Webáruházunkban sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk a weboldalhasználatra vonatkozó adataidat, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket te adtál meg számukra vagy az általad használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek.

9.990 Ft

Dixit – Odyssey

9.990 Ft
Webáruház készlet: Raktáron
Átlagos értékelés: (63)

Leírás

A fantázia és csodás festmények partijátéka még több játékosnak. 
A Dixit világszerte népszerű, Év játéka díjas családi partijáték nagyobb társaságoknak is. A játékosok gyönyörű festménykártyákat kapnak, a „mesélő” kiválaszt egyet a kezéből, amelyről mond egy utalást: egy szót vagy akár egy egész történetet. Majd a többiek is választanak a sajátjaik közül az utalás alapján. Összekeverik a kártyákat, és a játékosok megtippelik: vajon melyik lehetett a mesélőé? (A festmények különböznek a Dixitben lévőktől.) A játékhoz több kiegészítő is kapható újabb csodálatos festményekkel. A kreativitást és a kifejezőkészséget fejlesztő társasjáték.

Vélemények

4.67
63 értékelés
(42)
(21)
(0)
(0)
(0)
Értékeld a játékot!
2022. 12. 22.
Jól sejtettem hogy telitalálat lesz.
Érthető szabályok, egyszerű a pontozási rendszer, a kártyákon a képek pedig megdolgoztatják a fantáziát.
Ennél többet szerintem nem is kell írjak.
Viszont nem tudok öt csillagot adni.
Kevésnek érzem az alap mennyiségű kártyát.
Mi négyen játszottuk, szerintem ez a létszám még kevés, és nem mindig tud az ember összeszedni sok embert.

2022. 09. 28.
2021. 11. 21.
2020. 05. 26.
Kezdőknek mindenképp

Ez volt az a játék ami berántott a társasok világába. Egyszerű játék, gyorsan rá lehet érezni. A pontozása pedig arra ösztönzi a játékost hogy ne a legegyszerűbb és legbonyolultabb szavakat illesszük rá a kártyára.
2020. 04. 15.
Mérföldkő

Én erre a játékra mindig is mérföldkőként fogok tekinteni a társasjátékok világában (úgy mint a Catanra és a 7 csodára is). Tökéletes partyjáték, amiben közelebb kerülhetünk egymáshoz, így mélysége is van. Azonban ha valaki nem akar túlságosan megnyílni a csapat előtt, azt is abszolút lehetővé teszi. Jó nevetések kísérik amikor valakik egyre gondolnak egy kártya kapcsán, de azt is, amikor valaki meghökentően másra asszociált.
2020. 02. 04.
Kreatív és szép

4 és 7 fővel próbáltuk és mindkét esetben jól működött.
Tág családi körrel is próbáltuk és talán úgy nem a legjobb. Bár a szabályokatmindenki könnyen megértette és jó volt a hangulat. Nehéz olyan asszociációt találni, ami a nagymamának is érthető a 40-50 évesnek és a 20on évesnek. Nyilván más a kultúrkör. Ezért baráti körben szórakoztatóbb vagy egy korú/érdeklődési körű emberekkel.
Egyébként jó játék, de az ember többet vár tőle, azért egy próbát megér. A kártyák tényleg gyönyörűek és elgondolkoztatóak önmagukban, de erről mindenki ódákat zengett már, ezért ez számomra elvárás volt.
Azért esett erre a verzióra a választásom, mert ezt 12-en is lehet játszani, bár amikor 7en játszottunk, nem lehetett úgy elhelyezni a kártyákat, hogy mindenki lássa. A szavazólap és a pontozópálya szerintem nagyon könnyen használható, a lehető leglogikusabb.
Ugyan a kártyákat pár játék után megjegyzi az ember, érdekes, hogy ettől mindig újrajátszható, mert más társaság/személy mindig mást mond és gondol az adott kártyáról.
2020. 01. 27.
Családi kedvenc

Ha 5, 6, 7-en vagytok ez lehet az egyik legideálisabb partijáték.
Akár kezdőknek is bátran ajánlható.
2020. 01. 06.
a kreativitás netovábbja

