Dobble: Star Wars

  Normál ár: 4 990 Ft

  A Te árad: 4 741 Ft

  Értékelés:  (4.6)
  A gyorsasági partijátékok királya, a Dobble Star Warsos verziójában minden rajongó kiélheti magát! A kártyákon ezúttal csak a filmekkel kapcsolatos ábrák szerepelnek, laponként nyolc, a szabály pedig ugyanaz, mint az alapjátékban. Bármely két lapot csapjuk fel, mindig pontosan egy ábra lesz, amely mindkettőn szerepel, ezt kell minél hamarabb megtalálni és hangosan kimondani.
  A jellegzetes, kerek fémdoboznak köszönhetően, amely mára a Dobble sorozat védjegye lett, a játék utazáshoz is tökéletes!

  A Dobble kártyajáték akár ötféleképpen is játszható, és mindegyik hasonló elven működik: meg kell találnunk a lapkákon található azonos formákat.

  Ami nem is olyan egyszerű feladat, ugyanis minden két kártyalapon csak egy közös kép van: olló, répa, cica vagy épp célkereszt. Az 55 kerek kártya és a több mint ötvenféle ábra segítségével az észlelési képességeinket fejleszthetjük.

  Az alapjáték során az asztal közepére helyezünk két lapot, amiken meg kell találni az azonos formát - ezek teljesen ugyanúgy néznek ki, egyedül a méretükben térhetnek el. Aki előbb találja meg a közös képet, és annak nevét hangosan kimondja, megkapja a lapokat, és újakat csapunk fel. Aki a legtöbb párt gyűjti, az győz. Ha ezt begyakoroltuk, akkor kipróbálhatjuk a többi verziót is!

  Torony

  A játékosoknak osztunk egy-egy lapot, a többit egy pakliban az asztal közepére helyezzük, a legfelső lapot képpel felfelé. Mindenki egyszerre megfordítja a kártyáját, majd aki először rálel a középsőn és a sajátján található közös szimbólumra, megnyeri a kört. Ekkor a középen lévő lapot magához veszi, ráhelyezi a saját lapjára, így most már ezt a kártyát kell figyelnie. Középre új lapot csapunk fel, amit ismét a leggyorsabb vihet el. Amikor elfogynak középről a lapok, megnézzük, kinek a legmagasabb a tornya, ő nyerte a játékot.

  Kút

  A Kút játékban - a Toronnyal ellentétben - a cél, hogy mielőbb megszabaduljunk a lapjainktól. Ennek megfelelően a felállás is más: ezúttal egy lapot helyezünk képpel felfelé az asztal közepére, a többit pedig megkeverve, egyenlően szétosztjuk a játékosok között. Aki először fedezi fel a saját paklijának felső lapján és a középső lapon szereplő azonos szimbólumot, annak a kártyája középre kerül, így ehhez kell hasonlítani a kártyáinkat.

  Forró krumpli

  Ahogy a játék neve is mutatja, úgy szabadulunk meg a lapunktól, mintha az égetné a tenyerünket. Ebben a verzióban nincs pakli, egymás lapjain kell megtalálnunk az azonosságokat. Mindenkinek osszunk egy-egy lapot, fordítsuk meg egyszerre, és találjuk meg a közös képeket. Aki gyorsabb, az a saját lapját a másik kezébe teszi, így megszabadulva a "krumplitól". Ajánlott előre meghatározni a körök számát, hiszen a játékban csak vesztes van - az a játékos, akinél a legtöbb lap összegyűlt.

  Szerezd meg mind!

  Tegyünk az asztal közepére egy lapot képpel felfelé, valamint köré annyi lapot képpel lefelé, ahány játékos játszik. Egyszerre fordítson fel mindenki egyet-egyet, majd indulhat a keresés! A cél, hogy minél több lapot gyűjtsünk be, amit úgy érhetünk el, ha megtaláljuk a középsővel közös szimbólumot.

  Mérgezett alma

  Ennek a játékmódnak azonos az előkészülete, mint a Torony esetén, ám itt az ellenfeleinknek adogatjuk a húzópakli lapjait. A feladatunk, hogy megtaláljuk a középső lap és bármely más játékos lapja közötti azonosságot, és az veszít, akinek a legmagasabb tornya lesz.

  A Dobble akkor az igazi, ha minél többen játszunk vele, de két játékos esetén is élvezetes - gyors, pörgős partijáték.

  Értékelések átlaga 


  (4.6)

  Közönségdíjak

  Családdal 5 Partijátéknak 6
  67% (6)
  22% (2)
  11% (1)
  Rendezés:
  Eddig összesen 9 értékelés
  - Oscar díj! - Jaj, mama, az C3PO! - Jól van na. Kövér gyík! - AZ JABBA, HÁNYSZOR MONDJAM?!

