Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Dice Forge - A sors kovácsai

Ár:
12.990 Ft
Átlagos értékelés: 4 / 5 csillag! (21)
Elérhetőség: Raktáron

Leírás

Győzd le a saját magad által kovácsolt kockáiddal a mitológiai szörnyeket! A Dice Forge – A sors kovácsai nagyon szép családi társasjáték. A játékosok különleges, cserélhető oldalú dobókockáikkal szerezhetnek pénzt és mágikus kristályokat, amelyekből új, értékesebb oldalakat vásárolhatnak a kockáikra, illetve szörnyeket „győzhetnek le”, megvásárolva azok kártyáit. A játékban a szerencse és az előre tervezés kitűnően kovácsolódik össze.

Vélemények

4.43
21 értékelés
5
(11)
4
(8)
3
(2)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 3 / 5 csillag!
2021. 01. 30.
Szép, igényes, gyönyörű társas. Jó ötlet a kockák oldalainak változtathatósága. Bár a kivitelezés nem a legjobb szerintem ebből a szempontból. A setup az elején is hosszú, meg a végén is. A Ki nevet a végén bábuk, értem én, azért kellettek, hogy utána vegyél dlc-ba normális figurát hozzá. Kevés a forduló, bár ezt könnyű orvosolni. Minden felsorolt negatívum ellenére nekünk tetszik a játék, de nálunk is ritkábban kerül elő, több időt elvesz a setupolás, mint maga a játék. Draftolós, pakliépítős, kockakovácsolós társas.
| 4 / 5 csillag!
2020. 05. 27.
Nekem kicsit túl "sok"

Nekem kicsit sok: Túl szines, túl aprólékos a játék dizájnja, a letisztultabb formákat jobban kedvelem. A doboz apró rekeszei meg egyenesen őrületbe kergetnek az elpakolásnál, erről is azt gondolom, a kevesebb több lett volna. Kicsit variálnék a stratégián is, de aki egy könnyed, színes, gyerekekkel is könnyen játszató, közepesen gyors partira vágyik, annak ajánlom. A dobókockák oldalainak kovácsolása jópofa ötlet és a kivitelezés is tartósnak tűnik.
| 4 / 5 csillag!
2019. 12. 11.
Úton a komolyabb társasok felé

A Dice Forge tekinthető pakliépítős játéknak (egy 12 lapos paklid van), amit folyamatosan fejlesztesz és alakítasz, a kockadobás izgalma viszont jóval intenzívebb, mint a kártyahúzásé. Az alapötlet nem bonyolult, a játék hangulata leginkább a Disney féle Herculeshez hasonlítható, egy parti kb. 40-50 perc alatt lezajlik és a játékszabályok sem bonyolultak.
A kártyavariációk minimális mélységet adnak a játéknak, de ebből lehetne több, ezt inkább családi játéknak mondanám, akár fiatalabbakkal együtt is játszható vagy olyanokkal, akik még csak ismerkednek a felnőtt társasjátékokkal.
| 5 / 5 csillag!
2019. 11. 03.
Fordulatos játék

Nagyon tetszik a játék, mert bár szerepe van benne a szerencsének, de valamennyire te irányítod azzal, hogy milyen kocka-oldalakat választasz. Abszolút feldobja a szokásos stratégiai típusú játékmenetet és nagyon fordulatos. Lehetne kicsit több kör is, mert pont mire teljesen beleéled magad és már nagyon extra dolgokat tudsz dobni, akkor véget ér. De persze a többiekkel megbeszélve lehet hosszabb és akkor már nincs is semmi negatív része :)
| 5 / 5 csillag!
2019. 10. 08.
A szerencse forgandó

A szerencse alapú játékokat nem nekem találták ki. Épp ezért, amikor néztem, hogy itt kockákat kell dobálni, hát... De azért adtam neki egy esélyt. És milyen jól tettem! Nagyon megtetszett, ahogy a játék újraértelmezte a kockahasználatot, az új mechanizmus kifejezetten bejött. Még mindig nagy hangsúlyt kap a szerencse, de a játékosoknak számtalan lehetőségük van arra, hogy minél kedvezőbb irányba befolyásolják azt. Új és jó kockaoldalakkal nő az esély, hogy a szerencse mellénk áll, és a kártyák egy része is megfelelően kompenzál. Ezen túl pedig egy könnyen tanulható, közepesen hosszú játék, ami alatt garantáltan nem fog unatkozni az ember. A kivitelezés igényes, a dobozban minden tökéletesen elfér, mindennek meg van a helye, ami szintén nagy előny. CSaládoknak, baráti társaságoknak, de akár ketten is remek választás egy könnyed kikapcsolódásra.
| 5 / 5 csillag!
2019. 07. 30.
kellő mennyiségű kockázás