A Dixit Odyssey mindenképp megköveteli egy nagyobb létszámot, hogy igazán élvezetes legyen. Szeretjük a játékot, gyakran előkerül a polcról. Könnyen tanítható, és rengetegszer újrajátszató. A játékkal szemben negatívumnak találom, hogy kissé macerás a pontozási rendszere (ez szubjektív vélemény), illetve, hogy az esetleges kiegészítők ár-érték arányban némileg a ló túloldalára billennek.
2019. 12. 30.
Bővített verzió

Ezt a változatot többen játszhatják, mint az eredeti Dixitet, ezért még inkább alkalmas partijátéknak!
2019. 12. 18.
Szép kártyák

Egyszerű, mégis remek játék.
2019. 09. 23.
Fantázia világ

Szép, igényes asszociációs játék, egy egyszerű és könnyen magyarázható szabályrendszerrel. Ideális bevezető-, befejező- és party játék, kortól és nemtől függetlenül.
A design valamelyest elmarad az eredeti Dixit kiadásához képest, pl pontozó lapka használatának körülményessége, ill. a lépegető lap komorabb hangvétele. Persze, ezek személyes, szubjektív vélemények a külalakról. A játék továbbra is csodálatos, ajánlott.
2019. 08. 03.
Nagyon szép

Nekem az egyik legkedvesebb társas. Nagyon egyszerű, és szép játék. Kicsit elvont, és tény, hogy emberfüggö, kinek mennyire jön be. Kell hozzá fantázia, asszociációs készség. Nagyon sok jó élményem kötődik hozzá. A kiegészítőkre időröl időre szükség van. Csak azt sajnálom, hogy nem lehet ketten játszani, és ritkán van alkalmam nagyobb tásasággal jászani.
2019. 07. 25.
Könnyed partijáték

A Dixit az a játék, amit győztesek és vesztesek nélkül is bármikor szabadon lehet játszani. Lehet pontozással, vagy pontozás nélkül is, elég csak a lapokat pörgetni, amíg el nem fogy a pakli. Baráti társaság mellett családtagokkal szoktuk játszani, nagyon érdeke, ahogy az új játékosok nézetét ismeri meg a csapat. A képek igényesek és gyönyörűek, már azzal hosszú percek mehetnek el, ha csak nézegeti az ember a saját lapjait (:
Egy idő után érdemes 1-1 kiegészítőt megvenni hozzá és keverni a lapokat, így nem válnak unalmassá (amire mondjuk elég kevés az esély).
Ajánlom mindenkinek: régi barátokkal, új társasággal, gyerekekkel és családdal is (:
2019. 05. 21.
Dixit +++

A Dixit több fős változata, talán még jobb képekkel mint az alapjáték. Alap partijáték, amit bátran lehet kezdőknek is ajánlani. Csak soha nem nyerek benne ...
2019. 05. 04.
Értékelés

Nagyon szuper játék, még sosem okozott csalódást. Kevés olyan játék van, amit ennyire sokan lehet játszani.
2019. 03. 27.
"Otthon édes otthon" - egy erdő az éjjeli erdőségben, és az egyik fán ajtóval

Kisebb kutatás után, ez lett az első dixitünk. De nem feltétlenül a pályák és kiegészítők miatt, azt ezer módon meg lehetett volna oldani, hanem a kártyák miatt is. Elég változatosak, nem feltétlenül egy sémához kötődnek. E mellett még a jubileiumi kiadás fogott meg. De még bőven van elég játék ebben, azt majd később : ]

Még nincs olyan sok kör a hátunk mögött, de már több társasággal is kipróbáltuk, és van akinek nem az erőssége. Hiába próbáltunk több fordulót, általában volt egy élmezőny és egy vagy két játékos aki teljesen el volt maradva. Ennek egyik fő oka a túl könnyű (ritkábban túl nehéz) segítség volt. De szerintem aki felismeri ezt, az egy kicsit elrugaszkodva a "szokásos" gondolkodásától, próbálkozhat más fajta megközelítésekkel, hátha azzal több sikert ér el.
2019. 02. 26.
A kedvenc

Ezt a Dixit-et vettem meg először és nem a 6 személyes alapjátékot. Azóta nagyon sok kiegészítő csomagot vettem hozzá. Nagyon jó játék, ösztönzi a gondolkozást, inkább baráti társaságoknak ajánlanám, mint családoknak :)
2019. 01. 08.
Okos doboz

