Concept

Normál ár: 8 990 Ft

A Te árad: 8 541 Ft

Értékelés:  (4.6)
Egyre többféle feladványmegoldó, kommunikációra építő társasjátékkal játszhatunk, mégis kevés olyan ötleteset találni, mint a Concept! A játékban a megszokott módon feladványokat húzunk, és a célunk, hogy játékostársaink mihamarabb kitalálják ezt. Viszont a klasszikusokkal ellentétben, itt nincs se mutogatás, se körülírás, se rajz, csak ikonokra támaszkodhatunk. A játéktáblán kategóriákra osztva találhatunk olyan tulajdonságokat, mint „élőlény”, „történelmi vagy kitalált személy”, „fémből készült” vagy „lyukas”, és a soron lévő játékos ezekre a mezőkre helyezhet kockákat, mintegy nyomokként, melyek a feladvány megoldásához vezetnek. A Concept elsőre nagyon egyszerű társasjátéknak tűnik, de amint az első pár feladványt sikerül megoldanunk, egyre rafináltabb megmérettetések elé állít minket a játék, aminek kirakásához és megfejtéséhez is szükségünk van a megfelelő koncepcióra.

A játék díjai

  • Mensa Társasjátékverseny 2014 fődíjas
  • Spiel des Jahres 2014 jelölt
Egészen új jellegű, feladvány kitalálós játék jelent meg magyarul, amit már az Év játéka (Spiel des jahres) díjra is jelöltek. Akik az Activityt szeretik, azok a Conceptet imádni fogják!
Nagy előnye, hogy nem kell hozzá rajztudás, nem kell szerepelni sem, vagy egy perc alatt elhadarni a feladványt. A lényege mégis az önkifejezés, és kiválóan turbózza az asszociációs készséget!

A játék egy szép, nagy, ikonokkal teli táblán történik, segítségünk pedig egy zöld kérdőjel, négy felkiáltójel és sok színes, műanyag kocka. Nem tűnik soknak, mégis meglepően jól ki lehet fejezni velük bármit a tábla ikon rendszerét használva.
A játék dobozában 110 kártyalap van könnyű, közepes és nehéz feladványokkal, mindhárom kategóriában három szóval laponként, ami csaknem ezer kitalálásra váró feladványt jelent. Ez biztosítja, hogy sokáig ne fogyjunk ki a kitalálnivalókból, legyen az személy, tárgy, fogalom vagy akár egy szólás-mondás. Persze, miután rákapunk a Concept ízére, már bármit képesek leszünk elmagyarázni az ikonok segítségével.
A feladvány legfőbb jellemzőjét a zöld kérdőjellel mutatjuk meg a táblán, és minden rá jellemző dolgot a hozzá tartozó zöld kockákkal fejezünk ki. További kapcsolódó dolgokat a rávezetést segítő felkiáltójelekkel és a hozzájuk tartozó kockákkal jelölünk.

Például, ha Napóleon a feladványunk, akkor rátesszük a történelmi személyre a zöld kérdőjelet, majd zöld kockát teszünk a férfi, és a harcot szimbolizáló ikonra. Egy felkiáltójelet (mondjuk a pirosat) teszünk a zászlókkal tűzdelt földgömb ikonra, ami ez esetben a nemzetiséget jelenti, majd ráteszünk a pálya szélén látható színek közül egy-egy piros kockát a piros, a fehér és a kék színekre, amivel így megmutattuk Napóleon származását az országa zászlójának színeivel. Ha ebből nem találta volna még ki senki, akkor tehetünk egy újabb rávezetést a “kicsi” vagy “alacsony” ikonra, és így tovább, egyre inkább rávezetve a többieket a megfejtésre.
Miközben az aktuális játékos helyezgeti le a rávezető kockákat, a többiek próbálják kitalálni a feladványt, és akinek/amelyik csapatnak elsőként sikerül, az adhatja a következő feladványt.

A Concept egy könnyed, pörgős parti játék, ami annyira képes magával ragadni a játékosokat, hogy sokan nem is foglalkoznak a pontozással, csak órákon át feladvány feladványt követ. Játszható egyénenként vagy csapatban is, a lényeg, hogy ki találja ki a leghamarabb a feladványt. Mennyi mindent tudsz elmondani mindössze néhány kép segítségével? Csak kreativitással tudod átlépni a korlátokat.
A Conceptnek hála, nem kell beszélned ahhoz, hogy mondj is valamit!
 

Értékelések átlaga 


(4.5)

Közönségdíjak

Kezdőknek ideális 50 Gyakorlott játékosoknak 17 Ketten 21 Családdal 60 Partijátéknak 65
65% (52)
26% (21)
8% (6)
1% (1)
Rendezés:
Értékelések: 1 - 10 (összesen: 80)
További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. ...
  7. 8
Partijáték kedvelőknek

Dániel | 2018. november 30.