Nagyon tetszik a játékmechanikai újítás, hogy a kockát lehet fejleszteni. Nem tűnik el a játékból a szerencsefaktor, de külön stratégiai elem lesz a véletlen csökkentése, vagy legalábbis a "rossz" dobások minimalizálása. Egy idő után, ha jól csinálod, nem tudsz igazán rosszat dobni, maximum a dobás utáni cselekvések közül más irányba indulsz. Aki ki nem állhatja a szerencsét a játékokban ezt sem fogja élvezni, mert nem veszik ki belőle, de aki olyan mint én és a túl sok szerencsét nem szereti, annak tökéletes játék.
Sokkal több benne a stratégia mint a szerencse! A kocka fejlesztés és a kártya vásárlás között folyamatosan kell lavírozni, egyiket sem lehet elhanyagolni. Az erőforrások is fontosak, de a győzelmi pontok is. Jól át kell gondolni mit csinálsz és előre tervezni 1-2 körrel.
Ketten is élvezetes, annyi hogy szerintünk érdemes minden kockalapot felhasználni 2 és 3 játékos esetén is, illetve keverni a szörnyek kártyáit, nem mindenhez csak 1 félét használni, szemben a szabálykönyvben leírtakkal. A játék negatívuma, hogy túl rövid a 9-10 kör, érdemes lett volna ezt még tesztelgetni. Pont mire felfejleszted a kockát és kezded igazán élvezni az erőforrás menedzsmentet és a kártya vásárlást véget is ér a játék. Ajánlom mindenkinek, hogy inkább 15 kört nyomjatok le, sokkal jobb hosszúság. Egyszerűen tanulható így kezdőknek is tetszeni fog, de kellő mélységű stratégia van benne ahhoz, hogy tapasztalt játékosok is élvezzék, így ideális vegyes társasággal is.
| 4 / 5 csillag!
2019. 03. 06.
Tényleg szerencse

Amióta meg van sokat nem játszottunk vele (sajnos). A párom választotta a játékot. Én jobban szeretem amikor kicsit kevesebb szerencse van a játékban, de úgy ültem le, hogy tudtam körülbelül mit ad a játék. Maga a játék külleme nagyon szép. Csodálatos grafikája van szép doboza, nagyon jól megvan mindennek a helye. A szerencse faktor nagyon nagy, de ezt adja a játék. Taktikázni azért lehet benne. Attól függetlenül nagyon jó játék élményt biztosít azoknak akik egy könnyedebb társasjátékot szeretnének. Ami engem zavart, hogy sokat ad a játék és el vesznek a szilánkok és az arany. Mire valakire rá került a sor addigra volt úgy mindene tele volt, ezért el vesztek azok amiket dobot. Kicsit még ki kell tapasztalnunk, de ez zavaró volt benne. Meg az is, hogy van pár kártya amit muszáj az elején be szerezni. Ahhoz képest, hogy mennyi lap van benne annyira kevés lehetőség. Szerintem ha ezeket a hibákat nem nagyítjuk fel, egy nagyon kellemes kikapcsolódást nyújt a játék.
| 4 / 5 csillag!
2019. 02. 07.
gurulj...gurulj....ááá!

Nagyon szép kivitelezésű családi játék, ami bár kocka alapú mégis jól illeszkedik a játékba. A kockáink oldalát fejleszthetjük a kockával kidobott aranyból és szilánkokból. A szilánkokból kártyákat vásárolhatunk, amik egyre dráguló, de értékesebb lehetőségekhez és győzelmi pontokhoz juttatnak minket. Egyetlen bajom van csak a játékkal, a játék végi hosszú setup, vagy uram bocsánat, ha két partit szeretnénk játszani. Ez majd fele idő, míg maga a játék tart...bár lehet, hogy én vagyok lassú és nagyon alapos a visszapakolásnál... Családoknak mindenképpen ajánlott, nem nyúlhatsz vele mellé....
| 4 / 5 csillag!
2019. 01. 05.
Próbált

Ismerősnél játszottam vele, nálam is bekerült a vásárlási listába. Nagyon ajánlom!
| 4 / 5 csillag!
2018. 06. 07.
Nekem kellemes csalódás volt ez a játék, mert sokat nem vártam tőle. Oké, nincs benne mély stratégia, de agykikapcsolónak egész jó, el lehet vele lenni.
| 4 / 5 csillag!
2018. 05. 22.
Könnyed társas

Tényleg nagyon szép kivitel, a doboz elrendezés egyik legjobb amit láttam. Elsőre eltart mire minden a helyére kerül. A szabálykönyv nagyon egyszerű a mérete is ennek megfelelően egy csöpp amint félbe van hajtva és mellette van a segédlet nekem ez a része nem jönn be annyira. Maga a játék nagyon egyszerű, egész családdal játszható. Senki ne várjon tőle nagy fordulatos stratégiai párbajt.
| 5 / 5 csillag!
2018. 03. 19.
A család egyik kedvenc társasa

