Csótánysaláta

Normál ár: 3 490 Ft


A Te árad: 3 316 Ft

Értékelés: 
(4.0)
Paradicsom, paprika, saláta, karfiol -, neked melyik a kedvenced?
A Csótánysaláta biztosan meghozza a kedved mindegyikhez!
Szabadulj meg a kártyáidtól mihamarabb, de készülj fel rá, hogy ez nem lesz egyszerű!
A felcsapott lapodról azonnal meg kell mondanod, hogy milyen zöldség szerepel rajta, kivéve, ha az imént éppen az hangzott el, vagy csótánylapot játszottál ki. Ha tévesztettél vagy zavarodottságodban túl lassú voltál, büntetésül megkapod az egész addig összegyűlt paklit, aminek mindenki csak örülni fog - rajtad kívül, persze.
Ha azt hiszed, ez a játék túl egyszerű neked, tedd próbára! Garantáltan meg fogsz lepődni az eredményen!
Csótányok mindenhol - a Csótánypóker testvérkéi

Azoknak, akik ismerik a csótánypókert, és azoknak is, akik nem; akik új refexjátékot keresnek és akik szeretnék megtudni, milyen, ha csótány a szakács és a szakácsné...

Csótánypóker - Royal

Legyél te a csótányok királya! A Csótánypóker - Royal az alapjátékkal szemben több kiegészítő lépéssel is rendelkezik, melyek még izgalmasabbá teszik a játékot!

 

Az egyik ilyen újítás a "büntipakli", amiket a kártyák szétosztásánál kell félrerakni. A következő a Király kártya, amit úgy ismerünk fel, hogy az adott állaton korona van.Ez persze nagyobb kockázattal is jár, hiszen nem csak azt kell megtippelnünk, hogy a képen tényleg csótány szerepel-e, hanem azt is, hogy van-e koronája. Ha valaki elrontja a blöfföt vagy rosszul tippel, akkor a Király kártyát - a többihez hasonlóan - maga elé teszi képpel felfelé, és húz mellé egy új lapot a büntipakliból, amit szintén maga elé helyez. A Csótánypóker - Royal változata extra lapokat is tartalmaz (mint a Bogár áthúzott koronával a fején vagy az Üres kártya), melyekkel abszolút összezavarjuk ellenfeleinket.

 

Csótánysaláta

A Csótánysaláta a "látványos" hazugságok játéka. Ebben a játékban úgy kell hazudnunk, hogy figyelembe vesszük az előző játékosok hazugságait is.

 

A játék előkészületei a szokásosak: keverjük meg, majd osszuk annyi részre a lapokat, ahányan játszunk. A kapott mini paklikat képpel lefelé helyezzük magunk elé, majd indulhat a menet. Az első lapunkat csapjuk fel középre, és mondjuk be, ami a képen található (például saláta). A következő játékos már csak olyat mondhat, amit az előző még nem mondott, tehát ha az ő lapján is saláta van, hazudnia kell. Az utána jövőnek figyelembe kell vennie azt is, amit az előző játékos mondott és tett, valamint természetesen a saját lapját is. A játékot tovább nehezítik a "tabulapok", melyek egy teljes körre letiltanak egyes zöldségeket. Az "engedélyezett" zöldségnevet persze habozás nélkül kell bemondanunk, és ha hibázunk - és bizony könnyen hibázunk! -, fel kell vennünk az összes lapot középről. A nyertes az, aki elől először fogynak el a lapjai.

Ha már összeszokott társasjátékőrültek veszik elő a Csótánysalátát, akkor javasolt, hogy alkalmazzák a gyorsító szabályt, tehát az ő-zés, dadogás büntetendő. Ha pedig gyerekekkel játszunk, akkor ezt a szabályt nyugodtan elhagyhatjuk.

 

Csótányleves

A Csótánylevesben a játékosok feladata, hogy minél finomabb levest főzzenek, és főztjüket folyamatosan meg is kell kóstolniuk. A Csótánysalátához hasonlóan a cél itt is az, hogy megszabaduljunk a lapjainktól. A szétosztott és képpel lefelé tartott paklikból egymás után kell felfordítani a lapokat, és a kártyán látható zöldség nevét (gomba, póréhagyma, pepperóni vagy répa) kell bemondani. A soron következő játékos feladata azonban ezúttal is nehéz: nem mondhatja be az előző lapon látható zöldséget, illetve ami utoljára elhangzott. A játékot fűszerezi a kóstolás.

