Dobble

  Normál ár: 4 290 Ft

  A Te árad: 4 076 Ft

  Értékelés:  (4.7)
  Lakat! Alma! Hóember! És kutya, és szív, meg hold és hópehely, hogy a kérdőjelről vagy a lóheréről ne is beszéljünk... Lehetetlenség fejben tartani őket!
  De nem is kell - a Dobble egy pofonegyszerű, ám annál élvezetesebb kártyajáték jellegzetes, kerek lapokkal, ahol nincs más dolgod, mint az éppen felcsapott kártyák nyolc-nyolc ábrája közül megtalálni az egyetlen párt!
  Nincs két egyforma lap, nincs két egyforma parti, van viszont végtelen kombináció, így a lapok megtanulhatatlanok, ráadásul az egyszerű és kifejező, piktogramszerű képeknek köszönhetően már az ovisok is remekül elboldogulnak vele! Kalandra fel hát, légy te a leggyorsabb, és gyűjtsd össze te a legtöbb kártyát! Vagy éppen szabadulj meg elsőként a tieidtől, attól függ, éppen hogy játszotok...

  A Dobble az egyik legnépszerűbb partijáték a gyerekek és felnőttek körében egyaránt. Egyszerű, de változatos szabályai ötféle játékmódot is kínálnak, kis méretének és strapabíró fémdobozának köszönhetően pedig ideális utazójáték lehet nem csak a strandra készülőknek, de repülőn, vagy akár a kocsiban utazóknak is. Mi kellhet még ennél több?

  Dobble kártyajáték akár ötféleképpen is játszható, és mindegyik hasonló elven működik: meg kell találnunk a lapkákon található azonos formákat.

  Ami nem is olyan egyszerű feladat, ugyanis minden két kártyalapon csak egy közös kép van: olló, répa, cica vagy épp célkereszt. Az 55 kerek kártya és a több mint ötvenféle ábra segítségével az észlelési képességeinket fejleszthetjük.

  Az alapjáték során az asztal közepére helyezünk két lapot, amiken meg kell találni az azonos formát - ezek teljesen ugyanúgy néznek ki, egyedül a méretükben térhetnek el. Aki előbb találja meg a közös képet, és annak nevét hangosan kimondja, megkapja a lapokat, és újakat csapunk fel. Aki a legtöbb párt gyűjti, az győz. Ha ezt begyakoroltuk, akkor kipróbálhatjuk a többi verziót is!

  Torony

  A játékosoknak osztunk egy-egy lapot, a többit egy pakliban az asztal közepére helyezzük, a legfelső lapot képpel felfelé. Mindenki egyszerre megfordítja a kártyáját, majd aki először rálel a középsőn és a sajátján található közös szimbólumra, megnyeri a kört. Ekkor a középen lévő lapot magához veszi, ráhelyezi a saját lapjára, így most már ezt a kártyát kell figyelnie. Középre új lapot csapunk fel, amit ismét a leggyorsabb vihet el. Amikor elfogynak középről a lapok, megnézzük, kinek a legmagasabb a tornya, ő nyerte a játékot.

  Kút

  A Kút játékban - a Toronnyal ellentétben - a cél, hogy mielőbb megszabaduljunk a lapjainktól. Ennek megfelelően a felállás is más: ezúttal egy lapot helyezünk képpel felfelé az asztal közepére, a többit pedig megkeverve, egyenlően szétosztjuk a játékosok között. Aki először fedezi fel a saját paklijának felső lapján és a középső lapon szereplő azonos szimbólumot, annak a kártyája középre kerül, így ehhez kell hasonlítani a kártyáinkat.

  Forró krumpli

  Ahogy a játék neve is mutatja, úgy szabadulunk meg a lapunktól, mintha az égetné a tenyerünket. Ebben a verzióban nincs pakli, egymás lapjain kell megtalálnunk az azonosságokat. Mindenkinek osszunk egy-egy lapot, fordítsuk meg egyszerre, és találjuk meg a közös képeket. Aki gyorsabb, az a saját lapját a másik kezébe teszi, így megszabadulva a "krumplitól". Ajánlott előre meghatározni a körök számát, hiszen a játékban csak vesztes van - az a játékos, akinél a legtöbb lap összegyűlt.

  Szerezd meg mind!

  Tegyünk az asztal közepére egy lapot képpel felfelé, valamint köré annyi lapot képpel lefelé, ahány játékos játszik. Egyszerre fordítson fel mindenki egyet-egyet, majd indulhat a keresés! A cél, hogy minél több lapot gyűjtsünk be, amit úgy érhetünk el, ha megtaláljuk a középsővel közös szimbólumot.

