Szellemlépcső - fémdobozos kiadás

Normál ár: 2 990 Ft


A Te árad: 2 841 Ft

Értékelés: 
(4.0)
Vén kísértet lakozik az ősöreg, girbe-gurba lépcsők tetején. Egy maroknyi merész gyermek rohan felfele a néma lépcsőkön azon versengve, vajon ki fogja először megijeszteni a fantomot egy hangos kiáltással. De a szellem már régről ismeri a trükkös fiatalokat, és maga sem rest: varázst bocsátott a lépcsőkre, így a felfele igyekvő gyermekek egymás után maguk is szellemekké válnak. Mi több, a folytonos keveredés miatt előbb vagy utóbb már azt sem tudják, hogy ki kicsoda! Melyik gyermek fog először feljutni a vén kísértethez?
A 2004-es Kinderspiel des Jahres Szellemlépcső fémdobozos, utazáshoz is ajánlott, mágnes nélküli verziója.

A Szellemlépcső egy, a memóriát vidáman próbára tévő gyerekjáték, melyben a játékosok egy kísértetkastély lépcsőjén haladnak felfelé, és kockadobással határozzák meg, hányat léphetnek. A speciális kocka egy oldala két oldalán kísértet látható, amelynek hatására a soron lévő játékos egy játékoskorongot átváltoztathat szellemmé. A szellemfigurák mind fehérek, csak a talpukon lévő színes matricáról lehet beazonosítani. Ezt csak kétszer nézhetik meg: amikor lecserélik az azonos színű játékoskoronggal, és amikor felérnek a lépcső tetejére.

De ha már minden játékos korong helyett szellemmel lép, és valaki „szellemképes” a kockadobása, kicserélhet két figurát. Innentől már csak a figyelem és a memória segíthet a játkosoknak!

Vidám kihívás, akár már 4 éves kortól!

Értékelések átlaga 


(4.0)

Közönségdíjak

Ezt a terméket még egy közönségdíjra sem jelölték elegen.

100% (1)
Rendezés:
Eddig összesen 1 értékelés
Szellemes meglepetés

Szilveszter | 2018. szeptember 16.

Mi a fémdobozos változatot vettük meg, kifejezetten utazáshoz, és e téren bevált. Nem lett a legnagyobb kedvenc szórakoztató perceket okozott.
Egyszerű, gyorsan felállítható, a játékszabály könnyen megtanulható. Egy sima dobjunk-lépjünk koncepció, amit megcsavartak egy kicsit.
Akár két fővel is játszható, de többen jobban előtérbe kerülnek az előnyei, furfangos mivolta.
A cél, hogy felérjünk a szellemlépcső tetejére, ahol az öreg szellem tanyázik. Dobunk egy hatoldalú kockával, ám ha szellemet látunk a kockán, akkor a minket jelölő zsetont le kell cserélnünk egy szellem bábura, aminek az alján a mi választott színünk található. És minden újabb szellem alak kidobása után kicserélhetünk két tetszőleges bábut a táblán. Ezzel előrébb jutva, ellenfelünket pedig hátráltatva. Ráadásul, ha nem jegyezzük meg, hogy melyik a mi szellemünk, a lépcső tetejére kínos meglepetés érhet bennünket, mert könnyen lehet, hogy ellenlábasunk bábuját léptettük el a célig. Szóval még figyelni is kell.
Komoly taktikázásra nem ad lehetőséget a játék, de kisebb lurkókkal nagyon szórakoztató. A játszmák sem túl hosszúak, mivel a pálya sem az. Egy fárasztó nap után is elő lehet venni. Komoly koncentrációt nem igényel.

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!