A dobozban rengetek hely van plusz kártyáknak.
Nekem ezen kívül benne van még az alapjáték kártyái, meg két kiegészítő lapjai, de még elférne benne egy adag kártya.
Részemről maguk a kártyák annyira nem jöttek át, mint a később kiadott kiegészítő lapjai, de az, hogy 12-en lehet játszani, meg egy dobozban elfér minden, az kötelező vétellé teszi a Dixit fanoknak.
2018. 09. 03.
Fantázia és asszociáció

Mi egy családi összejövetelen találkoztunk először a játékkal, és mindannyiunknak megtetszett. A hozzászólások számából egyértelmű, hogy nem mi vagyunk az egyetlenek. Aztán úgy alakult, hogy mi is beszereztük magunknak. Ez lett az első vásárolt társasunk.
A tizedik jubileumát ünneplő társas valószínűleg egyedi játékmenetének és gyönyörű kártyáinak köszönheti a sikerét, illetve magával ragadó hangulatának.
Igazán művészi a megvalósítása, nagyon hangulatos, számtalan asszociációnak teret engedő kártyákat készítettek hozzá. A többsége aranyos és jópofa, de ugyanúgy akadnak bizarr atmoszférájúak is. Nagyon változatos, pusztán gyönyörködni bennük is, szórakoztató.
Gyorsan megtanulható, egyedül a pontszámítása bonyolultabb, de az is csak elsőre tűnik.
Alapvetően, minden körben van egy mesélő, aki kiválaszt egy kártyát a kezében lévők közül és mond róla valamit a többieknek. Ez lehet egy szó, egy mondat, de akár egy rövid történet is. A többi játékos pedig a sajátjai közül választ olyanokat, amikre szerinte illik az, amit a mesélő elmondott. Eztán szavaznak a lerakott kártyákra. Pontot pedig az kap, aki kitalált melyik volt a mesélő kártyája. A dolog csavarja az, hogy a mesélőnek úgy kell beszélnie a választott kártyájáról, hogy mindenki ne jöhessen rá, melyik az övé, de az se forduljon elő, hogy senki sem találja ki. Mert akkor ő nem kap pontot. Emellé még azok is pontokat kapnak, akiknek a kártyájára érkezett szavazat. Az nyer akinek a kis fanyula először éri el a harminc pontot.
Klassz kis játék, de nem az mérhetetlen izgalmakban bővelkedő, viszont játszani vele tényleg különleges élmény, de azt hiszem, hogy ennek egyetlen igazi oka, a magával ragadó kártyákban rejlik. Amik sok játék után talán túlságosan kiismerhetőek lesznek - szerencsére azért nincs belőlük kevés, ráadásul számos kiegészítő is kapható az alapjátékhoz - ezáltal már macerás és nehéz újabb "meséket" kitalálni hozzájuk. Igazán azok élvezhetik, akiknek jó asszociációs képességeik vannak, és mély fantáziájuk.
Ennél fogva a gyerekek számára nem valószínű, hogy sikerekben fog bővelkedni a játék, mivel a kisebbek még nem tudnak elvontan gondolkodni. A megadandó információ - ne mindenki találja ki, de azért valaki igen - arany középútja sem megy nekik könnyen. Ez inkább felnőtteknek való játék, bár az én lányom ennek ellenére nagyon élvezi, ha játszunk.
Az is biztos, hogy a minimum létszámmal nem annyira szórakoztató, mint többen. Ha már öten-hatan vannak hozzá, akkor igazán mókás. Hármasban nem az igazi, izgalmasabb, ha több kártyából lehet választani, jobban oszlanak a pontok is.
Szerintem érdemes az Odyssey változatot megvenni, mert abban három fakk van, gondolva a további kiegészítőkre, amiket szerintem érdemes is beszerezni a változatosság kedvéért.
Összességében egy nagyon fantáziadús, eltalált játék, amit érdemes beszerezni, könnyed, szórakoztató mivolta miatt.
2018. 08. 09.
Parti kedvenc

