Concept

Normál ár: 8 990 Ft


A Te árad: 8 541 Ft

Értékelés: 
(4.5)
Egyre többféle feladványmegoldó, kommunikációra építő társasjátékkal játszhatunk, mégis kevés olyan ötleteset találni, mint a Concept! A játékban a megszokott módon feladványokat húzunk, és a célunk, hogy játékostársaink mihamarabb kitalálják ezt. Viszont a klasszikusokkal ellentétben, itt nincs se mutogatás, se körülírás, se rajz, csak ikonokra támaszkodhatunk. A játéktáblán kategóriákra osztva találhatunk olyan tulajdonságokat, mint „élőlény”, „történelmi vagy kitalált személy”, „fémből készült” vagy „lyukas”, és a soron lévő játékos ezekre a mezőkre helyezhet kockákat, mintegy nyomokként, melyek a feladvány megoldásához vezetnek. A Concept elsőre nagyon egyszerű társasjátéknak tűnik, de amint az első pár feladványt sikerül megoldanunk, egyre rafináltabb megmérettetések elé állít minket a játék, aminek kirakásához és megfejtéséhez is szükségünk van a megfelelő koncepcióra.

A játék díjai

 • Mensa Társasjátékverseny 2014 fődíjas
 • Spiel des Jahres 2014 jelölt
Egészen új jellegű, feladvány kitalálós játék jelent meg magyarul, amit már az Év játéka (Spiel des jahres) díjra is jelöltek. Akik az Activityt szeretik, azok a Conceptet imádni fogják!
Nagy előnye, hogy nem kell hozzá rajztudás, nem kell szerepelni sem, vagy egy perc alatt elhadarni a feladványt. A lényege mégis az önkifejezés, és kiválóan turbózza az asszociációs készséget!

A játék egy szép, nagy, ikonokkal teli táblán történik, segítségünk pedig egy zöld kérdőjel, négy felkiáltójel és sok színes, műanyag kocka. Nem tűnik soknak, mégis meglepően jól ki lehet fejezni velük bármit a tábla ikon rendszerét használva.
A játék dobozában 110 kártyalap van könnyű, közepes és nehéz feladványokkal, mindhárom kategóriában három szóval laponként, ami csaknem ezer kitalálásra váró feladványt jelent. Ez biztosítja, hogy sokáig ne fogyjunk ki a kitalálnivalókból, legyen az személy, tárgy, fogalom vagy akár egy szólás-mondás. Persze, miután rákapunk a Concept ízére, már bármit képesek leszünk elmagyarázni az ikonok segítségével.
A feladvány legfőbb jellemzőjét a zöld kérdőjellel mutatjuk meg a táblán, és minden rá jellemző dolgot a hozzá tartozó zöld kockákkal fejezünk ki. További kapcsolódó dolgokat a rávezetést segítő felkiáltójelekkel és a hozzájuk tartozó kockákkal jelölünk.

Például, ha Napóleon a feladványunk, akkor rátesszük a történelmi személyre a zöld kérdőjelet, majd zöld kockát teszünk a férfi, és a harcot szimbolizáló ikonra. Egy felkiáltójelet (mondjuk a pirosat) teszünk a zászlókkal tűzdelt földgömb ikonra, ami ez esetben a nemzetiséget jelenti, majd ráteszünk a pálya szélén látható színek közül egy-egy piros kockát a piros, a fehér és a kék színekre, amivel így megmutattuk Napóleon származását az országa zászlójának színeivel. Ha ebből nem találta volna még ki senki, akkor tehetünk egy újabb rávezetést a “kicsi” vagy “alacsony” ikonra, és így tovább, egyre inkább rávezetve a többieket a megfejtésre.
Miközben az aktuális játékos helyezgeti le a rávezető kockákat, a többiek próbálják kitalálni a feladványt, és akinek/amelyik csapatnak elsőként sikerül, az adhatja a következő feladványt.

A Concept egy könnyed, pörgős parti játék, ami annyira képes magával ragadni a játékosokat, hogy sokan nem is foglalkoznak a pontozással, csak órákon át feladvány feladványt követ. Játszható egyénenként vagy csapatban is, a lényeg, hogy ki találja ki a leghamarabb a feladványt. Mennyi mindent tudsz elmondani mindössze néhány kép segítségével? Csak kreativitással tudod átlépni a korlátokat.
A Conceptnek hála, nem kell beszélned ahhoz, hogy mondj is valamit!
 

Értékelések átlaga 


(4.5)

Közönségdíjak

Kezdőknek ideális 64 Gyakorlott játékosoknak 24 Ketten 25 Családdal 72 Partijátéknak 80
65% (66)
24% (24)
9% (9)
1% (1)
1% (1)
Rendezés:
Értékelések: 1 - 10 (összesen: 101)
További oldalak:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. ...
 11. 11
Kedvenc

Katalin | 2020. április 2.

Imádjuk a családdal, baráti társasággal együtt, tanév utolsó óráján a tanítványaimnak is beviszem, imádják, külön kérni szokták. Nagyon szórakoztató, több órán át is leköti a figyelmet. A kis villanykörték nálunk el szoktak fogyni. :)
Buliba

Krisztina | 2020. március 14.

Iszonyatosan könnyed, igazi partijáték. Görge esték fénypontja lehet.
Kiváló asszociációs játék

Máté | 2020. február 22.

Nagyon jó kis activity szerű játék, rengeteg lehetőséggel. Előnye hogy könnyen tanulható és nehezen megunható.
A barkóba táblás verziója

deadgarret | 2020. január 27.

A dixit és az imagine mellett ez a játék is bátran ajánlható nagyobb társaságoknak. Maga a szabályzat pár lerc alatt elmondható, úgyhogy a teljesen kezdők részére is élmény már az első alkalom is. A táblán található ikonok között viszont akad egy pár nehezen értelmezhető, szerencsére ezekre csak speciális esetekben van szükség, és a segédlet is rendelkezésre áll.
Ne szalaszd el!

Cyby | 2020. január 5.

Az első játék után ( vagy inkább az első kör után) már imádtam mint partijáték és így volt vele az a másik minimum 20 ember akiket leültettem elé.
Ha bizonytalan vagy abban, hogy megvedd-e, akkor tudd, hogy ez az egyik legkifizetődőbb játék ;)
Egyedi

Mónika | 2020. január 1.

Teljesen új fajta , kratívitást, összefogást igénylő játék. Asszociációs képességet fejleszt.
Sokoldalú játék

Miklós | 2019. december 16.

Családdal, kistesókkal nagyon jó játék, szerintem 10 éves kor alatt is bőven érthető. Barátokkal ivós játékká alakítottuk, illetve saját kártyákat gyártottunk, úgy is nagyon szórakoztató. Kiváltotta az activity, uno, francia kártya hármast.
Csapatban, vagy párban

Márta | 2019. december 3.

Érdekes játék, ketten is, de csapatban (létszámkorlát nélkül) szinte garantáltak a sokáig emlegetett poénok.
Egy új oldalról közelíti a barkochba jellegű játékokat.
Jó játék az egész családnak

Kata | 2019. december 2.

Nagyon szórakoztató, néha bosszantó játék. Ajánlom mindenkinek!
Erős közepes

Lelle | 2019. december 1.

Szerintem ebben a kategóriában sokkal jobb játékok vannak (activity, imagine), amik sokkal több kreativitást biztosítanak, ez valahogy sokkal kötöttebb, emiatt nehezebb. Ami előnye, hogy lehet ketten is játszani.

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!