Dobble

Normál ár: 4 290 Ft

A Te árad: 4 076 Ft

Értékelés:  (4.7)
Lakat! Alma! Hóember! És kutya, és szív, meg hold és hópehely, hogy a kérdőjelről vagy a lóheréről ne is beszéljünk... Lehetetlenség fejben tartani őket!
De nem is kell - a Dobble egy pofonegyszerű, ám annál élvezetesebb kártyajáték jellegzetes, kerek lapokkal, ahol nincs más dolgod, mint az éppen felcsapott kártyák nyolc-nyolc ábrája közül megtalálni az egyetlen párt!
Nincs két egyforma lap, nincs két egyforma parti, van viszont végtelen kombináció, így a lapok megtanulhatatlanok, ráadásul az egyszerű és kifejező, piktogramszerű képeknek köszönhetően már az ovisok is remekül elboldogulnak vele! Kalandra fel hát, légy te a leggyorsabb, és gyűjtsd össze te a legtöbb kártyát! Vagy éppen szabadulj meg elsőként a tieidtől, attól függ, éppen hogy játszotok...

A Dobble az egyik legnépszerűbb partijáték a gyerekek és felnőttek körében egyaránt. Egyszerű, de változatos szabályai ötféle játékmódot is kínálnak, kis méretének és strapabíró fémdobozának köszönhetően pedig ideális utazójáték lehet nem csak a strandra készülőknek, de repülőn, vagy akár a kocsiban utazóknak is. Mi kellhet még ennél több?

Dobble kártyajáték akár ötféleképpen is játszható, és mindegyik hasonló elven működik: meg kell találnunk a lapkákon található azonos formákat.

Ami nem is olyan egyszerű feladat, ugyanis minden két kártyalapon csak egy közös kép van: olló, répa, cica vagy épp célkereszt. Az 55 kerek kártya és a több mint ötvenféle ábra segítségével az észlelési képességeinket fejleszthetjük.

Az alapjáték során az asztal közepére helyezünk két lapot, amiken meg kell találni az azonos formát - ezek teljesen ugyanúgy néznek ki, egyedül a méretükben térhetnek el. Aki előbb találja meg a közös képet, és annak nevét hangosan kimondja, megkapja a lapokat, és újakat csapunk fel. Aki a legtöbb párt gyűjti, az győz. Ha ezt begyakoroltuk, akkor kipróbálhatjuk a többi verziót is!

Torony

A játékosoknak osztunk egy-egy lapot, a többit egy pakliban az asztal közepére helyezzük, a legfelső lapot képpel felfelé. Mindenki egyszerre megfordítja a kártyáját, majd aki először rálel a középsőn és a sajátján található közös szimbólumra, megnyeri a kört. Ekkor a középen lévő lapot magához veszi, ráhelyezi a saját lapjára, így most már ezt a kártyát kell figyelnie. Középre új lapot csapunk fel, amit ismét a leggyorsabb vihet el. Amikor elfogynak középről a lapok, megnézzük, kinek a legmagasabb a tornya, ő nyerte a játékot.

Kút

A Kút játékban - a Toronnyal ellentétben - a cél, hogy mielőbb megszabaduljunk a lapjainktól. Ennek megfelelően a felállás is más: ezúttal egy lapot helyezünk képpel felfelé az asztal közepére, a többit pedig megkeverve, egyenlően szétosztjuk a játékosok között. Aki először fedezi fel a saját paklijának felső lapján és a középső lapon szereplő azonos szimbólumot, annak a kártyája középre kerül, így ehhez kell hasonlítani a kártyáinkat.

Forró krumpli

Ahogy a játék neve is mutatja, úgy szabadulunk meg a lapunktól, mintha az égetné a tenyerünket. Ebben a verzióban nincs pakli, egymás lapjain kell megtalálnunk az azonosságokat. Mindenkinek osszunk egy-egy lapot, fordítsuk meg egyszerre, és találjuk meg a közös képeket. Aki gyorsabb, az a saját lapját a másik kezébe teszi, így megszabadulva a "krumplitól". Ajánlott előre meghatározni a körök számát, hiszen a játékban csak vesztes van - az a játékos, akinél a legtöbb lap összegyűlt.

Szerezd meg mind!

Tegyünk az asztal közepére egy lapot képpel felfelé, valamint köré annyi lapot képpel lefelé, ahány játékos játszik. Egyszerre fordítson fel mindenki egyet-egyet, majd indulhat a keresés! A cél, hogy minél több lapot gyűjtsünk be, amit úgy érhetünk el, ha megtaláljuk a középsővel közös szimbólumot.

