Die Burgen von Burgund - A kártyajáték

  Normál ár: 4 390 Ft

  A Te árad: 4 171 Ft

  Értékelés:  (4.8)
  Stefan Feld népszerű társasjátékának, a Die Burgen von Burgundnak kártyajáték változata.

  Értékelések átlaga 


  (4.8)

  Közönségdíjak

  Ezt a terméket még egy közönségdíjra sem jelölték elegen.

  75% (3)
  25% (1)
  Rendezés:
  Eddig összesen 4 értékelés
  Feldpresso what else

  Péter | 2017. április 5.

  Ha valami minőségire vágysz és nincs lehetőség/kedv egy jó minőségű burgundira, dobj be egy zamatos kis feketét. Feld mester nemcsak remek sommelier, hanem tehetséges barista is. Kitűnő ár érték arányú, 2 fővel nagyon jól és gyorsan muzsikáló kártyajáték. Aki szereti a táblás verziót, annak ez is tetszeni fog. Visszaadja a nagy testvér hangulatát, mégis más. A polcon nincs nagy helyigénye, az asztalon annál inkább. És ? A nyaralásra ő jön velünk.
  Kastélylapka vagy kastélykártya?

  Gubirobi | 2016. július 12.

  A társasjáték kiadás egyik állomása a már megjelent játékok kockásított/kártyásított/kétszemélyes változatának kiadása, egyben lehetőség is egyfajta „áramvonalasításra” is. Alapvetően kedvelem ezeket a kiadásokat, akkor is ha „újabb bőr”. Az így megjelent játékok többsége egész jól sikerül (van, ami jobban és van, ami rosszabbul). Talán egyes esetekben ki nem mondott cél a vásárlók „csalizása”, hátha megtetszik neki ez a változat és szeretnék birtokolni a „szülőt” is.
  A „donorként” szolgáló társas igen előkelő helyezéssel rendelkezik a rajongói listákon, illetve rengeteg jó kritikát is kapott. Ez ideális alap egy jó kártyás verzió létrehozására, de egyben „ingoványos talaj” is, mert az eredeti játék rajongói elég kritikusak tudnak lenni egy-egy ilyen változattal.
  Maga a kártyásítás jól sikerült, áttették az elődben található funkciókat, helyettesítették a kockadobást is a lapokon található dobókocka szimbólumokkal. Kettő-négy játékos itt is minden körödben valami hasznosat tud végrehajtani: kártyákat megszerezni, építeni, munkásokat felbérelni, győzelmi pontokat nyerni.
  Minden egyes azonos színű megépített 3 épületed után tudsz az épülettípus után járó győzelmi pontot számolni. A különleges lila épületeket vagy az elég magas 6 győzelmi pontért (ami kb. a megszerzett pontok 20-25%-át is jelentheti a végelszámolásban) versenyezhetsz, vagy felhasználhatod azt dzsókerként más triók kialakítására. Nagyon fontos, hogy 3 ezüstért minden fordulóban egyszer kapsz egy „ingyen” akciót, valamint, hogy egy-egy 3-as épületcsoport kialakítása után az 5 fordulónként (mert összesen 5 forduló van egy játékban) csökkenő értékben, de mindig jutalmat kapsz.
  Aki először megépíti az adott szín hármas épületcsoportját, bónuszpontot kap, valamint azok is, akiknél minden színből megtalálható egy-egy épület.
  Az adott kör elején érdemes beszerezni a számodra fontos épületeket, hogy meg tudd őket építeni. Itt jelentkezik némi interakció a játékosok között, de ez mellett itt is mindenki pasziánsz-szerűen építgeti birodalmát. Sokszor az az érzésem volt, hogy csak a szerencsés laphúzás/lapmegjelenés döntötte el a játékosok közti helyezést, nem az előre tervezés, taktika. Ezt el tudom nézni a játéknak, de érdemes róla tudni, amikor annak megvásárlása szóba kerül.
  Mindenképpen előny kedvező árképzése, gyors előkészítése, aránylag gyors tanulhatósága. Egyelőre csak a német kiadás vásárolható meg kis hazánkban, így hozzá az angol szabály vagy magyar rajongói szabályfordítás letöltése javasolt. Sőt elérhető egy egész korrekt szabályösszefoglaló is a játék BGG oldalán a fájlok között. :)
  Ajánlom kipróbálásra.
  Burgund

  Garry | 2016. június 20.

  Már a táblás verziót is szerettem, de ez is egy igen jól sikerült darab lett. Ötletesen adaptálták kártyára a "nagytesó" kockapakolós mechanikáit, és picit megbolondították még egy set collection vonallal. Két fővel is nagyon jól muzsikál.
  Remek játék! :)

  Ger | 2016. április 18.

  Két személyes játékot kerestünk és a boltban ajánlották nagy szeretettel a 'die burgen von burgund' kártyajátékot. Nem játszottunk és nem is ismerjük a táblajátékos verziót, de minket lenyűgözött ez a kis gyöngyszem. Az első kissé zavaros kör után már ment a taktikázás, hogyan is fogunk még valahogy összekaparni egy kevés győzelmi pontot. Az menet után azonnal jött a következő.. a következő. Eléggé pörgős kb. 30 - 45 perc egy menet, de pont így a tökéletes. Már csak egy kisebb fém doboz kell hozzá, és már jöhet is velünk túrázni. Egyetlen negatívum talán, hogy sok hely kell a kirakott kártyáknak. Minket nem zavart, de lehet másnak ez zavaró. :)

  Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

  Sajnos ehhez a játékhoz nincsen letölthető játékszabályunk.