Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Drakon

Ár:
11.990 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (15)
Szállítási díj: Ingyenes
Elérhetőség: Raktáron

Leírás

A Drakon gyors iramú társasjáték üldözéssel, cselvetéssel, csapdákkal. Drakon, a sárkány foglyul ejtett egy csapat kalandort, akik a barlangjába próbáltak bemerészkedni. Úgy döntött, nem falja fel őket nyomban, hanem előbb eljátszadozik velük: aki közülük elsőként gyűjt össze 10 aranyat a kincséből, szabadon elmehet. A többiekből ebéd lesz.

Vélemények

4.50
15 értékelés
5
(8)
4
(5)
3
(1)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2019. 05. 06.
Sárkányos kaland

Remek játék, bár még csak ketten próbáltuk, de nekem így is tetszett. Egyetlen hibája, hogy a szabály fordítása hagy némi kívánni valót maga után, így érdemes letölteni az eredeti angol szabály
| 4 / 5 csillag!
2018. 08. 29.
Menekülés a sárkány aranyával, apróbb hibákkal

Fantasy témára lett a játék kitalálva, ami látszik is, hogy előbb volt a téma, utána a játékmenet.
Nincs gond a menetével, pörgős játék, ritkán húzódhat el, talán csak, ha maximális létszámban játszunk. A karakterek egyedi képességei dobnak a játékon, de sajnos - véleményem szerint - nincsenek teljesen kiegyensúlyozva. 1-2 képességre könnyebb ráépíteni és utána sima győzelmet aratni, mint a többire, főleg, ha szabály szerint, minden körben használható, hiszen vannak másoktól függő képességek, amelyek értelemszerűen csak találkozásoknál alkalmazható és vannak olyanok, melyek a többiektől teljesen függetlenek, így mindenképp javasolt maximalizálni a játék során a képességek használatát (vagy addig nem használható újra, amíg mindenki nem használta a képességét.
A minik jópofák, de sajnos kicsik és nehezen megkülönböztethetőek az asztalon, jó lett volna valami színes talp nekik, ha nem is lettek színesre készítve. Emellett, a lapkák túl kicsik (vagy a bábuk túl nagyok a lapkákhoz képest), mert vagy a lapka tulajdonságát takarom le velük, vagy az esetleges ajtók nem látszanak. Ha meg egynél többen vannak egy szobában, akkor ez hatványozottan igaz, többször emelgetni kellett a figurákat, hogy lássuk, mit kell csinálni.
Mindezzel együtt egy jópofa játék, a sárkány csak egyikünket engedi el a barlangból, a pénz véletlen, így nem tudjuk, csak sejtjük, hogy ki hogyan áll a célmennyiség összegyűjtésében.
Kezdőknek is ajánlom, könnyed parti, ahol ugyan a másikkal is ki lehet szúrni, de a játékmenet miatt ez nem olyan vészes, és persze vissza is lehet vágni érte.
| 4 / 5 csillag!
2018. 07. 15.
Szörnyű a szabályfordítás!


A játék minősége nagyon jó. DE... a fordítás... hát az valami kritikán aluli. Ennyi hibát még nem láttam egy leírásban sem. Még a játékos segédletben is van hiba! Amikor Drakon termet magyarázza. Az első játéknál konkrétan dühöngtünk. A másik érdekes, hogy akárhány videót megnéztünk a neten a játékról annyi féle szabályt magyaráztak.
| 0 / 5 csillag!
2018. 04. 16.
Építs, gyűjts és menekülj! Vagy szúrj ki a társaiddal!

A játék grafikája, a figurák jók, igényesek.
A játékszabály egyszerű és könnyen érthető. A játék mechanizmusa gyors, pörgős. Nagyon kell figyelni hogy te és a társaid mit csinaltok. Kell taktikázni, és lehet ármánykodni, hogy izgalmasabb legyen a játék. Szükség van "elterelő hadműveletekre". A cél a szükséges mennyiségű érméket összegyüjteni és kijutni elsőként a barlangból.
Az utakat a húzott lapkák alapján építitek és azok alapján mozogtok, így a játéktér állandóan más. Többször újrajátszható, mindig más élményekkel. A karakterek képességei érdekesebbé teszik a játékot.
Alapvetőn a játékszabálytól eltérően a játék kezdetekor megegyezhettek, hogy mennyi érmet kell gyűjteni és a kalandorok (karakterek) képességeit hányszor használjátok. Így igazlmasabbá válhat a játék.
Mivel sokan lehet játszani ajanlom mindenkinek. Jó parti játék.
| 3 / 5 csillag!
2017. 12. 05.
Itt a sárkány, hol a sárkány?

