Carcassonne 6. kiegészítő - Graf, König und Konsorten (új kiadás)

Normál ár: 3 990 Ft


A Te árad: 3 506 Ft

Értékelés: 
(4.0)
A nagysikerű Carcassonne társasjáték új, immáron a hatodik kiegészítője. Tartalmazza a Graf von Carcassonne, a River II és a König und Konsorten kiegészítő csomagokat, valamint egy teljesen új, ezekhez hasonló méretű kiegészítőt, a Cult places and Heretic-et (Kegyhelyek és Eretnekek).
Az új kiegészítő 5 területlapot tartalmaz, mindegyiken egy-egy kegyhely képével. Ezek a kegyhelyek a kolostorokhoz hasonlóan működnek, ha körülötte már minden lehetséges helyen van egy területlap, akkor akinek a kegyhelyen áll egy figurája (ún. Eretnek), az kap kilenc pontot. Ha egy eretnek és egy szerzetes egymás hatókörébe kerül, meg kell küzdeniük egymással, hogy kinek sikerül előbb kiépítenie a környező területet. A győztes kilenc pontot kap, a vesztes egyet sem. Ha a játék végéig egyikük sem tudja körülépíteni a maga területlapját, akkor részpontokat kapnak.

Értékelések átlaga 


(4.0)

Közönségdíjak

Ezt a terméket még egy közönségdíjra sem jelölték elegen.

100% (1)
Rendezés:
Eddig összesen 1 értékelés
Több kis kiegészítés

Reka | 2019. augusztus 3.

Ez inkább több kicsi kegészítő.
A doboz tartalma:
Folyó2. Ez a folyó elágazik és két végpontja van, az egyik egy vulkánnál van, igy az a sárkányos kiegészìtővel lehet használni. Az nekünk nincs meg, igy mi csak kicseréltük az alapjáékhoz kiadott folyó1. végpontjával. Sajnos pont a gróf kiegészítéssel együtt egyik folyó keg. sem használható.
Egy db király, és egy db rablólovag lapka: Ezeket mindig hasznaljuk. Aki a legnagyobb várost befejezi, függetlenül attól, hogy a sajátja, vagy másé, megkapja a király lapkát. A játék végén minden befejezett város után kap 1-1 pontot. A rablólovag ugyan ez, csak az utakkal. A jaték végen tudnak meglepetést okozni, szeretjük
Gróf, és Carcassonne vára: Ha ezt használjuk, legelsönek le kell tenni Carcassonnet, ebbe kerül a gróf figura.Ha valaki értékelést vált ki, azaz befejez egy várost, kolostort, utat, stb, de ő maga nem részesül pontban, akkor betehet egy figuråt carcassonne valamelyik negyedébe (kastély, katedralis, piac, kovácsműhely) Amikor elkészül ismét egy érékelhető, út, város, stb, akkor mielőtt értékelnénk, carcassonnebol kihelyezhetőek a figurák erre a területre, amennyiben a megfelelő negyedben vannak. A kastélyból városra, a piacról mezőre, a kovácsműhyelyből útra, a katedrálisból kolostorra. De amelyik negyedben a gróf tartózkodik, onnan nem lehet kivenni a követőket. Eddig csak ketten próbáltuk ezt a kiegészítést, úgy túl kiszámitható. Talan ha tőbben játszunk több izgalmat hoz majd.
És végül a szentély lapkák: úgy működik mint a kolostor, a belehelyezett kővetőt eretneknek nevezzük. Az benne az érdekes, hogy ha egy kolostor mellé helyezzük, akkor verseny kezdődik a kolostor tulajdonosa és a szentély tulajdonosa között, ugyanis csak az kapja meg a 9 pontot, akinek először körbeépül a kolostora/szentélye, a másik 0 pontot kap.
Összességében szeretjük ezt a pakkot is, jól meg lehet vele varialni a játékot azzal, hogy hol ezt, hol azt használjuk belőle. Ajánlom másokank is.

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

Carcassonne játékcsalád