Bohnanza - Erweiterung

Normál ár: 2 790 Ft


A Te árad: 2 651 Ft

Értékelés:  (4.5)
Ezzel a kiegészítéssel most már 7 játékos gyűjtögetheti a babtallérokat.
A Bohnanza e kiegészítő szetje a második, 2001-es kiadás, ami különbözik a korábbitól. Ami a babokat illeti, az újdonság az Ackerbohnen, amit két aranyért lehet eladni, vagy a 3. ültetvénynél 3 aranyért. Ez egy különleges bab, csak kevés játékos esetén javasoljuk a használatát, mivel összesen 3 darab van az egész pakliban és nagyon kellemetlenné válhat, ha foglalja az egyik földedet (mint például a Kakao).
Fontos még a 3. babföld, mint újdonság; ez a lehetőség, hogy még egy ültevényt művelhess, amit 3 aranyért vehetsz meg. Nagyon kényes döntés, hogy vásárolj-e 3. babföldet vagy sem, mivel nem minden esetben hoz hasznot a végső pontozásnál.
A legérdekesebb változtatás mégis az „Autfrag” kártyák megjelenése, ami egyfajta „munka” vagy „kereslet”, ami lehetővé teszi egy extra arany begyűjtését, amennyiben a játékos elad meghatározott számú babot. A kártyákon két számjegy szerepel perjellel elválasztva, például: 4/3, ami azt jelenti, hogy ha betakarítod a két babfölded, egyenként 4 illetve 3 babbal, akkor megkaphatod az extra aranyat.
Fontos megjegyezni, hogy az ilyen kártyákat szintén a kezünkben tartjuk és a játékban szokott módon kell kijátszani.
A bővítés eredetileg a 6. játékos beszúrására korlátozódott, de az újabb kiadásban megoldották a 7. játékos részvételét is, mivel a „La Isla Bohnita” bővítés a 7 játékos opcióval már régen kiadásra került.
Mindenképpen ez a legérdekesebb kiegészítése, amit még a különleges amerikai verzióba is belevettek. Egy kis érdekesség: Amerikában a Winebean-t Waxbean-nel helyettesítették azért, hogy az embereket ne emlékeztessék az alkoholizmusra.

Játéklap.hu - Sir Muki

Értékelések átlaga 


(4.5)

Közönségdíjak

Ezt a terméket még egy közönségdíjra sem jelölték elegen.

50% (2)
50% (2)
Rendezés:
Eddig összesen 4 értékelés
stratégia a köbön

Veronika | 2019. március 16.

Még több bab, "számos kártyák", még több stratégiai lehetőség, a szabályok könnyen megtanulhatók. 3-4-5 ember, kiscsalád, nagycsalád, órákig leköt mindenkit. Jól meg kell keverni, mi beszereztünk egy kártyakeverőt, hogy maximálisan ki tudjuk használni.
Adjunk hozzá még egy pár babot!

Moti | 2016. február 10.

A kiegészítő nélkül jelenleg már el sem tudnám képzelni ezt a játékot. Nem csak megnöveli a játékosok lehetséges számát, de az "Auftrag" kártyával már jó párszor sikerült győzni úgy, hogy a többiek a babok gyűjtésére mentek rá ahelyett, hogy az Auftrag lapokra is figyeltek volna. Alapdarab a Bohnanzához.
Bővüéú lehetőségek

Guszty | 2015. november 2.

Újfajta babok, új lehetőségek a pontszerzésre. Ha az alapjáték bejött, kötelező darab.
Bohnanza - Első kiegészítő: Még több bab

Boly | 2015. szeptember 16.

Ez az első kiegészítője a Bohnanza kártyajátéknak. Újabb 4 babfajta kerül a pakliba, ezzel is színesítve a már meglévő komikus babok repertoárját. Valamint még kapunk 3. babföld kártyákat amiket most már meg is tudunk jeleníteni az asztalon. Ha ez még nem lenne elég, akkor itt vannak a babmércék: plusz tallérokat gyűjthetünk, ha a földjeinken megfelelő számú babot termelünk. Sajnos amit tapasztaltam az, hogy a játékosok a játék hevében elfelejtik a mércéket megnézni és emiatt nem gyűlik belőlük a tallér.
Értékelés:
Grafika: 4
Minőség: 5
Újrajátszhatóság: 4
Hangulat: 4
Nehézségi szint: Egyszerű

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!