Sajnos számomra gyenge volt a társas. Jó alapjáték, ellehet kicsit szórakozni vele, de nem sokat. Nekem kevés volt, ez az igazság. Viszont igényesen meg van csinálva,mind a lapkák nagyon szépek,mind a kidolgozott játékfigurák.
| 4 / 5 csillag!
2017. 12. 04.
Na kiből lesz a vacsora?


A játék mechanikája kicsit olyan mint a Carcassonne csak itt közös a pálya amit építünk és nagyobb a másikkal való kibabrálás esélye ha ügyesek vagyunk :D Jó kis bevezető játék az új embereknek ( utána jöhet a Descent :D )

| 5 / 5 csillag!
2017. 11. 26.
Drakon

Egyszerű szabályok és játékmenet, jó hangulat. A cél egyszerű, előbb összekaparni 10 aranyat a többieknél, persze próbáld nem megszívni közben a szeszélyes termekkel és vigyázz a többiekkel. Szép karton lapok és figurák. Igazán élvezetes játék.
| 5 / 5 csillag!
2017. 11. 17.
Jön Drakon!

Cél: ne legyél a Sárkány ebédje!
Szerezz sok aranyat,legyél furfangos és gyors! Ennyi kell és nyersz!
| 5 / 5 csillag!
2016. 12. 01.
Kötelező darab

Nincs kiegészítő, további költekezés. Egyszerű játékmenet sok variációval. Családoknak tökéletes. Remek hangulat. Relative rövid játékidő.
Műanyag (festetlen) figurákkal a sárkány (festetlen műanyag figura) barlangjában gyűjtöd az aranyat (karton token), miközben igyekszek elkerülni. Azzal egyetemben, hogy a többiek meglopjanak. Felfedezed a termeket, és lépsz (a pénz felé). A kihívás, hogy magadnak építs, de az ellenfeleknek ne, a sárkányt feléjük vidd, de hozzád ne kerüljön közel...
A gyerekekkel gyakran elővesszük, ha egy könnyed fantasy játékra vágyunk, és mindig jó hangulatot teremt. (Ha kevésbé könnyedre vágyunk: Doom, Odalent, ...)
Remek klasszikus (azért túl nagy mélységeket ne keress benne)
| 5 / 5 csillag!
2016. 11. 14.
Ki a barlangból!


Nagyon jó és egyszerű a játékmenet. Vagy leraksz egy lapkát vagy mozogsz. Gyors, pörgős és ki lehet benne szúrni a másikkal. Nagyon szeretjük. A két személyes játék inkább a taktikán múlik, mint a véletlenen. Ha viszont több fővel játszod akkor aztán teljes a káosz, de épp ezért olyan élvezetes ;-) Kezdőknek is bátran ajánlom az egyszerű szabályok miatt. Nem nehezebb játék, mint egy carcassone. A figurák peNagyon jó és egyszerű a játékmenet. Vagy leraksz egy lapkát vagy mozogsz. Gyors, pörgős és ki lehet benne szúrni a másikkal. Nagyon szeretjük. A két személyes játék inkább a taktikán múlik, mint a véletlenen. Ha viszont több fővel játszod akkor aztán teljes a káosz, de épp ezért olyan élvezetes ;-) Kezdőknek is bátran ajánlom az egyszerű szabályok miatt. Nem nehezebb játék, mint egy carcassone. A figurák pedig igényesek.dig igényesek.

