Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Der Schatz der 13 Inseln - A 13 sziget kincse

Ár:
9.990 Ft
Átlagos értékelés: 4 / 5 csillag! (1)
Szállítási díj: 790 Ft
Elérhetőség: Nincs készleten

Leírás

Repülj léghajón a szigetvilág felett, hogy megtaláld a kincset - de vigyázz, a felhők között vakon repülsz!
A rejtélyes szigetvilágon sok lelet található, de csak egy kincses ládát rejteget. Ha megtaláltad a feladatkártyádon szereplő két leletet, megnézheted a három, kincses szigetre utaló kártya egyikét. A harmadik feladat teljesítése után már ki kell tudjad választani a kincs lelőhelyét. De a feladatokat nem könnyű teljesíteni - a léghajók vakon repülnek a vulkánok füstfelhőjében és a ködben! A játékosok figurája könnyen elakadhat a térképen, és ha ráadásul ettől még sérülnek is a léghajók, vissza kell térjenek a három szerelősziget egyikére. Izgalmas kalandok hat éves kortól.

Vélemények

4.00
1 értékelés
5
(0)
4
(1)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 4 / 5 csillag!
2019. 11. 10.
Ügyességi hajózás a memória tengerén

Aranyos kis (inkább nagy, legalábbis a dobozt és a szükséges játékteret tekintve) játék, ami kisebb, vagy közepes gyerekeknek is remek szórakozás, s egyúttal mindenféle készséget is fejleszt, de családi játéknak is jócskán megállja a helyét.

Véletlenszerűen kiosztunk mindenkinek célkártyákat a játékosoknak, véletlenszerűen lapokat pakolunk létszámtól függően a szigetekre, és kezdődhet az utazás! A célkártyát úgy tudjuk teljesíteni, ha a szigeteken elrejtett lapok közül sikeresen megtaláljuk a két azon szereplőt elemet, ahol a sorrend is számít. Ha egy lap nem jó, lefordítva visszatesszük, ha jó, magunkhoz vesszük. (Érdemes más által felfordítottra is figyelni, és itt kis memory jellege van.) De hogyan utazunk? Megnézzük hol állunk, hova akarunk eljutni, majd az ujjunkat a kis hajónkra tesszük, eltakarjuk az arcunkat, és emlékezetből húzzuk oda a kívánt helyre. Vagy nem oda, ha nem vagyunk jók. :) Vannak csapdák is, amik megállítják a hajót, ha belehúzzuk (zátony a szigetek között, vihar a tengeren, stb). Ilyenkor kapunk egy sérülés jelzőt. (Törött kormány, stb) Ha két ugyan olyat begyűjtünk, elkerülünk arra a szigetre, ahol ezt javítani tudják, ott minden sérülést leteszünk, de onnan kell tovább menni. Ha begyűjtünk egy célkártyát, megnézhetünk egy lapot, ami a kincs szigetének egy jellemzőjét mutatja (van rajta hegy, van öble, stb), majd új célkártyát kapunk. 3 ilyen jellemzőt kell megismerni, hogy a sziget egyértelműen azonosítható legyen. (Tehát 3 célkártyát kell teljesíteni.) Ha ez kész, és tudjuk a helyet, már csak oda kell utazni a fent is ismertetett módon, és nyertünk!

Remek szórakozás, csupa fejlesztő elem. Ajánlós 5 éves kortól már! (Ha túl nehéz, a legkisebb nálunk nem takarja el az arcát.)