  Péter | 2017. november 3.

  + az eredeti játék minden előnye
  + Star Wars fanoknak erősen ajánlott
  - aki nem ismeri a SW-t, hátrányban van

  Tulajdonképp semmit sem tudok elmondani róla, amit az eredeti játéknál ne írtam volna le. Gyors, nehezen megunható, fejleszti a reflexet és a megfigyelőkészséget.
  Tény, hogy a SW univerzumot nem ismerők komoly hátrányban vannak, amikor a másodperc törtrésze alatt csapnak le a Naboo vadászra, amit le x-szárnyúznak :)
  Egyeseket az is zavarhat, hogy a fekete-fehér-szürke dominanciájú képek sokkal kevésbé színpompásak, mint a sima Dobble kutyusai vagy félholdjai. Nekik inkább az alapdobozt vegyük elő.
  Star Wars dobble

  Sw | 2017. október 11.

  A már jól ismert Dobble játék Star Wars köntösbe átültetve.

  A szokásos kompakt kiszerelés, és Dobble minőség jellemzi a család ezen tagját is.
  Akik egyikkel sem ismerkedtek ez annyit akar, hogy egy szép fém dobozban kapjuk a kártyákat, amiket bárhova könnyedén magunkkal vihetünk.
  Maga a játék pedig többféle szabály szerint is játszható, ám ezek rendre ügyességi, gyorsaságon és megfigyelő képességen alapuló játékmódok.
  Gyerekekkel, családdal, barátokkal bárkivel lehet játszani, de azért egy nagyobb játék esten ne erre a játékra építsünk.
  Nagy repülő izébizé

  Violetta | 2017. szeptember 29.

  A játék elég nehezített azoknak akik nem Star Wars fanatikusok, így nálunk a család 2 fanatikusa eléggé kiakadt, amikor 5-en ordítottuk, hogy fehér repülő izébizé, piros valami, meg ember... :D De aki ismeri, vagy hajlandó megtanulni az elnevezéseket, számukra ugyanolyan uzgalmas mint az alap Dooble játék
  Csak igazi Star Wars fanoknak!

  Csöre | 2017. szeptember 18.

  Azt tapasztaltam, hogy a Star Wars fanatikusok egyszerűen elolvadnak tőle, a végtelenségig tudnak vele játszani. Viszont akik kevésbé ismerik, azok nem élvezik annyira. Ha szeretnél egy pörgős, egyszerű játékot, mint a Dobble, de a társaságod nem Star Wars mániás, akkor inkább az alapjátékot vedd meg.
  Nagyon StarWars-osoknak!

  József | 2017. február 13.

  Nagyon kell hozzá tudni az eredeti megnevezéseket. Amúgy jópofa! :D
  Pörgős

  Kinga | 2017. január 9.

  Ez volt az első Dobble játék, amivel valaha játszottam és azonnal kedvenc lett, a barátok is imádják. Szinte akárhányan lehet vele játszani, így egy igazán nagy társaság is jól elszórakozhat együtt. Nem is szükséges feltétlenül nagyon mély star wars tudás, azaz a kártyákon lévő szimbólumok ismerete, mivel bármilyen egyszerűbb szavakkal megnevezhetjük a kis képecskéket, ugyanannyira élvezhető marad a játék. Gyors, pörgős, nagyon kis kompakt, egy kis táskába bármikor elfér.
  Nagyon jó!

  Dávid | 2016. december 27.

  Aki szereti a Star Warsot annak kötelező darab. Pár napja kaptam meg, de már rengeteget játszottunk vele. Nagyon élvezhető, és pörgős játék. Tudni kell hozzá az elnevezéseket, de pár játék után mindenki megjegyzi.
  Dobble utánzat SW fanoknak

  Ádám | 2016. december 9.

  Kipróbáltuk, de nem hozta ugyanazt a játékélményt, mint az eredeti Dobble, pedig a játék menete ugyanaz: találd meg hamarabb az egyező figurát, mint a többiek. Nehezebb azonban felismerni a találatokat (lézerkard helyett jó lesz az izének vagy csavarhúzónak is) és a téma sem hozott lázba.
  Nem lehet abbahagyni

  Ramóna | 2016. október 24.

  Nagyon szuper játék! Egyszerűnek tűnik, hogy azt kell megkeresni, mi az, ami egyforma a te lapod és a felemelt lap között, viszont mivel méretben is eltérnek a különböző ábrák, így sokszor előfordul, hogy alig találod meg, mi az, ami közös mindkét lapon, vagy mire megtalálnád, a másik már gyorsabb volt. Mikor megvettük, egyszerre 5-6 meccset is lejátszottunk. Megunhatatlan! :D

  Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

  A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

  Dobble játékcsalád