Remek ember vonzó játék.
A szabálya könnyen meg tanulható sikerélményben dús .
Ajánlom mindenkinek aki szeretné a barátait megismerni kicsit közelebbről .
2018. 07. 25.
Ideális partijáték

Partijátéknak jó, előny, hogy sokat lehet játszani és nem kell összeszokott csapatnak lennie.
Én általában béna vagyok, amikor nekem kell mondanom, de sokkal jobb, ha ki kell találnom.
2018. 06. 25.
Izgalmas partyjáték, ugyanakkor szükséges, hogy valamennyire mindegyik résztvevőt ismerjük és kicsit be tud lassulni a játék, ha sokat gondolkozunk 1-1 kártyánál, hogy mit mondjunk, de alapvetően szuper játék, mi sokszor játszunk vele.
2018. 03. 10.
kifejezetten pörgős parti játék

Nagyon szeretjük. Pörgős játék, bár a pontok összeszámolása kicsit néha körülményes, főleg 7 játékos felett. Nekem a kártyák illusztrációi kifejezetten nem tettszenek, de a kártyák és a tábla minősége kifogástalan. Eddig kiegészítő paklit nem vettünk hozzá. Kisiskolás gyerekeket már be lehet vonni játékba és nagyon ügyesek tudnak lenni.
2018. 02. 27.
jó doboz :D

a játék a klasszikus dixit de a doboz kialakításában nekem piros pont, hogy hagytak helyet a kiegészítő pakliknak.
2018. 01. 13.
Nagyon jó!

Az utóbbi évek egyik legjobb társasjátéka! Gyönyörűek a rajzok kártyán, és nekünk jó sok parti kellett, mire igényünk lett kiegészítő kártyákra. Az elsős lányunk is remekül ráérzett a játék lényegére, és néha igazán nagyon nehéz feladványok jönnek ki. Csináltunk csak felnőtt partit is, ami nagyon szórakoztató volt! Sokat nevettünk! Felnőttnek, gyereknek, családnak egyaránt ajánlom.
2017. 12. 27.
Végtelen variálhatóság

Egy igazán különleges játék, amelyet számtalanszor újrajátszhatunk a barátokkal és a családdal egyaránt. Gyorsan megérthető játékszabály. 12 főig pedig nagyobb társaságok számára is lehetőséget nyújt a játékra.
2017. 11. 18.
Ahol a kreativitás a legfontosabb

Az egyik kedvenc játékunk itthon, a kártyák gyönyörűek, öröm rájuk nézni és a játékmechanizmusnak köszönhetően végtelen lehetőség rejlik egy partiban. Sok mindent meg lehet tudni játék közben egymás fantáziájáról, arról, hogyan gondolkodnak a többiek.
2017. 10. 17.
Nem lehet nem szeretni!

Fantasztikus játék, tulajdonképpen megunhatatlan! Nagyobb társasággal a legjobb! Mindenkinek szívesen ajánlom! :))
2017. 10. 05.
Party Dixit

A dixit alapjátékhoz képest annyi a változás, hogy a nem szavazókártyák vannak 1-6ig, hanem egy szavazótábla 12 szavazási lehetőséggel.
Ez azért is alakult így, mert ezáltal már akár 12-en is lehet játszani egy partyt, egyszóval a Dixit party játék verziója.
Egyébként 1-2 apró szabály módosítástól eltekintve, a megszokott, számomra megunhatatlan Dixit játék, egy újabb adag remek képpel.

Aki szereti a Dixitet, de 6főnél nagyobb társasággal szeretné játszani, neki itt a tökéletes megoldás.
Bár személy szerint javasolnék mellé még egy-két kiegészítő paklit, mert 10-12 játékosnál gyorsan fogynak a lapok és kevés kör jön ki az alap pakliból.
2017. 09. 07.
alapjáték újratöltve

Az első kiadásnál többet kapunk: akár 12-en játszhatják és szavazótábla is jár minden színhez.
2017. 09. 05.
Igényes partijáték

