Dice Forge - A sors kovácsai

Normál ár: 12 990 Ft


A Te árad: 12 341 Ft

Értékelés:  (4.5)
Az istenek, unaloműzés gyanánt, különböző szórakozásokat eszelnek ki. Ez alkalommal nagyszabású viadalt rendeznek a Mennyei Szigeteken, amelyen vitéz hősök mérkőznek meg egymással, hogy félistenekké válhassanak.
A jutalom elnyeréséhez dicső próbákon kell helytállniuk, majd áldozatokat bemutatniuk a szentélyekben, hogy az istenektől kapott ajándékaikat kockáikba kovácsolják, így téve egyre erősebbé és hatalmasabbá azokat.
Készen állsz elnyerni az istenek ajándékát? Akkor ragadj kockát, és bizonyítsd rátermettségedet!

Dice Forge

.

Nem a kedvenceim a kockajátékok, de a Dice Forge mindent megváltoztatott. Az esseni játékkiállítás egyik éjszakáján próbálhattuk ki, teljes titoktartást vállalva. A fátyol lehullhat végre! Soha nem vártam még türelmetlenebbül egy játék megjelenését, hogy játszhassak vele, és már az segít kicsit a feszültséget oszlatni, hogy megoszthatom róla, amit a felfedezés nevezetes éjjelén megtapasztaltam.

Dice Forge

Az örömhír és a páratlan élmény (mondhatnám, egyfajta megvilágosodás) abban áll, hogy a sors szeszélye és a szerencse nem csak leküzdhető, hanem kifejezetten jól esik lépésről lépésre olyan képességekkel felruházni a dobókockát, amellyel egyre inkább érezhetem magam a saját sorsom kovácsának.

Valójában nem is a dobókockát nem kedvelem, hanem a szerencse meghatározó szerepét, és nyilván nem a Dice Forge az első játék, melyben a kocka nem csupán a szerencse forgandóságát testesíti meg. Lecse Máténak az Űrcsempészek című játékában is az fogott meg, hogy a kockát teljesen új módon, egyfajta gyorsasági licitálásra használjuk. Tényleg, egy játékos kérdés a játékos olvasóhoz: milyen játékokat tudtok még, amelyben a dobókocka a döntés eszköze?

Dice Forge

…szóval játékszerzőként engem különösen izgat minden eredeti mechanizmus. Imádom a teljesen új, szellemes ötleteket. A társasjátékok világában olyanok ezek, mint a való világban a kerék vagy a villanykörte feltalálása. Illetve a társasjátékok nagyon is valóságos világában az igazán jó új mechanizmusok teljesen új élményt is nyújtanak. Dimenziókapukat nyitnak ki. Ilyen volt egykor a dobókocka feltalálása, amit Hermész Triszmegisztosz legendás alakjának tulajdonítanak. Vagy az ősi go játékban a kövek bekerítéses levétele. A sakkban, hogy a különböző bábukhoz egyedi lépésmódok társulnak. A ki nevet a végén… ősében, az indiai Pachisiben, hogy ugyanarra a mezőre lépve le lehet ütni, és újra elindítani a figurákat. A Monopolyban, hogy a játékosok egymásnak adnak el. A Rizikóban a többség alapú területfoglalás. A Hase und Igelben, hogy az előrelépésért fizetni kell. A Heimlich & Co.-ban fordultak elő először a titkos szerepek. A Dominionban a pakliépítés. A 7 Csodában a draftolás (a paklinkból egy lapot kiválasztunk, a többit továbbadjuk). A Dixitben, hogy egymás fantáziaképeire tippelünk. És a Dice Forge-ban, hogy a kockáinkat fejleszthetjük.

Dice Forge

A saját sorsunk kovácsaivá úgy válhatunk, hogy amit a kockánkkal dobunk, azt erőforrásként megkapjuk, és ezt egy kis táblán jelöljük. Az erőforrásainkból aztán olyan kis lapkák beszerzésére költhetünk, amit a kockáink oldalára lehet pattintani. Kiválaszthatjuk, melyik oldalt szedjük le, és a helyébe betesszük azt, amit szereztünk, és ami mind értékében, mind típusában hasznosabb lesz nekünk. Minél több ilyen értékesebb oldaluk van a kockáinknak, annál nagyobb eséllyel dobunk egyre ütősebb kombinációkat. Persze így meseszép és nagyon hasznos kártyákhoz is juthatunk. Hatványozottan gazdagodunk, egyre több lehetőséggel. Mindezek mellett az illusztrációk hangulatosak, magukkal ragadóak, és teljesen átadják azt az érzést, a sorsot meghatározó isteni képességekkel rendelkezünk. Imádom! Kell! Azonnal! …de még egy kicsit várni kell…

