Yokai no Mori

Normál ár: 6 990 Ft


A Te árad: 6 641 Ft

Értékelés:  (5.0)
A japán sakk (sógi) kétfajta egyszerűsített változata gyerekeknek, vagy a játékkal még csak most ismerkedőknek. Az egyes köveken japán írásjelek helyett állatok kaptak helyet, a tábla két oldalán pedig a kétféle játékmódhoz szükséges terep áll rendelkezésre.
A könnyebb változatban minden játékosnak csak négy állat áll rendelkezésére (csirke, zsiráf, elefánt, oroszlán), ezekkel kell mozogni a 3x4 mezőből álló pályán. A cél itt az ellenfél oroszlánjának elfogása, vagy a saját oroszlánunk kimenekítése a szemközti alapvonalon.
A nehezebb (ám a sóginál még mindig egyszerűbb) változatban már 5x6 mezőn küzdenek a játékosok, és mindenkinek 8 állat áll rendelkezésére.

Értékelések átlaga 


(5.0)

Közönségdíjak

Ezt a terméket még egy közönségdíjra sem jelölték elegen.

100% (1)
Rendezés:
Eddig összesen 1 értékelés
Absztrakt, amit nyugodtan kipróbálhatsz!

Réka | 2016. június 28.

Nagyon jó kis játék. Meg kell mondjam, nem vagyunk kifejezetten az absztrakt játékok híve... De ez nagyon tetszik. A gyerekeket érdekelte a sakk, de túl hosszú, hogy 'rendesen' végigjátszuk; így választottuk ezt. Igényes kivitelezés, megfelelő játékidő ( a könnyebb verzió 5-15 perc, a nehezebb 10-25 perc). Nagyon könnyű szabályok: minden figura egyet léphet, rá van rajzolva, hogy merre! Egyes figurák, ha átérnek az ellenfél túlsó oldalára akkor 'felvérteződnek' (több irányba léphetnek, mint eddig - csak meg kell fordítani őket, és azon az oldalon máris látható, hogy merre). A cél a bölcs öreg figuráddal átjutni a másik oldalra, vagy elkapni az ellenfél bölcs öregjét. Ami nagyon érdekes: az ellenfél elkapott figurái nem esnek ki, mint a sakkban, hanem visszateheti őket sajátjaként az, aki megszerezte!!!
Nagyon ajánlom mindenkinek! 5 éves korban már simán játsszák a gyerekek, és megunhatatlan. A nehezebb verzióban több figura, nagyobb játékfelületen játszik, és az már felnőtteknek is igazi kihívás (nem mintha a könnyebb változat nem lenne elég gondolkodtató!)
Legalább 4/5 játszmát lejátszunk minden alkalommal mikor elővesszük. És ez elég gyakran van!
Jó szívvel ajánlom. A gyerekek gondolkodását, logikai készségét nagyon fejleszti, de mégis játék tud maradni, méghozzá nagyon élvezetes játék!

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Sajnos ehhez a játékhoz nincsen letölthető játékszabályunk.