Dobble

  Normál ár: 4 290 Ft

  A Te árad: 4 076 Ft

  Értékelés:  (4.7)
  Lakat! Alma! Hóember! És kutya, és szív, meg hold és hópehely, hogy a kérdőjelről vagy a lóheréről ne is beszéljünk... Lehetetlenség fejben tartani őket!
  De nem is kell - a Dobble egy pofonegyszerű, ám annál élvezetesebb kártyajáték jellegzetes, kerek lapokkal, ahol nincs más dolgod, mint az éppen felcsapott kártyák nyolc-nyolc ábrája közül megtalálni az egyetlen párt!
  Nincs két egyforma lap, nincs két egyforma parti, van viszont végtelen kombináció, így a lapok megtanulhatatlanok, ráadásul az egyszerű és kifejező, piktogramszerű képeknek köszönhetően már az ovisok is remekül elboldogulnak vele! Kalandra fel hát, légy te a leggyorsabb, és gyűjtsd össze te a legtöbb kártyát! Vagy éppen szabadulj meg elsőként a tieidtől, attól függ, éppen hogy játszotok...

  A Dobble az egyik legnépszerűbb partijáték a gyerekek és felnőttek körében egyaránt. Egyszerű, de változatos szabályai ötféle játékmódot is kínálnak, kis méretének és strapabíró fémdobozának köszönhetően pedig ideális utazójáték lehet nem csak a strandra készülőknek, de repülőn, vagy akár a kocsiban utazóknak is. Mi kellhet még ennél több?

  Dobble kártyajáték akár ötféleképpen is játszható, és mindegyik hasonló elven működik: meg kell találnunk a lapkákon található azonos formákat.

  Ami nem is olyan egyszerű feladat, ugyanis minden két kártyalapon csak egy közös kép van: olló, répa, cica vagy épp célkereszt. Az 55 kerek kártya és a több mint ötvenféle ábra segítségével az észlelési képességeinket fejleszthetjük.

  Az alapjáték során az asztal közepére helyezünk két lapot, amiken meg kell találni az azonos formát - ezek teljesen ugyanúgy néznek ki, egyedül a méretükben térhetnek el. Aki előbb találja meg a közös képet, és annak nevét hangosan kimondja, megkapja a lapokat, és újakat csapunk fel. Aki a legtöbb párt gyűjti, az győz. Ha ezt begyakoroltuk, akkor kipróbálhatjuk a többi verziót is!

  Torony

  A játékosoknak osztunk egy-egy lapot, a többit egy pakliban az asztal közepére helyezzük, a legfelső lapot képpel felfelé. Mindenki egyszerre megfordítja a kártyáját, majd aki először rálel a középsőn és a sajátján található közös szimbólumra, megnyeri a kört. Ekkor a középen lévő lapot magához veszi, ráhelyezi a saját lapjára, így most már ezt a kártyát kell figyelnie. Középre új lapot csapunk fel, amit ismét a leggyorsabb vihet el. Amikor elfogynak középről a lapok, megnézzük, kinek a legmagasabb a tornya, ő nyerte a játékot.

  Kút

  A Kút játékban - a Toronnyal ellentétben - a cél, hogy mielőbb megszabaduljunk a lapjainktól. Ennek megfelelően a felállás is más: ezúttal egy lapot helyezünk képpel felfelé az asztal közepére, a többit pedig megkeverve, egyenlően szétosztjuk a játékosok között. Aki először fedezi fel a saját paklijának felső lapján és a középső lapon szereplő azonos szimbólumot, annak a kártyája középre kerül, így ehhez kell hasonlítani a kártyáinkat.

  Forró krumpli

  Ahogy a játék neve is mutatja, úgy szabadulunk meg a lapunktól, mintha az égetné a tenyerünket. Ebben a verzióban nincs pakli, egymás lapjain kell megtalálnunk az azonosságokat. Mindenkinek osszunk egy-egy lapot, fordítsuk meg egyszerre, és találjuk meg a közös képeket. Aki gyorsabb, az a saját lapját a másik kezébe teszi, így megszabadulva a "krumplitól". Ajánlott előre meghatározni a körök számát, hiszen a játékban csak vesztes van - az a játékos, akinél a legtöbb lap összegyűlt.

  Szerezd meg mind!

  Tegyünk az asztal közepére egy lapot képpel felfelé, valamint köré annyi lapot képpel lefelé, ahány játékos játszik. Egyszerre fordítson fel mindenki egyet-egyet, majd indulhat a keresés! A cél, hogy minél több lapot gyűjtsünk be, amit úgy érhetünk el, ha megtaláljuk a középsővel közös szimbólumot.