Egyike azon játékoknak, amit az 5 éves fiam is önállóan (segítség nélkül) tud játszani (bár néha csalni próbál). A játék ugyanis (játékszabályt leszámítva persze) nyelvfüggetlen, a grafikája vonnzó, szabályai gyorsan és egyszerűen elsajátíthatóak, és kellőképpen absztraktak. A kockalapok pattintgatása pedig mókás. A kockák természete végett természetesen nagy a szerencse faktor, de nem rontja el a játékot (ettől jelentős félelmem volt). Előnyként említeném, hogy a új kártyákkal folyamatosan bonyolítható a játék. Hátrányként talán a szines figurák egyszerűségét említeném, és azt hogy az elpakolás időigényes (amit érdemes minden játék végén megtenni, viszont mindennek van helye a dobozban)..
| 5 / 5 csillag!
2018. 03. 08.
Kocka,kocka,de milyen kocka ?

Nagyon szép grafikájú,kidolgozott játék. Már az hogy a dobozban mindennek megvan a saját helye és nem azzal kezdődik a játék,hogy szét kell válogatni az elemeket nagyon pozitív . Vegyes életkorú társasággal szoktuk játszani és mind a kicsiknek ,mind pedig az idősebbeknek nagyon elnyerte a tetszését. Különlegessége,hogy a kockák oldalai lecserélhetőek,így mindenki olyan kockát épít magának amilyet csak szeretne. Tényleg saját magunk szerencséjének a kovácsai vagyunk. Az elején eléggé nehéz cserélni a kocka oldalait,de ahogy egyre többet játszunk vele úgy válik egyre egyszerűbbé a lepattintás. Mindenki nagyon élvezte , a kockaépítés nyújtotta újdonságokat.A szabályok egyszerűek és gyorsan megtanulhatóak. Rendszeresen elő szokott kerülni a polcról .
| 4 / 5 csillag!
2018. 02. 12.
A személyre szabott kocka el van vetve

Keveset játszottam még a játékkal, de azt elmondhatom, hogy a kockák variálhatósága egy nagyon egyedi játékmechanikai elem, ami engem nagyon megfogott! A grafika szép, bár egy kicsit csalódtam, mert azt hittem a hősök nem csak díszítő elemek, hanem rendelkeznek valami egyedi képességgel. De sebaj így is élvezetes a játék! Mi hárman játszottuk és meglepően rövidnek éreztük az egészet. Kicsit úgy éreztük, hogy mire igazán belejöttünk volna és igazán jó kockákat kovácsoltunk, addigra már vége lett a játéknak. ha saját megvételre nem is feltétlen de kipróbálásra mindenkinek ajánlom!
| 3 / 5 csillag!
2018. 01. 24.
Bárcsak

Nagyon szép grafika, nagyon jó kivitelezés, végre egy játék, aminél figyelmet fordítottak a doboz belsejére, a rendezőkre. A játék mechanikája viszont kiforratlan, összecsapott, érződik rajta, hogy nem lett kellőképpen "kitesztelve". Házi szabályok bevezetésével (pl. nem ér véget a 9/10. körben a játék) talán érdekesebbé tehető. Nálunk 2-3 játék után senkinek se jutott eszébe újból elővenni. Még a gyerekeknek sem.
| 5 / 5 csillag!
2017. 12. 04.
A kocka el van vetve ... de még hogy :D

Némi fentartással kezdtük meg a játékot de rögtön bele szeretett a társaság :D Az euro gémerek által utált szerencse faktor itt új értelmet nyerj ahogy mi magunk állítjuk össze a kockáinkat. Nagyjából 2 lehetőségünk van A, Készítünk 2 közepesen erős kockát, B, 1 giga kockát aminek minden oldala üt és hozzá 1 gyenge kockát. De vigyázni kell hogy a nagy kocka kovácsolás közben a többiek ne húzzanak el a pontokkal mert akkor mit sem ér az egész. A garfikája és maga a történet olyan mintha az Évszakok testvére lenne. Csupán 2 nagy hátránya van a játéknak és az pedig a következők:
- A kocka oldalak hamar elkezdenek kopni. ( Érdemes lefújni őket lakkal illetve házilag csinálni egy kocka oldal lepatintó eszközt amihez faragot hurka pálcika tökéletes )
- A figurák mintha a Kinevet a végén?-ből szedték volna ki. A gyönyörű képek mellet kicsit illúzió romboló DE! ha minden igaz most dobtak ki hozzá egy kieget ami már rendes bábukat tartalmaz :D
| 5 / 5 csillag!
2017. 11. 29.
Gyönyörű

ez egy nagyon szép és kidolgozott társasjáték szép kívül belül és nagyon tetszik hogy saját cserélgethető oldalú dobókockáink vannak
| 5 / 5 csillag!
2017. 09. 23.
Meglepően szórakoztató

