Concordia: Sestertiusszal kikövezett utak

Normál ár: 12 990 Ft


A Te árad: 12 341 Ft

Értékelés:  (5.0)
Minden kereskedelmi út Rómából indul, és sestertiuszokkal van kikövezve…
A játékosok békés stratégiai küzdelemben igyekeznek eljutni a birodalom legtávolabbi sarkaiba, és az újabb területek áruival még messzebb jutni. Római kereskedőház fejeként minden játékos feladat az, hogy a többieknél gyorsabban és messzebbre építse ki hálózatát ; eközben az ősi isteneknek áldozva, hogy a kegyeikbe fogadják!
 

Értékelések átlaga 


(5.0)

Közönségdíjak

Ezt a terméket még egy közönségdíjra sem jelölték elegen.

100% (5)
Rendezés:
Eddig összesen 5 értékelés
Tényleg csak ennyi a szabály?

István | 2019. szeptember 2.

Elképzelésem sincs, hogy hogyan lehet ilyen kevés szabállyal egy ilyen mély játékot készíteni, de a tervezőknek sikerült. Elképesztő mennyiségű játék rejlik a dobozban, amit nehéz megunni.

A mellékelt kettő darab, illetve külön vásárolható plusz térképeknek hála jól működik tetszőleges játékosszámmal, ami egy további bónusz.
Szinte hihetetlen

Roland | 2018. december 24.

Szinte hihetetlen, hogy a negy oldalas szabalykonyv attanulmanyozasat kovetoen egy ennyire gondolkodos es mely jatek bontakozik ki csupan abbol, hogy kartyakat teszunk le es vegrehajtjuk az azokon szereplo utasitasokat. Sokaig nem hittem benne, hogy ennyire magaval ragado tud lenni a jatek, mar az elso game utan vagytunk a masodikra :) ket fovel is jol mukodik, bar ez esetben ajanlott egy kiegeszito terkep beszerzese.
Concordia

Sándor | 2018. november 6.

Könnyen megérthető, sokáig szórakoztató és magas szintre jutni idöigényes benne. Ennyire gyorsan még nem repült idö társas közben.
Ha létezik a "tökéletes" játék, akkor talán a Concordia az...

Péter | 2018. október 15.

Nagyon kevés olyan játék van, amelyik ennyire jól gyúr össze ismertebb mechanizmusokat (egyik kedvencem a Marco Polo, ami szintén ebben jeleskedik), mint a Concordia. Alapvetően hand-management játék, az alapja a különböző szerepű kártyák kijátszása, ami egy akciónak felel meg - ám egyben gyűjteni is kell a lapokat, miközben vérbeli gazdasági játékként van egy erőforrás menedzsment oldala, ami egy területfoglalás/területbirtoklás mechanizmussal párosul.

És ami jó benne, hogy egységesen, egymásba simulva tudnak működni ezek a dolgok, nagyon hamar elsajátítható az alapszabály, mégis óriási mélysége van a játéknak, nem egyértelmű a legoptimálisabb stratégia, minden játék után azt érzi az ember, hogy legközelebb jobban csinálna majd - és ez jó :) Ráadásul azon ritka játékok között van, ami tényleg működik 2-5 fővel (nyilván 3-4 a legjobb), nem érzed azt, hogy "na ennek is csak ráírták a dobozára".

Gémereknek kötelező, de igazából azoknak is ajánlott, akik épp ki akarnak lépni a családi játékok világából és a Stone Age szintjével azért már boldogulnak :)
Rövid szabály, hosszú élmény.

Krisz | 2018. október 15.

Két dolgon lepődtem meg a Concordiával kapcsolatban. Hogy milyen rövid a szabálykönyv, és hogy mennyire jó mégis a játék.

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!