  Mérgezett alma

  Ennek a játékmódnak azonos az előkészülete, mint a Torony esetén, ám itt az ellenfeleinknek adogatjuk a húzópakli lapjait. A feladatunk, hogy megtaláljuk a középső lap és bármely más játékos lapja közötti azonosságot, és az veszít, akinek a legmagasabb tornya lesz.

  A Dobble akkor az igazi, ha minél többen játszunk vele, de két játékos esetén is élvezetes - gyors, pörgős partijáték.

  Értékelések átlaga 


  (4.7)

  Közönségdíjak

  Kezdőknek ideális 136 Gyakorlott játékosoknak 48 Egyedül 7 Ketten 75 Családdal 133 Partijátéknak 126
  72% (127)
  24% (42)
  3% (6)
  1% (1)
  1% (1)
  Rendezés:
  Értékelések: 1 - 10 (összesen: 178)
  További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. ...
  7. 18
  Csak ajánlani tudom!

  Kriszta | 2018. január 13.

  Nagyon szereti az egész család! Gyors és szórakoztató társasjáték. Ovisoknak is bátran ajánlom! Nálunk a gyerekek simán lenyomnak bennünket, felnőtteket. :-) Nagyon jó fejlesztőjáték.
  Gyors

  János | 2018. január 11.

  Leköti a fiatalokat, és még szórakoztató is. Sokat lehet nevetni játék közben. Nem unalmas, bár igaz, hogy 4-5 kör után már fárasztó.
  best

  Eszter | 2018. január 11.

  Akárhány kiadása is jelent meg ennek a játéknak, számomra továbbra is ez az igazi és a legjobb. Mindenki felismeri, hogy mi van a képen, a képek száma 1-1 kártyán pedig se túl sok, se túl kevés. Szerintem ez egy annyira alapvető játék, h receptre kéne felírni, h minden háztartásban kötelezően meglegyen :)
  Egyszerű móka

  Ádám | 2018. január 10.

  Sok kapkodás és nevetés. Félelmetes, ahogy a kisgyerekek meg tudják alázni a felnőtteket, mert sokkal könnyebben reagálnak a formákra. Semmi extrát nem kell várni, csak pörgős rohamokat.
  5 star

  Fanni | 2018. január 7.

  Számomra az egyetlen játék, ami 5 csillagos élményt nyújt, és megunhatatlan. Rengeteg nevetés és kacagás, gyerekekkel vigyázz.... még nagyon nem tudnak veszíteni! :D Felnőtt társaságban azonban órákig játszható, amennyire egyszerűnek tűnik, olyan nehéz is megtalálni a párokat, amikor már azt hiszed te vagy a legjobb, akkor akadsz el és már 3-an kimentek előtted... Vegyétek! Játsszátok! Élvezzétek!
  Igazi partijáték

  Szerkeszt | 2017. december 28.

  Kortól, nemtől függetlenül kiváló partijáték. Gyors, izgalmas, kis helyen is elfér, így igazán praktikus. Rendkívül izgalmas tud lenni, hogy ki tudja gyorsabban teljesíteni a "feladatokat" az egyes játékváltozatokban.
  Megunhatatlan

  Tamasne | 2017. december 20.

  Fejleszt + szórakoztat. Felnőttnek 2 parti után vagy unalmas vagy bosszantó.
  Legyél a gyorsabb!

  Zsófi | 2017. december 19.

  Jó játék utazáskor, társasozós est bevezetőjeként, vagy egy fejlesztőórán koncentráció fejlesztésére! A gyerekek általában szeretik, főleg azok, akiknek a vizuális észlelése erősebb, önbizalmat ad nekik a játék. Sok kör után jöttem bele igazán a játékba, addig kiegyenlítetlen volt a partneremmel szemben, talán ez másokra is igaz. Mi nagyon sokat nem tudtunk vele játszani egymás után, egyrészt mert annyira belejöttünk, hogy nem volt kihívás, másrészt van a játéknak egyfajta monotonitása.
  Felpörget

  Vombatka | 2017. december 19.

  Némi kétellyel csatlakoztam a lányomhoz játszani, de végül én nem tudtam abbahagyni. Tökéletesen kikapcsol! Koncentráció, gyorsaság, nevetés, jókedv! :)
  Szuper

  Hajnal | 2017. december 18.

  Szuper játék, bárhol bármikor játszható. :-) A rossz kedvet gyorsan helyre teszi, és garantált a móka kacagás a gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

  Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

  A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

  Dobble játékcsalád