A már megszokott igényességgel megrajzolt kártyák, remek asszociációs játék. Minél többen játsszák, annál izgalmasabb. Jó látni, hogy másoknak hogy jár az agya. Partijátéknak szerintem tökéletes. Ajánlom!
2017. 08. 21.
Először tábla nélkül játszottunk Dixitet, aztán megtaláltuk ezt a verziót, amiben van pontjelölő tábla, szavazótábla, ráadásul akár 12 fővel is játszható. A dobozban plusz hely van az esetleges kiegésztő kártyáknak, amiket szintén érdemes beszerezni. Pontozás nélkül is élvezetes, bármikor abbahagyható, ezért kezdő vagy töltelék játéknak is megfelelő.
2017. 08. 20.
Csodálatos

Életem első Dixit partiját ezzel a játékkal játszottam.
A kártyák gyönyörűek, a játék alapötlete zseniális. Minél többen játszák, annál izgalmasabb, így érdemes hozzá igazán nagy játékot szervezni.
Ha tehetném, megvenném a teljes szériát.
2017. 05. 18.
Könnyed partijáték

Szép, kellően részletes grafika, könnyű "mesét" kitalálni hozzájuk. Előnye, hogy 12 fővel is játszható.
2017. 01. 08.
Imádjuk!

5-6 éves gyerekeinkkel tökéletes :-)
imádom a fantáziájukat!

Abszolút ajánlom, 3-4 fővel is jóljátszható4
2016. 12. 11.
A lapok hozzák az elvárt minőséget, csodás a grafikája. Külön előny, hogy ezt a kiadást 12 fő is játszhatja. Pszichológusoknak Rorschach-teszt helyett tökéletes alternatíva! :-)
Egyedüli problémás rész a szavazó tábla, egyszerűen nagyobb a pontozó bogyó mint a lyuk.
2016. 12. 06.
Egy újabb dobozos dixit

Igazából csak a kártyák miatt vettem meg, hogy még több féle legyen, de ami pozitív csalódás volt benne, hogy itt már gondoltak arra, hogy az embernek több pakli kártyája is van, így ennek is készítettek elő helyet a dobozban.
A kártyáknál érezni, hogy pár évvel korábban rajzolták (főleg az új kedvenc 7-eshez képest), de attól még bőven hozza a szokásos dixit szintet :)
2016. 11. 21.
Szuper verzió bővebb tartozékokkal

Nagy előny, hogy az eredeti Dixit-hez képest ezt már 2-szer annyian, 12-en is lehet játszani az alap készlettel, és a dobozban van hely 2 másik kiegészítő paklinak is.

Mint minden Dixitre jellemző ebben is remek képek, szép művészi kártyák vannak amiből vidám pillanatok kerekednek.

A többes szavazási funkciót mi nem használjuk, maradtunk az eredeti pontozási rendszernél.
2016. 01. 22.
Szép kártyák - nem szimpatikus értékelőrendszer

Minthogy először az alap Dixit-et, majd a 2. 3. 4. 5. kiegészítőt megvettük, csak pénz kérdése volt, hogy mikor kerül be a készletbe az Odyssey. Jelentem: megvan! És nem bántam meg, a kártyáinak nagyon örültünk. Külön élvezet a "tábla", amin a nyulak közlekednek. Sokkal szívesebben használjuk, mint az alapjátékét. És a lényeg: VÉGRE JÁTSZHATJUK 12-EN IS! Eddig mindig gond volt, hogy a 8-9 vagy akár 12 főből ki ne játsszon. Most nincs ez a gond. Bár bevallom, hogy az alapjáték "tippelő számozott lapkáit" használjuk. Na, ehhez viszont sajnos így hozzá kellett rajzolgatni. A LAPOK SZÉPEK, A TÁBLA JOBB, 12 NYÚL VAN. Hát ezek miatt mindenképpen megérte, és csak ajánlani tudom.
2016. 01. 04.
Komplex

Ezzel a verzióval találkoztam először, pszichiátriai betegekkel játszottam, elképesztően izgalmas volt, ahogyan egymás gondolkodásmódját megismerhettük (egyrészről információ, másrészt pedig önmagában terápiás erejű tud lenni ((nem csak sérülteknek, egyébként is remek önismereti eszköz)) ). Az eredeti játékhoz képest sokkal színesebb, komplexebb, izgalmas, ahogyan szóródnak a pontok, illetve nagy létszámnál még jobban kell figyelni, hogy olyan címet adjunk, ami az egyes játékosok szintjének, tudásának megfelel.
2015. 12. 09.
Jók a kártyák és az új szabályok, de a tábla még nem az igazi

A játék menete nagyon jó, 5 főtől már sok jó lehetőség adódik.

