Elfenland

Normál ár: 9 490 Ft


A Te árad: 9 016 Ft

Értékelés:  (4.8)
Tündérország hegységei felett száguldasz egy sárkány hátán, hogy elérd távoli célod. Használd ügyesen ennek a varázslatos helynek a különleges közlekedési eszközeit, hogy bebarangold Tündérország minden városát. Aki a játék végéig a legtöbb várost látogatja meg és elér a célvárosba, az nyeri a játékot.

A játék díjai

  • Magyar Társasjáték díj 2014 jelölt
  • Mensa Társasjátékverseny 2013 fődíjas
  • Spiel des Jahres 1997 jelölt
Tündérországban az ifjú tündéreknek különleges próbát kell kiállniuk, hogy bebocsájtást nyerjenek a felnőttek körébe.
Minden tündérlány és tündérfiú megkapja Tündérország térképét, s ennek segítségével az ország lehető legtöbb nevezetes helyére kell ellátogatnia ahhoz, hogy felnőtté váljon.
Az út során nagyon változatos közlekedési eszközöket választhatnak:

* sárkányokat,
* gyszarvúkat,
* óriásdisznókat,
* tündérfogatokat,
* manó-mobilokat,
* varázsfelhőket,
* tutajokat és kompokat.

Ezek a közlekedési eszközök csak korlátozott számban állnak a versengők rendelkezésére, ráadásul mindegyket csak meghatározott területeken lehet igénybe venni. Nem csoda hát, hogy hamarosan izgalmas verseny bontakozik ki a tündérifjoncok között.
Ki, milyen ügyesen tudja kihasználni a lehetőségeit?
Aki a végére a legtöbb helységet látogatta meg – s ily módon a legtöbb útjelző követ gyüjtötte össze – az győz.
Játéklap.hu

Értékelések átlaga 


(4.8)

Közönségdíjak

Kezdőknek ideális 6 Családdal 8
82% (9)
18% (2)
Rendezés:
Értékelések: 1 - 10 (összesen: 11)
További oldalak:
  1. 1
  2. 2
Kőkemény stratégia

Noémi | 2018. június 19.

Ez a játék aztán megmozgatja az agytekervényeket. A játék első ránézésre gyerekeknek valónak tűnik, de szerintem 12-14 éves kor alatt nem annyira élvezhető. Az elejétől kezdve matekozni, számolni és taktikusan kell lépkeni, lapot kijátszani, zsetont húzni. Akár ketten, akár többen is játszhatunk vele. A játék térképe és a rajzok nagyon igényesek és szépek, élmény vele a játék.
Felnőtteknek egyaránt

Tumpek | 2017. december 11.

Habár ránézésre gyerekjátéknak tűnik, egyáltalán nem csak gyerekeknek való,sőt.
Sok taktikázásra, gondolkodásra lehet számítani -viszont többször szükség lehet újratervezésre.
Nem mondom, hogy egyedi játék, nincsenek benne teljesen új vonások, de jól kombinálja már létező játékok tulajdonságait.
Abszolút élvezhető.
bezony

Ádám | 2015. október 19.

Soha jobb és egyszerűbb és mégis taktikás játékot nem láttam még! Grafika, játkémód egyaránt tökkéletes :D egész családnak!
kalandok csodaországban

gergő | 2015. október 18.

Könnyed és tetszetős családi játék, mégis van benne mélység, mert azért nem mindegy hogy a pegazussal vágunk át a végtelen sivatagon vagy disznóháton :)
Játékmenet

Ádám | 2015. október 18.

Abszolúte nem a szerencsén múlik! Én már csak abba belefeledkezem ha csak a kártyák rajzaira nézek! Gyerekjátéknak mondják, de a felnőttebbeknek (legalábbis az én környezetemben) jobban szeretik! :)
Varázslatos

Ulysses | 2015. október 14.

A játék világa és kivitelezése egyaránt magával ragadja az embert. A jó taktika megválasztása nem elég önmagában a játék megnyeréséhez, szükségünk van szerencsére is, de nem múlik minden az utóbbin. A kérdés, hogy együttműködünk-e a tábla körül ülőkkel...avagy megnehezítjük a dolgukat (olykor egyben a sajátunkat is).
Régi, jó

Boly | 2015. szeptember 25.

Nagyon jó játék, szívesen játszom vele még manapság is. Egyszerűsége miatt az egész családnak kiváló választás.
tökéletes

Satya | 2015. július 24.

Nagyon sokáig a kedvenc játékom volt, de még ma is leköti a társaságot. Könnyen tanulható, és bár a szerencsefaktor elég nagy (kapok-e megfelelő kártyákat a kör elején), komoly taktikázást, olykor teljes újratervezést igényel. Ugyan 10 éves kortól ajánlják a készítők, de szerintem inkább a 12 éves kor az, amikor már bele lehet vágni.
A látszat csal

Ryek | 2015. július 20.

A térkép, a kártyák, a doboz, mind arra utal, hogy ez egy mese, gyerekjáték....de NEM. Ez kőkemény taktika!.Minden körben a rendelkezésre kapott kártyákból kell kioptimalizálni az utat úgy, hogy az utazáshoz szükséges járműveket a játékosok határozzák meg a különböző szakaszokon. Együttműködés és konfrontáció egyben. Békés családi játéknak kevésbé nevezhető, de a helyén kezelve tökéletes kikapcsolódás (már ha a folyamatos gondolkodás kikapcsol)
Régi kedvenc

mate11 | 2015. július 17.

Nagyon tetszetős kis játék, a térképet még Tolkien is irigyellné. Első ránézésre picit gyerekesnek tűnik, de egyáltalán nem az.
Csizmáinkkal körbejárhatjuk az Elfek birodalmát, sokféle járművön utazhatunk. Felejthetetlen élmény.

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!