Concordia: Sestertiusszal kikövezett utak

Normál ár: 12 990 Ft

A Te árad: 12 341 Ft

Értékelés:  (5.0)
Minden kereskedelmi út Rómából indul, és sestertiuszokkal van kikövezve…
A játékosok békés stratégiai küzdelemben igyekeznek eljutni a birodalom legtávolabbi sarkaiba, és az újabb területek áruival még messzebb jutni. Római kereskedőház fejeként minden játékos feladat az, hogy a többieknél gyorsabban és messzebbre építse ki hálózatát ; eközben az ősi isteneknek áldozva, hogy a kegyeikbe fogadják!
 

Értékelések átlaga 


(5.0)

Közönségdíjak

Ezt a terméket még egy közönségdíjra sem jelölték elegen.

100% (3)
Rendezés:
Eddig összesen 3 értékelés
Concordia

Sándor | 2018. november 6.

Könnyen megérthető, sokáig szórakoztató és magas szintre jutni idöigényes benne. Ennyire gyorsan még nem repült idö társas közben.
Ha létezik a "tökéletes" játék, akkor talán a Concordia az...

Péter | 2018. október 15.

Nagyon kevés olyan játék van, amelyik ennyire jól gyúr össze ismertebb mechanizmusokat (egyik kedvencem a Marco Polo, ami szintén ebben jeleskedik), mint a Concordia. Alapvetően hand-management játék, az alapja a különböző szerepű kártyák kijátszása, ami egy akciónak felel meg - ám egyben gyűjteni is kell a lapokat, miközben vérbeli gazdasági játékként van egy erőforrás menedzsment oldala, ami egy területfoglalás/területbirtoklás mechanizmussal párosul.

És ami jó benne, hogy egységesen, egymásba simulva tudnak működni ezek a dolgok, nagyon hamar elsajátítható az alapszabály, mégis óriási mélysége van a játéknak, nem egyértelmű a legoptimálisabb stratégia, minden játék után azt érzi az ember, hogy legközelebb jobban csinálna majd - és ez jó :) Ráadásul azon ritka játékok között van, ami tényleg működik 2-5 fővel (nyilván 3-4 a legjobb), nem érzed azt, hogy "na ennek is csak ráírták a dobozára".

Gémereknek kötelező, de igazából azoknak is ajánlott, akik épp ki akarnak lépni a családi játékok világából és a Stone Age szintjével azért már boldogulnak :)
Rövid szabály, hosszú élmény.

Krisz | 2018. október 15.

Két dolgon lepődtem meg a Concordiával kapcsolatban. Hogy milyen rövid a szabálykönyv, és hogy mennyire jó mégis a játék.

Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

Sajnos ehhez a játékhoz nincsen letölthető játékszabályunk.