Dixitet először tábla nélkül játszottam, akkor papírra írtuk a pontokat, és a kezünkkel mutattuk a szavazatunkat. Ezek után vettem meg ezt a játékot, ami csalódás volt olyan szempontból, hogy a kiegészítő kártyákhoz képest a tábla nem ér annyival többet, mint amennyivel drágább. Nincs hely a kártyáknak, nincs start mező és a szavazókártyáknak sincs takaróeleme. DE ennek ellenére szerintem sokkal hasznosabb, mint az alapjáték tartozékai.
Személy szerint nekem jobban tetszik az alapjátéknál a pálya rajzolata, de ennek - ha nem is tökéletes, - legalább több funkciója van.
Szerintem a kettő közül ezt érdemes megvenni, ha mindenképpen táblán bábukkal és szavazólapokkal akar valaki játszani, mert ez fel van készítve a 6+ fős partikra is.

A pakli ismét jól sikerült: érdemes figyelni a rajzok részleteire is, sokat tud módosítani a képhez kacsolt gondolatokon.
Maga a játékélmény egyébként zseniális, ajánlom mindenkinek, de itt is, mint minden partijátéknál lényeges a játszani vágyó, lelkes társaság.
2015. 11. 24.
Dixit nagyobb társaságnak

Az új szabályok lehetővé teszik, hogy többen is lehessen játszani és az új kártyák is szépek.
2015. 11. 04.
Dixit többen

Óriási pozitívum, hogy az eredeti Dixit 5 vagy 6 játékosa helyett ezt már 12-en is lehet játszani, ami nagyobb társaságok esetén nyilvánvaló előny. Bár hozzáteszem, hogy ha ennyien játszunk, akkor érdemes hozzá néhány kiegészítőt is venni, különen hamar elfogynak a lapok.

Ami negatívum lehet, az az, hogy a szavazás menete, meg a pontozás sok játékosnál eléggé lassú folyamat. ("Oké, mindenki szavazott? Akkor mutassuk a szavazólapokat! Egyesre szavazott valaki? Kettes? Ó hárman is. Melyik szín is vagy, melyikkel lépjek? Jó, akkor hármasra valaki?....")
2015. 11. 02.
Nagyon szerethető

Bár én személy szerint nem szeretem annyira, a környezetemben mindenki kedveli, és valóban egy remek, ötletes játék.
Az illusztrátor/ok előtt pedig le a kalappal, gyönyörűek a rajzok.
A játék menet nem változik a Dixit alapjátékhoz képest, a játékosok száma és a pontozótábla más, de nem jelentős különbség.
Hangulatos, családdal, barátokkal egyaránt remek hangulatban játszható.
Mindenképp érdemes beszerezni.
2015. 10. 27.
ötletes

az Odysseynek az illusztrációja is tetszik nekem - sok ötlet alakul a kártyák nyomán
tetszik a pontozótábla, meg a jelölőkártyák - talán kicsit jobban, mint az alapjátéké
2015. 10. 24.
A legkreatívabb társasjáték

Elég egyedi játék, gyönyörű képekkel, és fantáziával. Igazi szórakás mind barátokkal, mind családdal.
Negatívum: a pontozótábla nem jó megoldás.
2015. 10. 23.
The show must go on!

Szárnyaló képzelet 2.0! Méltó folytatás a Dixit alaphoz, különösen, hogy ezzel már lehet 12-en is játszani. Ez volt ugyanis a legnagyobb hibája eddig. Képzelj el 12 önfeledten, gondolataiban kalandozó játékost – fenomenális hangulat! :-)
A kártyák nem a legjobbak a sorozatból, de mégis 84 db újabb történet! Jöhet a többi kiegészítő, jöhetnek az emberek, és folytatódhat a show!
2015. 10. 09.
Legalább annyira jó mint az alap Dixit, ha nem jobb. Nagy társasággal is lehet vele játszani, és még mindig szép, mint a többi.
2015. 10. 07.
Barátokkal