Pár napja akadtam rá erre a gyöngyszemre, roppant mód megtetszett a kivitelezése de a játék mechanizmusa nem nagyon jött át akkor. Kaptam az alkalmon és megvásároltam. Másnap kézhez is vettem, majd délután baráti körömmel gyorsan le is teszteltük. Az első 1-2 játék még a szokásos ismerkedési, hozzászokási fázissal telt, de nem volt vele semmilyen gond. A játékszabály érthető, nem túl szájbarágós, mégis egyértelmű. Végül 9 körnél álltunk meg, de az idő roppant jól telt. Összefoglalva: Grafikailag kifogástalan, témához illő, de ez el is várható a mai társasjátékoknál. Könnyű megtanulni, és élvezetes vele a játék. Nagy az újrajátszhatóság a rengeteg választási lehetőség miatt. Számomra negatívum, a sajnos csak a maximum 4 játékos. Valamint a kocka faktor. A szerencsének is nagy köze van hozzá. Összegezve mindenképp megérte az árát és sok boldog órát fogunk még vele eltölteni
| 5 / 5 csillag!
2017. 07. 10.
Új kedvenc

Pár napja próbáltuk ki a játékot, ötösben (legkisebb, 5,5 éves lányom szülői segítséggel). Mind a felnőttek, mind a gyerekek (5,5-12 éves kor között) nagyon élvezték. Elsőre talán kissé bonyolultnak tűnik a leírás, de mikor elkezdtük játszani, minden világossá vált. Nagyon szépen kidolgozottak a lapok, külön plusz pont, hogy a dobozban mindennek megvan a maga helye, nem "ömlesztve" kell elrakni a tartozékokat. A kártyalapokat érdemes az első egy-két parti után variálni, bár talán az eredeti paklikkal sem válik unalmassá. Jó ötlet, hogy egy-két kártyával van lehetőség a többi játékos hátráltatására is. Ahogy egy előttem szóló írta, a játék során érdemes beruházni A "Kovács kalapács", illetve a "Kovács kincsesládája" lapokra, bár amikor ketten játszottuk, ez nem feltétlenül volt szükséges.
Egyetlen negatívum, persze félig-meddig csak tréfásan, hogy a négy karakter között csak egy női található, ami a három lányom között állandó vitát generál. :-)

Ajánlom minden korosztálynak.
| 5 / 5 csillag!
2017. 07. 08.
Kockázzunk

Kipróbáltuk mi is, egyenlőre ketten.
A komponensek minőségi darabok, a grafika meseszép. Egyedül a bábuk túl egyszerűek a többi komponenshez képest, igaz 8 euróért beszerezhetőek szuper minik hozzá.
A kockák oldalai egyszerűen cserélhetők, ha legalább két oldalán meglazítjuk a lapkát. Szerencsére minimális a holtidő. Az alap kártyákkal játszva sok kitolásra nincs lehetőség. 2 játék utáni tapasztalatom szerintem kötelező megvenni a Kovács kalapácsa és a Kovács kincsesládája lapot, mert tuti lesz olyan, hogy a dobott aranyak kárba vesznek ezen lapok hiánya miatt. A kártyák variálásával sok újrajátszási lehetőség van. A kezdőknek ajánlom, hogy az aktív körben figyelje azokat a kártyákat amiknek a hatása érvényesül, 2 játék alatt többször is előfordult, hogy elfelejtettem használni ezeket. (Lehet másnál ez nem lesz gond, lehet ez egyedi képesség nálam. :) )
Igazán egyszerű játék, kevés szabállyal. Ha már szabály... A szabálykönyv az valami borzasztó. Nem a fordítás, hanem az, hogy nem az a megszokott lapozós szabály, hanem széthajtogatós.
Erősen ajánlott kategória.
| 5 / 5 csillag!
2017. 07. 04.
Kitűnő

Alig vártam, hogy megjöjjön és amikor végre megjött nem csalódtam, minden pontja kifogástalan, sokat kell játszani vele, hogy a kockák "bekopjanak" és kicsit könnyebb legyen cserélgetni a kockaoldalakat. A játék talán a Dominionra hasonlít, de előnye, hogy szinte "egyszerre" játszuk a játékot. (nyilván kocka-oldalt csak az cserél aki éppen körön van, viszont egyszerre dobálunk és gyarapodunk a többi játékossal.