne tudtunk volna a táblával megértetni, de elég nagyok a különbségek a kitalálandó szavak között. Volt, hogy 20 percig tartott egy szólás kitalálása. Nem túl pörgős, így fáradtan nem érdemes vele játszani.
  Bevált!

  Piller | 2017. december 9.

  Mi a családommal játsszuk sokat, nagyon szeretjük a másik gondolkodásmódját megérteni!

  Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

  A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!