| 5 / 5 csillag!
2016. 04. 05.
Drakon jön és megöl mindannyitokat

Nagyon szuper játék, mindenkinek kötelező darab, számtalan lehetőséget tartogat. Nem lehet megunni mivel változtatnod kell taktikádat, hiszen nem lehet tudni milyen lapot húzol épp vagy az ellenfeled milyet rak le esetleg hova helyez át téged. Gyönyörű grafikával, szépen kidolgozott figurákkal. Negatívat lehetne írni de a 4. kiadásnál már próbálták ezeket megoldani, mint pl pénzérmék keverése és felfordulása vagy a kártyák megkeverésénél szintén ugyan ez a gond.
Összességében ezeken a kis hibákon nem kell fennakadni a játék élmény kárpótol minket.
| 5 / 5 csillag!
2015. 10. 19.
sárkány!

Nagyon sokszor előkerül nálunk ez a játék, mert egyszerű és gyors, még is van benne mélység és számtalan lehetőség.
Remekül lehet ármánykodni egymás ellen, illetve remek érzés, ahogyan növekszik előtted a sárkány útvesztője, bár a hárfára rakott sárkány a labirintus bejárata mellett nagyon-nagyon gonosz dolog :)
| 4 / 5 csillag!
2015. 10. 13.
So long suckers!

A játék egyszerű mechanikával operál, körönként játssz ki egy darabot a táblához, majd lépj és hajtsd végre a terem utasítását. Az nyer aki előbb gyűjt össze adott mennyiségű érmét (ajánlott azt a játék változatot használni, amiben ezután még egy teleport mezőre is rá kell lépni). A lényeg, hogy aközött egyensúlyozz, hogy éppen valaki mással szúrsz ki inkább, vagy magadnak építesz valami jót. A játékban rengeteg különböző képességű terem van, amik sok szituációban jók, emiatt a húzási szerencse kevéssé hat a játékra. Hajrá!
| 5 / 5 csillag!
2015. 10. 02.
Sárkány

A sárkány otthonában veszélyes járni. Gyűjtsd a kincset hogy te nyerj, ha tudod hátráltasd a társaidat. Szép kivitelű, izgalmas játék, csak ajánlani tudom.
| 4 / 5 csillag!
2015. 09. 14.
A sárkány barlangja

A játék célja, hogy a többieket megelőzve 10 arany értékű kincset összeszedj. Ennek érdekében mindenféle mocskos trükköt bevethetsz. Ez jó. Ám a játék első része egy kicsit lehangoló lehet, mert azzal fog elmenni az idő, hogy a lapkákon szereplő ikonok képességeit megtanuljuk, ami akár el is veheti a társaság kedvét a kalandozástól. Ez rossz. Viszont ha már megtanultuk, mehet a kalandozás! Ha azonban új játékos kerül egy olyan csapatba, ahol a többiek már ismerik ezt a játékot, mindenképpen hátrányba kerül a rutinos rókákkal szemben. Ez rossz. A szerencsének hatalmas szerep jut. Lehet, hogy sokáig nem tudsz egy normális lapkát felhúzni, és így nem a saját bénaságod miatt kerülsz hátrányba. Ez is rossz. Az sem kizárt, hogy ha kincset találsz, folyamatosan alacsony értékű pénzérméket húzol ki a kincskupacból, és már van ugyan 7 érméd, de ezek csak 8 pontot érnek. Na, ez kimondottan idegesítő tud lenni. Sajnos van egy kimondottan nyerő taktika is. Ha el tudsz távolodni a többiektől, és kis szerencsével hozzájutsz négy olyan területlapkához, amelyen pénzérme van, és ezeket körbe le tudod tenni, akkor ezeken lépegetve nagyon hamar meg tudod szerezni az óhajtott aranyaidat. Ez lehetőséget mi házi szabályt alkalmazva megtiltottuk. Érdekes, hogy sok negatívuma van a játéknak, mégis azt mondom, hogy próbálja ki, aki még nem tette. Viszont sértődősek semmiképpen ne üljenek le vele játszani. És legalább 4 ember kell ahhoz, hogy szórakoztató legyen. A játék maga nagyon szép, és a műanyag figurák is szuperek. Akár festhetőek is a hangulat fokozása érdekében.