  Mérgezett alma

  Ennek a játékmódnak azonos az előkészülete, mint a Torony esetén, ám itt az ellenfeleinknek adogatjuk a húzópakli lapjait. A feladatunk, hogy megtaláljuk a középső lap és bármely más játékos lapja közötti azonosságot, és az veszít, akinek a legmagasabb tornya lesz.

  A Dobble akkor az igazi, ha minél többen játszunk vele, de két játékos esetén is élvezetes - gyors, pörgős partijáték.

  Értékelések átlaga 


  (4.6)

  Közönségdíjak

  Kezdőknek ideális 121 Gyakorlott játékosoknak 43 Egyedül 7 Ketten 64 Családdal 117 Partijátéknak 110
  70% (107)
  25% (38)
  4% (6)
  1% (1)
  1% (1)
  Rendezés:
  Értékelések: 1 - 10 (összesen: 154)
  További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. ...
  7. 16
  Partyjáték!

  Levente | 2017. november 20.

  Partyjátéknak tökéletes! :D És még vicces is...
  Akár ketten, akár többen

  András | 2017. november 20.

  A játék többféle variációban játszható, ketten is nagyon élvezetes, pörgős partijáték.
  Kicsiknek és nagyoknak egyaránt ajánlom.
  Ki a leggyorsabb?

  Tamara | 2017. november 20.

  Pörgős, ötletes játék, ami két személyre is remekül működik. Vidám hangulatot varázsol otthon a családban, vagy akár egy baráti társaságban.
  Pörgős

  Grab | 2017. október 31.

  Bárhol lehet játszani pl. iskolai szünetben, könnyű, a variációk miatt nem unalmas. Minden korosztály számára izgalmas, együtt játszhatja felnőtt és gyerek.
  Szülőalázó :)

  Marci | 2017. október 30.

  Először komoly felnőtt társaságban játszottam vele, majd az első utam a játékboltba vezetett, hogy 7 és 10 éves lányaimmal közösen szórakozhassunk. Felhívták a figyelmem, hogy gatyafelkötős lesz a törpök ellen játszani. Az volt. :) Ha valaki sikerélményt szeretne gyerekének, ideális választás. Lényegében bármely korosztály élvezetes perceket tölthet el vele, sőt akár egyedül, mondjuk az idő ellen is játszható. Nagyon pörgős, szabálya pofonegyszerű. Bárhol - bármikor mehet egy party.
  - Olló. Olló! OLLÓ! - Na jó, ez így nem ér... HOLD! Hold! Hold!

  Péter | 2017. október 11.

  Bárhol, bármikor elővehető játék. Olyanok is belevetették magukat, akik 20 éve társasoztak utoljára, "Ki nevet a végén"-nel. Igazából az ajánlott életkort is nyugodtan le lehet vinni 4 évre a sima párkeresgélős játékmódhoz. Idővel némi rutin szerezhető benne, ahogy jobban rááll az ember szeme - amíg aztán szembe nem jön a 8 éves unokahúga, aki porrá alázza. Ha nincs ajándékötleted a gyereked barátjának/rokongyerekeknek, ezzel nem fogsz mellé.
  Gyorsaság szerelmeseinek

  D | 2017. október 10.

  Kompakt kiszerelésű, egyszerű, többféle szabály szerint is játszható gyorsasági/ügyességi játék.
  Nem ez lesz az a játék, ami órákon át tartó taktikai csatába torkollik, de aki egy könnyed humoros/pörgős játékra vágyik, az megtalálta amit keres a Dobbléban.
  Ki a leggyorsabb

  M | 2017. október 3.

  Bár nem annyira az én világom az ilyen gyorsasági, megfigyelésen alapuló játékok, csak pozitívan tudok nyilatkozni erről a játékról.
  Gyors játékmenet, többféle játékvariáció, ahol a többiek gyorsasága csak mégtöbb stresszt indukál és ez teszi igazán izgalmassá ezt a játékot.
  Megunni nem lehet

  Violetta | 2017. szeptember 28.

  A legjobb pörgős és villámgyors játék...Csak olyan helyen nem ajánlom ahol csendben kellene játszani. A gyerekek sokkal ügyesebbek benne :D Mi mindenhol ezt játszuk - strand, vonat, buli, bárhol bármikor....
  Agytorna

  Ginger21 | 2017. szeptember 25.

  Azt hiszed, hogy egyszerű, de mégsem annyira. Gyerekeknek, felnőtteknek, gyors jàték, az a tipikus: na még egyet. :)

  Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

  A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

  Dobble játékcsalád