 

Ez akkor fordul elő, amikor a soron következő lapon egy kortyolgató csótányasszonyság szerepel - ilyenkor nem szabad kimondanunk a képen látható zöldség nevét, hanem szürcsölő hangot kell hallatnunk, innentől kezdve a kör végéig. Mindezt tovább ízesíti, hogy a szürcsölő hangot kiadó játékos után a következő játékos, aki ugyanazt a zöldséget játssza ki, nem szürcsölhet; helyette erőteljes "mmmm" hanggal kell "elismernie" a főztjét... Természetesen a játékszabály azt is kiköti, hogy a szürcsölést nem követheti szürcsölés, mint ahogy az "mmmm" hangot sem az újabb elismerés. Ha a csótánykortykártya kerül legfelülre, akkor új paklit kezdünk, ami szintén addig tart, amíg a következő korty le nem zárja ezt is. És hogy mi történik azzal, aki hibázik? A büntetés kegyetlen, hiszen az egész levest be kell kebeleznie, azaz az összes kijátszott lapot fel kell vennie...

dixi

Értékelések átlaga 


(4.0)

Közönségdíjak

Kezdőknek ideális 7 Partijátéknak 6
36% (4)
27% (3)
36% (4)
Rendezés:
Értékelések: 1 - 10 (összesen: 11)
További oldalak:
  1. 1
Gyerekjáték

Ádi | 2019. szeptember 28.

Nem mondanám bevezető játéknak, ez inkább egy vicces kártyajáték gyerekeknek. Családdal oké. De sajnos nem valami izgalmas gyerek nélkül.
Nem rossz

Kristóf | 2019. március 27.

De nem az én világom... Inkább gyerekeknek ajánlom, a max 99-es korhatár kicsit sok. Pár sör után sikerült hiba nélkül megnyernem a játékot. Mindezeken felül gyerekeknek ajánlom mert fejlesztheti a gondolkodásukat.
játék

László | 2018. január 27.

Egy izgalmas kártyajáték. Partijátéknak, vagy családdal szintén jó.
Kinek a pap...

Ervin | 2017. január 13.

Nálam józanul csak "levezető" játék, felöntve a garatra már biztos izgalmasabbnak találnám. Más típusú játékokat szeretek, de ezt is érdemes kipróbálni, meg is tettem, és ha a játszópajtik ragaszkodnak hozzá, benne vagyok pár menetben bármikor.
Vírusos hatású a családban...

Tébali | 2016. május 2.

Mi nagyon szeretjük, dőlünk a röhögéstől minden alkalommal :-) A gyerekek barátainak is mutattuk, először csak néztek, hogy mi ebben a poén, aztán pár perccel később már ők is csak vigyorogni tudtak.
Egy családi buli után a távoli családtagok is vettek belőle egyet.
Ügyességi

LA | 2015. augusztus 19.

Felnőtteknek nem túl bonyolult, így minket nem kötött le.
szuper

bubu | 2015. augusztus 11.

Nekem nagyon tetszik, hisz: legjobb öröm a káröröm... szóval a lényeg, hogy valaki más rontsa el :)
elmegy

B | 2015. augusztus 11.

Ha odafigyelsz és gyors vagy, hiba nélkül lehet játszani, így hamar unalmas lesz, mert nincs benne kihívás.
pörgős

Szabó | 2015. augusztus 11.

jó játék, főleg ha pörög és 3 lap van tiltva, könnyű elrontani aztán lehet bosszankodni.... :)
aranyos kis reakció játék

Szunyi | 2015. július 13.

Körbemegyünk és aki soron van, felcsapja a paklijának a legfelső lapját, majd egy csavaros szabály szerint bekiabál egy hozzávalót, amit a csótánysalátába tett. Ha nem a megfelelő hozzávalót mondta, hogy megbotlott a nyelve, akkor viszi az összegyült lapokat. Az nyer, akinek elfogynak a lapjai.

Nagyon aranyos kis partijáték, eddig akárhol mutattam, mindenhol nagy siker volt.

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

Csótányok játékcsalád