Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Dominion: Hinterlands

Ár:
12.490 Ft
Átlagos értékelés: 4 / 5 csillag! (4)
Szállítási díj: Ingyenes
Elérhetőség: Raktáron

Vélemények

4.00
4 értékelés
5
(1)
4
(2)
3
(1)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 3 / 5 csillag!
2018. 01. 28.
jóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó

Nagy ellentétek vannak az előző kiadásoktól ebben a játékban. Sok lap van, ami erősebb a többinél, és így azokat érdemes venni, de ettől függetlenül nagyon izgalmas
| 4 / 5 csillag!
2018. 01. 27.
kedvenc

Az egyik kedvencem volt, érdekes pakliépítő játék. Nem nehéz.
| 4 / 5 csillag!
2015. 10. 19.
Távoli helyeken

Sajnos talán ez a leggyengébben sikerült kieg, a nagyok közül. Kevés újítást hoz a játékba, és sajnos került bele egy túl erős lap a Fool's Gold, ami ha kijön nem érdemes mást venni. Nem mondom, hogy rossz kiegészítő, vannak benne nagyon fontos lapok, de inkább csak veteránoknak ajánlanám :(
| 5 / 5 csillag!
2015. 08. 19.
Rejtett mélységek

A legtöbb Dominion kiegészítő meglehetősen látványos változásokat hoz a játékba. A Seaside-ban következő körre érvényes kártyák, a Prosperity-ben sok kincs és drága lapok találhatók, amelyek a játék első körétől feltűnőek.
Nekem a Hinterlands kicsit más élmény volt. Itt sok olyan lapot találunk, amely a megvásárlás pillanatában egyszeri hatással bír, ami néha szembetűnően hasznos, máskor pedig elsőre közepesnek tűnik. A lapoknak természetesen van szokványos, minden körben érvényes részük is. Annak ellenére, hogy a játék során csak egyszer érvényesül ez a vásárláskor alkalmazott hatás, lehetséges úgy használni őket, hogy nagyot változtassanak a játékon. Az Inn (?) például lehetőséget ad bármely és bármilyen mennyiségű akciólapot az eldobópaklinkból a húzópakliba keverni. Ha az eldobópakliban alig pár lap van, ez marginális hatás, ha azonban a húzópaklink csak 2-3 lapból áll, biztosíthatjuk vele, hogy a következő körünkben akár a teljes lapkészletünket felhúzhassuk, és 2-3 tartományt bezsebelhessünk. Másik példa, amit kiemelnék az Ill-gotten gains nevű lap, amely egy 1-es értékű kincs, ugyanakkor 5-be kerül. Az ingyenes réz mellett nem tűnik jó alternatívának. Kisebb előnye, hogy kijátszva kérhetünk a kezünkbe rezet, így a kritikus pillanatokban képes ezüstként funkcionálni, de 5 pénzért még így is harmatgyengének tűnik. Értelmet az ad a lapnak, hogy megvásárláskor mindenki kap egy átkot. Hasonlítsuk csak gyorsan össze a boszorkánnyal! Szintén ötbe kerül, de játékonként nem egy, hanem sok átkot oszt ki minden egyes boszorkányunk. Aki maga akar rájönni a lap titkára, most ne olvassa tovább a bekezdést. Haszna abban áll - és ez meglepően erős lappá teszi - hogy a játék végét képes nagyon közel hozni. Míg a boszorkány a paklik teleszemetelésével lassítja a játékot, addig az Ill-gotten gains felvásárlásával nem csak 10 pont előnyt szerzünk (minden ellenfelünk 10 átkot kap, ha mindet nekünk sikerül megvenni), de a szükséges háromból 2 pakli egyszerre fogy el. Így hercegségek és más, tartománynál olcsóbb győzelmi pontot adó lapok vásárlásával is remélhetünk nyerni.

A Hinterlands-t semmiképp sem ajánlom tehát elsőként megvásárolt Dominion kiegészítőnek, ugyanakkor a játékot élvezőknek mindenképp tanácsolom a beszerzését, új színt és elsőre nem nyilvánvaló mélységeket visz a játékba, nem beszélve a további változatosságról, amit a 26 új féle lap biztosít.