Catan telepesei

Normál ár: 7 990 Ft


A Te árad: 7 591 Ft

Értékelés:  (4.4)
A Catan telepesei egy háromszoros díjjal kitüntetett izgalmas stratégiai játék.
Az új, 2011-es kiadás számos újdonságot, és temérdek szépen kidolgozott műanyagfigurát tartogat a játékosok számára.

A játék célja Catan szigetén megszerezni az uralmat. Az első telepesek egy ismeretlen sziget partjaihoz érnek. Településeket és utcákat építenek, településeiket városokká fejlesztik. Egyszer téglából bőséges a készlet másszor pedig ércből. Élénk cserekereskedelemmel új lehetőségek nyílnak meg mindenki előtt! Hamarosan szűkössé válik az élet a szigeten, és egy verseny veszi kezdetét a nyersanyagok és a hatalom megszerzéséért.

A játék díjai

Spiel des Jahres 1995 fődíjas

Ez a játék igazán változatos és izgalmas szórakozást biztosít.

Talán nem véletlen, hogy Németországban, 1995-ben az Év játéka kitüntető címet nyerte. A játék azóta elindult világhódító útjára és lelkes rajongók egész táborát gyűjtötte maga köré. Mivel a játékteret mi állíthatjuk össze, így szinte végtelen variációs lehetőséget biztosít számunkra. Éppen ezért két egyforma partink valószínűleg soha nem lesz.
Ez teszi megunhatatlanná!

A játékban hatszögletű lapkákból kell kialakítani a szigetet különböző terep elemekből, amin a játék zajlik. Mivel teljesen véletlenszerűen tesszük le a hegy, mező, erdő, búzamező lapkákat, a játék hihetetlen változatossággal bír.
A játék elején minden játékos kap két falut amit a lapkák csomópontjainak egyikére helyeznek le felváltva a játékosok. Kezdetben arról a 2x3 területről kaphatsz nyersanyagot (kockadobástól függően), aminek a csúcspontjára a falvaid lehelyezted, de az onnan szerzett nyersanyagokból (búza, bárány, fa és kő) idővel utakat építhetsz tovább, ezek mentén pedig újabb falvakat hozhatsz létre. Minden falu egy nyerőpontot ér, azonban a falvakat városokká fejleszthetjük adott nyersanyag mennyiség leadásával, így a településünk 1 helyett már 2 pontot ér. További pontokat szerezhetünk a Lovagi hatalom megszerzésével, és a leghosszabb út megépítésével, illetve fejlesztésekből is szerezhetünk nyerő pontokat. A győztes az lesz, aki a leghamarabb eléri a 10 pontot.

Bár a játék végkimenetelét a szerencse is befolyásolja (dobásokkal döntünk a nyersanyaghoz jutásról), mégis jó stratégiával, átgondolt lépésekkel mindig esélyesek leszünk a végső győzelemre.

Játéklap.hu

Értékelések átlaga 


(4.4)

Közönségdíjak

Kezdőknek ideális 100 Gyakorlott játékosoknak 45 Euro gémereknek 24 Ketten 13 Családdal 108 Partijátéknak 36
59% (81)
29% (40)
9% (12)
2% (3)
1% (2)
Rendezés:
Értékelések: 1 - 10 (összesen: 138)
További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. ...
  7. 14
Kötelező darab

Tamás | 2019. június 14.

Mondhatjuk, hogy a Catan a modern társasjátékok egyik klasszikusa, amelyet már csak a jelentősége miatti tiszteletből is illik kipróbálni, még ha nem is lesz a kedvencünk.
Nagyon jó kapujáték, rengeteg embert (köztük engem is) húzott be a társasok világába.
Mivel a kockák szerepe alapvető, ezért a szerencse faktor igen nagy a játékban. Hiába a rutin és a jól kidolgozott stratégia, ha Fortuna ellenünk van, de ezzel alapvetően nincs baj, ha senkinek nincs kifejezett pech- vagy sikerszériája, akkor előtérbe kerülnek a taktikák. :)
Nehezen megunható játék, mert a pálya változatossága és a szerencse faktor miatt minden játék más és más, de ha még is rongyosra játszottuk az alapjátékot, akkor számos kiegészítőt találunk hozzá a piacon, amelyek kombinálásával a lehetőségek tárháza szinte végtelen. :)
Mindenféle képen ajánlanám első lépésnek családoknak kisebb társaságoknak, nagyon jó kezdés azoknak, akik első babacipős lépteiket teszik meg a társasok hímes mezején. :)
Azzal főzünk, ami van!

Hani | 2019. június 8.