Szeretem a játékot, mert nagy társasággal is lehet játszani
2015. 09. 18.
Ezt ajánlom az eredeti helyett

Ha gondolkozol azon, hogy ezt vagy az eredetit vedd-e meg, mindenképpen ezt ajánlom. Bár a pontozó tábla nem olyan cuki, mint az eredetiben, de nagy előny, hogy 12 játékosra is felkészítették a játékot.
2015. 08. 28.
mesevilág

Gyönyörűek a rajzok. Inkább ezt érdemes megvenni mint "az alapot". A játék gyorsan megtanulható. Viszont ugyanazzal a csapattal játszva egy idő után repetitivé válhat, vagy nagyon nehéz új dolgokat kitalálni ( lehet a mi kreativitásunkkal van a gond :-)
2015. 08. 23.
Fantáziadús

A cím összefoglalja a lényeget. Nagyon szépen kivitelezett játék, a nyuszik aranyos választás játékfigurának. A kártyák gyönyörűek, szerintem nagyon jó lehet ha egy kezdő művész pl. lehetőséget kap, hogy egy ilyen játékhoz alkosson. Rengeteg a kártya, a képzeleterő határtalan, a játék változatos, sok nevetés jár hozzá. Egyszerűen remek az elképzelés. Akár 3-an is játszható már valóban, úgy sem rossz, de ha jó sokan vagyunk, úgy az igazi! :)
2015. 08. 12.
változatosabb dixit-élmény

A kiegészítők között a legjobb, ha valaki csak egy játék erejéig akar belekóstolni a dixit-élménybe, akkor ez valóban jobb választás, mint az eredeti, mert szabályokban többet tud, a doboz ugyanakkora, a kártyák még őrzik az eredeti stílusát (a későbbi kiegészítők az illusztrátorváltást követően szerintem gyalázatosak, nem kreatívak, és nagyon elütnek az eredetitől). Nekem előbb volt meg, mint a Dixit eredeti. A pontozólapok elmennek, nem praktikus, hogy takarni kell őket, de a szavazólapkáknál egy fokkal jobb megoldás. A tábla részben jó, mert a kártyák mellé illeszthetőek, így kijelöli a számaikat, viszont alig észrevehető a mezők határa, és a nyulak nagyon könnyen elcsúsznak rajta, nekem bosszantó volt odafigyelni rá. Emiatt a 4 csillag. Emellett csak ajánlani tudom, mert a Dixit minden előnyével is rendelkezik.
2015. 08. 12.
Szerintünk a legjobb Dixit kiegészítő, ha az alapjáték tetszett, javaslom ezzel kezdeni a bővítést. És nagyon szép a tábla, amin a nyúl fafigurák rohannak a győzelem felé :) Egyetlen kritikám, hogy bénák a szavazólapkák.
2015. 08. 07.
A játék gyorsan, könnyen megtanulható és már az első játék is élvezetes.
A kártyák jók (jobban mint a Dixit 5-ös kiegészítőé: nekünk azok már túl elvontak. A többi paklit nem ismerem), bár érdemes beszerezni több paklit mellé, mert ha csak ezzel a paklival játszunk többször egymás után, akkor már nem olyan izgalmas.
Nekem a pontozókártyák tetszenek. A tábla se rossz, csak mivel keskenyek a sávok, a kis nyulak könnyen elcsúszhatnak egy pontnyit.
2015. 07. 31.
ezt kell venni nem a dixit 1-et

A doboz és a tábla annyival használhatóbb, mint az eredeti Dixité, hogy az elmondhatatlan.

Kreativitást igénylő játék, egészen érdekes játszani, ha a társaságban nagyon különböző gondolkodású emberek ülnek. Az Acitivity-nél eggyel-kettővel jobb választás, ha 10-12 embert szeretnél egy egyszerű társasjátékkal lefoglalni.

Imádom, hogy könnyen magyarázható: nem is szoktuk magyarázni, csak leültetjük azt a valakit, aki nem tudja a szabályokat, és közben megérti.

