Dice Forge - A sors kovácsai

Normál ár: 12 990 Ft

A Te árad: 12 341 Ft

Értékelés:  (4.6)
Az istenek, unaloműzés gyanánt, különböző szórakozásokat eszelnek ki. Ez alkalommal nagyszabású viadalt rendeznek a Mennyei Szigeteken, amelyen vitéz hősök mérkőznek meg egymással, hogy félistenekké válhassanak.
A jutalom elnyeréséhez dicső próbákon kell helytállniuk, majd áldozatokat bemutatniuk a szentélyekben, hogy az istenektől kapott ajándékaikat kockáikba kovácsolják, így téve egyre erősebbé és hatalmasabbá azokat.
Készen állsz elnyerni az istenek ajándékát? Akkor ragadj kockát, és bizonyítsd rátermettségedet!

Dice Forge

.

Nem a kedvenceim a kockajátékok, de a Dice Forge mindent megváltoztatott. Az esseni játékkiállítás egyik éjszakáján próbálhattuk ki, teljes titoktartást vállalva. A fátyol lehullhat végre! Soha nem vártam még türelmetlenebbül egy játék megjelenését, hogy játszhassak vele, és már az segít kicsit a feszültséget oszlatni, hogy megoszthatom róla, amit a felfedezés nevezetes éjjelén megtapasztaltam.

Dice Forge

Az örömhír és a páratlan élmény (mondhatnám, egyfajta megvilágosodás) abban áll, hogy a sors szeszélye és a szerencse nem csak leküzdhető, hanem kifejezetten jól esik lépésről lépésre olyan képességekkel felruházni a dobókockát, amellyel egyre inkább érezhetem magam a saját sorsom kovácsának.

Valójában nem is a dobókockát nem kedvelem, hanem a szerencse meghatározó szerepét, és nyilván nem a Dice Forge az első játék, melyben a kocka nem csupán a szerencse forgandóságát testesíti meg. Lecse Máténak az Űrcsempészek című játékában is az fogott meg, hogy a kockát teljesen új módon, egyfajta gyorsasági licitálásra használjuk. Tényleg, egy játékos kérdés a játékos olvasóhoz: milyen játékokat tudtok még, amelyben a dobókocka a döntés eszköze?

Dice Forge

…szóval játékszerzőként engem különösen izgat minden eredeti mechanizmus. Imádom a teljesen új, szellemes ötleteket. A társasjátékok világában olyanok ezek, mint a való világban a kerék vagy a villanykörte feltalálása. Illetve a társasjátékok nagyon is valóságos világában az igazán jó új mechanizmusok teljesen új élményt is nyújtanak. Dimenziókapukat nyitnak ki. Ilyen volt egykor a dobókocka feltalálása, amit Hermész Triszmegisztosz legendás alakjának tulajdonítanak. Vagy az ősi go játékban a kövek bekerítéses levétele. A sakkban, hogy a különböző bábukhoz egyedi lépésmódok társulnak. A ki nevet a végén… ősében, az indiai Pachisiben, hogy ugyanarra a mezőre lépve le lehet ütni, és újra elindítani a figurákat. A Monopolyban, hogy a játékosok egymásnak adnak el. A Rizikóban a többség alapú területfoglalás. A Hase und Igelben, hogy az előrelépésért fizetni kell. A Heimlich & Co.-ban fordultak elő először a titkos szerepek. A Dominionban a pakliépítés. A 7 Csodában a draftolás (a paklinkból egy lapot kiválasztunk, a többit továbbadjuk). A Dixitben, hogy egymás fantáziaképeire tippelünk. És a Dice Forge-ban, hogy a kockáinkat fejleszthetjük.