Nagyon szeretem ebben a játékban, hogy végtelenségig variálható! A pályát eleve minden játék alkalmával máshogyan építjük fel, a rákerülő számkártyák pedig tovább fokozzák a véletlen hatásokat. Itt van a játék egyetlen bökkenője a számomra: Ha felfordítjuk a véletlenszerűen lepakolt számokat és főleg nagyon kicsi és nagyon nagy számok jutottak nekem, rögtön érezhetem azt, hogy ezt a partit felesleges végigjátszanom, vesztettem. Ha még mellé betársul az is, hogy olyan emberekkel játszom, akik nem is annyira hajlandóak velem kereskedelmet folytatni, mert gonoszkodni szeretnének egy kicsit, akkor abszolút kellemetlen élményeket hagyhat a játékosban.
A játék nagy idejében mindenki gyűjtögeti szorgosan a nyersanyagait, de a viszonylag szűkös pálya miatt elég nagy a játékosok közötti interakció. Komoly versengések folynak 1-1 pontokért is.
Összességében társaság függő ez a játék és magas benne a szerencsefaktor, de nagyon élvezetes és jó látni, hogy a végére mindenféle képen felépül egy kis úthálózata falvakkal és városokkal.
Bevezető játék!

Lóránd | 2019. május 18.

Ideális játék azoknak, akik most ismerkednek a társasjátékok világával. Bár nagy a szerencsefaktor, de a jó elhelyezkedéssel, kereskedéssel növelheted az esélyeidet. És pont a szerencse miatt is lehet a kezdőknek is sikerélménye.
Értékelés

Zsuzsa | 2019. május 4.

Nincs vele két egyforma játék. Nagyon jól ki van találva, viszont nagy társasággal sajnos nem lehet játszani.
:)

Adrienn | 2019. május 3.

Ezzel a játékkal fedeztem fel újra a társasok világát. Rengeteg parti Hotel, Ki nevet a végén? és Gazdálkodj okosan! után teljesen elbűvölt a hatszögletű lapokból újra és újra kirakható játéktér. Sajnos két fővel tényleg nem működik olyan jól.
Klasszikus

Cfthn | 2019. április 26.

Remek családi játék nagyobb gyerekekkel, vagy baráti társasággal. Sajnos nálunk soká tartott, mire a legnagyobb belenőtt, hogy érdemi partner legyen, és a többiek is tűrjék, kettesben meg nem működik olyan jól...
Örök klasszikus

lukcs | 2019. április 19.

Kezdő és gyakorlott játékosoknak egyaránt egy remek játék. Bár a területekért és a pontokért egymás ellen kell küzdeni, a kereskedés az ami össze vonja a játékosokat hogy egy fantasztikus közös élmény legyen.
Amit érdemes megemlíteni, hogy sajnos az alapjáték csak 3-4 főre jó (próbáltuk 2-vel de egyértelműen nem működött olyan jól), ezért a több játékos kiegészítő mindenképpen ajánlott, ha pedig az alapjáték tűl egyszerűnek tűnik, akkor még egy kiegészítő is illik mellé, viszont így egyre drágább is lesz a vétel (ám hosszú távon ennyit meg is érhet a játék). Ezen kívül elkerülhetetlen hogy, bár ritkán, de egyszer-kétszer egy meccs sorsát a szerencse dönti el a játékosok helyett.
Még mindig...

Gergely | 2019. február 25.

Többen írták, h eljárt felette az idő...
Lehet, de mi még mindig nagyon szeretjük, vannak barátaink, akik mostanában kezdik felfedezni és velünk (család) együtt élvezik a játékot!
Szerintem családi, baráti összejövetelkor kitűnő választás, a profik meg játszanak csak azzal, amivel ők szeretnének! :)
Szuper játék

Gergő | 2019. február 13.


Remek társasjáték, barátokkal és családdal egyaránt szórakoztató, vérengzés mentes :)
Egyszerű, de nem is rossz

Zsófia | 2019. január 19.

Amolyan "ős"gazdálkodós játék, aminél azért vannak már összetettebbek és jobbak is a piacon, de belépőjátéknak nem rossz. Ezt könnyű egy-egy családi összejövetelen bedobni, gyorsan fel tudjuk idézni a szabályokat, szóval nem kell sokat vacakolni az előkészítéssel, meg nem is olyan horribilisen hosszú a játékideje. A hátránya, hogy az alapjáték nagyon egyszerű és max. csak négyen játszható, szóval ha bonyolítani akarjuk, ha bővíteni akarjuk, akkor kemény pénzeket kell érte fizetni. Az összes kiegészítő beszerzése ezért csak nagy Catan-fanoknak ajánlott, ennyiért már sokkal jobb játékokat is lehet venni, ha már.

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

Catan játékcsalád