Csodapalota

  Normál ár: 6 490 Ft

  A Te árad: 6 165 Ft

  Értékelés:  (3.7)
  A Csodapalota Zubály Sándor térlátást fejlesztő játéka és a Gém Klub Gondolkodó Játékok sorozatának tagja.
  Az aprócska tündérek mindenhol csodálatos palotákat építenek. A bokrok alján, a fák tövében, a magas fű között bukkanhatsz rájuk, ha elég szemfüles vagy. Ez köztudott. Azonban most rajtad van a sor, hogy kipróbáld, milyen ügyes építőmester vagy! Akár a barátaiddal játszol, akár egyedül, mindenképpen tudásod legjavát kell adnod, ha jó eredményt akarsz elérni.
  A játék négy szinten, egyre nehezedő építőmesteri feladványokat tartalmaz, amiket egyedül vagy másokkal versenyezve is megépíthetünk a különböző méretű, színes faelemekből. Emellett lehetőségünk van csapatjátékra is, melyben a gyorsabban elkészülő építész páros szerezhet pontot, amennyiben helyesen is oldotta meg a feladatot, nem csak a leghamarabb. Csodapalotákat már a legkisebbek is építhetnek, azonban a harmadik és negyedik szintű feladványok már a felnőtteknek is igen komoly kihívást rejtenek.

   

  Csodapalota - Azt hittük, csak egy gyerekjáték…

  Négy (!) éves kortól ajánlott, de családi, és igaz, hogy ez a szöveg nem véletlenül szerepel a borítón, de azért egy tündérpalotás játékról nehezen hiszi el, hogy egy felnőttet is szórakoztathat - pedig de!

  Csodapalota

  A kihívás adott, éppen ezért én is a 25-30-as korosztálynál próbálkoztam vele. Persze visszakézből jött a "Ne már!", ami valahol érthető: mit fárasztok én egy felnőtt, társasjátékozni vágyó bandát gyerekjátékkal? Végül is belementek...
  Ha azt mondom, hogy 5 perc után kezdtünk sikítva röhögni, akkor szerintem sokat mondok.

  A titok a "mester és tanítványok" elevezésű csapatverseny volt. Az a legszórakoztatóbb játékmód… de kezdjük mégis inkább az elején:

  Nehézségi szinttől függően magunkhoz veszünk egy feladatkártyát és 3-16 (!) építőkockát, majd ezekből megpróbáljuk felépíteni a képen látható palotát. De nem azt a képet nézzük, amin az ezen kockákból felépített valami látható - fenét, az a megfejtés -, hanem az illusztrációt:
  egy igazi, "domb tövén, hol nyúl szalad"típusú csinos kis tündérépítészeti remekművet, bevakolva, lefestve, tetőcserép, ablak, homlokdísz, harangvirágok…
  A lényeg, hogy amellett, hogy a dekor alatt ki kell figyelni a formát, míg a mi építményünk kockaelemek halma lesz, a kép, amit látunk egységes, egész testet ábrázol.

  Ha valamelyik torony egy kicsivel hosszabb a képen, akkor az valamivel valószínűleg alá van polcolva. Figyelni kell a falak hosszúságát, szélességét, mert abból lehet kikövetkeztetni, hogy hány darab és milyen elemből van felépítve.

  Csodapalota

  A legkönnyebb feladványoknál ez azért nem olyan nagy kihívás: csak 3 építőkockát használunk. De valójában ezek a feladványok - azon túl, hogy egy-kettőt közülük első alkalommal egyfajta tutorialként át lehet pörgetni - elsősorban a kicsiknek szólnak. A kis építészinas ugyanis azokat a kártyákat jelöli, amelyeket a "megoldás" oldal alapján akár 4 évesek is fel tudnak építeni. A palotaoldal alapján pedig valamivel nagyobb gyerekek is próbálkozhatnak.
  Általánosságban véve az ember két-három egyszerűbb feladvány után ráérez arra, hogy mit kell figyelni, és már jöhetnek is a húzósabbak.
  Az egyes fokozatokat a kártya sarkában ülő tündérek jelzik. A nehezebb feladatok (2. szint - 6 építőelem, 3. szint - 11, 4. szint - 16) végrehajtása egyébként tényleg kihívás, főleg, ha nem rendelkezünk végtelen idővel. Mert az ember úgy elszöszölget egy nehezebben átlátható, összetett darabbal pár percet, és tulajdonképpen gond nélkül megoldja, persze az igazi élvezeti faktort a többszemélyes játékmód teszi a dologba.