Dice Forge

A saját sorsunk kovácsaivá úgy válhatunk, hogy amit a kockánkkal dobunk, azt erőforrásként megkapjuk, és ezt egy kis táblán jelöljük. Az erőforrásainkból aztán olyan kis lapkák beszerzésére költhetünk, amit a kockáink oldalára lehet pattintani. Kiválaszthatjuk, melyik oldalt szedjük le, és a helyébe betesszük azt, amit szereztünk, és ami mind értékében, mind típusában hasznosabb lesz nekünk. Minél több ilyen értékesebb oldaluk van a kockáinknak, annál nagyobb eséllyel dobunk egyre ütősebb kombinációkat. Persze így meseszép és nagyon hasznos kártyákhoz is juthatunk. Hatványozottan gazdagodunk, egyre több lehetőséggel. Mindezek mellett az illusztrációk hangulatosak, magukkal ragadóak, és teljesen átadják azt az érzést, a sorsot meghatározó isteni képességekkel rendelkezünk. Imádom! Kell! Azonnal! …de még egy kicsit várni kell…

Aczél Zoli

Értékelések átlaga 


(4.6)

Közönségdíjak

Kezdőknek ideális 9 Családdal 9
67% (8)
25% (3)
8% (1)
Rendezés:
Értékelések: 1 - 10 (összesen: 12)
További oldalak:
  1. 1
  2. 2
Nem rossz

Blaze | 2018. június 7.

Nekem kellemes csalódás volt ez a játék, mert sokat nem vártam tőle. Oké, nincs benne mély stratégia, de agykikapcsolónak egész jó, el lehet vele lenni.
Könnyed társas

Noémi | 2018. május 22.

Tényleg nagyon szép kivitel, a doboz elrendezés egyik legjobb amit láttam. Elsőre eltart mire minden a helyére kerül. A szabálykönyv nagyon egyszerű a mérete is ennek megfelelően egy csöpp amint félbe van hajtva és mellette van a segédlet nekem ez a része nem jönn be annyira. Maga a játék nagyon egyszerű, egész családdal játszható. Senki ne várjon tőle nagy fordulatos stratégiai párbajt.
A család egyik kedvenc társasa

Tamás | 2018. március 19.

Egyike azon játékoknak, amit az 5 éves fiam is önállóan (segítség nélkül) tud játszani (bár néha csalni próbál). A játék ugyanis (játékszabályt leszámítva persze) nyelvfüggetlen, a grafikája vonnzó, szabályai gyorsan és egyszerűen elsajátíthatóak, és kellőképpen absztraktak. A kockalapok pattintgatása pedig mókás. A kockák természete végett természetesen nagy a szerencse faktor, de nem rontja el a játékot (ettől jelentős félelmem volt). Előnyként említeném, hogy a új kártyákkal folyamatosan bonyolítható a játék. Hátrányként talán a szines figurák egyszerűségét említeném, és azt hogy az elpakolás időigényes (amit érdemes minden játék végén megtenni, viszont mindennek van helye a dobozban)..
Kocka,kocka,de milyen kocka ?

Nikolett | 2018. március 8.

Nagyon szép grafikájú,kidolgozott játék. Már az hogy a dobozban mindennek megvan a saját helye és nem azzal kezdődik a játék,hogy szét kell válogatni az elemeket nagyon pozitív . Vegyes életkorú társasággal szoktuk játszani és mind a kicsiknek ,mind pedig az idősebbeknek nagyon elnyerte a tetszését. Különlegessége,hogy a kockák oldalai lecserélhetőek,így mindenki olyan kockát épít magának amilyet csak szeretne. Tényleg saját magunk szerencséjének a kovácsai vagyunk. Az elején eléggé nehéz cserélni a kocka oldalait,de ahogy egyre többet játszunk vele úgy válik egyre egyszerűbbé a lepattintás. Mindenki nagyon élvezte , a kockaépítés nyújtotta újdonságokat.A szabályok egyszerűek és gyorsan megtanulhatóak. Rendszeresen elő szokott kerülni a polcról .
A személyre szabott kocka el van vetve

Tony | 2018. február 12.

Keveset játszottam még a játékkal, de azt elmondhatom, hogy a kockák variálhatósága egy nagyon egyedi játékmechanikai elem, ami engem nagyon megfogott! A grafika szép, bár egy kicsit csalódtam, mert azt hittem a hősök nem csak díszítő elemek, hanem rendelkeznek valami egyedi képességgel. De sebaj így is élvezetes a játék! Mi hárman játszottuk és meglepően rövidnek éreztük az egészet. Kicsit úgy éreztük, hogy mire igazán belejöttünk volna és igazán jó kockákat kovácsoltunk, addigra már vége lett a játéknak. ha saját megvételre nem is feltétlen de kipróbálásra mindenkinek ajánlom!
Bárcsak

Leglescat | 2018. január 24.