Az elején kell egy kis idő mire rááll az ember agya,de egy nagyon kreatív,ötletes játék. Érdemes lehet saját kártyákkal feldobni a dolgot,ha már minden kártyat kívülről ismertek. Amiért nem adok max csillagot az az,hogy több esetben a nehézségi szinttel nem értek egyet,illetve vannak feladványok,amelyeket közel lehetetlen elmutatni,más esetben ugyanilyen nehézségi szinten meg rendkívül egyszerű a megoldás.
Hogyan határozzam meg?

László | 2018. november 22.

Alapvetően nem is tudom, mi a nehezebb: kitalálni a feladványt a játékostárs által megadott jellemzők és kategóriák alapján, vagy hogyan határozzam meg én a feladni kívánt fogalmat, stb. Ötletes, nem árt, ha pontosan és lényegre törően "fogalmazunk".
Concept

Daniel | 2018. november 16.

Remek kikapcsolódás az egész családnak. Alapvetően azoknak ajánlom, akik szeretik az activity és barkóba vonalat, de nem szeretik azoknak a túlzott verbális elemeit. Könnyed, szórakoztató. Ajánlom :)
Vicces koncepciók

Viktória | 2018. november 10.

A világról való tájékozottság mellett az is segít, ha a játékostársainkat is ismerjük. Néha nagyon vicces megfejtések, tippek születnek. A remek hangulat garantált ezzel a játékkal :)
Addikció

Balázs | 2018. október 5.

A Concept fő pozitívuma, hogy az ember agya játék után is pörög, rendre azon kapjuk magunkat, hogy az egész környezetünket kirakosgatnánk kockákkal. A játékot személy szerint jobban szeretem, ha a mankók elő se kerülnek, sokkal izgalmasabb, ha nem konzervatívan kezeljük a kis képeket.
Kedvenceim között a Concept

Csilla | 2018. július 18.

Egy szuper, ötletes asszociációs játék, ami hamar a szívembe zárta magát.
Lehet játszani nagyobb társaságban is, és ketten is, ami számomra előnyt jelent.
Jó hangulatot varázsol. Megmozgatja az agytekervényeket és megnevetteti az embert.
Azt gondolom, hogy bátran kiegészíthető saját feladványokkal is.
Activity ikonokkal

Noémi | 2018. június 23.

Szuper ötletes játék, bár van 1-2 alap ikon, amit hiányolok róla. Hamar kiderül, kik vannak nagyon egy hullámhosszon a játékban, ki mennyire ismeri a másik gondolkodásmódját. Nagy kedvenc volt, amíg meg nem ismerkedtünk az Imagine-nel. Sajnos azóta ez a játék egy kicsit háttérbe szorult, de nem bánom, hogy megvettük, mert még biztos elő fog kerülni.
Agymunka

Ormay Tamás | 2018. június 13.

Érdekes a játékötlet. Gyorsan kiderül ha nem a megfelelő emberekkel ültél le játszani xD
Sok az általános műveltségre építő feladvány.
Agytörő

László Botond | 2018. május 22.

A játékkal az agyunk olyan részeit sikerült megmozgatni amikről eddig nem is "éreztük hogy létezik" :D Kimondottan szórakoztató, de egyben fárasztó is, party-kor mindenkppen tegyünk be közbenre-utánra valami lazábbat! Avalon, camel up,...
Most mutatsd meg!

Amaryn | 2018. május 9.

Amikor először kipróbáltam a barátnőimmel, azonal megfogott a játék. Ketten már ismertük egymást régebbről, a harmadik lány viszont új volt a körben, ez néha meg is látszott, de nem volt baj. Könnyen egymásra tudtunk hangolódni, ami egy asszociációs játéknál nagyon fontos dolog, de még így is volt, hogy megszenvedtünk egy-egy feladvánnyal. Viszont végig nevettünk, jól szórakoztunk. Igazi partijáték, amit az is bizonyít, hogy 6 illetve 8 fővel is remek móka volt. A játéktábla képei nagyon találóak, szinte a mankó se kell hozzá, anélkül is használható, értelmezhető. A kérdő és felkiáltó jelek a hozzájuk tartozó kockákkal rengeteg mozgásteret ad, és a magyarázatok sokféleségét biztosítja. Az Activity kedvelőinek mindenképpen ajánlott, és ha valaki aktívan nem akar benne részt venni, passzívan is élvezhető (volt ilyen játékos társunk is: bár nem szállt be, de láthatóan jól szórakozott). Azért persze játszani élvezetesebb - szerintem. A saját feladványok egy idő után elkerülhetetlenek, de én még nem találkoztam olyannal, amit ne lehetett volna megoldani: elmagyarázni a képekkel, és kitalálni.

Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!