Camel Up kártyajáték

Normál ár: 3 990 Ft


A Te árad: 3 791 Ft

Értékelés:  (4.8)

Értékelések átlaga 


(4.8)

Közönségdíjak

Kezdőknek ideális 5 Családdal 5
80% (4)
20% (1)
Rendezés:
Eddig összesen 5 értékelés
Izgalmas tevefutam

Barbara | 2019. január 16.

A szabályok elsőre kissé kuszák, de egy próbajáték során hamar kitisztul minden. Eddig még csak ketten játszottunk, de így is nagyon izgalmas játék. Sokat kell taktikázni, ennek ellenére előfordulhat, hogy az első tevéből lesz az utolsó! 30-35 perc általában egy játék. Tetszik, hogy kis dobozos, így nem foglal sok helyet, habár játék közben az asztalon elég nagy hely kell a pálya kialakításának és a fogadás kártyáknak. A teve figurákat pedig tök jól kitalálták, hogy egymás hegyén hátán állva mennek a pályán.
camel

Eszter | 2018. február 20.

Rögtön leszögezném, hogy sosem játszottam a táblás verzióval, így nincs összehasonlítási alapom.
Én nagyon szeretem a kártyás verziót, izgalmas követni, ahogy apró dolgokon múlik a teljes játék. Egy apróságtól minden számításod fel tud borulni az elején, így érdemes a komoly taktikákkal a végéig várni. Már persze, ha valaki meg nem előz ;)
Izgalmas, fordulatos, taktikus játék, ahol bármi megtörténhet. Mi nagyon jókat szórakozunk vele :)
Kamelom a kamelápot!

trueseeker | 2017. augusztus 13.

Szerethető, egyszerű szabályok jellemzik. Tippelünk szakaszonként a győztes tevére, annak érdekében, hogy minél több pontot érjünk el, persze közben leadhatjuk voksunkat olyan tevére is amelyik a középmezőnyben végez vagy az utolsó helyre futhat be. A legjobb, azonban a befutó tevét minél hamarabb eltalálni, elvenni az asztalról a hozzá tartozó kártyát, a lényeg az, hogy előzzük meg a többieket ebben is és akkor talán megnyerhetjük a játékot.
Ebben a játékban soha nincs sértődés!

Zsuzsa | 2017. július 25.

A játékban a játékosok csak magukra figyelhetnek, és a szerencsén sok múlik, de azért lehet taktikázgatni is. Nekünk a táblás van meg, több családi összejövetelen játszottuk már, de mindig szívesen játszuk vele újra és újra. :)
Nagy kedvencünk gyerekekkel. :)
A táblás sajnos nem kapható. Szerintem a kártyásból veszek ajándékba, biztos örülni fognak a megajándékozott családok. :)
Jó alternatíva a táblás verzió mellett

tolcso | 2016. december 12.

Aki ismeri az eredeti, táblás változatot, az sok hasonlóságot találhat a kártyajátékban. A pályát kártyákból kell felépíteni, de a tevék mozgása ugyanúgy működik.
A fő különbség, hogy a kockadobó piramis helyett a játékosok készítik el a paklit, amiből a lépés eldöntéséhez ki kell húzni, hogy melyik teve léphet. Elsőre talán úgy tűnhet, hogy így nagyobb ráhatásunk van arra, hogy melyik színű haladjon a legtöbbet, de nem tudhatod, hogy a többiek milyen lapokat tettek bele. Emiatt még kiszámíthatatlanabb lehet, hogy mi fog lépni, mert a dobókockáknál legalább lehetett tudni, hogy még milyen színek vannak a piramisban, csak a lépésszám volt teljesen véletlen.
A kártyák többsége 1 lépést jelez, egy kis részük pedig 2 lépést, így a kisebb lépések miatt nagyobb jelentőséget kap az oázis és a rókára cserélt délibáb.

Összességében játékélményben tudja ugyanazt a szintet nyújtani, mint a táblás verzió, kedvezőbb áron és könnyebben hordozható kis méretben (azért asztalhely kell neki). Van különbség a játékmenetben, de szerintem mindkét verziót felesleges beszerezni. A kártyajáték több taktikázást igényel, ami miatt jobb választás lehet a komplexebb játékok kedvelőinek, míg kisebb gyerekekkel inkább a táblás verziót választanám.

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Sajnos ehhez a játékhoz nincsen letölthető játékszabályunk.