Catan telepesei Junior - Új kiadás

Normál ár: 6 490 Ft


A Te árad: 6 166 Ft

Értékelés: 
(4.9)
Catan Telepesei társasjáték gyerekeknek kidolgozott új változata! A gyerekek kalózhajókkal átkelnek a tengeren egy lakatlan szigetre bukkannak. Jó búvóhely lesz itt a kalózoknak! A kalóztanyák építéséhez azonban szükség van néhány dologra, például fára, szablyára, aranyra. Aki az első kalóztanyája helyét ügyesen választotta ki, az könnyedén hozzájuthat a következő tanya építéséhez szükséges anyagokhoz.

Értékelések átlaga 


(4.8)

Közönségdíjak

Kezdőknek ideális 11 Családdal 12
85% (11)
15% (2)
Rendezés:
Értékelések: 1 - 10 (összesen: 13)
További oldalak:
  1. 1
  2. 2
Coco gyűjtés

Gergő | 2020. június 28.

Akció miatt vásároltuk meg. Fiúknak (5,8) nagyon megtetszett és sokszor előkerült akkor. Többször kikaptunk tőlük, megszállottan gyűjtötték a Coco kártyákat. A játék szép és megnyerő. Szerintem nagyon jó bevezető lesz jövőbeli nehezebb játékainkhoz. Mostanság viszont nem akarnak vele játszani, de nem indokolják a döntést. Lehet nehezebbre várnak... :D
Kicsik játéka

Júlia | 2019. november 29.

5-7 éves korosztálynak kifejezetten ajánlott, belépő szintű stratégiai játék. A gyerekek többféle taktikát is kipróbálhatnak, nagyon szeretjük.
Családi társas

Zsófia | 2019. november 15.

Egyszerű szabályok, könnyed játék gyerekeknek is élvezhető a játék.
"Kell a pénz a Coco-ra!" :)

Tamás | 2019. június 19.

Általában két lányommal (6 és 9 éves) szoktam játszani.
Nagyon szeretik, a kisebb már 5 évesen is többször elvert minket :) Általában az a taktikája, hogy felvásárolja az összes Coco kártyát.
Egy ilyen alkalomkor, amikor valami cuccot cserélt aranyra, született meg az a mondata, ami azóta nálunk szállóigévé vált, hogy "Kell a pénz a Coco-ra!"
Bátran ajánlom már nagyobb ovisoknak, főleg ha van nála 3-4 évvel idősebb tesó is, ezzel szépen tudnak közösen játszani.
Én bármikor szívesen leülök vele játszani, teljes értékű Catan-élményt nyújt mindössze 30 percben. :)
A gyerekek egyik kedvence

Károly | 2019. január 6.

Eleinte nem lelkesedtem különösebben a "Junior" kiadásokért, mert úgy gondoltam, hogy egy már kitalált és jól működő társasjáték túlzott egyszerűsítése ugyanígy csökkenti az élvezeti értékét. A Monopoly Juniort kifejezetten bugyutának tartottam, mert az egyszerűsítéssel teljesen felborult a játékegyensúly. A Ticket to Ride egyszerűsített verziója már elismerésre késztetett, nagyon aranyosra sikerült. A Catan Junior esetén nyugodtan beszélhetünk telitalálatról; számomra is meglepő lelkesedéssel vették elő a 7 és 9 éves gyermekeim újra meg újra. Az erőforrás gyűjtögetés és építkezés élményét a megfelelő bonyolultsággal párosítja úgy, hogy az felnőttként sem lesz unalmas. Külön jó pont, hogy két személlyel is jól játszható.
catan

Roland | 2019. január 5.

a népszerű catan gyermekbarát verziója :) aki szeret catanozni szívesen leül ezzel is játszani a kisebbekkel. nagyon jó bevezető játék a társasjátékok világába, az egyik legjobb játék amelyet kisebbek is szívesen játszanak.
Kicsikkel az egész család élvezi

Sándor | 2018. március 29.

Óvodás, középső csoportos kortól ajánlom az egész családnak, ha vannak kicsik is. Nagyszerű belépő szintű társasjáték a fiatal korosztálynak, miközben az egész család jól szórakozhat a közös játék során. A betűket egyáltalán nem kell hozzá ismerni. Az új kiadásban a dobókockán és a szigeteken egyaránt számjegyek vannak a hagyományos pontok helyett, így a dobott számjegy (1-6) könnyen beazonosítható még akkor is, ha a gyermek még nincs otthon a számok világában. Az új kiadás ugyan 6+ korosztály számára ajánlott az első változat 5+ besorolásához képest, de a szabályok ugyanazok, sőt az új változat sokkal barátságosabb lett. A fekete kalózszellem "Klau kapitány" a frissebb változatban már egy viccesen megrajzolt fekete kalózmadár, valamint a korábbi hordó zsákmányt a gyerekek számára barátságosabb gabonás zsákok váltják fel. Kecske helyett is aranyos bárányok lettek, szóval hiába a 6+ jelzés, a játék igazi élmény 4 éves kortól is, tehát minden változás a kisebb korosztály javára történt, kivéve az 1-6 számjegyeket a kockán és a szigeteken, ami azért kicsiknek sem okozhat gondot.

