Gazdálkodj okosan

Normál ár: 3 990 Ft


A Te árad: 3 791 Ft

Értékelés:  (3.6)
A jól ismert Gazdálkodj okosan! társasjáték klasszikus kiadása, megújult külsővel, de változatlan tartalommal. Miközben folyamatosan haladunk végig a játéktáblán, a rendelkezésünkre álló pénzt takarékosan kell felhasználnunk a különböző költségek kifizetésére, hogy a játék végére elég maradjon, hogy házat vásároljunk és berendezzük azt.

Értékelések átlaga 


(3.6)

Közönségdíjak

Kezdőknek ideális 31 Ketten 15 Családdal 37 Partijátéknak 13
32% (15)
30% (14)
15% (7)
13% (6)
11% (5)
Rendezés:
Értékelések: 1 - 10 (összesen: 47)
További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Régen és most

Imre | 2019. március 22.

Gyerekkoromban sokat játszottuk és most én játszom az én gyerekemmel. Szerintem még mindig élvezetes. Jó kis családi játék.
A mai felhozatalban már nem az igazi

Belián | 2019. február 14.

Régen nagy meccsek mentek vele, de ma már a sok másik "menőbb" társas miatt nem igazán kerül elő. Visszagondolva, olyan óriási taktikai/stratégiai érzéket nem igényelt. Elég egyszerű volt a játékmenet.
Gyermekkorom kedvence

Barbara | 2019. január 8.

Nekünk a 25 évvel ezelőtti kiadás van meg. A kártyák ugyan megkoptak az évek során, de a játék ugyan olyan élvezetes mint gyermekkoromban, kivéve, hogy már nem fakadok sírva ha nem én nyerek :D Igaz, köze sincs a mai társasjátékokhoz, és szinte minden a szerencsén múlik, de akkor is örök kedvenc marad.
Gyerekkori emlékek

Krisztina | 2019. január 1.

Nekem sokat jelentett ez a játék gyerekkoromban. Csak nosztalgiával tudok rá gondolni.
A mai gyerekeknek ez már nem jelent semmit, és ez érthető is.
Már nem venném meg, de ha meglenne, megmutatnám a gyerekeknek, hogy a mi
időnkben mi volt a "csúcs".
A megunhatatlan

Zsolt | 2018. november 23.

Örök klasszikus. Családban gyakran előkerülő társasjáték, nagyon szórakoztató.
Örök klasszikus

István | 2018. október 25.

Gyerekkorom első társasjátéka. Néha még manapság is lekerül a polcról. Nagyon szeretjük játszani a családdal, barátokkal. :-)
Nosztalgia?

Nándor | 2018. szeptember 26.

Mint sokan mások én is játszottam vele gyerekkoromban. Mivel semmi köze a mai társasjáték trendekhez, sok gamer lekicsinylően nyilatkozik róla. Ezen nincs mit csodálkozni, amikor a játékot alkották a "gémer" szó a magyar köztudatban nem is létezett. A játék grafikája - ha van neki olyan - össze se mérhető egy mai játékkal (így a gyerekek akár maguk is rajzolhatnak további berendezési tárgyakat nem fog komolyan elütni). Mindazonáltal úgy gondolom épp az arra a korra jellemző gondolkodás, a kapitalista szemlélet hiánya egy pénz központú játékban bájos egyveleget alkot. Mai szemmel is értékes, tartalmas játéknak tartom. Gyerekeknek (7-8 éves kortól) ideális első komolyabb társasjátéknak, ahol nemcsak kicsit beletanulnak a pénzzel való bánásmódba, de fogalmat alkotnak egy ház berendezéséről és annak anyagi vonzatairól. Mindezt feszültség és a játék által generált egymás közötti konfliktus nélkül tehetik. A játék ráébreszti őket a rendrakás szükségességére is, hiszen a házba nem lehet a berendezést csak úgy összedobálni, a címleteket nem árt sorba rendezni, különben egymásra várnak a keresgélés alatt. Igenis van a játékosok között interakció, messze több, mint tablet és telefonnyomkodás közben.
Retro

Etelka | 2018. szeptember 6.

A régi kiadás szuper. Gyermekkorom egyik legjobb játéka. A mai napig előkerül 1-1 családi estén.
Eljárt felette az idő

Krisztian | 2018. június 12.

A maga idejében rengeteget játszottunk vele. Nem mondanám rossz játéknak, egyszerűen már mások a kor követelményei. Vannak sokkal pörgősebb, jobban átgondolt, több gondolkodásra sarkalló, összességében jobb játékélményt nyújtó társasok.
Retro, de jó ;)

Rékus | 2018. május 10.

Gyermekkorom kedvenc játéka volt, és még most is imádom! Alapdarab! :)

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Sajnos ehhez a játékhoz nincsen letölthető játékszabályunk.