Dobble

Normál ár: 4 290 Ft

A Te árad: 4 076 Ft

Értékelés:  (4.7)
Lakat! Alma! Hóember! És kutya, és szív, meg hold és hópehely, hogy a kérdőjelről vagy a lóheréről ne is beszéljünk... Lehetetlenség fejben tartani őket!
De nem is kell - a Dobble egy pofonegyszerű, ám annál élvezetesebb kártyajáték jellegzetes, kerek lapokkal, ahol nincs más dolgod, mint az éppen felcsapott kártyák nyolc-nyolc ábrája közül megtalálni az egyetlen párt!
Nincs két egyforma lap, nincs két egyforma parti, van viszont végtelen kombináció, így a lapok megtanulhatatlanok, ráadásul az egyszerű és kifejező, piktogramszerű képeknek köszönhetően már az ovisok is remekül elboldogulnak vele! Kalandra fel hát, légy te a leggyorsabb, és gyűjtsd össze te a legtöbb kártyát! Vagy éppen szabadulj meg elsőként a tieidtől, attól függ, éppen hogy játszotok...

A Dobble az egyik legnépszerűbb partijáték a gyerekek és felnőttek körében egyaránt. Egyszerű, de változatos szabályai ötféle játékmódot is kínálnak, kis méretének és strapabíró fémdobozának köszönhetően pedig ideális utazójáték lehet nem csak a strandra készülőknek, de repülőn, vagy akár a kocsiban utazóknak is. Mi kellhet még ennél több?

Dobble kártyajáték akár ötféleképpen is játszható, és mindegyik hasonló elven működik: meg kell találnunk a lapkákon található azonos formákat.

Ami nem is olyan egyszerű feladat, ugyanis minden két kártyalapon csak egy közös kép van: olló, répa, cica vagy épp célkereszt. Az 55 kerek kártya és a több mint ötvenféle ábra segítségével az észlelési képességeinket fejleszthetjük.

Az alapjáték során az asztal közepére helyezünk két lapot, amiken meg kell találni az azonos formát - ezek teljesen ugyanúgy néznek ki, egyedül a méretükben térhetnek el. Aki előbb találja meg a közös képet, és annak nevét hangosan kimondja, megkapja a lapokat, és újakat csapunk fel. Aki a legtöbb párt gyűjti, az győz. Ha ezt begyakoroltuk, akkor kipróbálhatjuk a többi verziót is!

Torony

A játékosoknak osztunk egy-egy lapot, a többit egy pakliban az asztal közepére helyezzük, a legfelső lapot képpel felfelé. Mindenki egyszerre megfordítja a kártyáját, majd aki először rálel a középsőn és a sajátján található közös szimbólumra, megnyeri a kört. Ekkor a középen lévő lapot magához veszi, ráhelyezi a saját lapjára, így most már ezt a kártyát kell figyelnie. Középre új lapot csapunk fel, amit ismét a leggyorsabb vihet el. Amikor elfogynak középről a lapok, megnézzük, kinek a legmagasabb a tornya, ő nyerte a játékot.

Kút

A Kút játékban - a Toronnyal ellentétben - a cél, hogy mielőbb megszabaduljunk a lapjainktól. Ennek megfelelően a felállás is más: ezúttal egy lapot helyezünk képpel felfelé az asztal közepére, a többit pedig megkeverve, egyenlően szétosztjuk a játékosok között. Aki először fedezi fel a saját paklijának felső lapján és a középső lapon szereplő azonos szimbólumot, annak a kártyája középre kerül, így ehhez kell hasonlítani a kártyáinkat.

Forró krumpli

Ahogy a játék neve is mutatja, úgy szabadulunk meg a lapunktól, mintha az égetné a tenyerünket. Ebben a verzióban nincs pakli, egymás lapjain kell megtalálnunk az azonosságokat. Mindenkinek osszunk egy-egy lapot, fordítsuk meg egyszerre, és találjuk meg a közös képeket. Aki gyorsabb, az a saját lapját a másik kezébe teszi, így megszabadulva a "krumplitól". Ajánlott előre meghatározni a körök számát, hiszen a játékban csak vesztes van - az a játékos, akinél a legtöbb lap összegyűlt.