A lányom épp 5 éves kora előtt kapta ajándékba, és még engem is meglepett az az öröm és gyermeki rafinéria, amit a játék első pillanatától az utolsóig látok rajta. A hagyományos kockadobós és lépegetős társasokat nem tudtam vele igazán tartósan megszerettetni, de ebben végre örömét leli ő is, és ezáltal minden résztvevő játékos is korosztálytól függetlenül. Az első próbajáték alatt könnyen elsajátítható minden szabály, és a grafikus munkája is megérdemel minden dicséretet. Szép, élénk színekkel festett, könnyen áttekinthető, nincsenek felesleges és zavaró részletek a táblán. A hajók és kalóztanyák műanyagból vannak, adják a hangulatot, a számok megfelelően nagyok, minden ábra könnyen felismerhető, és a vastag kartonból préselt nyersanyagok, kártyák is masszívak, nem gyűrhetők, valamint könnyen kézbe vehetőek még egy üveg felületről is. Két játékos számára külön játéktér van a tábla hátoldalán, ami egy nagy plusz pont, mert ha csak egy szülő vagy egy testvér tud játszani a gyermekkel, ketten is nagyon jó élményt nyújt.

Ovisoknak főleg az első pár alkalommal hagyjuk meg a játék örömét, bátorítsuk őket cserére, vásárlásra, segítsük kibontakozni a játék által nyújtott lehetőségeket, hagyjuk nekik a Coco papagáj kártyák halmozásából származó örömöt és előnyt (egy kalóztanyát jutalmul elhelyezhet a 6-os szigeten, ha neki van a legtöbb Coco kártyája), reptessék csak Klau kapitányt a mi kárunkra! De vigyázzunk, mert pár játék után egy 4-5 éves gyermek is vérbeli kalóz módjára fog zsákmányolni, cserélgetni, tervezgetni, és könnyen meglehet, hogy pár játék után már gyakran a kicsi tör borsot a nagyok orra alá.

Nagyon kellemesen csalódtam, mert egy végletekig lebutított, könnyen kiszámítható játékra számítottam. Cserébe egy végig izgalmas, sok kacagással megajándékozó élményt kaptam, amiért hálás vagyok. Közben kialakult némi szerepjáték is, mert beleéltük magunkat abba, hogy kis kalózok vagyunk, akik elszörnyednek, ha a másik kalóz mesés zsákmányt szerez, vagy ha Klau kapitányt a mi szigetünkre küldi. Nincsenek unalmas várakozások, üresjáratok. Amíg az egyik játékos lép, a többiek izgulhatnak, tervezhetnek, pörgős a játékmenet, folyamatosan történik valami.

Ez végre nem egy olyan társasjáték, ami egy ismert rajzfilmlicenccel próbálja eladni magát, hogy aztán a többi doboz alatt porosodva várja amíg a gyerek kinövi. Ez egy stratégiai társasjáték, ami minden elemében a család legkisebb tagját is figyelembe veszi, miközben az idősebbek is élvezhetik minden percét.

Rutinosabb játékosoknak egy átlagos menet simán 30 perc alatt lezavarható. Nálunk a leghosszabb játék sem volt az elején még egy óra sem.

+1 észrevétel:
A jelenlegi webshop fotók nem teljesen a legfrissebb kiadásról készültek. Ha jól látom, a borítóképen látható kiterített elemek és tábla már a legfrissebb, de lapozás után még a régi fotók vannak.
catan junior

hmonka | 2017. február 3.

Nagyon jó bevezető gyerekeknek a Catan világába. Könnyített verzió, mégis hozza a Catan alapjait. Nagyon szeretjük.
Gyerekek kedvence

Erika | 2017. január 4.

Gyerekeim nagyon szeretik ezt a játékot is, hiszen nagy játékosok! Felnőtt felügyelete sem szükséges ahhoz, hogy egy-két önálló kört is letudjanak, míg felteszem az ebédet. :D
5 évesen is

Sári | 2016. július 5.

Már az öt éves lányom is teljesen átlátja a lehetőségeket és élvezi a játékot, a 7 éves fiamnak pedig ez a kedvenc társas. Felnőttként azt szeretem leginkább, hogy a játék által a gyerekeim gondolkodásának újabb bugyrait ismerhetem meg (ez igaz persze mindenféle társasjátékra, ami nem a mindennapi életről szól). Lehet a játékban keresztbe tenni a másiknak, amire más esetben a kicsi különösen érzékeny, de itt, mivel minden kőrben a többiek dobása után is kaphat árut, nem viseli meg nagyon. Ugyanezen okból több játékos esetén sem unalmas kivárni a kicsinek, hogy újra rákerüljön a sor, hiszen "mindig történik valami"... Szeretjük, sokszor játszuk, ha van rá minimum fél óránk!

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Sajnos ehhez a játékhoz nincsen letölthető játékszabályunk.

Catan játékcsalád