Kicsit megöli a játékot viszont, ha megrekedünk egy szinten asszociációs szabadság szempontjából. Azaz, ha mindenki egy-egy szót mond csak, vagy megszokja hogy a két alapján asszociál be valamit és azt bemondja, akkor az szerintem sokat ront a játékélményen, és ráadásul nehéz belőle kitörni is utólag. Egyszerre mókás és rossz, hogy sok játék után néhány kártyáról már nehéz új asszociációt mondani, mikor folyton vicces korábbi sztorik jutnak az ember eszébe (de ez lehet, hogy csak az én memóriám hibája).
2015. 07. 31.
Még többen játszhatunk!

Ezt a kiegészítőt azért vettem meg, mert az új szavazólapka segítségével még többen lehet egyszerre játszani. Sajnos nem voltam vele tökéletesen megelégedve:
1) nagy méretű doboz, viszont a kártyák védőfóliával alig-alig férnek bele. Így legfeljebb két paklit lehet benne tárolni.
2) Habár használhatóak a szavazólapkák, valahogy nem a legszerencsésebb megoldás. Volt olyan játékos, akinél kipotyogott a pöcök a lapkából.
3) Viszonylag drága, lehet érdresebb akkor ezt megvenni az alapjáték helyett.
Erőssége: sokan azt mondták, hogy még jobbak a rajzok, mint az alapjátékban.
2015. 07. 21.
Kiváló party játék

Elég gyors a játék menete a nagy létszám bevonásához, nem unatkozik az sem aki "nincs éppen soron", mivel folyamatosan aktív minden játékos.
2015. 07. 16.
Dobozdesign: elégtelen

A legnagyobb bajom a Dixit nagydobozos verzióival, hogy értelmetlenek a dobozbelsők. Az első az eléggé afunckionális - több paklit nem nagyon lehet benne (szeparáltan) tárolni.
Itt tettek erre lépéseket, de az, hogy a fóliás lapok nem férnek bele a dobozba, részemről sokat veszít a használhatóságon..
Ettől függetlenül az új pontozó sokkal praktikusabb, de az új szavazólapok használhatatlanok (mi az alapjáték szavazólapjaival és ennek a pontozójával használjuk mindig), a pakli pedig egész jól sikerült.
2015. 07. 12.
Önálló lábakon áll

A dobozos Dixit dobozos testvére.
Az új játéktáblával könnyebb a nyuszik kezelése, kisebb a dőlésveszély (bár nekem az eredeti pontozótábla grafikája nagy kedvenc). Megjelenik a csapatjáték és aki meri, már 12 fővel is játszhatja a játékot.
Mindezek kiszolgálására pontozólapkák is kerültek a játékba. Egyetértek mások véleményével, ez a legrosszabbul sikerült része a doboznak, mintha be sem tesztelték volna. Azért mindig megoljduk valahogy.
Önálló játékként is életképes, természetesen lapjaival bármikor "dúsíthatjuk" az alappaklit.:)
2015. 07. 10.
Belépő a társasjátékok világába

Véleményem szerint a Dixit az egyik legjobb választás, ha új embereket szeretnénk megnyerni a társasjátékos hobbi számára! Már-már "kapudrog". :)

Az Odysseyre a 12 játékos lehetősége miatt eshet a választás, bár a szavazólapkái nem sikerültek túl jól.
2015. 07. 10.
Kreatív játék, azoknak ajánlom, akik nagy fantáziával és jó megfigyelőképességgel rendelkeznek, esetleg fejleszteni szeretnék kommunikációs, emberismereti és/vagy logikai képességeiket, miközben jól szórakoznak! :)
Annál izgalmasabb egy Dixit-parti, minél több játékos száll be, szerintem 4 főnél kevesebben nem érdemes játszani!
2015. 07. 09.
Lehet alap!

Az alap Dixit mellett nekem ez van még meg. A 12 játékos lehetőség miatt talán ezt ajánlom elsőnek, hiszen önmagában játszható, bár hozzá kell tennem, ebben a verzióban a szavazólapkák borzalmasak. Viszont 6 játékos felett már el kell még egy pakli legalább, úgyhogy még mellé jól jöhet bármelyik kiegészítő, ha sokan játszunk (nem kell feltétlen a drágább alap, hiszen az Odysseyben meg van minden kellő alkatrész).
Magáról a játékról a véleményem a Dixitnél már megírtam ;) Erősen ajánlott!