Aczél Zoli

Értékelések átlaga 


(4.5)

Közönségdíjak

Kezdőknek ideális 11 Gyakorlott játékosoknak 7 Családdal 11 Partijátéknak 5
56% (9)
38% (6)
6% (1)
Rendezés:
Értékelések: 1 - 10 (összesen: 16)
További oldalak:
  1. 1
  2. 2
kellő mennyiségű kockázás

Donát | 2019. július 30.

Nagyon tetszik a játékmechanikai újítás, hogy a kockát lehet fejleszteni. Nem tűnik el a játékból a szerencsefaktor, de külön stratégiai elem lesz a véletlen csökkentése, vagy legalábbis a "rossz" dobások minimalizálása. Egy idő után, ha jól csinálod, nem tudsz igazán rosszat dobni, maximum a dobás utáni cselekvések közül más irányba indulsz. Aki ki nem állhatja a szerencsét a játékokban ezt sem fogja élvezni, mert nem veszik ki belőle, de aki olyan mint én és a túl sok szerencsét nem szereti, annak tökéletes játék.
Sokkal több benne a stratégia mint a szerencse! A kocka fejlesztés és a kártya vásárlás között folyamatosan kell lavírozni, egyiket sem lehet elhanyagolni. Az erőforrások is fontosak, de a győzelmi pontok is. Jól át kell gondolni mit csinálsz és előre tervezni 1-2 körrel.
Ketten is élvezetes, annyi hogy szerintünk érdemes minden kockalapot felhasználni 2 és 3 játékos esetén is, illetve keverni a szörnyek kártyáit, nem mindenhez csak 1 félét használni, szemben a szabálykönyvben leírtakkal. A játék negatívuma, hogy túl rövid a 9-10 kör, érdemes lett volna ezt még tesztelgetni. Pont mire felfejleszted a kockát és kezded igazán élvezni az erőforrás menedzsmentet és a kártya vásárlást véget is ér a játék. Ajánlom mindenkinek, hogy inkább 15 kört nyomjatok le, sokkal jobb hosszúság. Egyszerűen tanulható így kezdőknek is tetszeni fog, de kellő mélységű stratégia van benne ahhoz, hogy tapasztalt játékosok is élvezzék, így ideális vegyes társasággal is.
Tényleg szerencse

Gábor | 2019. március 6.

Amióta meg van sokat nem játszottunk vele (sajnos). A párom választotta a játékot. Én jobban szeretem amikor kicsit kevesebb szerencse van a játékban, de úgy ültem le, hogy tudtam körülbelül mit ad a játék. Maga a játék külleme nagyon szép. Csodálatos grafikája van szép doboza, nagyon jól megvan mindennek a helye. A szerencse faktor nagyon nagy, de ezt adja a játék. Taktikázni azért lehet benne. Attól függetlenül nagyon jó játék élményt biztosít azoknak akik egy könnyedebb társasjátékot szeretnének. Ami engem zavart, hogy sokat ad a játék és el vesznek a szilánkok és az arany. Mire valakire rá került a sor addigra volt úgy mindene tele volt, ezért el vesztek azok amiket dobot. Kicsit még ki kell tapasztalnunk, de ez zavaró volt benne. Meg az is, hogy van pár kártya amit muszáj az elején be szerezni. Ahhoz képest, hogy mennyi lap van benne annyira kevés lehetőség. Szerintem ha ezeket a hibákat nem nagyítjuk fel, egy nagyon kellemes kikapcsolódást nyújt a játék.
gurulj...gurulj....ááá!

Messier | 2019. február 7.

Nagyon szép kivitelezésű családi játék, ami bár kocka alapú mégis jól illeszkedik a játékba. A kockáink oldalát fejleszthetjük a kockával kidobott aranyból és szilánkokból. A szilánkokból kártyákat vásárolhatunk, amik egyre dráguló, de értékesebb lehetőségekhez és győzelmi pontokhoz juttatnak minket. Egyetlen bajom van csak a játékkal, a játék végi hosszú setup, vagy uram bocsánat, ha két partit szeretnénk játszani. Ez majd fele idő, míg maga a játék tart...bár lehet, hogy én vagyok lassú és nagyon alapos a visszapakolásnál... Családoknak mindenképpen ajánlott, nem nyúlhatsz vele mellé....
Próbált

László | 2019. január 5.

