Maharani International-német nyelven

Normál ár: 9 990 Ft


A Te árad: 9 490 Ft

Értékelés: 
(2.5)
Bújj egy építész bőrébe és segíts a királynak befejezni a Taj Mahal építését. Feladatod a belső dekorálása szebbnél-szebb mozaikokkal. A mozaikdarabok egy tárcsa segítségével kerülnek játékba, így a palota különböző pontjaira fogod tudni lehelyezni a mozaikokat. Ha elkészül a dekorálás, a legügyesebb építész lesz a nyertes.
A Maharani társasjátékban egy-egy építész bőrébe bújunk – a feladatunk a Taj Mahal (Tádzs Mahal) befejezése, melyet Sáh Dzsahán mogul sah építtetett 1631-ben, gyermekszülésben elhunyt szeretett felesége, Mumtáz Mahal emlékére.
A játék a sztenderd pontgyűjtős sémára épül. Amikor ránk kerül a sor a játéktér közepére véletlenszerűen sorsolt négy lapkából (mozaikból) kell kivennünk egyet és beépíteni a palotába. A mozaikok után pontot kapunk, illetve betehetjük egy munkásunkat ábrázoló figuránkat a játéktérre.
A dolog persze nem ilyen egyszerű.
Először is a behelyezett lapkának illeszkednie kell a játéktáblán található kis barna pöttyökhöz. Másrészt attól függően, hogy milyen színű lapkát teszünk le és a rajta található nyíl merre mutat extra pontokat zsebelhetünk be.
Eközben a játéktábla közepén található kis kerék, amire a négy lapkát tettük folyamatosan forog, így változik az is, hogy a játéktábla mely negyedében építkezhetünk.
A játéktábla egyes negyedeinek kiértékelése külön történik, ha egyet befejeztünk akkor pontozunk és a játék már csak három negyeddel folytatódik. Így megy ez addig, amíg mind a négy negyedet befejeztük. A legtöbb pontot szerző játékos nyer.
A Maharani egy logikai játék, a szabályok viszonylag egyszerűek, de sokat lehet benne gondolkodni.

Értékelések átlaga 


(2.5)

Közönségdíjak

Ezt a terméket még egy közönségdíjra sem jelölték elegen.

50% (1)
50% (1)
Rendezés:
Eddig összesen 2 értékelés
jó a segged! kő kóla?

Péter | 2015. december 13.

Teccetős, könnyen tanulható, nem túl gondolkodós könnyed játék... A csajom imádja... A lehelyezendő lapkákat egy zsákból kell kihúzni, így nagyrészt szerencse kérdése, hogy mi kerül eléd, de mivel mindennel tudsz pontot csinálni végül is mindegy. A munkáslehelyezés kapcsán érdemes kicsit matekolni, egyébként adja magát a játék. A szabálykönyv elolvasása után maradtak nyitott kérdések, de ettől még játszható a játék, lehet más észre sem veszi, csak én vagyok kötekedős tipus. A doboz (túl?)nagy, jól elférnek benne a dolgok, egyszerű, de nagyszerű a rendszer, hamar elő- és összepakolható a társas. Ketten is okés a játék, hárman is elmegy, de azért én ajánlanám a 4 emberes verziót.
az egyértelmű döntések játéka

corrado | 2015. augusztus 25.

Lapkalerakás és a többség megszerzése a negyedekben. Egyszerű szabályok, rövid játékidő, ideális kezdőknek és családoknak. Gyakorolottabb játékosoknak túl egyértelműek a döntések. A Queen Games-től megszokott jó minőségű szép elemek, ám a doboz fölöslegesen túlméretezett, így egy kicsit üresnek hat. Nem tudok szó nélkül elmenni a Queen Games játékok ára mellett sem, az ár/érték arány nem túl jó.

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Sajnos ehhez a játékhoz nincsen letölthető játékszabályunk.