  Csodapalota

  Az építészek bajnokságánál mindenki kap egy készlet építőkockát, középre teszünk egy feladványt, és aki először megoldja, azé a kártya. És igen, itt a legegyszerűbb feladványokkal is dolgozhatunk, mert mindegy, hogy azt egy 6 éves is meg tudja-e oldani (lásd: Dobble), a kérdés az, hogy ki van meg vele a leggyorsabban. A második szintű feladványok nagyobb gyerekek vagy felnőttek társaságának is tökéletesen megfelelnek, és pörgős játékmenetet biztosítanak.
  Mégis a Mester és Tanítványok magasan a legjobb játékmód. A játékosok kétfős csapatokat alkotnak, minden csapatban lesz egy mester - ők kapják a feladatkártyát; és lesz egy tanítvány - ők pedig az pedig egy-egy készlet építőelemet. A mester a kép alapján instrukciókat ad a tanítványnak, aki az alapján próbál építkezni. Ráadásul a mester sem látja, hogy mit épít a tanítvány, mivel… háttal van neki!

  Szóval senki nem lát semmit, az egyik fél csak instruál, a másik meg próbálja követni, feltéve, hogy oda tud egyáltalán figyelni, mert persze ez csapatverseny, az ellenfél is adja az utasításokat, adott esetben próbálva egymást túlharsogni, és persze mindezt kapkodva, hiszen elsőként kellene elkészülni.
  Ilyenkor születnek az olyan mondatok, mint "a hosszú izé mellé tedd a sárgát - asszem sárga -, a nem olyan rövidet, felfelé, és arra a tetőt, de na, most úgy, hogy a tetőablak kifelé nézzen, már hogy balra - az neked is balra..." - a tanítvány meg csak bámul a kezében lévő piros fadarabra, és remélhetőleg nem keresi rajta a tetőablakot...

  Csodapalota

  A Csodapalota remekül játszható gyerekekkel - is. Ugyanakkor felnőtt társaságban 4 fővel igazi röhögős partijátékká tud alakulni, de egyszemélyes logikai feladványok gyűjteményeként is megállja a helyét. Mivel pedig a játék élvezhetősége korosztályokon ível át, családi játéknak kifejezetten ideális.

  Woland

  Értékelések átlaga 


  (3.7)

  Közönségdíjak

  Kezdőknek ideális 6 Ketten 6 Családdal 5
  67% (6)
  33% (3)
  Rendezés:
  Eddig összesen 9 értékelés
  csodapalota

  hmonka | 2017. február 19.

  Kreatív játék kicsiknek is. Ami szerintem nagy probléma, hogy a színek nem egyeznek. Egy kisgyereknél ez nagyon fontos szempont lenne. A játék maga nagyon jó. Kár, hogy ilyesmivel sikerült rontani a színvonalát.
  kár a minőségért

  Balthis | 2017. február 12.

  Jó játék, jó a gondolata, hogy a pici tündérekkel játszva a térlátást fejleszti. Tetszik,hogy egyedül is játszható, és párban is.
  Én személy szerint rettenetes hátrányban kéem meg, hogy nem ehhez a minőséghez, kivitelezéshez szoktam a játékoknál. A feladatok ellenőrzése is van, hogy kevésbé sikeredik.
  "Térfigyelő"

  Api1968 | 2016. február 16.

  Térlátás, megfigyelés, főleg kicsiknek ajánlható. Szép kivetelezés, bár a kártyák színe nem mindig egyezik a fa elemek színével.
  nem hiányozhat

  Cecilia | 2015. október 29.

  Klasszikus és nem hiányozhat egy családi házból
  Klassz

  Boly | 2015. október 12.

  Klassz kis játék, ha a színek nem is egyeznek a képeken és a kockákon, annak ellenére elég kreatív időtöltés a gyerekeknek.
  szép

  M | 2015. szeptember 26.

  A játék nagyon szép, ötletes, nagyon jól fejlesztik a térlátást, viszont mivel el vannak csúszva a színek a kártyákon (más a kockák színe és más a kártyán levő) ezért nagyon zavaró és megtévesztő, ezért nem szeretik a gyerekeink
  Palota építés

  Zsolt | 2015. augusztus 20.

  Minta alapján megépíteni a palotát. A képek színei nem tökéletesen azonosak az építőelemekkel. Egyéként kicsiknek ajánlott! :)
  Csodapalota

  Zsolt | 2015. július 21.

  Kicsiknek jó és fejleszti a figyelmet, koordinációt.
  A csodás palota

  tarics | 2015. július 10.

  Tökéletes játék a térlátás, megfigyelés fejlesztésére. A kártyák szépek, Tündérvilágot ábrázolják. Több variánst és nehézségi fokot építettek a játékba, így különböző korosztály is élvezheti. Sajnos a fa elemek színe és a kártyákon látható színük nem teljesen egyforma, mondhatni elcsúszott, így egy picit több időt vehet igénybe a feladat elvégzése utáni ellenőrzés (ez a kislányomat is megzavarta, így legalább biztos, hogy nem az én szememmel van a gond).

  Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

  A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

  Gondolkodó játékcsalád