Samarkand

Normál ár: 13 490 Ft


A Te árad: 12 815 Ft

Értékelés:  (3.5)
Samarkand - az egyik legfontosabb város a Selyemút mentén, ahol gazdag kereskedőcsaládok utaznak karavánjaikkal. A játékosok a kereskedők szerepébe bújva beházasodnak a gazdag családokhoz. Majd átveszik az üzlet irányítását, virágzó kereskedelmi kapcsolatokat alakítanak ki és jövedelmező üzleteket kötnek. Megpróbálják kereskedelmi útjukat kiépíteni és útjuk során minél több értékes árut megszerezni.

Értékelések átlaga 


(3.5)

Közönségdíjak

Ezt a terméket még egy közönségdíjra sem jelölték elegen.

25% (1)
75% (3)
Rendezés:
Eddig összesen 4 értékelés
Kereskedő családok versengése

Gubirobi | 2019. január 7.

Ebben a könnyed családi játékban az arab világ kereskedő házaiba tudunk beházasodni megfelelő hozomány fejében, majd terjeszkedni a család nevében. Győzelmi pontot ér szinte minden, amit végrehajtasz, csak más-más mennyiségben. Szerezz pénzt, foglalj el árútermelő helyeket elsőre, építs üzleti kapcsolatokat, kufárkodj, szövetkezz. Alapvetően jó a téma és a játék hangulata is.
A játék magyar nyelvű változata már 8 éves, így már nem rúg labdába az újabb megjelenésű társasok mellett. Sajnos az "oldie but goldie" kifejezést sem neki találták ki.
Mindenképp előnye, hogy magyar nyelven kapható, szabályai egyszerűek, könnyen tanulhatóak, a komponensek anyagi minősége is jó.
Hátrányai, hogy a játék előkészítése a tényleges játékidőhöz képest hosszú (amelyen lehet segíteni, ha a játékosok együtt pakolnak ki mindent). A családok grafikája borzalmas (ki házasodna meg ezzel a nővel/férfival?), a játék gyorsan kiismerhető és onnan már csak tényleg full szerencse, hogy ki nyer (ki milyen árúkártyát húz). Jó szívvel inkább más játékot ajánlanék.
Samarkand

Borbás | 2018. február 3.

Nagyon jó játék. Kicsit sokat kell pakolni a kezdeshez. Előnye szép kivitelű taktika kicsiit fontosabb , mint a szerencse. De a játék nem túl nehéz.
Játék kereskedőcsaládokkal

Attila | 2015. július 20.

Teljesen egyetértek az előző hozzászólóval, a játék néhány parti után már nem okoz akkora élményt, mert viszonylag gyorsan ki lehet alakítani a nyerő stratégiát, ami rontja az újrajátszhatóságot. Bemelegítő vagy levezető játéknak ideális, de aki komolyabb stratégiai játékra vágyik, az valószínűleg nem ebben a játékban találja meg a számítását.
Samarkand

tarics | 2015. július 9.

A játék elemei tetszetősek. Kezdők és alkalmi játékosok akár még élvezhetik is, de a gyakorlott játékosok 2-3 parti után biztos rá fognak unni, mivel az újrajátszhatósága erősen korlátozott.

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Sajnos ehhez a játékhoz nincsen letölthető játékszabályunk.