Szerezd meg mind!

Tegyünk az asztal közepére egy lapot képpel felfelé, valamint köré annyi lapot képpel lefelé, ahány játékos játszik. Egyszerre fordítson fel mindenki egyet-egyet, majd indulhat a keresés! A cél, hogy minél több lapot gyűjtsünk be, amit úgy érhetünk el, ha megtaláljuk a középsővel közös szimbólumot.

Mérgezett alma

Ennek a játékmódnak azonos az előkészülete, mint a Torony esetén, ám itt az ellenfeleinknek adogatjuk a húzópakli lapjait. A feladatunk, hogy megtaláljuk a középső lap és bármely más játékos lapja közötti azonosságot, és az veszít, akinek a legmagasabb tornya lesz.

A Dobble akkor az igazi, ha minél többen játszunk vele, de két játékos esetén is élvezetes - gyors, pörgős partijáték.

Értékelések átlaga 


(4.7)

Közönségdíjak

Kezdőknek ideális 166 Gyakorlott játékosoknak 54 Egyedül 8 Ketten 92 Családdal 163 Partijátéknak 151
73% (156)
23% (49)
3% (7)
0% (1)
0% (1)
Rendezés:
Értékelések: 1 - 10 (összesen: 215)
További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. ...
  7. 22
Óvónők előnyben

Enikő | 2018. november 27.

Nagyon sokszor előkerül.
Egyszerűek a szabályok a játék mégsem unalmas.
Én az óvónő barátaimmal szoktam jétszani, nekik jobban megy mint nekem, de még őket is elverik az ovisok.
Egyszerű, de nagyszerű!

Flóra | 2018. november 26.

Gyors és izgalmas játék, sok variációs lehetőséggel. Nagy előnye, hogy bárhova magunkkal lehet vinni a praktikus fémdobozában. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt.
Partijátéknak is szuper

Bálint | 2018. november 11.

Nagyon szeretjük ezt a játékot, mert nagyon egyszerű, 1 perc alatt megtanítható bárkinek, és rendkívül szórakoztató. Családdal, de akár felnőtt baráti társaságban is abszolút élvezetes, sosem csalódunk benne. És nem utolsó sorban fejleszti a koncentrációt, ami külön vicces tud lenni egy pohár bor / sör mellett.
Eldobod az agyad

Mátyás | 2018. november 11.

Rém egyszerű mégis tökéletes kártyajáték! Gyerekekkel, felnőtekkel garantált a jó hangulat, bárhol és bármikor játszható tejoeg!
Dobble

Sándor | 2018. november 6.

Kis gyerekekkel ideális,kedvelt időtöltés lehet. Csak felnőtt használatra nem ajánlatos.
Versenyre kelsz a gyerekekkel

Melinda | 2018. november 4.

4 és 6 éves gyerekeimmel játszom, mindannyiunknak élvezetes játék és igazán figyelnem kell, mert simán legyőznek! Többféle módon játszható, ezért sem válik unalmassá.
Pörgős

RTamás | 2018. október 23.

Nagyon jó, pörgős játék mindenkinek csak ajánlani tudom!
Egyszerűen nagyszerű

Rejtj | 2018. október 16.

Kicsi kompakt méret hatalmas szórakozással.
Bármikor, bárhol, bárkivel

Bence | 2018. szeptember 25.

Nagyon jó időtöltés, könnyű és gyorsan elsajátítható szabályok. Nagyon jó játék és kiegyenlített.
nagyon tuti

kiraly | 2018. szeptember 22.

első ránézésére ki akartam hagyni, ami szörnyű nagy hiba lett volna! :)
Annyira akart mindenki nyerni, hogy az adrenalin csak úgy szárnyalt mindenkiben, úgyhogy kiadós nevetés társult a játékhoz végig!
Egyszerű de nagyszerű, gyerekekkel, ketten, többen, bárhol, bármikor!

Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

Dobble játékcsalád