Nagyon szép grafika, nagyon jó kivitelezés, végre egy játék, aminél figyelmet fordítottak a doboz belsejére, a rendezőkre. A játék mechanikája viszont kiforratlan, összecsapott, érződik rajta, hogy nem lett kellőképpen "kitesztelve". Házi szabályok bevezetésével (pl. nem ér véget a 9/10. körben a játék) talán érdekesebbé tehető. Nálunk 2-3 játék után senkinek se jutott eszébe újból elővenni. Még a gyerekeknek sem.
A kocka el van vetve ... de még hogy :D

Zazú | 2017. december 4.

Némi fentartással kezdtük meg a játékot de rögtön bele szeretett a társaság :D Az euro gémerek által utált szerencse faktor itt új értelmet nyerj ahogy mi magunk állítjuk össze a kockáinkat. Nagyjából 2 lehetőségünk van A, Készítünk 2 közepesen erős kockát, B, 1 giga kockát aminek minden oldala üt és hozzá 1 gyenge kockát. De vigyázni kell hogy a nagy kocka kovácsolás közben a többiek ne húzzanak el a pontokkal mert akkor mit sem ér az egész. A garfikája és maga a történet olyan mintha az Évszakok testvére lenne. Csupán 2 nagy hátránya van a játéknak és az pedig a következők:
- A kocka oldalak hamar elkezdenek kopni. ( Érdemes lefújni őket lakkal illetve házilag csinálni egy kocka oldal lepatintó eszközt amihez faragot hurka pálcika tökéletes )
- A figurák mintha a Kinevet a végén?-ből szedték volna ki. A gyönyörű képek mellet kicsit illúzió romboló DE! ha minden igaz most dobtak ki hozzá egy kieget ami már rendes bábukat tartalmaz :D
Gyönyörű

Ivan | 2017. november 29.

ez egy nagyon szép és kidolgozott társasjáték szép kívül belül és nagyon tetszik hogy saját cserélgethető oldalú dobókockáink vannak
Meglepően szórakoztató

Attila | 2017. szeptember 22.

Pár napja akadtam rá erre a gyöngyszemre, roppant mód megtetszett a kivitelezése de a játék mechanizmusa nem nagyon jött át akkor. Kaptam az alkalmon és megvásároltam. Másnap kézhez is vettem, majd délután baráti körömmel gyorsan le is teszteltük. Az első 1-2 játék még a szokásos ismerkedési, hozzászokási fázissal telt, de nem volt vele semmilyen gond. A játékszabály érthető, nem túl szájbarágós, mégis egyértelmű. Végül 9 körnél álltunk meg, de az idő roppant jól telt. Összefoglalva: Grafikailag kifogástalan, témához illő, de ez el is várható a mai társasjátékoknál. Könnyű megtanulni, és élvezetes vele a játék. Nagy az újrajátszhatóság a rengeteg választási lehetőség miatt. Számomra negatívum, a sajnos csak a maximum 4 játékos. Valamint a kocka faktor. A szerencsének is nagy köze van hozzá. Összegezve mindenképp megérte az árát és sok boldog órát fogunk még vele eltölteni
Új kedvenc

ney | 2017. július 10.

Pár napja próbáltuk ki a játékot, ötösben (legkisebb, 5,5 éves lányom szülői segítséggel). Mind a felnőttek, mind a gyerekek (5,5-12 éves kor között) nagyon élvezték. Elsőre talán kissé bonyolultnak tűnik a leírás, de mikor elkezdtük játszani, minden világossá vált. Nagyon szépen kidolgozottak a lapok, külön plusz pont, hogy a dobozban mindennek megvan a maga helye, nem "ömlesztve" kell elrakni a tartozékokat. A kártyalapokat érdemes az első egy-két parti után variálni, bár talán az eredeti paklikkal sem válik unalmassá. Jó ötlet, hogy egy-két kártyával van lehetőség a többi játékos hátráltatására is. Ahogy egy előttem szóló írta, a játék során érdemes beruházni A "Kovács kalapács", illetve a "Kovács kincsesládája" lapokra, bár amikor ketten játszottuk, ez nem feltétlenül volt szükséges.
Egyetlen negatívum, persze félig-meddig csak tréfásan, hogy a négy karakter között csak egy női található, ami a három lányom között állandó vitát generál. :-)

Ajánlom minden korosztálynak.

Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!