Ismerősnél játszottam vele, nálam is bekerült a vásárlási listába. Nagyon ajánlom!
Nem rossz

Blaze | 2018. június 7.

Nekem kellemes csalódás volt ez a játék, mert sokat nem vártam tőle. Oké, nincs benne mély stratégia, de agykikapcsolónak egész jó, el lehet vele lenni.
Könnyed társas

Noémi | 2018. május 22.

Tényleg nagyon szép kivitel, a doboz elrendezés egyik legjobb amit láttam. Elsőre eltart mire minden a helyére kerül. A szabálykönyv nagyon egyszerű a mérete is ennek megfelelően egy csöpp amint félbe van hajtva és mellette van a segédlet nekem ez a része nem jönn be annyira. Maga a játék nagyon egyszerű, egész családdal játszható. Senki ne várjon tőle nagy fordulatos stratégiai párbajt.
A család egyik kedvenc társasa

Tamás | 2018. március 19.

Egyike azon játékoknak, amit az 5 éves fiam is önállóan (segítség nélkül) tud játszani (bár néha csalni próbál). A játék ugyanis (játékszabályt leszámítva persze) nyelvfüggetlen, a grafikája vonnzó, szabályai gyorsan és egyszerűen elsajátíthatóak, és kellőképpen absztraktak. A kockalapok pattintgatása pedig mókás. A kockák természete végett természetesen nagy a szerencse faktor, de nem rontja el a játékot (ettől jelentős félelmem volt). Előnyként említeném, hogy a új kártyákkal folyamatosan bonyolítható a játék. Hátrányként talán a szines figurák egyszerűségét említeném, és azt hogy az elpakolás időigényes (amit érdemes minden játék végén megtenni, viszont mindennek van helye a dobozban)..
Kocka,kocka,de milyen kocka ?

Nikolett | 2018. március 8.

Nagyon szép grafikájú,kidolgozott játék. Már az hogy a dobozban mindennek megvan a saját helye és nem azzal kezdődik a játék,hogy szét kell válogatni az elemeket nagyon pozitív . Vegyes életkorú társasággal szoktuk játszani és mind a kicsiknek ,mind pedig az idősebbeknek nagyon elnyerte a tetszését. Különlegessége,hogy a kockák oldalai lecserélhetőek,így mindenki olyan kockát épít magának amilyet csak szeretne. Tényleg saját magunk szerencséjének a kovácsai vagyunk. Az elején eléggé nehéz cserélni a kocka oldalait,de ahogy egyre többet játszunk vele úgy válik egyre egyszerűbbé a lepattintás. Mindenki nagyon élvezte , a kockaépítés nyújtotta újdonságokat.A szabályok egyszerűek és gyorsan megtanulhatóak. Rendszeresen elő szokott kerülni a polcról .
A személyre szabott kocka el van vetve

Tony | 2018. február 12.

Keveset játszottam még a játékkal, de azt elmondhatom, hogy a kockák variálhatósága egy nagyon egyedi játékmechanikai elem, ami engem nagyon megfogott! A grafika szép, bár egy kicsit csalódtam, mert azt hittem a hősök nem csak díszítő elemek, hanem rendelkeznek valami egyedi képességgel. De sebaj így is élvezetes a játék! Mi hárman játszottuk és meglepően rövidnek éreztük az egészet. Kicsit úgy éreztük, hogy mire igazán belejöttünk volna és igazán jó kockákat kovácsoltunk, addigra már vége lett a játéknak. ha saját megvételre nem is feltétlen de kipróbálásra mindenkinek ajánlom!
Bárcsak

Leglescat | 2018. január 24.

Nagyon szép grafika, nagyon jó kivitelezés, végre egy játék, aminél figyelmet fordítottak a doboz belsejére, a rendezőkre. A játék mechanikája viszont kiforratlan, összecsapott, érződik rajta, hogy nem lett kellőképpen "kitesztelve". Házi szabályok bevezetésével (pl. nem ér véget a 9/10. körben a játék) talán érdekesebbé tehető. Nálunk 2-3 játék után senkinek se jutott eszébe újból elővenni. Még a gyerekeknek sem.

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!