Mérgezett alma

Ennek a játékmódnak azonos az előkészülete, mint a Torony esetén, ám itt az ellenfeleinknek adogatjuk a húzópakli lapjait. A feladatunk, hogy megtaláljuk a középső lap és bármely más játékos lapja közötti azonosságot, és az veszít, akinek a legmagasabb tornya lesz.

A Dobble akkor az igazi, ha minél többen játszunk vele, de két játékos esetén is élvezetes - gyors, pörgős partijáték.

Értékelések átlaga 


(4.7)

Közönségdíjak

Kezdőknek ideális 179 Gyakorlott játékosoknak 58 Egyedül 9 Ketten 99 Családdal 176 Partijátéknak 162
73% (164)
23% (52)
4% (8)
0% (1)
0% (1)
Rendezés:
Értékelések: 1 - 10 (összesen: 227)
További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. ...
  7. 23
Gyors és hangulatos

Ákos | 2019. április 22.

Egy egyszerű alapötlet kiváló megvalósítása. A játékhoz elengedhetetlen a gyorsaság és a figyelmesség, így talán a nyomás is nagy lehet rajtunk egy-egy parti alatt. A játék többféleképpen is játszható, így mindig tud újat mutatni, mindenki megtalálhatja a kedvencét.
A 4 csillagot azért kapja tőlem, mert számomra néhány kör után unalmassá válik az efféle játék, de ez egyéni vélemény, nem a játék hibájából adódik!
Gyors, pörgős

Cfthn | 2019. április 17.

Gyors játék, különösebb fontolgatást nem igényel, mégis izgalmas. Gyerekeknek különösen. :)
Játék bárhol és bármikor

Zizmooo | 2019. április 10.

Könnyed, pörgős játék. Fáradtság és időhiány nem lehet akadály. :)
Dobble

Krisztina | 2019. április 10.

Ötféle módon, változatosan játszható, és ebben is sokszor jobbak a gyerekek, mint a felnőttek. Nem tudom, miért nem kerül elő gyakrabban, de van egy olyan érzésem, hogy felvirrad majd újra az ideje.
Gyerekeknek

Kristóf | 2019. április 3.

Kiváló gyerekeknek, nagy mértékben fejleszti az elmét. 20 évesen részegen már más kérdés, hogy ugyanannyira jól szórakozunk vele mint egy 10 éves...
Warm up

Zoli | 2019. március 31.

Bemelegítő játékként szoktuk elővenni, de ha nincs sok időnk, vagy fáradtak vagyunk egy komplexebb játékhoz, akkor is tökéletes választás lehet.
Nyelvtanuláshoz is ideális

Belián | 2019. február 13.

Nálunk nem csak a családi/baráti összejövetelekkor kerül elő, hanem a nyelvtanuláshoz is jó. Az első pár meccs alkalmával a szavak külföldi megfelelőjét lehet megtanulni, aztán lehet nehezíteni például hozzá társított igékkel (ezeket is előre megbeszélve). Így gyakorlásnak is jó, illetve aki vizuálisabb típus, az talán így könnyebben megjegyzi a szavakat. Még csak pár alkalommal használtuk, de már most megmaradt a szavak nagy része : ]
Az egyik legjobb party játék

Csilla | 2019. január 24.

Vicces, pörgős, egyszóval a legjobb partijáték. Bármelyik korosztály számára az óvódástól a nyugdíjasig ajánlott. Nagyon egyszerű, a szabály pillanatok alatt elsajátíthtóak. Sosem unalmas. Mi imádjuk, évek óta játszuk a gyerekekkel.
Pörgős kis partyjáték!

Barbara | 2019. január 3.

Baráti összejöveteleken mindig előkerül (25-35 év közöttiek vagyunk), gyorsan lejátszható, mindig jól szórakozunk! Hangosan kiabáljuk az ábrák nevét, néha pár pillanatra össze is veszünk azon, hogy ki mondta ki előbb, de persze nálunk mindig az nyer, aki előbb lerakja (vagy éppen felhúzza) a kártyáját. Garantált a szórakozás!
Régi kedvenc

Szilvia | 2018. december 31.

Régóta megvan, de még mindig nagyon szeretjük! Megunhatatlan!
Egyszerű szabály, nagyszerű játék!
A gyerekeknek sokkal jobban megy, mint a felnőtteknek :D

Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

Dobble játékcsalád