Cosmic Encounter

  Normál ár: 16 990 Ft

  A Te árad: 16 141 Ft

  Értékelés:  (5.0)
  Egy igazi klasszikus űr-stratégia, melyben a játékosoknak a számtalan faj egyikét vezetve kell meghódítaniuk ellenfeleik bolygórendszereit, hogy ott aztán letelepedhessenek. Az egyes fajok mind teljesen egyedi különleges tulajdonságokkal bírnak, így egészen érdekes kombinációk alakulhatnak ki, játékról játékra biztosítva a változatosságot. Könnyed, ám mégis döntésekkel teli, izgalmas, pörgős játék!

  Értékelések átlaga 


  (5.0)

  Közönségdíjak

  Ezt a terméket még egy közönségdíjra sem jelölték elegen.

  100% (3)
  Rendezés:
  Eddig összesen 3 értékelés
  Galaktikus taktikázás

  Zsolln | 2016. március 18.

  Szereted az olyan játékokat, ahol nincs két egyforma party és sok az interakció a játékosok között? Akkor ez a Te játékod!

  Angol nyelvű de a szabályai egyszerűek (magyar fordítás is elérhető). Azonban legalább egy valaki tudjon angolul mert a fajkártyák szövegei elég bonyolultak tudnak lenni (mondjuk ha egyszer megjegyzitek, hogy mit tud akkor már ez sem probléma).

  A fajkártyáknál tartva 50 db van belőlük és ez teszi lehetővé, hogy nem sűrűn fogtok két ugyanolyan Cosmic Encounter meccset lejátszani. Sokszor éreztem úgy hogy az a taktika, ami a múltkor működött most egyszerűen értelmetlen, mert a többiek más fajjal vannak. Ez miért jó? Mert így mindig új lehetőségeid vannak: pl: "na ezzel a fajjal most kijátszom a tárgyalást, de közben használom ezt a képességet és már rögtön támadás lesz belőle..... stb."
  A játékot tovább színesítik az ereklye és technika kártyák (különböző hatásokat eredményeznek). Játékostársaiddal tárgyalásokat kezdeményezhetsz vagy kiűzheted őket saját bolygójukról, minden rajtad és a kezedben lévő kártyákon múlik.

  A játékban minimális a holtidő, mivel ha nem te vagy soron vagy nem védekezel, akkor is beleszólhatsz a találkozásba, akár szövetségesként vagy csupán lapjaid segítségével(pl.: tönkreteszed a két fél tárgyalását).
  A tematika sci-fi de a nem sci-fi fanatikusok is élvezetesnek tarthatják, ha tetszik neki a taktikázós-szövetkezős mechanika.
  A társaságunkban nagyon sokat nevettünk és agyaltunk a különböző helyzeteken, amibe a játék kevert minket.

  Összességében egy magas újrajátszhatósági faktorral rendelkező, egyedi játékot kapsz a pénzedért. A fajok illusztrációi és a tartozékok szokásos FFG minőségűek. Mindenkinek bátran ajánlom.
  Egyedi, időtálló sci-fi, rengeteg fajjal

  balijan | 2015. október 27.


  Nagyon különleges játék, vannak részei, amik semmihez se hasonlítanak az eddig próbáltak közül! Egyhuzamban játszottunk 5 partit... A 4-5-diknél kezdtem érezni, hogy ez valami nagyon élvezetes, nagyon eredeti dolog. 30+ éves játék (mármint az eredeti) és ma is megállja bőven a helyét szerintem!
  A szabály maga egyszerű: Mindenki 5 bolygóval indul, és a többiek bolygóin kell megtelepedni. Minden körben csatázunk. A támadó és a védő a két főszereplő, de hogy őket éppen ki támogatja az adott körben, az hektikusan változik. A szövetségesek is bele tudnak szólni a csata alakulásába. Ami zseniális, az a viszonylag egyszerű keretrendszer. 7 lépésből áll egy encounter, és ezek láncolatából áll a játék. A lépések pillanatok alatt megjegyezhetők. Ami az egészet feldobja, az a fajokban rejlő óriási variancia: 50 faj van az alapjátékban, alig került elő 5 játék alatt kétszer ugyanaz. Hihetetlenül változatosak, ötletesek a fajok, teljesen eltérő játékokat generálnak (pl. van amelyik a támadókártyák számait megfordítja, van amelyik mindenkinek megmondja ki legyen a célpont, stb.)! Minden parti elején, amikor ismerkedtünk az új fajunkkal, mindenki úgy állt neki, hogy na ez milyen erős, ezt győzzétek le! És a játékban az a szuper, hogy mindig mindenre van valami ellenszer, és ha a játékosok következetesek, és a legjobbat ütik mindig, akkor elképesztően izgalmas tud lenni a vége. Simán előfordulhat, hogy egy parti során mindenki legalább egyszer nyerés-közelbe kerül, sokszor nüanszokon múlik, hogy a többiek ezt kivédik ... Nem nagyon fordul elő, hogy valaki hosszú időn át teljesen esélytelen a végső győzelemre.
  A kártyákról még nem szóltam: ezek rengeteg finomságot hoznak a játékba, főleg az N és az M betű, de a támadás kártyák nagyságai is nagyon jól el vannak találva (30, 40-es kártya nagyon menő, de bizonyos esetben még egy 00 is jól jöhet). A fajspecifikus kártyák is ötletesek (a képessége változik attól függően, hogy kinél van), és az egyéb spéci kártyák is. Az a pakli is ötletes, ami a célpontot mutatja meg... A játék alapvetése, hogy SOSE MEHETSZ TUTIRA, mindig lehet egy közbeiktatott kártya
  Ami nem tetszett, az a technológia kártyapakli, szerintem nem sok színt hoz a játékba. A titkos fajok variánst viszont ajánlom mindenkinek!
  Elképesztő hogy még 5 kieg is van (én legalábbis ennyiről tudok), ha valaki mindet megveszi, akkor összesen 130 (?!) féle faj van a játékban.
  Az alapjátékkal átlagosan nekünk bő 2 óra volt egy parti. Nagyon nyelvfüggő játék. Látszólag brutál szerencsefüggő, játszva mégis kiegyensúlyozottnak éreztük, épp azért, mert mindenre van ellenszer.
  Még egy pozitív dolog: holtidő nulla!!
  Egy igazi klasszikus

  Iparbűvész | 2015. július 22.

  Akinek elege van azokból a játékokból, amik néhány játék után már unalmasak és ismétlődnek és van kedve egy igazi klasszikus játékhoz, nos ez a tökéletes választás.
  Alapból 50 különböző faj (kiegészítőkkel 165), számtalan lehetőséget biztosít és nem lesz két ugyanolyan játék. De nem olyan szinten, hogy most +1 vagy -1-et kap egy képesség, hanem egészen játékrengető módon! A stratégiád, ami az egyik játékban működött, valószínű bármelyik másik játékban már nem fog. :D

  Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

  A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!